Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Προφυλακιστέοι ακόμη δύο για την υπόθεση «Επαναστατικού Αγώνα»

Στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι Ευάγγελος Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης, που κατηγορούνται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς η ανακρίτρια αποφάσισε την προσωρινή κράτησή τους.

Ο Ευάγγελος Σταθόπουλος δήλωσε στην ανακρίτρια ότι διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Από την πλευρά του, ο Χριστόφορος Κορτέσης αρνήθηκε να απολογηθεί επί της ουσίας, καθώς -όπως είπε- δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να του προσδιορισθεί το "αόριστο" κατηγορητήριο, βάσει ποιων συγκεκριμένων στοιχείων του αποδίδονται οι πράξεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη ο "Επαναστατικός Αγώνας".

Με τη σημερινή απόφαση της ανακρίτριας κρατούνται προσωρινά και οι έξι που συνελήφθησαν από την αστυνομία και τους οποίους οι αρχές συνδέουν με τον επαναστατικό αγώνα. Εχθές, στη φυλακή οδηγήθηκε και ο Κώστας Γουρνάς, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί, ενώ κατήγγειλε ότι όσο ήταν κρατούμενος στην Ασφάλεια ξυλοκοπήθηκε και απειλήθηκε η ζωή των δύο παιδιών του. "Δεν απαντώ, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία αυτή", είχε δηλώσει.

Προχθές, η ανακρίτρια είχε αποφασίσει την προσωρινή κράτηση του Νίκου Μαζιώτη και της Παναγιώτας Ρούπα, που αρνήθηκαν να απολογηθούν, χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξή τους. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Σαράντος Νικητόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι είχε μια γνωριμία και κοινωνική επαφή με το νεκρό Λάμπρο Φούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου