Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

"GRAND KAMEHA" !

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο στις όχθες του Ρήνου στη Βόννη ονομάζεται "Grand Kameha" και έχει 253 δωμάτια σε πέντε ορόφους. Το "Kameha" ένα φουτουριστικό κτίριο από γυαλί και χάλυβα. Το όνομά του το οφείλει σε ένα Βασιλιά της Χαβάη και σημαίνει "Μοναδικό Μεγαλείο". Την Κυριακή έκανε τα εγκαίνιά του και την παρουσία τους δήλωσαν πολλές διασημότητες της πολιτικής και του Lifestyle της Γερμανίας και της Ευρώπης. Απλά Φανταστικό..

Βραβεία Ουρανοξύστη.



Όχι, δεν είναι αρχιτεκτονική θαυμάτων στο Ντουμπάι, είναι ο ουρανοξύστης 2009 ! Το Aqua Tower στο Σικάγο (ΗΠΑ) επελέγη ως ο ουρανοξύστης της χρονιάς στην απονομή βραβείων που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2000 το "Skyscaper Emporis Award" . Το βραβείο ονομάζεται Βραβείο Ζαχάρωφ.

"EUROVISION" ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. τα σενάρια των αριθμών και τα σενάρια της διοργάνωσης .

Η Eurovision που διοργανώθηκε στην Αθήνα, όταν η Παπαρίζου έφερε το "τρόπαιο" στην Ελλάδα, ούτε λίγο, ούτε πολύ μας στοίχισε 100 εκατομμύρια ευρώ ! Αυτοί είναι οι αριθμοί της ελληνικής διοργάνωσης, ανεξάρτητα αν αυτό δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό κόστος της, είναι ευνόητο για την ελληνική πραγματικότητα ότι "πολύς" κόσμος "έφαγε" χρήμα.. .

Σήμερα, που τα ψέματα τέλειωσαν και τα οικονομικά περιθώρια της Ελλάδας είναι στενά, τα σενάρια που "παίζουν" για τη διοργάνωση κυμαίνονται στο πνεύμα της λιτότητας της εποχής. Έτσι, αυτό που ψιθυρίζεται είναι ότι θα επιλεχθεί το καλύτερο τραγούδι, (εμείς στηρίζουμε Αλκαίο λόγω της συμμετοχής της Ποντιακής Λύρας στο κομμάτι !) , όμως τέρμα τα έξοδα. Τέρμα οι δαπάνες για διαφημίσεις στο εξωτερικό, ταξιδάκια και γενικά το όλο στήσιμο που γίνεται για να καλλιεργηθεί "κλίμα" στο εξωτερικό.

Η "εντολή" είναι απλή και σαφής.. "κάντε ότι καλύτερο μπορείτε, διαφημίστε την Ελλάδα, αλλά μη τυχόν και κερδίσετε την πρώτη θέση χαθήκαμε !" . Αυτό λέει και η λογική άλλωστε. Εκτός κι αν μέσα στη γενικότερη "ατυχία" μας, κερδίσουμε και τη Eurovision οπότε "κλάψτε τα" μετά.. ! Φαντάζεστε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Deutsche Bank χορηγούς της "Eurovision Athens 2011" ;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ; Με αφορμή την ελληνική οικονομική κατάσταση.

Πολλά σενάρια ακούγονται τελευταία για φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα, παραοικονομία και διαφθορά στη χώρα μας. Το σύνολο όλων αυτών των δυσχερών καταστάσεων στοιχίζει στην ελληνική οικονομία περί τα 70 με 80 δις ευρώ ετησίως. Στην προσπάθειά της, μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση να περιορίσει, κάπως, το σύνολο της παραοικονομίας στη χώρα επιβάλει ως "αναγκαίο" μέτρο την υποχρεωτική συναλλαγή με πιστωτικές κάρτες ή επιταγές για ποσά άνω των 1500 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση οι συναλλαγές θα είναι εκτός νόμου ή απλούστερα παράνομες.

Κάτι τέτοιο, όμως, στην παρούσα οικονομική συγκυρία και λόγω του αυξημένου ποσοστού των πολιτών που βρίσκονται ήδη στον "Τειρεσία" θα έθετε εκτός οικονομικών συναλλαγών δύο εκατομμύρια Έλληνες . Στον αντίποδα, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται μεσοπρόθεσμα για την ελληνική περίπτωση είναι η συναλλαγή με το πλαστικό χρήμα εν' πρώτοις, εξού και η ρύθμιση χρεών που νομοθέτησε η Υπουργός Κατσέλη και, αργότερα σε μια πιο ριζοσπαστική λύση. Η τεχνολογία σήμερα μας δίνει τις δυνατότητες να μπορούμε να συναλλασσόμαστε μόνο με τη "λογιστική" μορφή του χρήματος μέσω του τραπεζικού συστήματος. Αυτό θα περιόριζε δραστικά όλες τις παράνομες συναλλαγές και θα ενεφάνιζε, ("υπό το φως του Ήλιου"), όλο το μαύρο χρήμα που διακινείται στην ελληνική παραοικονομία .

Μόνο από τα οφέλη του ΦΠΑ σε μια τέτοια περίπτωση τα έσοδα του δημοσίου θα αυξάνονταν το λιγότερο με 7-8 δις ευρώ άμεσα. Ήδη στη Γερμανία όλες οι συναλλαγές, πληρωμή μισθών, συντάξεων και όλων των "υψηλών" ποσών γίνονται δια μέσω του τραπεζικού συστήματος. Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ακόμα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το "χρήμα" αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και μέσο άνομων συναλλαγών. Η κατάργησή του είναι μακροπρόθεσμα απαραίτητη, για τη δε ελληνική πραγματικότητα άμεση σωτηρία.
Φυσικά, ένα τέτοιο "τεχνολογικό" άλμα προυποθέτει άρτια μηχανογραφικά συστήματα και υψηλής ποιότητας δια - και - τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική πρακτική έχει αποδείξει από την άλλη ότι όλες οι προσπάθειες σοβαρής μηχανοργάνωσης του αχανούς ελληνικού κράτους έχουν πέσει στο κενό με πολλά δις ζημία, (προς όφελος κάποιων!). Η τεχνολογία είναι εδώ και μας περιμένει.. το τρένο των αλλαγών σφυρίζει και είναι στο χέρι μας ή καλύτερα στ' αφτί μας να το ακούσουμε.. αλλιώς θα την "ακούσουμε" !

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ TIM MPARTON.

Το κλασσικό αμερικανικό παραμύθι στη μεγάλη οθόνη. Η 20-year-old Mia Wasikowska παίζει την Αλίκη συνοδευόμενη από τον εξαιρετικό, όπως πάντα, Johnny Depp . Μια ταινία που μεταφέρει και σύγχρονα αλληγορικά μηνύματα και δεν πρέπει να χάσετε. Για μικρά και μεγάλα παιδιά...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ.. Η φτώχεια χτυπά την πόρτα της Γερμανίας !

Το πεντάχρονο αγοράκι βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Heidenheim της Στουττγάρδης, κατόπιν τηλεφωνήματος γείτονα στην αστυνομία της περιοχής αφού, προηγουμένως, τον είχαν "αναστατώσει" τα κλάματα του παιδιού.

Οι αστυνομικοί σπάσανε την πόρτα και για να εισέλθουν στο σπίτι, το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο όπως λένε οι γείτονες για καιρό. Μπροστά τους πετάχτηκε το πεντάχρονο αγοράκι, το οποίο βρισκόταν δίπλα στη νεκρή μητέρα του, εμφανώς αφυδατωμένο. Η 40 χρονη γυναίκα πέθανε από φυσικά αίτια, όπως διαβεβαιώνουν οι αρχές.
Το διαμέρισμα ήταν κρύο ενώ, μητέρα και παιδί οδηγήθηκαν εκεί λόγω της ένδειας τους. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και στη συνέχεια θα το αναλάβει η γερμανική υπηρεσία πρόνοιας. Η φτώχεια στη χώρα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει ενώ όλο και περισσότερες οικογένειες οδηγούνται στο περιθώριο.

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ

«Αδειάζει» την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με σημερινή του επιστολή ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ.Νίκος Αναστασιάδης, για το ταξίδι της στην Κύπρο και τις επαφές της με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου. Στην επιστολή του, με σημερινή ημερομηνία, προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ.Αντώνη Σαμαρά, ο κ.Αναστασιάδης, αναφέρει ότι ποτέ δεν προσκάλεσε για επίσημη επίσκεψη την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Προσθέτει δε ότι προσεκλήθη από μία γυναικεία οργάνωση της Λεμεσού και από τον Σύλλογο Νέων Επιστημόνων, για να μιλήσει με αφορμή την ημέρα της γυναίκας και επισημαίνει ότι «Η συνάντηση που έχω αύριο μαζί της, κανονίστηκε όχι απευθείας αλλά με τη μεσολάβηση της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο».
Ο κ.Αναστασιάδης, αναφέρει ακόμη ότι «Με έκπληξη και λύπη διάβασα ότι ο ελληνικός τύπος αναφέρεται σήμερα σε επίσημη πρόσκληση προς την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ανέχομαι πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μου και σε βάρος του κόμματός μου, προέχει η άδολη σχέση των δύο κομμάτων». Τέλος, αναφέρει στην επιστολή του ότι επιτρέπει τη δημοσιοποίησή της. Η επιστολή του κ.Αναστασιάδη, συνιστά «άδειασμα» για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και δίνει άλλη διάσταση στο εσωκομματικό ζήτημα που δημιουργήθηκε από την επίσκεψή της στην Κύπρο, μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ.Αντώνης Σαμαράς.
Η επίσκεψη η οποία οργανώθηκε χωρίς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να ενημερώσει τους αρμόδιους του κόμματος, θεωρήθηκε πρόκληση από την πλευρά της προς την ηγεσία. Η επιστολή του κ.Αναστασιάδη όμως, προσθέτει νέα δεδομένα και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα απαντήσει στην πρόκληση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη η ηγεσία της Ν.Δ.
(πηγή: in.gr)

ΙΝΔΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ NASA, ΒΡΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ.

Ο ινδικός διαστημικός σταθμός "Chandrayaan-1" , του οποίου η ραδιοεκπομπή διακόπηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο του περασμένου έτους, είχε να στείλει "πολλά" δεδομένα στη Γη. Ο δορυφόρος , ο οποίος ενδέχεται να έχει συντριβεί στη Σελήνη, είχε μαζί του μια μικρή συσκευή (mini-SAR) με την οποία τον είχε εξοπλίσει η NASA. Έτσι, τα δεδομένα έφτασαν τελικά στη Γη και πλήθος αυτών αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για μεγάλες ποσότητες νερού στο Βόρειο Πόλο της Σελήνης. Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο πάγος που εντοπίστηκε περιέχει 600 εκατομμύρια παγωμένου νερού.

Αυτό σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα μπορεί ο άνθρωπος να επενδύσει σοβαρά στο δορυφόρο της Γης και να προέλθει μια αειφόρο ανάπτυξη από αυτήν.

KARLSRUE. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ : Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Γερμανία σήμερα.

Το Συνταγματικό δικαστήριο της Κάρλσρούης αποφάσισε ότι η διατήρηση των δεδομένων παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας και βάσει αυτής της απόφασης θα πρέπει να εναρμονιστεί και το κοινοτικό δίκαιο, προς "ευνοϊκότερες" αποφάσεις, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πρόσβαση στα δεδομένα θα επιτρέπεται μόνον σε ορισμένους οργανισμούς και υπό προϋποθέσεις όταν, για παράδειγμα, υφίστανται λόγοι κινδύνου κατά της ζωής και την σωματική ακεραιότητα. Η απόφαση αυτή, που συγκλίνει περισσότερο με τη νομολογία του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναμένεται να προκαλέσει νέα νομοθεσία και στην Αμερική, σε ότι αφορά τη διαχείρηση δεδομένων στο διαδίκτυο. Άλλωστε, ήδη η Αμερικανίδα Υπουργός, αρμόδια για θέματα προστασίας του καταναλωτή, σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊους ομολόγους της, προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση αυτή.

Συρρίκνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, άνοδος στην Ελλάδα !


Ευρωζώνη: Απρόσμενη συρρίκνωση του πληθωρισμού το Φεβρουάριο

Του Nicholas Winning ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—

Ο ετήσιος πληθωρισμός για τα 16 κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ υποχώρησε απρόσμενα στο 0,9% το Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πολύ χώρο να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από την στατιστική υπηρεσία της Ευρωζώνης, Eurostat.Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο ρυθμός να παραμείνει αμετάβλητος στο 1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.
Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη μείωση σε ετήσια βάση από το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.Τα στοιχεία είναι πιθανό να κατοχυρώσουν τις εκτιμήσεις, πως η ΕΚΤ, η οποία έχει θέσει ως στόχο ετήσιου πληθωρισμού το 2% στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, θα αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1%, έπειτα από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.Η ΕΚΤ έχει διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια από το Μάιο του περυσινού έτους.Η Eurostat δεν ανακοινώνει λεπτομερή ανάλυση των προκαταρκτικών στοιχείων, ωστόσο τα στοιχεία του Ιανουαρίου έδειξαν πως ο δομικός πληθωρισμός– που δεν συμπεριλαμβάνει τις τιμές ενέργειας, τροφίμων, αλκοόλ και καπνού- σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1996 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, στην Ελλάδα, τη μόνη χώρα που συμβαίνει αυτό, ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σε πείσμα της ύφεσης και της οικονομίας λόγω κυρίως των εναρμονισμένων πρακτικών, των "καρτέλ" και την έλλειψη ελέγχου στην αγορά.

ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ !

Θύμα του γιου της, για λίγα ευρώ, έπεσε 80χρονη
Ένας 42χρονος σκότωσε την ίδια του τη μητέρα για να της αποσπάσει την πενιχρή της σύνταξη στο Γάζωρο του νομού Σερρών.
Ο μητροκτόνος εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης 80χρονης την Κυριακή στη μία τα ξημερώματα και απαίτησε να του δώσει τα χρήματα της σύνταξής της, που έφταναν μόνο για τα φάρμακά της.Ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ τους με την άρνηση της γυναίκας, να του δώσει τα χρήματα.Τότε, ο 42χρονος άρπαξε μία σπασμένη βρύση και άρχισε να την χτυπά στο κεφάλι.Γείτονες αντιλήφθηκαν την απουσία της την επόμενη ημέρα και ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Ν. Ζίχνης.Η 80χρονη βρέθηκε νεκρή, πεσμένη στο πάτωμα, με αίματα στο κεφάλι, δίπλα σε σκαλοπάτι του σπιτιού της.Μετά την ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή Σερρών, Μηνά Γεωργιάδη, ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.


Ακολούθησε μαραθώνια ανακριτική έρευνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, στους οικείους της 80χρονης.Ο 42χρονος, πατέρας δύο παιδιών, παρότι αρχικά αρνούνταν πεισματικά την εμπλοκή του με το φονικό, τελικά ομολόγησε την πράξη του σήμερα τα ξημερώματα.Μέχρι το μεσημέρι, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Σερρών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


(ΑΠΕ)

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ..


Η διαφθορά θεωρείται ένα από τα στοιχεία ενεργοποίησης της κρίσης στην Ελλάδα και η παραοικονομία στη χώρα ανθεί. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη από την οργάνωση Transparency International. Κατά συνέπεια τα νοικοκυριά στην Ελλάδα πλήρωσαν για δωροδοκίες το 2009 περισσότερα από 780 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτες οι δωροδοκίες σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια (ΤΙ). Οι Έλληνες κατέβαλλαν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πέρυσι η εφημερίδα "Die Welt" κατά μέσο όρο 1355 ευρώ για δωροδοκίες. Το 2008 ο μέσος όρος ήταν 1374 ευρώ. Η κατάσταση για τις επιχειρήσεις είναι ασφυκτική και η διαφθορά στο Δημόσιο τομέα απροσπέλαστη . Ενώ το 13,4 % δήλωσε σε σχετικό ερώτημα ευθέως ότι "όφειλε" μια μίζα για τη συναλλαγή του με το δημόσιο.


(Der Spiegel, σήμερα)

ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ.


Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι ιδιοκτήτες ταξί από τις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έως και τις 5:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην οδό Μάρνη όπου και θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν πορεία με τα ταξί τους στο κέντρο της Αθήνας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των αυτοκινητιστών τάσσεται κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο φορολόγησής τους και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους οδηγεί σε αφανισμό, ενώ προειδοποιεί σε απεργία διαρκείας σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στα σχέδιά της.

ΚΡΑΧ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ !


Με εφημεριακό κραχ απειλούνται τα νοσοκομεία: οι γιατροί όλης της χώρας αποφάσισαν να ακολουθήσουν πιστά την ισχύουσα νομοθεσία καταθέτοντας προγράμματα με μόλις τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό, διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση της κλαδικής σύμβασης.

Ήδη οι διοικητές των νοσοκομείων ειδοποιούν ο ένας μετά τον άλλον το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας πως τις επόμενες εβδομάδες οι κλινικές θα εφημερεύουν χωρίς... γιατρούς. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα προγράμματα που έχουν καταθέσει οι υπεύθυνοι των κλινικών στους διοικητές τους, φαίνεται πως μετά τις 15 του μηνός θα επικρατήσει μπλακάουτ στις εφημερίες.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, θα είναι εντονότερο στα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπου οι περιπτώσεις κλινικών που λειτουργούν με μόλις δύο γιατρούς- και μάλιστα χωρίς ειδικευόμενους- είναι συνηθισμένες. Έτσι άλλωστε εξηγείται και το γεγονός πως κάθε γιατρός κάνει 10 έως 15 εφημερίες τον μήνα ώστε να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, «η κατάθεση προγραμμάτων με τέσσερις εφημερίες ανά γιατρό τον μήνα δεν συνιστά κινητοποίηση αλλά εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, δεδομένης της κραυγαλέας αθέτησης της κλαδικής συμφωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης».


(πηγή: Τα Νέα)

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Το ταξίδι της Ντόρας εκνευρίζει τη Ρηγίλλης
Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη προκαλεί η διήμερη επίσκεψη της τέως υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο. Το γεγονός ότι η βουλευτής της ΝΔ δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τη Ρηγίλλης δεν άρεσε στην ηγεσία της ΝΔ. Αργά το απόγευμα σημειώθηκαν διαρροές από συνεργάτες του προέδρου, με τις οποίες εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους.


Και αυτό διότι η κυρία Μπακογιάννη θα βρεθεί στην Κύπρο μια εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά, όπου είχε συναντήσεις με την κυπριακή πολιτική ηγεσία. Από την άλλη πλευρά συνεργάτες της κυρίας Μπακογιάννη υπογράμμιζαν πως η επίσκεψη στη Κύπρο είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σαμαρά δεν γεφυρώθηκαν όλες οι διαφορές με τον ΔΗΣΥ, αν και έγιναν πολλά βήματα για την αποκατάσταση των σχέσεών τους.


Η δημιουργία συντονιστικού οργάνου μεταξύ ΔΗΣΥ και ΝΔ για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στα ευρωπαϊκά δεν μπόρεσε να λιώσει τους πάγους. Απόδειξη, η πρόσκληση στην κυρία Μπακογιάννη εκ μέρους της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του κυπριακού κόμματος. Από τη Ρηγίλλης επέκριναν την κίνησή της να επισκεφθεί την Κύπρο και επεσήμαναν ότι η κυρία Μπακογιάννη είναι προσκεκλημένη του ΔΗΣΥ που είχε ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Αναν, όπως και η ίδια.


(πηγή: Το Βήμα)

AMBER ALERT! Η μητέρα του μικρού Καραμάν Αλή που αγνοείται από τη Μακεδονία, έκανε έκκληση απο την εκπομπή "Παρατράγουδα" για το γιό της...

Η μητέρα του μικρού Καραμάν Αλή, από τη Μακεδονία, έκανε έκκληση εχθές από την εκπομπή "Παρατράγουδα" για το γιο της. Όποιος γνωρίζει κάτι να βοηθήσει για τον εντοπισμό του μικρού. Οι έρευνες εστιάζονται σε χώρους όπου υπάρχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, ίντερνετ και Playstation καθώς και, στο χώρο της εκκλησίας και συγκεκριμένα στη Μονή Βατοπεδίου.
Όποιος γνωρίζει κάτι ή έχει δει το μικρό να έλθει σε επαφή με την Eurostat, την Ε.Ε. και την Εξεταστική για τα δικαιώματα του παιδιού!

Πλήρης στήριξη στην ΠΓΔΜ από την Τουρκία

Τη στήριξη της Άγκυρας στην «ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανιών να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Ο κ.Νταβούτογλου εγκαινίασε το επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας Οχρίδα, ενώ αύριο θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.