Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Νεκρή φώκια από έκρηξη δυναμίτιδας στη Σάμο

Θύμα των ασυνείδητων αλιέων, οι οποίοι επιμένουν να ψαρεύουν με δυναμίτιδα, έπεσε μία μεσογειακή φώκια, στη Σάμο.

Το νεκρό θηλαστικό, μήκους 1,70 μ., εκβράστηκε στον οικισμό Πέρι, στα νότια του νησιού. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους, μέλη της οποίας έκαναν νεκροψία στο άτυχο ζώο.

Εξωτερικά, η φώκια δεν έφερε κάποιος εμφανές τραύμα. Ωστόσο, η εκτενής εσωτερική αιμορραγία και άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη νεκροψία, σε συνδυασμό με τη συνήθη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα με δυναμίτιδα στην περιοχή, αποτελούν ικανά στοιχεία, για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου αυτού του σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού.

Το περιστατικό αποτελεί το αποκορύφωμα μίας παγιωμένης απεχθούς κατάστασης που εξελίσσεται στη Σάμο, στους Φούρνους, αλλά και σε αρκετές περιοχές των ελληνικών θαλασσών, η οποία αντιβαίνει κάθε έννοια ήθους και πολιτισμού. Η δόλια, παράνομη και εκτεταμένη χρήση εκρηκτικών κατά την αλιευτική δραστηριότητα από συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι γνωστοί στις Αρχές και στις τοπικές κοινωνίες, αποτελεί κοινό μυστικό.

Παρά τις συνεχείς και συγκεκριμένες καταγγελίες από το Αρχιπέλαγος και αλιευτικούς φορείς, η επικίνδυνη αδράνεια των λιμενικών Αρχών οδηγεί μέχρι στιγμής σε τραγικά αποτελέσματα.

zougla.gr

'Αρχισαν τα όργανα στην ΟΝΝΕΔ

Άρχισαν τα όργανα στην ΟΝΝΕΔ, εν όψει της αυριανής εκλογής του νέου προέδρου. Σύμφωνα με καταγγελία του υπεύθυνου του εκλογικού κέντρου των Ιωαννίνων, σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε υπεξαίρεση εκλογικού υλικού από την αίθουσα της νομαρχίας, όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι έλειπαν από την αίθουσα 1000 αιτήσεις εγγράφων, μία χρησιμοποιημένη εκλογική σφραγίδα και άλλα έντυπα υλικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάρρηξη.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καλεί τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, Γιάννη Κατσικάκη, να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ ζητεί την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος.

zougla.gr

Του άρπαξαν την τσάντα μέσα από το αυτοκίνητο

Θύμα τσαντάκηδων έπεσε ένας άνδρας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, χθες το βράδυ.

Ο άνδρας βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανάκι σταμάτησαν δίπλα από το όχημά του και έσπασαν το πλαϊνό παράθυρο. Εν συνεχεία, με την απειλή όπλου, άρπαξαν μία τσάντα που περιείχε 150 ευρώ και διέφυγαν.

Τους δύο ληστές αναζητά η Αστυνομία.

zougla.gr

Νέα τουρκική αυθαιρεσία στο Αιγαίο

«Απαγόρευσε» η Άγκυρα στις ελληνικές Αρχές να σώσουν Έλληνα αλιέα στα Ψαρά, ισχυριζόμενη ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, πέραν του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία. Αυτό, τουλάχιστον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρεται σε ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε η Τουρκία στις 12:34, το μεσημέρι της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί ελληνική ΝΟΤΑΜ.

Οι έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή των Ψαρών ξεκίνησαν την Πέμπτη. Ένας 69χρονος ψαράς έφυγε τα ξημερώματα με το σκάφος του, αλλά αργά το απόγευμα δεν είχε επιστρέψει και η οικογένειά του ενημέρωσε το Λιμενικό.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε γίνει γνωστή κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών για την τουρκική πρόκληση.

Στην περιοχή επιχειρούν μία τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα Super Puma με στόχο την διάσωση των αλιέων.

Να μην δαιμονοποιηθεί το σχέδιο στήριξης ζητά η Μπακογιάννη

Την εν μέρει υποστήριξή της στο σχέδιο στήριξης εξέφρασε επί της ουσίας η Ν. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για μηχανισμό στήριξης περιορισμένης διάρκειας ο οποίος όμως δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.

«Πριν δαιμονοποιήσουμε το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να απαντήσουμε αν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 7% και του 8%» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο.

Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει πως «πρέπει να πούμε κατηγορηματικά ότι είναι ένας μηχανισμός στήριξης για ένα ορισμένο διάστημα, από τον οποίο πρέπει να βγούμε, και ο οποίος από μόνος του δεν μας σώζει.

Την Ελλάδα θα τη σώσουμε εμείς με τις προσπάθειές μας και τις δυνάμεις μας.

Η κρίση είναι τελευταία ευκαιρία του πολιτικού συστήματος για επαναφορά της χώρας στην αναπτυξιακή τροχιά».

Αίσθηση όμως προκαλεί η αποστροφή της, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει πολιτικές, που έχει ανάγκη ο τόπος, «χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό».

Η κ. Μπακογιάννη κατέθεσε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος «που θα καλύψει τις ανεπάρκειες, όπως η έλλειψη συνταγματικού δικαστηρίου».

«Καλύτερα οι χώρες με μεγάλα χρέη να εγκαταλείψουν τη νομισματική ένωση»

Την άποψή του, ότι ίσως είναι καλύτερο για τις χώρες που έχουν μεγάλα χρέη να εγκαταλείψουν τη νομισματική ένωση, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δήλωσή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία δεν θα χρειαστεί να καταρτίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προκειμένου να συμμετάσχει στο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, και δήλωσε ότι ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι ελεγχόμενος.

«Το πακέτο θα περιλαμβάνει πίστωση από την (κρατική αναπτυξιακή τράπεζα) KfW, την οποία θα εγγυηθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν χρειαζόμαστε συμπληρωματικό προϋπολογισμό γι' αυτό. Αλλά θα εισηγηθούμε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στην Bundestag (Κάτω Βουλή)», πρόσθεσε ο Γερμανός Υπουργός.

Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν και άλλες χώρες που να χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

Ωστόσο, επανέλαβε την έκκλησή του για τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων στην ευρωζώνη, σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον, και χαιρέτισε τα μέτρα που λαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αν χρειαστούμε διαδικασίες για περιπτώσεις ανάλογες με εκείνη της Ελλάδας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα τού πώς μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους πιστωτές στις δαπάνες. Με εταιρείες να πτωχεύουν, οι πιστωτές θα πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τις πτωχεύσεις κρατών», πρόσθεσε.

Ο Σόιμπλε διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο υποχώρησε στις πιέσεις για την Ελλάδα, λέγοντας ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να πράξει ό,τι απαιτείται στην κατάλληλη χρονική στιγμή.

«Η χρεωκοπία μίας χώρας θα είχε επιπτώσεις που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Η Ελλάδα ως σύστημα είναι ανάλογη με μία μεγάλη τράπεζα», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, ο οποίος δεν μετείχε στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μαδρίτη, καθώς νοσηλεύεται για την θεραπεία τραύματος και, όπως είπε, ελπίζει να πάρει σύντομα εξιτήριο.

zougla.gr

Ένας «μεγάλος» έρωτας… τελείωσε

Φανταστείτε πόση αγάπη έτρεφε ο ένας για τον άλλων που δυο εβδομάδες μετά τον χωρισμό τους βρήκαν… άλλους.

Η «χρυσή» κληρονόμος Paris Hilton και ο πρώην σύντροφός της Doug Reinhardt βρήκαν αλλού... παρηγοριά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Paris Hilton φλέρταρε με τον πρώην DJ φίλο της Benji Madden, ενώ ο Doug χθες με ένα ξανθό μοντέλο…

Δεν ξεχνάμε τα λόγια της Paris: «Ο Doug θα γίνει ο πατέρας των παιδιών μου».

Ναι, σίγουρα!

zougla.gr

Πώς η Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο μπορούνε να παρακάμψουν το Εθνικό Δίκαιο - "παραγραφή" , "ασυλία" - και να στείλουν φυλακή τους κλέφτες !

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, άρχισαν να οικοδομούν τις "κοινοτικές οδηγίες", με τη στήριξη και προτροπή Ηγετών όπως ο Κόλ κι ο Μιττεράν, ο Σμίτ και άλλοι, προκειμένου να προχωρήσει η ΕΟΚ τότε, σε μια πιο ουσιαστική και πραγματική Ένωση.. Δηλαδή, πριν από τριάντα χρόνια υπήρχε η "πρόνοια" και η "κατεύθυνση" να στηθεί μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα βασιζόταν αρχικά στην Οικονομική Ενοποίηση και, θα προχωρούσε στην πολιτική Ένωση της Ευρώπης.


Σήμερα, με τις αντιρρήσεις της Γερμανίας, τα πισωπατήματα της Αγγλίας και τις προσδοκίες της Γαλλίας κατανοούμε ότι μείναμε πίσω τριάντα χρόνια δίχως, ουσιαστικά, να κάνουμε πολλά βήματα από την κατάσταση που μας άφησαν οι μεγάλοι Ηγέτες της Ευρώπης.

Οι κοινοτικές, λοιπόν, αυτές οδηγίες που με επιμέλεια και προσήλωση καθιέρωσαν οι αληθινοί αυτοί ηγέτες της Ευρώπης είναι κανόνες αυστηροί μα και ταυτοχρόνως ελπιδοφόροι. Εναρμονίζουν τα Εθνικά Δίκαια των κρατών - μελών και προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βοηθούν στην εδραίωση της κοινής Ευρωπαϊκής συνείδησης και στηρίζουν τον απλό πολίτη. Η ύπαρξη και η αυστηρή εφαρμογή τους κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη αν θέλουμε, όχι μόνον, να διατηρήσουμε το οικοδόμημα της Ε. Ε. αλλά και, να την πάμε βήματα προς την Ολοκλήρωσή της.

Δυστυχώς, για την Ευρώπη και τους πολίτες της, την Ε. Ε. σήμερα κυβερνούν πολιτικοί τεχνοκράτες, άνθρωποι υπόδουλοι και εξαρτώμενοι από εταιρείες και λόμπυ, ευθυνόφοβοι και πολιτικά ανεγκέφαλοι. Γιατί το λέμε αυτό ; Μα διότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο θεματοφύλακας του "Ευρωπαϊκού Νόμου", έχει ξεχειλώσει τις κοινοτικές οδηγίες όπως αυτή θέλει, επιθυμεί και τη συμφέρει, ακόμα και στη δημοσιονομική περίπτωση της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια κανένας σεβασμός σήμερα για τον κοινό Ευρωπαίκό Νόμο (αυτό φοβάται η Γερμανία).

Το λέμε τούτο επειδή, οι κοινοτικές οδηγίες για το "μαύρο χρήμα" είναι πολύ αυστηρές και "άμεσα" εφαρμόσιμες σε όλα τα κράτη -μέλη. Η τήρησή του "νόμου" αυτού θα κρίνει και τη σοβαρότητα της Ε.Ε. αλλά και το αν υπάρχει ακόμα "αυτοσεβασμός" στα όσα από μόνοι μας θεσπίζουμε ως δίκαιο που πρέπει να τηρούμε. Πιά είναι η ουσία όλων των παραπάνω ;

Ακόμα κι αν η Ελληνική Κυβέρνηση "αδυνατεί" ή δεν "θέλει" να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσίων λειτουργών για την εφαρμογή του "πόθεν έσχες" στην Ελλάδα, οι κοινοτικές οδηγίες, με ενδείξεις μόνον, επιβάλλουν τη διαδικασία αυτή. Δεν μπορεί για παράδειγμα να ζητά η Τράπεζα δικαιολογητικά από τον απλό πολίτη για καταθέσεις κεφαλαίων άνω των 15.000 ευρώ και να δέχεται το μαύρο χρήμα των ισχυρών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει από τις οδηγίες και το δικαίωμα και τα εργαλεία να ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτικών, εν ενεργεία και μη, παραπέμποντας το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την Επιτροπή, αν διαπιστωθούν ή υπάρξουν υπόνοιες για "μαύρο" χρήμα ! Σε αυτή την περίπτωση, καμία εθνική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Ελληνικού Συντάγματος, δεν "γλιτώνει" όσους αποδειχθεί ότι κατέχουν "μαύρο" χρήμα, αφού ούτε η περίφημη "παραγραφή", ούτε η "ασυλία", (Υπουργική, Βουλευτική ή και Πρωθυπουργική ?), δεν υπερισχύουν των Κοινοτικών Οδηγιών!

Γι' αυτό "λατρεύουμε" τις Κοινοτικές Οδηγίες.. Μένει να αποδειχθεί αν το Ευρωκοινοβούλιο έχει τη θέληση, τη βούληση και τα "κότσια" να καταστήσει σαφές ότι ο Νόμος δεν ισχύει μόνο για το φτωχό και απλό Ευρωπαίο πολίτη αλλά, για όλους το ίδιο!

Καλοί "καπετάνιοι" οι Έλληνες εφοπλιστές

Απέδειξαν για άλλη μια φορά πως ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Είτε αυτή είναι στη θάλασσα, είτε στην στεριά. Οι Έλληνες εφοπλιστές κατάφεραν και άντλησαν από τις χρηματιστηριακές αγορές με διάφορες μεθόδους, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το συνολικό ποσό των περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2009, από την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων και ομολόγων υψηλού κινδύνου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ από τις τράπεζες πήραν νέα δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.


«Η πρόσβαση σε κεφάλαια είναι μοχλός επιβίωσης ή περαιτέρω ανάπτυξης για κάθε δραστηριότητα, ιδιαίτερα δε για την ναυτιλία. Τόσο οι τράπεζες όσο και οι ναυτιλιακές εταιρίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο σήμερα» επισημαίνει σε ανάλυσή της, η Capital Link και τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα άντλησης σημαντικών κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές, ενισχύοντας την κεφαλαιακή τους δομή και παράλληλα έχοντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για περαιτέρω ανάπτυξη», προσθέτει χαρακτηριστικά».
Thebest.gr

Πανικός από την εξαγωγή κεφαλαίων και μέτρα για τον επαναπατρισμό τους

Τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με κίνητρο την απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» και την καταβολή φόρου μόλις 5% προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος που ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι μπορούν να επαναπατρίσουν στην Ελλάδα καταθέσεις και κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό με φορολογική επιβάρυνση 5% και χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες». Στην περίπτωση δε που τοποθετήσουν τα κεφάλαια αυτά ή μέρος τους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου ή ακίνητα, τότε η φορολογική επιβάρυνση περιορίζεται στο μισό. Αναλυτικά ο νόμος προβλέπει τα εξής για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων:

Ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι της Καλαμάτας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από το προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμενοβραχίονα μαρίνας Καλαμάτας, 45χρονος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία για την προβλεπόμενη νεκροψία - νεκροτομία μετά τη μεταφορά της σορού στην Κόρινθο.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.

