Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΤΗΚΟΟΣ ΜΑΡΤΥΣ, Γυναίκα έχασε το στήθος της από τη βιάση του γιατρού...

Σαν να λίγα βάσανα είχαμε, η οικογένειά μου, μέχρις τα χτες ήλθε να προστεθεί και τούτο..η μαστογραφία διέγνωσε καρκίνο του μαστού στη μάνα μου.
Άμεσα, ο διευθυντής του ΙΚΑ της έκλεισε ραντεβού στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της βορείου Ελλάδας και της χώρας, στις 12 Νοεμβρίου. Πράγματι, αφού μας δέχθηκε ο γιατρός εκεί, την εξέτασε, είδε τις ιατρικές εξετάσεις, -(μαστογραφία, υπέρηχος κ.α.)-, και μας έδωσε ραντεβού σε δύο βδομάδες για να αφαιρεθεί ο όγκος.

Λίγο πριν αποχωρήσουμε, με τις καλύτερες εντυπώσεις οφείλω να ομολογήσω, χτυπά το τηλέφωνο του γιατρού και ακούμε, μαζί με τη μητέρα μου, τον ακόλουθο μονόλογο γιατρού - ακουστικού :

(γιατρός) :- Τι είπες ; Κόψατε της γυναίκας το στήθος δίχως να περιμένετε την "ταχεία βιοψία" ;!! Είστε τρελοί!!...

(Ο έτερος ιατρός από την άλλη πλευρά του ακουστικού) :-........

(γιατρός) :- Δεν μ' ενδιαφέρει..κάντε ό,τι καταλαβαίνετε! Εγώ τη βιοψία την έστειλα επάνω και είναι καθαρή..!! Δεν έπρεπε να βιαστείτε..! (κλείσιμο του ακουστικού).
( Ο γιατρός μας διώχνει ευγενικά, λέγοντάς μας ότι θα μας δει σε δυο βδομάδες και για να κατευνάσει τον πανικό μας, διαβεβαιώνει τη μητέρα μου ότι θα την εγχειρήσει αυτός ο ίδιος, την ίδια ώρα φωνάζει στο γραφείο του τη νοσοκόμα από τη γραμματεία έξω για να συζητήσουν!).

Ένα μήνα μετά, σήμερα, εξακολουθώντας να πηγαινοέρχομαι στο ίδιο νοσοκομείο για τις απαραίτητες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες που απαιτούνται μετά από μια τέτοια επέμβαση και ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς, μη έχοντας ακούσει "κάτι", κάποια διαμαρτυρία, κάποια φασαρία για το περιστατικό που αυτήκοοι μάρτυρες ήμασταν εγώ και η μητέρα μου, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ακόμα...:

Κάνουν τέτοιες πλάκες μεταξύ τους οι γιατροί ;..εμένα πάντως μου φάνηκε πολύ σοβαρός ο δικός μας για να σηκώνει πλάκες...!

Κι αν είναι αλήθεια όλο τούτο και δεν το είπαν στην άτυχη γυναίκα που έχασε το στήθος της, από τη βιάση του γιατρού-χειρούργου, τη βάλανε την καημένη να υποστεί την εξευτελιστική και απάνθρωπη διαδικασία των χημειοθεραπειών για να καλύψουν το λάθος τους ;..

Δεν ξέρω κι ας με βασανίζει η συνείδησή μου.. Δεν ξέρω τι να κάνω.. να το πω ;.. να το φωνάξω ;.. Δεν είμαι σίγουρος, λοιπόν.. Όμως, για τούτο είμαι βέβαιος.. :

Εάν έχεις εγχειριστεί καλή μου Κυρία σε μεγάλο νοσοκομείο της βορείου Ελλάδας στις 12Νοεμβρίου του 2009 από το πρωί μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι..ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ψάξτε καλύτερα... μήπως αδίκως βασανίζεσαι ;;;!!!