Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΘΥΜΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ Ο MADOFF ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Madoff, που πέρυσι καταδικάστηκε, για την μεγαλύτερη οικονομική "πυραμίδα" στην οποία έχασαν τα χρήματά τους οι επενδυτές, τράπεζες και χώρες - 60 δις δολάρια -, σε 150 χρόνια φυλάκισης, υπέστη θύμα ξυλοδραρμού μέσα στις φυλακές που κρατείτο. Ο Madoff τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της φυλακής όπου έπασχε από αρτηριακή πίεση. Κατά την είσοδό του, όμως, στη φυλακή δεν "ξέχασε" και τις παλιές του συνήθειες και άρχισε να χρωστά χρήματα σε άλλους κρατουμένους. Οι συγκρατούμενοί του, μετά από καιρό "αναμονής", εκνευρισμένοι από τον ίδιο τον χτύπησαν αρκετά. Ο Madoff τη γλίτωσε με μια σπασμένη μύτη, σπασμένα πλευρά, μώλωπες και χτυπήματα στο κεφάλι. Φαίνεται ότι οι "νόμοι" έχουν μεγαλύτεροι ισχύ εντός παρά εκτός των φυλακών !  

Λουτρό αίματος στο Πακιστάν .

Πακιστάν: 32 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή.
Μια αεροπορική επιδρομή του πακιστανικού στρατού σε κρησφύγετα μαχητών και στρατοπέδων εκπαίδευσης μουσουλμάνων ανταρτών προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Οι περισσότεροι θάνατοι στην NWFP ήταν ισλαμιστές αντάρτες, δήλωσαν κύκλοι της στρατιωτικής ασφάλειας. Ο στρατός του Πακιστάν σχεδιάζει περαιτέρω επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή που είναι εκατοντάδες ούτως ώστε να εγκαταλείψουν μια στρατιωτική επίθεση στο γειτονικό Νότιο Βαζιριστάν.

1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Η "ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ" ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ! Μια τέτοια "Λέσχη" μας χρειάζεται κι εμάς εδώ κι όχι μια "Ένωση" της πλάκας...!

ΠΑΡΙΣΙ, Γαλλία - Οι πλούσιες χώρες ακύρωσαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρέους που τους χρωστάει το Αφγανιστάν, στη Λέσχη του Παρισιού, ανακοίνωθηκε την Τετάρτη. Η ελάφρυνση του χρέους προέρχεται εν μέρει ως απάντηση στο Αφγανιστάν που συμμετέχει στο πρόγραμμα για τις υπερχρεωμένες φτωχές χώρες, ανέφρε η Λέσχη των Παρισίων σε δήλωσή της. 441 εκατομμύρια δολάρια θα ακυρωθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΥΦΧ, ενώ οι πιστωτές της "ομάδας" διέγραψαν οικειοθελώς άλλα 585 εκατομμύρια δολάρια.

Το Αφγανιστάν συμφώνησε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την εξόφληση των οφειλών του σχετικά με τα προγράμματα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σε Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και τη μείωση της φτώχειας.

Οι πιστωτές είπαν ότι "η Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει μια συνολική στρατηγική για τη μείωση της φτώχειας και ένα φιλόδοξο οικονομικό πρόγραμμα που θα παρέχει τη βάση για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στο πλαίσιο μιας δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας."

Το συνολικό εξωτερικό δημόσιο χρέος του Αφγανιστάν είχε εκτιμηθεί σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το Μάρτιο του 2009, είπε η Λέσχη των Παρισίων, ενώ περίπου τα μισά από αυτά οφειλόταν στο Παρίσι και στα μέλη του Club.

Η Λέσχη των Παρισίων είναι μια άτυπη ομάδα των κυβερνήσεων από τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες, που συνεδριάζει κάθε μήνα στο Παρίσι, για να συμφωνήσει με "οφειλέτες" σχετικά με την αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Συλλαλητήριο αύριο στην Ουάσιγκτον για την παράνομη Μετανάστευση !


Συλλαλητήριο αύριο στην Ουάσιγκτον για το θέμα της "Μετανάστευσης" ! Ενώ η χώρα ταλανίζεται από τις αναταράξεις που προκαλεί το νομοσχέδιο Ομπάμα για την Υγεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις διοργανώνουν, αύριο Κυριακή, το μεγαλύτερο συλλαλητήριο για τη Μετανάστευση! Οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 11 εκατομμύρια, ενώ κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ παράνομα. Οι οργανώσεις λένε ότι η παράνομη μετανάστευση υποδαυλίζει την κοινωνική συνοχή και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, ειδικά σε καιρούς κρίσεως, στην ανάπτυξη της χώρας. Οι διοργανωτές ζητούν ορθολογική μεταναστευτική πολιτική και αποτελεσματικές λογικές που εργάζονται καλύτερα για την Αμερική! Οι οργανώσεις καλούν τον κόσμο να έρχεται σε επαφή μαζί τους για την καθιέρωση "σκληρότερων" συνόρων βάζοντας "τέλος" στην παράνομη μετανάστευση .
 

