Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

"FOCUS".. ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ; ; ; !

"...Griechenland-Urlauber. Abwarten und Ouzo trinken.
Weder die drohende Staatspleite noch die potenzielle Ausweitung der Streiks bringen Urlauber von ihren Griechenlandplänen ab. Die Buchungszahlen bleiben bislang stabil. ..".


Μετά το περίφημο "κωλοδάχτυλο" της Αφροδίτης της Μήλου το γερμανικό Focus διαφημίζει τώρα την Ελλάδα ! Παρόλα αυτά, όμως, ρίχνουν και τις μπηχτές τους για την ακρίβεια..


"...Ελλάδα - Διακοπές . Ξεκούραση και Ούζο.... .... Αλλά, οι τιμές παραμένουν ακόμα υψηλές.." .

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG .


Σύμφωνα με την ίδια, το ευρώ επιβεβαίωσε την αξία του κατά την οικονομική κρίση και η Ε.Ε σώθηκε από χειρότερες αναταράξεις, ωστόσο όπως τόνισε η κρίση είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του δημόσιου χρέους.
Ακόμη επισήμανε ότι η χρηματοοικονομική κρίση ως ένα βαθμό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνες κερδοσκοπικές πρακτικές σε βάρος χωρών οι οποίες βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση και άλυτα δομικά προβλήματα.
"Αυτό είναι επικίνδυνο" υπογράμμισε η κ.Μέρκελ, τονίζοντας ότι η κάθε προσπάθεια να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, πρέπει να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα των προϋπολογισμών των χωρών που αφορούν.
"Πιστεύω ότι η αξιοπιστία του ευρώ στις αγορές θα αποκατασταθεί μόνο αν η Ελλάδα και άλλες χώρες με υψηλό χρέος χτυπήσουν το πρόβλημα στη ρίζα του" είπε.
Η κ.Μέρκελ μίλησε θετικά για τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και τη διάθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
"Η αξιοπιστία του ευρώ στις αγορές εξαρτάται από το εάν θα επιτευχθεί,από την Ελλάδα, η μείωση του ελλείμματος κατά 4% αυτό το έτος".

Η ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ . Νέα μέτρα ζητά η Ε. Ε. για τους θανάτους από τροχαία στην Εγνατία της καφέ αρκούδας στη χώρας μας


Προστασία της Αρκούδας από τα τροχαία στην Εγνατία Οδό
Παρέμβαση προαναγγέλλει η Κομισιόν…

Έντονη ανησυχία της για τους αυξανόμενους θανάτους καφέ αρκούδων στην Εγνατία και τους κάθετους άξονές της, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο απερχόμενος επίτροπος κ. Δήμας δηλώνει ότι η Κομισιόν θα ζητήσει από την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα και πιο αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσουν τόσο οι θανατώσεις αρκούδων από τροχαία ατυχήματα, όσο και το παράνομο κυνήγι τους.


Στις ερωτήσεις του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, περιέγραφε το πρόβλημα και τις αιτίες του (ελλιπείς προδιαγραφές περίφραξης, απουσία περασμάτων, υψηλά όρια ταχύτητας κλπ) και ρωτούσε την επιτροπή για τα μέτρα που θα ζητούσε ώστε οι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζονται με κοινοτική συγχρηματοδότηση να πληρούν επαρκείς προδιαγραφές ασφαλείας για τα μεγάλα θηλαστικά. Ταυτόχρονα πρότεινε συγκεκριμένες προδιαγραφές για οδικά έργα, όπως ευρείες υπόγειες διαβάσεις ή «πράσινες γέφυρες», ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα από την κατάτμηση των οικοτόπων.


Η Επιτροπή στην απάντησή της αναγνωρίζει το πρόβλημα και δηλώνει την ανησυχία της, ενημερώνοντας ότι μόνο συγκεκριμένο μέτρο που δήλωσε η ελληνική κυβέρνηση, ήταν η ανάρτηση 34 ενημερωτικών πινακίδων για τους οδηγούς. Διαβεβαιώνει ότι θα ζητήσει από τη χώρα μας, και άλλα πιο αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι θάνατοι αρκούδων τόσο από τα οδικά ατυχήματα, όσο και από το παράνομο κυνήγι τους.
«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά το έλλειμμα πολιτικής βούλησης της χώρας μας για την προστασία των απειλούμενων ειδών», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Οι υπεύθυνοι της Εγνατίας Οδού και του Υπουργείου Υποδομών οφείλουν να υιοθετήσουν, έστω και τώρα, τις προδιαγραφές που έχουν κατατεθεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τα μεγάλα θηλαστικά. Άμεσες λύσεις ζητά επίσης το πρόβλημα του παράνομου κυνηγιού, και οι ελλιπείς αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληττόμενους κτηνοτρόφους. Ελπίζουμε η ευρωπαϊκή παρέμβαση να αλλάξει τη στάση των ελληνικών αρχών, ώστε να μην χρειαστούν νομικά μέτρα. Τα προβλήματα, τέλος, της Εγνατίας ελπίζουμε να χρησιμεύσουν ως μάθημα για την χάραξη και τις προδιαγραφές του αυτοκινητόδρομου Ε-65, που διασχίζει και αυτός τον βιότοπο της καφέ Αρκούδας».

Ο BIG BROTHER στην οικονομία...


Στο στόχαστρο της Εφορίας οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, που δεν δηλώνουν τόκους

Στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν δηλώνουν τους τόκους για να αποφύγουν τη φορολογία, έχει συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία αφορούν στο διάστημα από το 2005 και μετά.
Την Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής ομάδας συντονισμού για την φορολογική μεταρρύθμιση, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, Δ.Σπινέλλης, είπε ότι η συλλογή των στοιχείων έγινε σε συνεργασία με ξένες τράπεζες.
Στόχος είναι να γίνουν διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν ποιοι φορολογούμενοι δεν δηλώνουν τους τόκους στην Εφορία.
Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να περιορίσει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής σχετικά με τους τόκους των αυτών των καταθέσεων, καθώς ο αποταμιευτής/επενδυτής εισπράττει τους τόκους στο εξωτερικό και ταυτόχρονα δικαιούται να ζητήσει την εξαίρεσή του από τη διαδικασία παρακράτησης φόρου στην πηγή, χωρίς ωστόσο να εμφανίσει τους τόκους αυτούς στις ελληνικές φορολογικές αρχές. Η ηλεκτρονική καταγραφή των αποταμιευτών/επενδυτών είχε ξεκινήσει το 2006 σε συνεργασία με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ (μαζί και με 17 συνδεδεμένα και εξαρτημένα εδάφη των χωρών αυτών) καθώς και με 5 τρίτες χώρες, και αφορούσε τη δημιουργία Τράπεζας Πληροφοριών Ελλήνων οι οποίοι εμφανίζονται να εισπράττουν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, από αποδόσεις ομολόγων, από υπεραξία μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, κ.λπ. από το εξωτερικό.
Η συμφωνία η οποία έχει συναφθεί, βασίζεται στην κοινοτική οδηγία 2003/48/ΕΚ και αποσκοπεί στη φορολόγηση των τόκων από αποταμιεύσεις στο κράτος της κατοικίας του δικαιούχου. Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας ο οποίος εισπράττει τόκους στο εξωτερικό θα μπορεί να φορολογείται στην Ελλάδα κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης, όπως και ο κάτοικος άλλης χώρας που εισπράττει τόκους στην Ελλάδα θα φορολογείται στη χώρα του.

" Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ! ", ΛΕΕΙ Ο Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ..



" Η Ελλάδα δεν είναι αεροπλάνο ", τόνισε ο Γραμματέας του Πασόκ εχθές στο ραδιοφωνικό σταθμό " Νεάπολις " της Καβάλας απαντώντας σε όσα είπε ο Πρόεδρος της Marfin κ. Βγενόπουλος τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του Ν. Χ"Νικολάου.


Η Ελλάδα δεν είναι, λοιπόν, αεροπλάνο είναι σίγουρα όμως ο " Τιτανικός " κατά παραδοχή της ίδιας της Κυβέρνησης μέσα στη Βουλή...