Zougla.gr

Πορνό περιοδικό για τυφλούς

Το πρώτο περιοδικό με ακατάλληλο δι’ ανηλίκους περιεχόμενο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης εκδόθηκε στον Καναδά, με τίτλο: «Αίσθηση Αφής». Δημιουργός είναι η Λίζα Μέρφι, διάσημη πορνοστάρ της χώρας, που οραματίστηκε ένα περιοδικό που θα μπορούν όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης να «νιώσουν» τις φωτογραφίες γυμνών μοντέλων. Και το έκανε πράξη. Πρόκειται για 17 ανάγλυφες εικόνες, μεταξύ των οποίων μιας γυμνής γυναίκας που χορεύει και μιας ξανθιάς με τα «τέλεια στήθη».

 Η Καναδέζα πορνοστάρ δηλώνει πως δημιούργησε το περιοδικό για να «γεμίσει το κενό» που υπάρχει στην αγορά: «Δεν υπάρχει κανένα περιοδικό με ανάγλυφες εικόνες πορνό. Είναι κάτι τρομερά ριζοσπαστικό!». Η ίδια, δηλώνει πανευτυχής για την έκδοση του περιοδικού, καθώς όπως υποστηρίζει «οι τυφλοί αποκλείονταν μέχρι σήμερα από αυτές τις απολαύσεις που όλοι μας θεωρούμε δεδομένες».

Αγκάθι πάντως είναι η τιμή του περιοδικού που φτάνει τα 150 δολάρια. Στην Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να περπατούν στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο χωρίς κίνδυνο να τσακιστούν και μετά βλέπουμε. Εκτός αν τώρα που έγινε γνωστή η ιδέα, μας προλάβει η…Τζούλια!

HBnews.gr

Τραυματίστηκαν δύο νέοι στη Λευκάδα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες Παρασκευή στις 5 το απόγευμα επί της οδού Δ. Γολέμη στη Λευκάδα, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 17xρονο και συνοδηγό έναν 18χρονο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας.

Thebest.gr

Μητέρα μαθητή, ξυλοφόρτωσε δασκάλα στην Αμαλιάδα

Στα δικαστήρια θα λυθεί όπως όλα δείχνουν ο καβγάς που ξέσπασε μεταξύ μιας μητέρας μαθητή και μιας δασκάλας στην Αμαλιάδα. Η μητέρα πήγε προχθές το μεσημέρι στο σχολείο για να πάρει το παιδί της, μία ενέργεια που γίνεται σε καθημερινή βάση και επιτέθηκε μαινόμενη κατά της εκπαιδευτικού, καθώς είχε δυσαρεστηθεί από χαμηλή βαθμολογία που είχε βάλει η δασκάλα στο παιδί είτε και τη συμπεριφορά της δασκάλας προς το παιδί της. Η δασκάλα εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από το σχολείο μαζί με συνάδελφό της και αιφνιδιάστηκε από την επίθεση, καθώς η μητέρα δεν περιορίστηκε μόνο στην εξύβριση, αλλά προχώρησε και λίγο περισσότερο, χτυπώντας την δασκάλα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων γονέων και παιδιών.

Το περιστατικό δεν έληξε εκεί. Η δασκάλα στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας και υπέβαλε μήνυση κατά της μητέρας για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε. Χθες το μεσημέρι η μητέρα μετέβη εκ νέου στο σχολείο μετά το πέρας της διδασκαλίας, για να πάρει το άλλο της παιδί που φοιτά στο δημοτικό.

Μετά την μήνυση που είχε επιβληθεί και με δεδομένο ότι η πράξη ήταν στα πλαίσια του αυτοφώρου, η μητέρα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία, όπου ορίστηκε δικάσιμος και η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη. Η συνέχεια πλέον θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Thebest.gr

Βρήκαν θερμοκήπιο με χασίς στο Βελβίτσι

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, χθες Παρασκευή το απόγευμα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας σε συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Λιμενικού Σώματος, εντόπισαν, στην ημιορεινή περιοχή Βελβιτσίου Αχαΐας, ένα αυτοσχέδιο θερμοκήπιο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν είκοσι έξι (26) πλαστικές σακούλες με σαράντα τρία (43) υπό ανάπτυξη δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.

Thebest.gr

Έκλεψαν εξοπλισμό από κατασχεμένο πλοίο

Συνελήφθησαν, χθες Παρασκευή το απόγευμα, στην Πύλο, από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας Έλληνας 17χρονος και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 38, 36 και 17 ετών αντίστοιχα, διότι είχαν προβεί στην κλοπή εξοπλισμού από το κατασχεμένο Φ/Γ πλοίο QUEEN ELIZABETH, το οποίο βρίσκεται προσαραγμένο από τις 22/03/10 στην περιοχή Μαραθούπολης. Συγκεκριμένα είχαν αφαιρέσει από το πλοίο τρία (03) ψυγεία, μία βάρκα και μία σωστική σχεδία (life ratf).

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

Thebest.gr

47χρόνος με βαριά εγκεφαλίτιδα στο Νοσοκομείο Ρίου

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, νοσηλεύεται από προχθές ένας 47χρονος από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, με βαριά εγκεφαλίτιδα.

Η κατάσταση του 47χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έχει κριθεί ιδιαίτερα βαριά από τους γιατρούς και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίδα" του Πύργου ο 47χρονος είχε μεταφερθεί από τους οικείους την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με έντονη κεφαλαλγία, ζάλη και αστάθεια και εισήχθη για νοσηλεία, ενώ παράλληλα άρχισε ο εργαστηριακός έλεγχος.

Η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη, φέρεται ότι δεν έδειξε τίποτα, και την Παρασκευή ο 47χρονος πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του. Ωστόσο, δεν πέρασαν δύο ώρες και η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Οι γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα και επειδή η κατάστασή του κρίθηκε πολύ σοβαρή, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκεφαλίτιδα ιογενούς μορφής και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός όταν οι γιατροί θα επιχειρήσουν την αποσωλήνωση του 47χρονου.

Thebest.gr

Γνήσια η φωτογραφία, λέει η Ειρήνη Μερκούρη, αλλά απειλεί με μηνύσεις

Για πρώτη φορά, η Ειρήνη Μερκούρη απαντά σε όλα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό γύρω από τις αισθητικές επεμβάσεις που φέρεται να έχει κάνει. Μία φωτογραφία που την παρουσίαζε σαφώς με παραμορφωμένο πρόσωπο και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και τα οποία ισχυρίζονταν ότι έχει παραμορφωθεί λόγω πλαστικής επέμβασης, στάθηκαν η αφορμή για να δημιουργηθεί ντόρος γύρω από την τραγουδίστρια η οποία αποφάσισε , μινα βάλει τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας στο περιοδικό People: «Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποιος δόλος πίσω από αυτή την κίνηση ή όχι. Πάντως, έχω ήδη κινηθεί νομικά εναντίον των ανθρώπων που έβγαλαν αυτή την είδηση». Η ίδια θυμάται πώς ξεκίνησε όλο αυτό το θέμα με τη συγκεκριμένη φωτογραφία: «Ήταν στις 24 Μαρτίου όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Είχα πάει στη Γλυφάδα, στα εγκαίνια ενός μικρού κέντρου αισθητικής που άνοιξε μία φίλη μου. Υπήρχε ένας φωτογράφος απ’ έξω, με ρώτησε αν ήθελα να με φωτογραφίσει κι εγώ του είπα ‘όχι’, παρότι τραβήξαμε κάποιες φωτογραφίες με τη φίλη μου μέσα στο χώρο της. Παρ’ όλα αυτά, όπως φάνηκε, με φωτογράφισε απέξω. Αυτό έγινε». Πάντως απάντηση για το εάν έκανε πλαστική επέμβαση δεν δίνει.

Thebest.gr

Έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του Αντώνη Κανάκη

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο αυτοκίνητο του Αντώνη Κανάκη. Άγνωστοι τοποθέτησαν αναμμένα στουπιά στο κυπαρισσί Land Rover τζιπ του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Ο παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού του σταθμού στην Αδριανοπούλεως για το καθιερωμένο καθημερινό του ραντεβού με τους ακροατές του. Είχε φτάσει μισή ώρα πριν ξεκινήσει η εκπομπή του και αμέσως αντιλήφθηκε ότι βγαίνουν καπνοί από το τζιπ του.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης η οποία και πρόλαβε την πυρκαγιά πριν εξαπλωθεί σε ολόκληρο το τζιπ. Η φωτιά προκάλεσε λίγες υλικές ζημιές καθώς κατέστρεψε μόνο τον προφυλακτήρα."

Thebest.gr

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.. Αν δεν μπορεί η σημερινή πολιτική Ηγεσία, ας βάλουν "Μουτζαχεντίν" να εφαρμόσουν το Νόμο σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και όλους τους κλέφτες !

Μπαίνουμε, λοιπόν, στο "Μηχανισμό Στήριξης" τις επόμενες εβδομάδες με τα τσαρούχια και έρχεται, από τη μπροστινή πόρτα, το ΔΝΤ στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Μερική εργασία, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις και δέκα χρόνια "σκληρής" λιτότητας μας ανήγγειλε το ΔΝΤ, με το "καλημέρα", πριν καλά - καλά έλθουν στη χώρα ! Οι αυτοκτονίες για οικονομικά προβλήματα και χρέη αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς στην Ελλάδα και οι άνεργοι ήδη φτάνουν, επισήμως, το ένα (1) εκατομμύριο, με προοπτική να αυξηθούν σε ενάμιση (1,5) στο τέλος του έτους.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής "ανοχής" που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί, με εξεγέρσεις και διαδηλώσεις, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς λαούς σε βίαιες κινητοποιήσεις. Αυτό τρέμουν προς στιγμή οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" και "μαλακώνουν" απέναντι στις απαιτήσεις των Αθηνών.

Ωστόσο, είναι Ηλίου φαεινότερο ότι, όσοι για πολλά χρόνια λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα και τους κόπους του Ελληνικού λαού, κλέβοντας το κράτος, παραμένουν έξω και αλώβητοι, δίχως να φοβούνται τίποτα και κανέναν. Απεναντίας, χαίρονται τα λάφυρα με κάθε τρόπο, επιδεικτικά, χτίζοντας βίλλες, πηγαίνοντας τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και, διατηρώντας τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς, με μαύρο χρήμα ουσιαστικά, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Ό Έλληνας Πρωθυπουργός μέχρι στιγμής έχει παραμείνει μόνο σε φραστικές "απειλές" και ευχολόγια απόδοσης "Δικαιοσύνης" δίχως τίποτα να προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.. Το αίτημα του Ελληνικού Λαού για Δικαιοσύνη, μέρα με τη μέρα, διατρανώνεται , αφού δεν μπορούν άλλο τα συνήθη υποζύγια να πληρώνουν τα "σπασμένα".. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί - υπάλληλοι έχουν πλουτίσει κλέβοντας τον ιδρώτα του κόσμου και της Ελλάδας.. Αυτό λέγεται "Εσχάτη Προδοσία κατά της Πατρίδας" και όσοι τους καλύπτουν είναι συνένοχοι.. .

Αν ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει πράξη το αίτημα του Ελληνικού Λαού, ας βρούνε "κάποιον", ο οποίος θα "αψηφήσει" τις απειλές, τις "βόμβες" από "τρομοκρατικές οργανώσεις" και, θα πραγματώσει τη "ΦΩΝΗ" του Λαού.. :

"ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.., ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ !" .

Λιάγκας - Σκορδά: Άνοιξαν λίστα γάμου στην Eurobank

Και τον χώρο των ελλήνων celebrities φαίνεται ότι έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση. Πώς αλλιώς εξηγείται η απόφαση των μελλόνυμφων Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά να επιλέξουν για λίστα γάμου, όχι κάποιο κατάστημα με είδη σπιτιού όπως είθισται, αλλά μια τράπεζα. Ναι, μαζί με το προσκλητήριο έστειλαν και καρτελάκι με λίστα γάμου στη Eurobank.Την αρχή σε τέτοιου είδους κινήσεις είχε κάνει η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, η οποία στο γάμο της με τον Κωνσταντίνο Κοροξενίδη, είχε ανοίξει λίστα γάμο σε γραφείο ταξιδιών.

Παπακωνσταντίνου: Όλα είναι έτοιμα για τον μηχανισμό στήριξης

"Όλα είναι έτοιμα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, εφόσον τελικά ζητηθεί", δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του (Ecofin) στη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε. Εξήγησε πάντως ότι το θέμα της Ελλάδας δεν συζητήθηκε στο Ecofin και επανάλεαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Τρεις μηχανές και εκρηκτική ύλη βρέθηκαν στον Καρέα

Τρεις κλεμμένες μηχανές και εκρηκτική ύλη, σαν αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε επιθέσεις του "Επαναστατικού Αγώνα" εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι μοτοσυκλέτες βρέθηκαν στο υπόγειο γκαράζ στον Καρέα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν και άλλα στοιχεία από τα διαμερίσματα που ερευνούν από τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή του Καρέα.

ΗΠΑ: Έκλεισε άλλη μία τράπεζα

Πενήντα αμερικανικές τράπεζες οδηγήθηκαν σε πτώχευση εντός του 2010, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τη ρυθμιστικής αρχή του τομέα στις ΗΠΑ.

Η 50ή τράπεζα που προστέθηκε στις κυρίως μικρές, τοπικές τράπεζες που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους το 2010 ήταν η City Bank στο Λίνγουντ της Ουάσινγκτον.

Μόλις χθες, έκλεισαν επτά μικρές τράπεζες, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC).

Να σημειωθεί ότι το 2009, συνολικά 140 τράπεζες αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο».

Γάλα: Σύγκρουση παραγωγών, εταιρών για τη τιμή

Σε θέση μάχης βρίσκονται και πάλι παραγωγοί- κτηνοτρόφοι και γαλακτοβιομηχανίες. Οι κτηνοτρόφοι απειλούν με κινητοποιήσεις, αν οι βιομήχανοι προχωρήσουν σε μείωση των τιμών στις οποίες αγοράζουν το γάλα. Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα, με αποτέλεσμα οι γαλακτοβιομηχανίες στο σύνολό τους να καταγράφουν σημαντική πτώση στις πωλήσεις τους.

Το κόστος των 30 εκατ. ευρώ που είχε για τις γαλακτοβιομηχανίες ο πόλεμος τιμών στο γάλα τον περασμένο χρόνο οδήγησε τις εταιρείες να προαναγγέλλουν τώρα μείωση των τιμών παραγωγού, προκαλώντας την αντίδραση των αγελαδοτρόφων, οι οποίοι το 2009 είδαν την τιμή του αγελαδινού γάλακτος να μειώνεται κατά 12,48%, από 0,4073 λεπτά το κιλό στις αρχές του 2009 στα 0,3724 λεπτά το κιλό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ομως, παρά τη σημαντική μείωση της τιμής της πρώτης ύλης, αλλά και την πτώση των τιμών λιανικής, οι πωλήσεις των γαλακτοβιομηχανιών έκλεισαν στα 403,8 εκατ. ευρώ, έναντι 431 εκατ. ευρώ το 2008, παρουσιάζοντας πτώση κατά 6,45% και αναγκάζοντάς τις να επιδιώκουν περαιτέρω μείωση της τιμής παραγωγού για να περιορίσουν τις απώλειές τους, καθώς ούτε το 2010 αναμένεται αύξηση των πωλήσεών τους.

Αβραμόπουλος: όχι στο εμπόριο της Ε.Ε. με το ψευδοκράτος

«Η συνθήκη της Λισαβόνας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πρόφαση για την προώθηση θεμάτων, που αφορούν ζωτικά ζητήματα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με την απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ενεργοποιήσει κανονισμό για απευθείας εμπόριο με την κατεχόμενη Κύπρο.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι κανονισμοί που τέθηκαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με βάση τη συμφωνία της Λισαβόνας για συναπόφαση, «είναι αυτονόητο, ότι αφορούν μόνο τους κανονισμούς εκείνους, που δεν στρέφονται εναντίον των συμφερόντων χωρών-μελών» και ότι στην προκειμένη περίπτωση, «επιχειρείται να τεθεί σε αμφισβήτηση το αδιαίρετο της διεθνούς προσωπικότητας, νομιμότητας και διεθνούς κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας» .

Ο κ. Αβραμόπουλος καλεί την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την κυπριακή, να κινηθεί άμεσα, «ώστε να αποτραπεί μια επιζήμια εξέλιξη για την υπόθεση της Κύπρου».

Σύλληψη του Ντάνι Γκλόβερ σε παράσταση διαμαρτυρίας

Σε δίκη οδηγήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Ντάνι Γκλόβερ μαζί με άλλους 11 διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πολυεθνικής εταιρίας Sodexo που έχει έδρα τη Γαλλία.

"Είμαστε εδώ σήμερα για να πούμε όχι στους ελεεινούς μισθούς και στις ελεεινές συνθήκες εργασίας", επεσήμανε ο Γκλόβερ στους εκατοντάδες διαδηλωτές και πρόσθεσε ότι "αυτή είναι μια παγκόσμια επιχείρηση και θα τους αναγκάσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους", πρόσθεσε ο Γκλόβερ.

Πώληση ή ενοικίαση14.500 οικοπέδων από το Δημόσιο

Στην πώληση ή την ενοικίαση δημόσιας γης, συνολικής έκτασης άνω των 14.500 στρεμμάτων, προχωρεί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος από τη μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων, στα οποία υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις αναψυχής.

Πρόκειται για 27 οικόπεδα-φιλέτα που βρίσκονται σε 15 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων: Αττικής, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Φλωρίνης Καβάλας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Σάμου, κ.α. Ορισμένες από αυτές τις εκτάσεις δεν αποκλείεται ακόμη και να πουληθούν.

Βασικός όμως στόχος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΕΔ Κ. Φωτόπουλου είναι η μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων (από 25 έως 40 χρόνια), που θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα στο Δημόσιο, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα ετήσια μισθώματα που θα εισπράττονται από τους ιδιώτες επενδυτές θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας, ιδιαίτερα δε στη μείωση του δημοσίου χρέους. Πηγές προσκείμενες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναπαράγουν με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρία του υπουργού, που λέει ότι «η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου έχει πολλά να δώσει (!), και να συμβάλλει στη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων».

Το Ιράν ζητά την αποβολή των ΗΠΑ από την ΙΑΕΑ

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απηύθυνε έκκληση για αποβολή της Ουάσινγκτον από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και όλων των άλλων κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα και πρότεινε τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου διεθνούς οργάνου» για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων είναι απαγορευμένη από τη θρησκεία και αποκάλεσε την Ουάσιγκτον "το μοναδικό πυρηνικό τρομοκράτη στον κόσμο".

"Μόνο η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαπράξει πυρηνικό έγκλημα. Ο μόνος πυρηνικός εγκληματίας στο κόσμο ψεύδεται παρουσιαζόμενος ως αντίθετος στη διάδοση των πυρηνικών όπλων, τη στιγμή που δεν έχει λάβει κανένα σοβαρό μέτρο στον τομέα αυτόν", δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου που "θα επιβλέψει τον πυρηνικό αφοπλισμό και θα εμποδίσει τη διασπορά των πυρηνικών όπλων", κατά την έναρξη διάσκεψης για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων που διεξάγεται στην Τεχεράνη.

Ο Αχμαντινετζάντ ζήτησε επίσης να αποβληθούν από την ΙΑΕΑ "τα κράτη που κατέχουν πυρηνικά όπλα, εκείνα τα οποία έχουν κάνει χρήση και εκείνα που έχουν απειλήσει ότι θα κάνουν χρήση".

Συνεχίζεται το χάος στις αερομεταφορές

Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα κεντρικά αεροδρόμια στην Ευρώπη, καθώς το σύννεφο της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία εξαπλώνεται σε όλη την ήπειρο, παραλύοντας τις αερομεταφορές. Περισσότερες από 12 χώρες έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις στον εναέριο χώρο τους, ενώ η ταλαιπωρία συνεχίζεται για χιλιάδες ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει σήμερα, ενώ τα προβλήματα στις αερομεταφορές είναι πιθανό να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες.

Χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν καθηλωθεί στα αεροδρόμια, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες χάνουν καθημερινά 200 εκατ. λίρες.

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Εταιρεία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, η κυκλοφορία θα πρέπει να αναδιοργανωθεί, να αλλάξουν τα δρομολόγια και να επαναπρογραμματιστούν οι πτήσεις.

Πολλές χώρες και αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις, λόγω του φόβου ότι η στάχτη, περιέχει κομμάτια γυαλιού, άμμου και πέτρας, που πέφτουν από υψόμετρο 1.500 μέτρων και θα μπορούσαν να αποδειχτούν καταστροφικές από τα αεροσκάφη.

Περίπου τα δύο τρίτα των 28.000 πτήσεων που γίνονται καθημερινά στην Ευρώπη ακυρώθηκαν, ενώ μόνο οι μισές από τις πτήσεις που εκτελούνται μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής πραγματοποιήθηκαν. Το σύννεφο της σκόνης έχει καταλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκανδιναβία, την Πολωνία, τη Βόρεια Γαλλία και την Αυστρία, ενώ κατευθύνεται και προς τη Ρωσία, με ταχύτητα 40 χλμ/ώρα.

Επιθέσεις αυτοκτονίας με 27 νεκρούς στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν την ώρα διανομής βοήθειας σε καταυλισμό προσφύγων.

Οι πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των επιχειρήσεων του πακιστανικού στρατού στο βορειο-δυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

"Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Υπάρχουν 45 τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί", δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. "Επρόκειτο για δύο επιθέσεις αυτοκτονίας. Βρέθηκαν τα υπολείμματα των καμικάζι. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο σημείο διανομής της βοήθειας", πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Κάσα Πούχα, κοντά στην πόλη Κοχάτ, στο βορειο-δυτικό Πακιστάν, σημείο υποδοχής πακιστανών προσφύγων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους εξαιτίας των επιχειρήσεων του πακιστανικού στρατού εναντίον των δυνάμεων των ταλιμπάν στις περιοχές των φυλών.

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει ευθύνες για το ναυάγιο νοτιοκορεάτικης κορβέτας

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι δεν ευθύνεται για το ναυάγιο ενός νοτιοκορεάτικου πολεμικού πλοίου, που προκάλεσε το θάνατο 46 ανθρώπων.

Την έκρηξη που προκλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, ανέφεραν νοτιοκορεάτικες πηγές ως το πιθανότερο αίτιο του ναυαγίου.

Η Νότια Κορέα “συνωμοτεί γελοία” για να κατηγορήσει τη γείτονά του για το επεισόδιο της 26ης Μαρτίου, στα ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου προσπαθώντας να ξεσηκώσει τη διεθνή κοινή γνώμη υπέρ της επιβολής κυρώσεων, δήλωσε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Η κορβέτα Cheonan, 1.200 τόνων, διαλύθηκε ενώ βρισκόταν κοντά σε αμφιλεγόμενα θαλάσσια σύνορα.

Ο υπουργός Αμύνης της Νότιας Κορέας, Kim Tae Young δήλωσε χθες ότι “θα απαντήσουμε με πολύ σαφές και αποφασιστικό τρόπο” μόλις προσδιοριστούν τα αίτια της έκρηξης. Δεν έχουμε αναγνωρίσει τη Βόρεια Κορέα ως υπεύθυνη.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορεάς δήλωσε ότι οι γείτονές τους είναι “μανιακοί με τον πόλεμο”.

Πληρώνουμε 20 δισ. ευρώ ετησίως για φακελάκια και ρουσφέτια

Σε περίπου 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ετήσιες απώλειες εσόδων του ελληνικού κράτους λόγω των πελατειακών σχέσεων και των δωροδοκιών. Σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη έρευνα του Ιντιστούτου Brookings, αναφέρει ότι «φακελάκι» και «ρουσφέτι» στερούν κάθε χρόνο από τα κρατικά ταμεία, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Brookins εξετάζει τη σχέση μεταξύ της διαφθοράς και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε 40 ανεπτυγμένες και σχεδόν ανεπτυγμένες χώρες.

Στην έρευνα, υπογραμμίζεται ότι η διαφθορά έχει περιορίσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα σε Ελλάδα και Ιταλία ενώ αυτό έχει συμβεί σε μικρότερο βαθμό στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Κάουφμαν, συγγραφέα της έρευνας, εάν η Ελλάδα μπορούσε να φτάσει τα ισπανικά επίπεδα στον περιορισμό της διαφθοράς, τότε θα επιτύγχανε αύξηση των κρατικών εσόδων σε ποσοστό 4% του ΑΕΠ.

Στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, αναφέρεται και σχετική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου. "Το βασικό μας πρόβλημα είναι η διαφθορά του συστήματος" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα είναι ουραγός ανάμεσα στα 16 κράτη της ευρωζώνης, αναφορικά με τον έλεγχο της διαφθοράς.

Το Ecofin συζητά την επιβολή ειδικού φόρου στις τράπεζες

Την επιβολή ειδικού φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, που θα λειτουργεί ως εγγύηση για την αποτροπή κρίσεων στο μέλλον, συζητούν σήμερα, Σάββατο, στη Μαδρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο του Ecofin θα τεθεί και η υιοθέτηση αυστηρότερου ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όπως δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, ο σχεδιαζόμενος ειδικός φόρος θα είναι ανάλογος του ρίσκου των τραπεζικών δραστηριοτήτων. «Όσο πιο ριψοκίνδυνη η επένδυση, τόσο υψηλότερος θα είναι ο φόρος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φορολογούμε το ρίσκο», εξήγησε η Λαγκάρντ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας –και επόμενος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- Μανουέλ Ριμπέιρο Κονστάνσιο υποστήριξε ότι τα έσοδα από τον ειδικό φόρο στις τράπεζες θα πρέπει να χρησιμεύουν μόνο σε περίπτωση χρεοκοπίας κάποιου ιδρύματος, και όχι να διατίθενται για άλλους σκοπούς.

«Αν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να επιβάλουν αυτό το μέτρο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ταμείο εγγυήσεων που θα χρησιμεύει για την επίλυση τυχόν προβλημάτων του ίδιου του τραπεζικού τομέα, και όχι για άλλους σκοπούς», είπε ο κ. Κονστάνσιο.

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Αντ.Σαμαράς

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο. Η κυβέρνηση πήρε λάθος μέτρα τη λάθος στιγμή, αφού προκάλεσε στο μεταξύ κρίση δανεισμού. Μεγάλος μέρος των θυσιών του ελληνικού λαού πηγαίνουν στράφι, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Έκρηξη στο Μεταξουργείο

Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε στις 6:35 το πρωί του Σαββάτου, κοντά στο σταθμό του Μετρό στο Μεταξουργείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν διερχόμενο όχημα πάτησε σακούλα που βρισκόταν επί της οδού Χίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει και ερευνούν την περιοχή, χωρίς να είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσουν τα αίτια της έκρηξης.

Το αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές, αλλά οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν.

Χαμένο “τζόκερ” κλήρωσε για το κράτος

Ξεχασμένος στα συρτάρια του κράτους ήταν ένας μικρός θησαυρός ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν σε ειδικούς λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος και μεταφέρθηκαν σε έξι κωδικούς του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί ήταν ανενεργοί για τουλάχιστον 20 χρόνια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία κίνηση των εν λόγω λογαριασμών. Η παλαιότερη, η οποία ανήκει σε λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών έγινε στις 10 Μαΐου 1976 και φέρει την υπογραφή «Υπουργείο Συντονισμού και Πρόγραμμα Χορηγήσεων», πραγματοποιήθηκε επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με υπουργό Συντονισμού τον Παναγιώτη Παπαληγούρα.

Μερίδιο των χρημάτων, (6,2 εκατ. ευρώ), μεταφέρθηκε στον ειδικό λογαριασμό «για τον Εφοδιασμό με καύσιμα προβληματικών περιοχών της χώρας», ενώ 1,4 εκατ. εισήλθε στον «ειδικό λογαριασμό ειδικού τέλους ασφαλιστικών κινδύνων αερομεταφορών».

Επίσης, 704.328 ευρώ διοχετεύτηκαν στον «λογαριασμό εισφορών για την αρωγή των σεισμοπλήκτων», ενώ 3.186 ευρώ σε άλλον λογαριασμό ΔΙΒΕΕΤ.

kala-nea.gr

Υποθαλάσσιο πάρκο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Υποθαλάσσιο πάρκο δημιουργεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο με στόχο την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.

Το έργο θα είναι το πρώτο που γίνεται με τη συγκεκριμένη τεχνική και με στόχο τις καταδύσεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και έχει μελετηθεί και θα υλοποιηθεί με δαπάνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Η παρουσίαση του έργου έγινε στο Επιμελητήριο Λασιθίου από τον Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Κώστα Ντούνα που είχε την ευθύνη εκπόνησης της μελέτης και ωρίμανσης του έργου.

Η πρωτοβουλία στηρίζεται από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως η συγκεκριμένη υποδομή είναι πρωτοποριακή και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όπως εξήγησε εισαγωγικά ο νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, όταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Νίκος Τζανόπουλος κατέθεσε την ιδέα στον πρώην νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασάκης, μετά από πολλές χρονοβόρες διαδικασίες και εγκρίσεις από 12 υπηρεσίες το έργο είναι πλέον έτοιμο για να υλοποιηθεί. «Τώρα περιμένουμε την τελική έγκριση για να προχωρήσουμε στο έργο. Πιστεύω ότι θα προσφέρει πάρα πολλά στον καταδυτικό τουρισμό. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του και παράλληλα θα βοηθήσει την ανάπτυξη των ιχθυοπαποθεμάτων στην περιοχή, επίσης την θαλάσσια χλωρίδα αφού είναι ένα έργο βασισμένο στην πολιτική της πράσινης ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.

ΝΔ: "Να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με γραπτή δήλωση του τόνισε την άποψη της παράταξης του να μην προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

« Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσουμε με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία », είπε συγκεκριμένα.

Αγωνία τουλάχιστον δύο ετών για το εμπόριο

«Εμείς, από την πλευρά του εμπορίου, γνωρίζουμε βάσει εμπειρίας ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας άλλα 1-2 χρόνια αγωνίας»!

Το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να έρθει αντιμέτωπο με αυξανόμενο προστατευτισμό τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η αγορά εργασίας έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα όσον αφορά στις καταστάσεις προστατευτισμού», δήλωσε ο Λαμί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο.

Τη Δευτέρα ο Λαμί είχε εκτιμήσει ότι η ανάκαμψη στην παγκόσμια αγορά εργασίας θα έρθει περίπου 18 μήνες μετά την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: Reuters

Ο ΟΠΑΠ δεν θα χρηματοδοτεί τη Super League

Συνάντηση με τη διοίκηση τεσσάρων τηλεοπτικών επιχειρήσεων είχε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, στην οποία ο Οργανισµός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε πως θα τηρήσει την απόφαση για τη μη χρηματοδότηση στη Super League.

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Χάρης Σταματόπουλος και Ιωάννης Σπανουδάκης, συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γεώργιο Γαμπρίτσο, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο και Χρήστο Παναγόπουλο αντίστοιχα, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της Forthnet Παντελή Τζωρτζάκη και Πάνο Παπαδόπουλο αντίστοιχα, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του ΑΝΤΕΝΝΑ TV Γεώργιο Λεβέντη, για το θέμα της βίας στα γήπεδα και κατ' επέκταση της υποβάθμισης του αθλητικού προϊόντος το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικώς.

«Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών κλήθηκαν, μέσα στο πλαίσιο των συμβάσεων που συνάπτουν με τη Super League, τις ομάδες ή τις άλλες Αρχές διοργάνωσης αθλητικών πρωταθλημάτων, να συνδράμουν την προσπάθεια της ΟΠΑΠ και της Πολιτείας, ώστε να πάψουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα. Άλλωστε, όπως δέχθηκαν όλοι, το "προϊόν" το οποίο μεταδίδουν υποβαθμίζεται από τέτοιες πράξεις και αυτό έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Όπως συμφωνήθηκε η συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, η οποία εγκαινιάστηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και τηλεοπτικών επιχειρήσεων θα συνεχιστεί», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε, η οποία τονίζει:

«Εξάλλου απόφαση της ΟΠΑΠ είναι να επαναδιαπραγματευθεί την υπάρχουσα σύμβαση, εφόσον δεν ληφθούν νέα, αυστηρότερα και, κυρίως, εφαρμοζόμενα μέτρα για την πάταξη των επεισοδίων κατά τους αγώνες, θέτοντας ως πρόσθετο όρο σε κάθε συμφωνία τη "ρήτρα βίας"»

Πάλι απασχολεί τη Βουλή η Τζούλια Αλεξανδράτου

Μόνιμος κάτοικος της Ηρώδου Αττικού θα γίνει η Τζούλια Αλεξανδράτου, που εμφανίζεται διατεθειμένη να φτάσει μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την αποκάλεσε «πορνοσταρ» και έκανε λόγο για «καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής».

Η ξανθιά κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση. «Ζητώ την κατά τον νόμο τιμωρία του καθώς και την ενημέρωση για το θέμα αυτό του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και του πρωθυπουργού της χώρας μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα Βούλας.

Ο κ. Παπαδημούλης, πάντως, αντιμετωπίζει με χιούμορ το όλο θέμα, εκτιμώντας ότι πρόκειται απλώς για μία ακόμη προσπάθεια της κυρίας Αλεξανδράτου να «συντηρήσει εαυτόν στον αφρό της δημοσιότητας». Ωστόσο, δηλώνει (σκωπτικώς) το εξής: «Θα το υποστώ και αυτό. Είμαι περίεργος να δω και την αντίδραση του πρωθυπουργού εάν και όποτε πάρει την επιστολή της κυρίας Τζούλιας».

Ο μέγα-μάνατζερ Μένιος Φουρθιώτης απέρριψε τον χαρακτηρισμό «πορνοστάρ» (καλά, θα την λέμε πρωταγωνίστρια ερωτικής ταινίας) αλλά και τα περί φοροδιαφυγής (και το τρισέλιδο που θυροκόλλησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι της στην Εκάλη τι είναι;).

Παράλληλα, είπε πως η Τζούλια θα πάει αυτοπροσώπως στη Βουλή και θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή, ενώ ετοιμάζει επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου και θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Πάλι καλά δηλαδή που την πρόλαβε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και έστειλε εκείνος την επιστολή προς την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για τον μηχανισμό στήριξης...

HBnews.gr

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 13 εβδομάδων, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη 20 Απριλίου.

Ημερομηνία διακανονισμού των γραμματίων ορίστηκε η 23η Απριλίου. Μόνο οι βασικοί ανάδοχοι μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Την προηγούμενη Τρίτη, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 1,92 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε πολλές φορές, το επιτόκιο πάντως ήταν «αλμυρό».

Παράταση ως 30/6 για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε9

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010 παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2010, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Μείωση 10,6% του ταμειακού ελλείμματος στο α΄ τρίμηνο

Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε κατά 10,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση, υποδηλώνοντας χαμηλότερες καθαρές δανειακές ανάγκες, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Παρασκευή.

Η ΤτΕ είπε ότι το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε στα 5,678 δισ. ευρώ, από 6,35 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Το ίδιο διάστημα τα έσοδα μειώθηκαν στα 11,796 δισ. ευρώ από 11,766 δισ. το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, με τις δαπάνες να υποχωρούν στα 15,04 δισ. ευρώ από 15,396 πέρυσι.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκε στα 2,9 δισ. ευρώ από 3,73 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Επίσκεψη της Μέρκελ στην Καλιφόρνια

Με μία επίσκεψη στο Holywood και συγκεκριμένα στο στούντιο της Warner Bros υποδέχτηκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτζενέιγκερ την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δυο τους συζήτησαν θέματα όπως αυτό της ανεργίας αλλά και θέματα πολιτισμού και συγκεκριμένα για τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στο γεύμα που ακολούθησε η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την γερμανικής καταγωγής τηλεοπτική παρουσιάστρια Χάιντι Κλουμ για τη λειτουργία των γερμανικών σχολείων στην πολιτεία της Καλιφόρνια ενώ προσκεκλημένοι στο τραπέζι ήταν και πολλοί άλλοι σταρ του Holywοod οι οποίοι ωστόσο δεν πήγαν στο γεύμα.

Για να αποφύγει τη τιμωρία ένας 8χρονος κρεμάστηκε

8χρονο αγοράκι στο Hertfordshire της Μεγάλης Βρετανίας κρεμάστηκε για να αποφύγει τη τιμωρία επειδή είχε κλέψει 20 λίρες στο σχολείο.

Ο 8χρονος Ρέξφορντ Μπόατενγκ από τη Γκάνα βρέθηκε από τον 16χρονο αδερφό του κρεμασμένος στην κουκέτα του λίγες ώρες πριν περάσει από οικογενειακό συμβούλιο, επειδή είχε κλέψει 20 λίρες στο σχολείο.

Το 8χρονο αγοράκι θα λογοδοτούσε στο οικογενειακό συμβούλιο για το λόγο που προέβη στην εν λόγω πράξη και όπως δήλωσε ο πατέρας του "εγώ απλά ήθελα να μάθω το σκεπτικό του παιδιού, να το ακούσω πριν το τιμωρήσω".

Μάλιστα, η οικογένειά του αντί να ξεκρεμάσει το άτυχο αγοράκι το απαθανάτισε όντας νεκρό με φωτογραφική μηχανή.

Ο μικρός Ρέξφορντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Όπως αναφέρθηκε, ο Ρέξφορντ είχε μαθησιακά προβλήματα αλλά και προβλήματα συμπεριφοράς. Μάλιστα, υπήρξε υπό παρατήρηση από κοινωνικούς λειτουργούς αλλά λίγους μήνες πριν δώσει τέλος στη ζωή του αποφάσισαν να κλείσουν την υπόθεση.

Η διευθύντρια του σχολείου του σημειώνει ότι ουκ ολίγες φορές είχε παρατηρήσει το παιδάκι με μελανιές στο πρόσωπό του.

"Ο Ρέξφορντ ήταν ένα χαρούμενο παιδί που αγαπούσε τα σπορ αλλά μισούσε το σχολείο. Πολλές φορές δυσανασχετούσε με τα μαθήματα και έκανε φασαρία", είπε.

Ωστόσο με βάση τα λεγόμενα του ιατροδικαστή το παιδί δεν ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του αλλά ανταυτού ήθελε ένθερμη υποστήριξη από την οικογένειά του. "Το παιδί έμενε με τη μητέρα του", σημείωσε, "η οποία πέθανε ξαφνικά και κανείς δεν εξήγησε στο παιδί τι απέγινε με αποτέλεσμα ο μικρός Ρέξφορτν αλλάξει τρόπο ζωής πηγαίνοντας να ζήσει με τον πατέρα του και τη μητριά του".

Άλλοι 68.000 στις «μαύρες λίστες» του Τειρεσία

Σημαντική νέα αύξηση σημείωσαν το Μάρτιο οι ακάλυπτες επιταγές, το συνολικό ποσό των οποίων ξεπέρασε τα 150,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., μετά την υποχώρηση του φαινομένου που παρατηρήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, το Μάρτιο η άνοδος στα ποσά των ακάλυπτων επιταγών ήταν της τάξης του 285,10%, καθώς σφραγίστηκαν 15.001 επιταγές, συνολικού ποσού 150,821 εκατ. ευρώ (ποσό μειωμένο κατά 42,82% σε σχέση με το Μάρτιο του 2009), ενώ από τις αρχές του έτους έχουν σφραγιστεί συνολικά 36.704 επιταγές, συνολικού ύψους 366,011 εκατ. ευρώ.

Παράλληλά, το Μάρτιο έμειναν απλήρωτες 12.640 συναλλαγματικές συνολικού ποσού 20,108 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 150,27% σε σχέση με το Φεβρουάριο (και αυξημένο κατά 9,56% σε σχέση με το Μάρτιο του 2009). Από την αρχή του χρόνου 31.584 συναλλαγματικές δεν έχουν πληρωθεί και το συνολικό ποσό φτάνει τα 55,5 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την αρχή του 2010 68.288 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι μπήκαν στις «μαύρες λίστες» του Τειρεσία, ενώ τα απλήρωτα χρέη στην αγορά κατά το α’ τρίμηνο της χρονιάς ξεπέρασαν τα 420 εκατ. ευρώ.

Το κάπνισμα με την κατάθλιψη πάνε μαζί


Το κάπνισμα με την κατάθλιψη συσχετίζουν σε έρευνά τους ερευνητές από τις ΗΠΑ, οι οποίοι στη μελέτη τους αναφέρουν πως, αν κάποιος θέλει να κόψει το τσιγάρο, θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς και για τα δύο, δηλαδή και για την αντιμετώπιση του καπνίσματος και της κατάθλιψης.

Η έρευνα επισημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς μεσήλικες άνδρες που πάσχουν από κατάθλιψη καπνίζουν, ενώ οι μισές γυναίκες με κατάθλιψη κάτω των 40 ετών είναι επίσης καπνίστριες.

Οι επικεφαλής της έρευνας (διεξήχθη σε δείγμα 5.000 εθελοντών) Λόρα Πρατ και Ντέμπρα Μπρόντι του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής της Υγείας των ΗΠΑ ανέφεραν σε δηλώσεις τους πως «οι εντατικές θεραπείες διακοπής του καπνίσματος συχνά χρησιμοποιούν τεχνικές που χρησιμοποιούνται και για την κατάθλιψη, συμπεριλαμβανομένης της γνωστικής και συμπεριφορικής θεραπείας ή της χορήγησης αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων». Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι οι πάσχοντες από κατάθλιψη που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα μπορούν να βοηθηθούν, αλλά είναι δύσκολο.

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας περιλαμβάνεται και το εύρημα ότι το 43% των ενηλίκων άνω των 20 ετών που έπασχαν από κατάθλιψη κάπνιζε, ενώ καπνιστές ήταν και το 50% των γυναικών με κατάθλιψη ηλικίας 20 με 39 ετών. Οι δύο μελετητές διαπίστωσαν πως οι ασθενείς με κατάθλιψη είναι πιθανότερο να είναι συστηματικοί καπνιστές και όσο βαρύτερη είναι η μορφή της κατάθλιψης τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα να καπνίζουν.

Τηλεφώνημα Ερντογάν στον Παπανδρέου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, μετά από πρωτοβουλία του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στον κ. Παπανδρέου την επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο, η ακριβής ημερομηνία της οποίας αναμένεται να καθοριστεί σε νέα συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών κ. Δημήτρη Δρούτσα και Αχμέτ Νταβούτογλού.

Ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπάρξει και επικοινωνία των οικονομικών επιτελείων των δύο χωρών, καθώς στο ταξίδι του στην Αθήνα θα συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό Τούρκων επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπήρξε αντικείμενο συζήτησης και στη συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με την αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ενώ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, στη συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την πρόθεση να βοηθήσει και η Τουρκία.