48 χρονος καταδικάστηκε σε θάνατο για τέλεση "μαγείας" στη Σαουδική Αραβία !

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα να σταματήσει την εκτέλεση του λιβανού άνδρα που καταδικάστηκε σε θάνατο για "μαγεία". Ο Αλή Χουσείν Σιμπάτ καταδικάστηκε σε θάνατο πέρυσι το Νοέμβριο για τέλεση "μαύρης μαγείας" από το θρησκευτικό δικαστήριο της πόλης Medina καθώς συνελήφθη από τη θρησκευτική αστυνομία (Mutawa'een) να ασκεί τη "μαγεία" από τηλεοράσεως ! Ο 48 άνδρας είναι πατέρας πέντε παιδιών. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του έδινε συμβουλές στους ακροατές του και μελλοντικές προβλέψεις . Στις 10 Μαρτίου το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε τελεσίδικη την απόφαση και εκτελεστέα. Ο δικηγόρος του 48 χρονου δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση. Η απόφαση έχει καλυφθεί από τα ξένα μέσα ενημέρωσης και τώρα ξένες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν από το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας να ακυρώσει την ποινή.

Συνεχίζονται οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα .

(CNN) - Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς.


Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή κοντά στο αεροδρόμιο της Γάζας το οποίο έκλεισε, στη νότια Γάζα.

Ισραηλινοί υπάλληλοι των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι διεξάγεται βομβαρδισμός στην περιοχή και οι στόχοι είναι τοποθεσίες τρομοκρατών.

Το περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά τον εργαζόμενο από την Ταϊλάνδη που σκοτώθηκε όταν ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα προσγειώθηκε στο εσωτερικό νότιο Ισραήλ.

Μετά τη δολοφονία αυτή, το IDF διεξάγει αεροπορικές επιθέσεις σε έξι περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, από την Πέμπτη το βράδυ, στο πλαίσιο "προσφυγής"σε αντίποινα για τις επιθέσεις κατά Παλαιστινίων μαχητών.

Πέντε σήραγγες που χρησιμοποιούνται για το λαθρεμπόριο, για τρομοκρατικές δραστηριότητες και μια μονάδα παραγωγής όπλων ήταν οι στόχοι της αεροπορικής επιδρομής, είπε η Ισραηλινή αεροπορία.

ΝΕΑ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ" ! Λίγες ώρες μετά την επίθεση στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" .

Μικρή έκρηξη σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/3) στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αντιπρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Ανουάρ Ικμπάλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε πολυκατοικία της οδού Πάτμου 23 στα Πατήσια, στο 2ο όροφο της οποία μένει ο κ. Ικμπάλ.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, όπου άγνωστος είχε αναφέρει πως «σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου».

Λόγω της μικρής έντασης, οι ζημιές ήταν περιορισμένες, στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και η εκρηκτική ύλη δεν εξερράγη καλά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !

Νέα Τουρκική πρόκληση, η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ανατολικό Αιγαίο σε βάρος ελικοπτέρου του Λιμενικού που επιχειρούσε στο πλαίσιο της FRONTEX. Πλησιάζοντας στο Φαρμακονήσι ο πιλότος του ελικοπτέρου άκουσε στον ασύρματο να τον ειδοποιούν από το Τουρκικό ραντάρ να αποχωρήσει από την περιοχή, γιατί δήθεν βρισκόταν σε Τουρκικό χώρο. Ο πιλότος αγνόησε το σήμα και λίγα λεπτά αργότερα είδε δύο Τουρκικά μαχητικά να πετούν σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου και με μετωπική κατεύθυνση κατά του ελικοπτέρου. Δύο Ελληνικά F-16 που περιπολούσαν στην περιοχή, επενέβησαν και εκδίωξαν τα Τουρκικά μαχητικά.

(ALPHA)

Απεργούν οι υπάλληλοι της British Airways .

Οι εργαζόμενοι της British Airways ψήφισαν υπέρ ενός νέου κύματος απεργιακών κινητοποιήσεων. Η πρώτη απεργία θα είναι τριήμερη και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου και η δεύτερη τετραήμερη θα θα γίνει στια 27 του ίδιου μήνα.


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διεύθυνσης της British Airways (BA) και του συνδικάτου Unite, που είχαν στόχο να αποφευχθεί η απεργία του προσωπικού καμπίνας - η πρώτη εδώ και 13 χρόνια - που έχει κηρυχθεί για αύριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον επτά ημέρες.

«Με μεγάλη απογοήτευση πρέπει να σας ανακοινώσω ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Τόνι Γούντλεϊ. «Η απεργία θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Μαρτίου και στις 27,28, 29 και 30 του ίδιου μήνα. Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της BA Γουίλι Γουόλς εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ .

Τα σενάρια περί προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχουν «φουντώσει». Αξίζει όμως να δούμε τι πραγματικά θα συμβεί αν τελικά η Ελλάδα ζητήσει από το ΔΝΤ οικονομική βοήθεια, ανεξαρτήτως του αν αυτή η βοήθεια έρθει αποκλειστικά και μόνο από το Ταμείο ή υπάρξει συνεργασία με την Κομισιόν και υπάρξουν και διμερείς συμφωνίας δανεισμού.

1. Το ΔΝΤ μπορεί να δώσει στην Ελλάδα το πολύ μέχρι 10 δισ. ευρώ, καθώς η συνεισφορά της χώρας στο Ταμείο είναι περίπου 950 εκατ. ευρώ. Η μέχρι σήμερα πρακτική του ΔΝΤ είναι να δίνει έως και 10 φορές περισσότερα κεφάλαια από τη συνεισφορά των χωρών–μελών του.

2. Το επιτόκιο για το ποσό αυτό θα είναι κυμαινόμενο και εξαρτάται από το ύψος των επιτοκίων που ορίζουν οι κεντρικές τράπεζες. Με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται ότι το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 3,75%.

3. Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει μεταξύ 3 και 5 χρόνων.

4. Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθεί. Το ΔΝΤ έχει αρκετά προγράμματα. Δύο όμως είναι τα βασικά. Το ένα αφορά μια ανοιχτή γραμμή πίστωσης, που αν θέλει η χώρα «τραβάει» κεφάλαια. Το δεύτερο –που θεωρείται και πιο πιθανό για την περίπτωση της Ελλάδας– δίνει το δάνειο και επιβάλλει τα μέτρα που εκείνο κρίνει απαραίτητα.

5. Στο σκέλος των δημοσιονομικών μέτρων, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει ήδη λάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα προωθούσε και το Ταμείο.

6. Στο σκέλος, όμως των διαρθρωτικών μέτρων, το ΔΝΤ εκτιμάται πως θα ζητήσει άμεσα αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, της αγοράς εργασίας, καθώς και την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων. Επίσης, θα θελήσει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με πιθανά μέτρα την άρση της μονιμότητας, την προώθηση απολύσεων, τη μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.
(Καθημερινή)

Ο "άνθρωπος - δέντρο" βρήκε Ελπίδα !




Ο "άνθρωπος δέντρο" Dede Koswara δεν έχει καμία ελπίδα ! Πάσχει από μια σπάνια ασχθένεια των κονδυλωμάτων και σιγά - σιγά το σώμα του μετατρέπεται σε δέντρο. Εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας του δέρματος, το σώμα Ντεντέ μοιάζει με φλοιό. Κονδυλώματα μεγαλώνουν μια ίντσα πάχος στο δέρμα του, τα χέρια και τα πόδια είναι μεγάλα και ζυγίζουν αρκετά κιλά. Τώρα, ένας Γερμανός γιατρός ψάχνει να βρει τη θεραπεία για αυτή τη σπάνια αρρώστεια και να σώσει τον Ντεντέ από την απολίθωση !

Η θεραπεία του καθηγητή Eggert Stockfleth θα μπορούσε να σώσει τον Ντεντέ.

Ο καθηγητής δερματολογίας στο Καρκινικό Κέντρο Charite του Βερολίνου ασχολείται πολλά χρόνια με την έρευνα στα κονδυλώματα και την περίπτωση του "ανθρώπου - δέντρου" φαίνεται να την γνωρίζει πολύ καλά. Ο γιατρός, μετά από δείγματα του δέρματος του ασθενούς, πρότεινε μια αλοιφή από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, το οποίο, όπως δήλωσε, είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ασθένειας. Ας ευχηθούμε να έχει δίκιο και να μην "απολιθωθεί" ο δυστυχής Ντεντέ. Δείτε κι άλλες φώτο με "παράξενους" ανθρώπους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα .