Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Κλειστά αύριο τα περίπτερα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, τα περίπτερα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών.

Οι περιπτερούχοι αντιδρούν στην αύξηση της φορολογίας των προϊόντων καπνού, σημειώνοντας ότι αυτή έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο τους.

Τα νέα περιθώρια κέρδους δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση όλου του δικτύου λιανικής πώλησης προϊόντων καπνού και η επιβίωση των 40.000 σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων, που απασχολούν πάνω από 100.000 οικογένειες, κρίνεται αβέβαιη.

Η ομοσπονδία ζητεί την επαναδιαπραγμάτευση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη φορολογία των προϊόντων καπνού, έτσι ώστε να παράγονται περιθώρια κέρδους που να εγγυώνται την επιβίωση του δικτύου.

Χbox 360… από Swarovski

H απόλυτη παιχνιδομηχανή της Microsoft, Xbox 360 έχει κατακτήσει το ανδρικό κοινό και ιδιαίτερα του λάτρεις των video games.

Έτσι, η CrystalRoc δημιούργησε το εκθαμβωτικό Xbox για τις ανάγκες της νέας διαφημιστικής καμπάνιας. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περίπου 11.520 κρύσταλλα, αλλά δυστυχώς δεν τίθεται προς πώληση.

zougla

Ποσό-ρεκόρ για σπάνιο διαμάντι

Στο σφυρί του Οίκου Sotheby’s βγήκε ένα σπάνιο κόκκινο διαμάντι, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, οι προσφορές δεν ξεπέρασαν τις 350.000 ευρώ, ωστόσο φήμες αναφέρουν ότι κάποιος ανώνυμος πλειοδότης είναι έτοιμος να δώσει το ποσό των 600.000 ευρώ για το σπάνιο αυτό λίθο…

zougla

Συνεργασία Ισπανίας - Βρετανίας για τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες

Για τον επαναπατρισμό εκατοντάδων Βρετανών μέσω Ισπανίας, συνεργάζονται Λονδίνο και Μαδρίτη, που έχουν αποκλειστεί λόγω της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, και ο Ισπανός ομόλογός του, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, συζήτησαν αυτήν την πιθανότητα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα, την ώρα που στο Λονδίνο πραγματοποιείται συνάντηση υπουργών και επιστημόνων για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αερομεταφορές.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν οι πτήσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το Λονδίνο να προσγειωθούν στην Ισπανία, της οποίας ο εναέριος χώρος είναι ανοικτός.


Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Βρετανίας (ABTA), περίπου 150.000 Βρετανοί δεν έχουν επιστρέψει στη χώρα τους, εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων στις αερομεταφορές εδώ και πέντε ημέρες.

Ανάμεσα στις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται είναι να αποπλεύσουν πλοία του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, για να μεταφέρουν από την Ισπανία τους Βρετανούς ταξιδιώτες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ασφάλειας, Άλαν Γουέστ.

Το ισπανικό ραδιόφωνο RNE, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε πως στη συμφωνία προβλέπεται οι επιβάτες από την Ασία, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική με προορισμό τη Βρετανία να μεταβούν στην Ισπανία αεροπορικώς και να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσω ξηράς ή θαλάσσης.

zougla

Ημέρα Μνήμης στο Ισραήλ

Από το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησαν στο Ισραήλ οι εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης για τους στρατιώτες που έπεσαν στα πεδία των μαχών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν απόψε.

Παράλληλα εορτασμοί οργανώνονται αύριο για την 62η επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, το οποίο ιδρύθηκε στις 14 Μαΐου 1948, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, που συμπίπτει φέτος με την 20ή Απριλίου.

Ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες κατά την εναρκτήρια τελετή των εκδηλώσεων στο Δυτικό Τείχος (τείχος των δακρύων), στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο ανατολικός τομέας της Ιερουσαλήμ κατακτήθηκε στον πόλεμο του 1967 και προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος, χωρίς όμως ποτέ αυτή η ενέργεια να τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

Ο Πέρες επανέλαβε ότι οι εχθροί του Ισραήλ και πρωτίστως το «ιρανικό καθεστώς» δεν πρέπει να υποτιμούν τις ικανότητες του Ισραήλ για αυτοάμυνα.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια. Δύο λεπτών σιγή τηρήθηκε στις 11:00 τοπική ώρα σήμερα. Τελετές λαμβάνουν χώρα σε 43 κοιμητήρια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Επί τη ευκαιρία αυτή, ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ξεχνούν τα λόγια του Τέοντορ Χερτζλ, του ιδρυτή της σιωνιστικής πολιτικής, ο οποίος συμβούλευε τους Εβραίους να υπολογίζουν μόνο στις δικές τους δυνάμεις.

Επίσης, εκδόθηκε ένα γραμματόσημο για την 150η επέτειο της γέννησης του Χερτζλ, δημοσιογράφου, συγγραφέα και ιδρυτή του σιωνιστικού κινήματος στις 2 Μαΐου του 1860, στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την 62η επέτειο της Ανεξαρτησίας, ο πληθυσμός στο Ισραήλ φθάνει τα 7,6 εκατομμύρια.

Στους Άραβες κατοίκους περιλαμβάνονται 270.000 Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι αυτοί έχουν άδεια μόνιμης διαμονής και στην πλειονότητά τους έχουν αρνηθεί την ισραηλινή υπηκοότητα.

zougla.gr

Μολότοφ σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Κέρκυρα

Εμπρηστική επίθεση με μολότοφ σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στα Γαζάτικα της Κέρκυρας, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Πρόκειται για τον χώρο όπου γίνονται εργασίες επέκτασης του υποσταθμού από εργολάβο.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε έναν εκσκαφέα.

Πηγή: thebest

Διάρρηξη με λεία 77.000 ευρώ στη ΔΟΥ Ναυπλίου

Επαγγελματίες του είδους είναι οι δράστες, οι οποίοι διέρρηξαν το κτίριο όπου στεγάζεται η Εφορία Ναυπλίου, φεύγοντας με… γεμάτες τις τσέπες.

Η διάρρηξη έγινε κάποια στιγμή ανάμεσα στην περασμένη Παρασκευή και τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν στη δουλειά τους.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, οι «ποντικοί» μπήκαν σε πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα από τη ΔΟΥ, στην οδό Ηρακλέους 4, και από την ταράτσα πέρασαν στο πλαϊνό κτίριο. Κατέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου στεγάζεται η Εφορία, παραβίασαν την πόρτα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό και διέρρηξαν με τρυπάνι το χρηματοκιβώτιο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Η λεία των δραστών ανέρχεται στις 77.000 ευρώ!

zougla

Το σπίτι στον Νέσσωνα

Η κατασκευή του σπιτιού στο Νέσσωνα οφείλεται σε μια αλληλουχία συγκυριών. Η κατασκευή του σπιτιού στο Νέσσωνα οφείλεται σε μια αλληλουχία συγκυριών.Ερευνώντας στο διαδίκτυο για κάποιες φυσικές καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν τον πηλό, ανακαλύψαμε τις δυνατότητες του σαν δομικό υλικό. Αυτό βέβαια δεν είναι νέο μιας και το 80% των κατοίκων του πλανήτη εξακολουθούν να ζουν σε χωμάτινα σπίτια. Το νέο όμως είναι ότι εδώ και είκοσι χρόνια, ξεκινώντας από την Αμερική, εμφανίστηκε ένας νέος όρος, η φυσική δόμηση, η επιλογή δηλαδή του να χτίζεις με τοπικά, φυσικά, και το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντολογικό και οικονομικό κόστος.

Καλλιεργήθηκε η ιδέα της κατασκευής μιας αγροικίας χρησιμοποιώντας μια από τις πρώτες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για γήινα σπίτια, το κομπ, όπου χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με άμμο και άχυρο και οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη κομπ προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη cob που σημαίνει καρβέλι ψωμιού και σβώλος. Έχοντας μια προϊστορία χιλιάδων χρόνων, χρησιμοποιούταν μέχρι και τα μέσα του περασμένου αιώνα στην Αγγλία όπου υπάρχουν σπίτια πεντακοσίων χρόνων χτισμένα έτσι.

Η απόφαση μας βασίστηκε στην στιβαρότητα της κατασκευής, την απλότητα των εργαλείων, το χαμηλό κόστος και την μεγάλη ελευθερία που προσφέρει στον σχεδιασμό. Μας γοήτευσε, και εξακολουθεί να μας γοητεύει, η δυνατότητα του να πλάθεις το σπίτι με τα χέρια σα γλυπτό.

Επτά νεκροί από το σεισμό στο Αφγανιστάν

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν, όταν σεισμός έπληξε τμήματα του βόρειου Αφγανιστάν. Ο υποδιοικητής της επαρχίας Σαμανγκάν δήλωσε ότι η δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα-τοπική ώρα. Το Σαμανγκάν βρίσκεται 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ και στην ίδια απόσταση από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Ο σεισμός μεγέθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία. Έγινε αισθητός στην Καμπούλ και τις γειτονικές χώρες του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν.

Thebest

Επιχείρηση - "σκούπα" της Αστυνομίας στην Κόρινθο

Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην Κόρινθο, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής κατά του εγκλήματος.

Ειδικότερα, έγινε έλεγχος σε 70 οχήματα και 102 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δέκα, και, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, παραπέμφθηκαν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του ΚΟΚ. Κατασχέθηκαν και δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Βεβαίως, η πρωτοβουλία της Αστυνομίας συνδέεται με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ληστών το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Thebest.gr

Η Τζούλια Αλεξανδράτου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό...


Η Τζούλια Αλεξανδράτου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θέλοντας να αναφέρει τα παράπονά της για τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το βήμα της βουλής αλλά και να εκδηλώσει τις προθέσεις της για το μέλλον.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου μεταξύ άλλων μίλησε με σκληρό τρόπο εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε πως αναφέρθηκε σε εκείνη με πολύ κακούς χαρακτηρισμούς οι οποίοι και την προσέβαλλαν.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου, καταλήγοντας στην επιστολή της, ζητά από τον πρωθυπουργό να την προστατεύσει, με ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη. Επίσης, η ίδια αποκαλύπτει μέσω της επιστολής της κάτι που πραγματικά προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον: “Σκέπτομαι πλέον σοβαρά να εισέλθω στον χώρο της πολιτικής” αναφέρει μεταξύ άλλων η Τζούλια Αλεξανδράτου.

HBnews

Άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια από τον Γ. Παπανδρέου

Τη πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας, με άρση του προστατευτικού καθεστώτος του καμποτάζ, επιθυμεί η κυβέρνηση. Τη σχετική εξαγγελία-προσφορά στον κόσμο του τουρισμού προτίθεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Τετάρτη στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ, που συμπίπτει φέτος με την αποφράδα επέτειο της 21ης Απριλίου!...

Στο «zenith» φτάνει η αντιπαράθεση άνεργων ναυτικών και κυβέρνησης, που σχεδιάζει να άρει το καμποτάζ Στο «zenith» φτάνει η αντιπαράθεση άνεργων ναυτικών και κυβέρνησης, που σχεδιάζει να άρει το καμποτάζ Μια τέτοια κίνηση, εκτιμούν στην κυβέρνηση, θα λειτουργήσει κατευναστικά για χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και ξενοδόχους που αντιμετωπίζοντας την κρίση πιστεύουν ότι η ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνές κέντρο κρουαζιέρας θα αναζωογονήσει και τον ημιθανή τουρισμό της Αθήνας.

Επικαλούνται προς τούτο μελέτες που δείχνουν ότι η εμμονή στη διατήρηση του προστατευτικού για τα ελληνικά πληρώματα καθεστώτος του καμποτάζ στερεί ετησίως έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ από την εθνική οικονομία, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας έχει ανακηρυχθεί ως ο δεύτερος (μετά την Ιταλία) δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας με περίπου 5 εκατ. επισκέπτες στα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο.

Σπάνιο είδος γουρουνιού μοιάζει με πρόβατο!

Τρία πλάσματα με σγουρό τρίχωμα έχουν μπερδέψει αρκετά τους επισκέπτες ενός ζωολογικού κήπου στο Essex του Λονδίνου. Τα χαριτωμένα τετράποδα μοιάζουν πολύ με τα -γνωστά σε όλους μας- πρόβατα, παρόλα αυτά αποτελούν ένα σπάνιο είδος γουρουνιού!

Ο Buddy, η Porsche και η Margot, μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο Tropical Wings, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την αναπαραγωγή και τη διάσωση του είδους. Τα γουρούνια …κουβέρτες, γνωστά και ως «Mangalitzas», προέρχονται από την Αυστρία και την Ουγγαρία, ενώ συνδέονται γενετικά με το τριχωτό ζώο «Linconshire» που εξαφανίστηκε πριν από 40 περίπου χρόνια.

Τα ζώα αυτά έχουν ξανθό τρίχωμα, σχεδόν άσπρο, γεγονός που προβληματίζει πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι «ξαδερφάκια» των προβάτων, εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητάς τους.

zougla

Έρευνα του Λιμενικού σε τουρκικά χωρικά ύδατα

Τη βοήθεια του Λιμενικού ζήτησαν οι τουρκικές αρχές για να εντοπιστούν δέκα λαθρομετανάστες, οι οποίοι αγνοούνται από το απόγευμα της Κυριακής, στα τουρκικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Σαμοθράκης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της ευρωπαϊκής δύναμης της Frontex.

Η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι λαθρομετανάστες βυθίστηκε, και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν κοντά στα τουρκικά παράλια επτά από αυτούς. Σύμφωνα όμως με όσα είπαν στις τουρκικές αρχές , στη βάρκα επέβαιναν και άλλα δέκα άτομα, τα οποία αγνοούνται.

Βλάβες σε F16 από τη τέφρα. Προβληματισμός για τις πτήσεις

Είναι τελικά ασφαλές να ικανοποιηθεί το αίτημα των αεροπορικών εταιρειών, που έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ημερήσια βάση, να ξαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους;

Οπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, αρκετά F-16 έπαθαν ζημιές στους κινητήρες τους πετώντας ακόμα και σήμερα στη Βόρεια Ευρώπη. Νατοϊκός αξιωματούχος δήλωσε οτι κομμάτια γυαλιού βρέθηκαν στους κινητήρες των νατοϊκών αεροσκαφών, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως έχουν ανακοινώσει ειδικοί η τέφρα που μπαίνει στους κινητήρες οι οποίοι έχουν θερμοκρασία που ξεπερνά τους 700 βαθμούς αλλάζει σύσταση και μετατρέπεται σε γυαλί προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

HBnews.gr

Το "κάψιμο" των Κινέζων ήταν επιβεβλημένο για να μπορέσει η Κυβέρνηση να επιβάλλει τα δυσβάσταχτα μέτρα..

Τι γίνεται με τα Spreads τελικά ;

Οι «αγορές» συνεχίζουν να μας δανείζουν αλλά, με ακριβό τίμημα.. τα spreads σήμερα εκτινάχθηκαν στις 458 μονάδες βάσεις, κάτι που σημαίνει ότι δανειζόμαστε με 4,58 % πάνω από τη Γερμανία !

Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι ήδη να μας δανείζουν με επιτόκιο σαφώς μικρότερο από τις αγορές αλλά, με δυσβάσταχτους όρους και προϋποθέσεις, από τη στιγμή που για να συμβεί αυτό καλωσορίζουμε το ΔΝΤ στο «σπίτι» μας !

Οι Αμερικανοί και τα διεθνή funds ποντάρανε στα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, έχοντας στο στόχαστρο το Ευρώ, με σκοπό να κερδίσουν πολλά δισεκατομμύρια σε βάρος της Ευρωζώνης !

Οι Γερμανοί κάνουν τους «Κινέζους» σε όλα τούτα διότι τους «συμφέρει» μεσοπρόθεσμα η υποτίμηση του Ευρώ αφού, είναι η πρώτη εξαγωγική δύναμη της Ε.Ε. και η τρίτη παγκοσμίως !

Οι Κινέζοι προσφέρθηκαν να μας δανείσουν, με οικονομικούς όρους και δεν έθεσαν πολιτικά κριτήρια αλλά, τους κλείσαμε κατάμουτρα την πόρτα ! Αλλιώς, πώς θα μπορούσε η Ελληνική Κυβέρνηση να «πείσει» τον Ελληνικό Λαό για την «αναγκαιότητα» των επαχθών μέτρων ; Θα μας άφηναν Αμερικανοί, Άγγλοι και Γερμανοί να «απεξαρτηθούμε» από το σφιχταγκάλιασμα τους ;

Τελικά, τα spreads δεν είναι μόνο το οικονομικό εκείνο εργαλείο που ορίζει τις αναγκαιότητες της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα.. Είναι ο μοχλός πολιτικής πίεσης, από την Ευρώπη και την Αμερική, για την επιβολή των χειρότερων και επαχθέστερων κοινωνικών μέτρων που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα ! Γιατί, πολύ απλά, αν μας δανείζανε οι Κινέζοι σήμερα και, για τα επόμενα τριάντα χρόνια, δε θα συζητούσαμε καν για όλα όσα θα απελάσουν οι Έλληνες από τούδε κι εφεξής.. !

Αυτό γίνεται χονδρικά με τα spreads.. !

Έκλαψε μαζί με τα θύματα ο Πάπας

Με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς συναντήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κατά την επίσκεψή του στη Μάλτα, εκφράζοντας ντροπή και θλίψη για τον πόνο που βίωσαν. «Ήταν έντονα συναισθηματικές στιγμές. Όλοι έκλαψαν», δήλωσε ένα από τα θύματα.

Ο ποντίφικας δεσμεύθηκε ότι η Καθολική Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιωθούν τα θύματα και να προστατεύσει τους νέους ανθρώπους στο μέλλον.

Η συνάντηση του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία του Βατικανού στη Βαλέτα έπειτα από υπαίθρια λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο ποντίφικας κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής στη Μάλτα.

Ο ποντίφικας δήλωσε «βαθιά συγκινημένος από τις ιστορίες τους και εξέφρασε την ντροπή και τη θλίψη του για όσα υπέστησαν εκείνοι και οι οικογένειές τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, στους δημοσιογράφους.

Πέμπτη ημέρα ταλαιπωρίας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Αποκλεισμένοι παραμένουν στα αεροδρόμια εκατομμύρια επιβάτες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς οι ακυρώσεις πτήσεων συνεχίζονται εξαιτίας του γιγαντιαίου νέφους ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία.

Πάνω από 63.000 πτήσεις είχαν ακυρωθεί μέχρι χθες στην Ευρώπη από την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας του νέφους, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός Eurocontrol.

Ωστόσο, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε ότι ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι ασφαλής, όπως έδειξαν οι επιθεωρήσεις των αεροσκαφών που έκαναν εννέα δοκιμαστικές πτήσεις.

Εκτός, όμως, από την KLM, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ασκούν πιέσεις στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, ζητώντας επανεξέταση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, καθώς τα κόστη από τις ακυρώσεις πτήσεων ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα ταλαιπωρούνται και εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Πάντως η Ιταλία και η Αυστρία ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια που είχαν κλείσει, ενώ οι υπουργοί μεταφορών της ΕΕ θα έχουν τηλεδιάσκεψη για να εξετάσουν κατά πόσο μπορεί να χαλαρώσουν οι περιορισμοί.
TaNea.gr

Τί δείχνει η εκλογή Παπαμιμίκου στην ΟΝΝΕΔ ;

Η εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ δείχνει την πόρτα εξόδου σε Μπακογιάννη και Καραμανλή… ( πριν υποχρεωθεί ο Σαμαράς σε διαγραφές ) .

Ο υποψήφιος Κώστας Χατζής, λέγεται κι αυτό μεταφέρουν και οι δικές πληροφορίες, είχε τη στήριξη του πρώην Πρωθυπουργού και τη «διακριτική» υποστήριξη της κ. Μπακογιάννη . Η δεύτερη επέλεξε να μην εμπλακεί ενεργά, εκδηλώνοντας ευθέως την προτίμησή της για να μη «κάψει» τον υποψήφιό της.. .

Ωστόσο, η άνετη και από τον πρώτο γύρο επικράτηση του κ. Παπαμιμίκου στην Προεδρία της ΟΝΝΕΔ ερμηνεύεται σα δείκτης «εξόδου» από το κόμμα όσων, όλο το διάστημα της διακυβέρνησης της ΝΔ, πλήγωσαν την παράταξη. Στο ίδιο μήκος κύματος η νεολαία με τον Πρόεδρο της ΝΔ προτρέπει, με το εκλογικό της αυτό μήνυμα, σε «έξοδο» από το κόμμα όλων των προαναφερομένων προσώπων.. .

Ερμηνεύεται, όμως και, σαν «εντολή» στον Αντώνη Σαμαρά από τη νεολαία για εκκαθαρίσεις και στήριξη στις όποιες αποφάσεις του για κάθαρση του κόμματος και αποκατάσταση του πληγωμένου ηθικού της παράταξης.

Κι ως γνωστόν «Κάθαρση» επέρχεται μόνο μέσα και μετά από την «Τραγωδία».. ! Η τραγωδία στη ΝΔ παίχτηκε για πεντέμισι χρόνια (!), τώρα είναι η ώρα της «Κάθαρσης» ;

117 δισ. οι δανειακές μας υποχρεώσεις στην τριετία

Δάνεια ύψους 117 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να πάρει η χώρα μέχρι τον Μάιο του 2013 για να χρηματοδοτήσει την τρύπα του προϋπολογισμού και τις λήξεις χρεογράφων υπό την προϋπόθεση ότι το 3ετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα τηρηθεί στο ακέραιο, εκτιμούν αναλυτές.

Από τη δική τους σκοπιά, τραπεζίτες εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναβγεί να δανειστεί από τις αγορές πριν περάσουν 6 με 12 μήνες από τη σχεδόν βέβαιη προσφυγή στο μηχανισμό Ε.Ε./ΔΝΤ, καθιστώντας απαραίτητη την ύπαρξη ενός πακέτου.

Το πέταγμα των ελληνικών spreads σε πολύ υψηλά επίπεδα και η διαμόρφωση του επιτοκίου δανεισμού πάνω από το 7% για διαστήματα άνω των 2 χρόνων περιορίζει αισθητά, αν δεν κλείνει de facto, τις κάνουλες των διεθνών αγορών προς τη χώρα, καθιστώντας επιτακτική την προσφυγή στο μηχανισμό Ε.Ε./ΔΝΤ για δάνεια.

Με βάση την παραδοχή ότι η Ελλάδα θα λάβει 3ετές δάνειο από την Ε.Ε. με σταθερό επιτόκιο 5% και 2ετές δάνειο από το ΔΝΤ με αρχικό κυμαινόμενο επιτόκιο 2,88% και επιπλέον την τήρηση των στόχων για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας, οι συνολικές δανειακές ανάγκες της χώρας είναι 117 δισ. ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της ΒΝΡ Paribas.

Το ποσό είναι μεγάλο μεν, αλλά όχι απαγορευτικό, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους της, που θεωρείται μια μορφή «τεχνικής» χρεοκοπίας.

Τραπεζίτες επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της κάπου 85 δισ. ευρώ περίπου μέχρι τον Μάιο του 2012 αν δεν μπορεί ώς τότε να δανείζεται στην αγορά με ίδιους ή καλύτερους όρους σε σχέση με το πακέτο Ε.Ε./ΔΝΤ. Οι ίδιοι θεωρούν πιθανό ότι η χώρα θα αρχίσει να δανείζεται σχετικά μικρά ποσά από τις διεθνείς αγορές μετά από 6-12 μήνες.

Enet.gr

Τα γερμανικά ομόλογα χάνουν έναντι των αμερικανικών λόγω Ελλάδας

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων (bunds) αυξήθηκαν 0,24% έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών από τις 5 Απριλίου έως σήμερα και παρότι παραμένουν πιο ελκυστικά, η μείωση της διαφοράς αποδόσεων θεωρείται πιθανόν να συνεχισθεί σε βάρος των bunds εξαιτίας της πολιτικής της Γερμανίδας Καγκελαρίου και των ανειλημμένων δεσμεύσεων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπονται βαθμιαία τα Bunds σε χαμένο στοίχημα και πολλοί να προβλέπουν το τέλος του υπέρ τους ράλι τιμών των τελευταίων 18 μηνών. Όπως δήλωσε η BlackRock Inc., ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο, δεν σκοπεύει να αγοράσει άλλα ομόλογα όσο διαρκεί η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση.

Μάλιστα, η Ignis Asset Management πρόσθεσε πως στοιχηματίζει ότι τα bunds θα υστερήσουν έναντι αυτών των ΗΠΑ μετά τα 61 δισ δολ κεφαλαίων διάσωσης που αποφασίστηκε στις 11/4 πως προορίζονται για την Ελλάδα. "Το ράλι στα γερμανικά ομόλογα έχει τελειώσει" δήλωσε ο Stuart Thomson, χρηματομεσίτης της Ignis στη Γλασκώβη που διαχειρίζεται 100 δισ δολ. "Η Ελλάδα τελικά θα χρειαστεί να χρεοκοπήσει και οι ομολογιακές αποδόσεις θα απαιτηθεί να αυξηθούν καθώς η Γερμανία θα χρηματοδοτείται τα επόμενα 2-3 χρόνια".

Μετά από μία απόδοση τιμών τρεις φορές υψηλότερη αυτής των αμερικανικών μετά τις 15-9-08 όταν οι επενδυτές ευνοούσαν το χρέος εθνών με τα μικρότερα δημόσια ελλείμματα, η ψυχολογία έναντι των bunds αλλάζει καθώς πληθαίνουν οι φήμες πως το πακέτο βοήθειας θα είναι το πρώτο βήμα προς μία ενιαία δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη.

Βρετανική συμμαχία προειδοπεί για επερχόμενη κρίση νερού

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μία επικείμενη κρίση όσον αφορά την ασφάλεια του νερού. Αυτό τονίζει σήμερα σε έκθεσή του ένας συνασπισμός από βρετανικά ινστιτούτα μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς καλεί εσπευσμένα λιανέμπορους και βιομήχανους να υποδείξουν σε χοντρική βάση το ποσό του νερού που χρησιμοποιούν στην παραγωγή.

Η έκθεση, την οποία υπογράφουν τρία ινστιτούτα (Institution of Civil Engineers, Royal Academy of Engineering, Chartered Institution of Water and Environmental Management), αποσκοπεί στο να αναδείξει το ποσό του νερού που χρησιμοποιείται στην Βρετανία και πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιείται.

Ο καθηγητής, Peter Guthrie, ο οποίος προεδρεύει στην ομάδα εργασίας που συνέταξε την έκθεση, δήλωσε : "Εάν η κρίση του νερού καταστεί κρίσιμη... οι τιμές των τροφίμων θα εκτοξευθούν και η οικονομική ανάπτυξη θα υποφέρει". Λίγοι Βρετανοί είναι πιθανόν να συνειδητοποιούν πόσο πολύ "πραγματικό" νερό καταναλώνουν.

Αντ. Σαμαράς: Ανατροπές για να ανακτήσει η Ν.Δ. την αξιοπιστία της

«Την αναξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων εμείς την αντιμετωπίζουμε με ανατροπές μέσα στο ίδιο το κόμμα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, υποδεχόμενος στη Ρηγίλλης το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

"Αυτό που τολμήσαμε για το κόμμα εμείς το κάναμε πράξη και για τους νέους. Σαρανταπέντε χιλιάδες νέα παιδιά έβγαλαν τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αναφερόμενος στο άνοιγμα των διαδικασιών εκλογής, δήλωσε: "Βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα και το κερδίσαμε".

Επίσης, έκανε λόγο για μια καινούργια μέρα για την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ. Επισήμανε, πως οι χιλιάδες νέοι που έσπευσαν να ψηφίσουν έδειξαν ότι οι νέοι επιστρέφουν στην πολιτική.

Επιπλέον, έθεσε ως πρώτο στόχο τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

Enet.gr

Προβάδισμα Έρογλου στα κατεχόμενα

Το προβάδισμα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις στον Ντερβίς Έρογλου για τις «προεδρικές εκλογές» που διεξάγονται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου φαίνεται να επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή.

Με καταμετρημένο το 7,15% των ψήφων ο σκληροπυρηνικός Έρογλου συγκεντρώνει 50, 27% και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ 41,53%.

Οι ψηφοφόροι, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, ανέρχονται σε 164.000, ενώ τα τελικά αποτελέσματα των «εκλογών» αναμένονται γύρω στις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τους Κύπριους ηγέτες να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επανένωση μετά τις «εκλογές» της Κυριακής, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι η τουρκική πλευρά που θα απομακρυνθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Αν υπάρχει πλευρά που θα μείνει εκτός του τραπεζιού διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι αυτοί (σ.σ οι Ελληνοκύπριοι)» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ερντογάν στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24.
Skai.gr