Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.............

Μα είναι δυνατόν να καλείται ο Καραμανλής στην Εξεταστική για την Οικονομία, όπου αναμφισβήτητα είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για τα χάλια μας και να μένει στην "απ' έξω" ο Σημίτης ;...

Αυτά ούτε στην Ουγκάντα και στα πιο Ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν γίνονται....

Για να λέμε και του "στραβού" - Κουρασμένου το δίκιο...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Έφεσο της Μικράς Ασίας στις 8 Μαΐου 2011

Του Γιάννη Δελόγλου

Αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου "Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Δημητριάδη Ιωάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιαπιτζή Ιωάννη και κ. Κυριάκη Βασίλειο, συναντήθηκε με Τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο γραφείο Του (19/7) και στο Νεοχώρι Χηλής (20/7).
Ο Παναγιότατος πρότεινε η νέα συνάντηση με τους Νεοεφεσίους να πραγματοποιηθεί στην Έφεσο της Μικράς Ασίας στις 8/5/2011, με τη συμμετοχή πιστών για να τελεστεί Πατριαρχική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στα ερείπια της Βασιλικής, όπου βρίσκεται ο τάφος του.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου "Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" καλεί όσους θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός σημαντικού γεγονότος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και το Έθνος μας να συμμετάσχουν στην προσκυνηματική εκδρομή, για να αναβιώσουμε τη σύναξη των προγόνων μας στις 8 Μαΐου στον τάφο του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, από τον οποίο αναδυόταν η θαυματουργή σκόνη που την ονόμαζαν "ΜΑΝΑ".

Εκ μέρους όλων των Νεοεφεσίων ευχαριστούμε Τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την πατρική του αγάπη, για τη συμβολή του στην ενίσχυση των δεσμών μας με την αλησμόνητη πατρίδα των γονιών μας, για τη δυνατότητα να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, των Αγίων και Μαρτύρων προσευχόμενοι μαζί Του στις εκκλησιές τους, στα ματωμένα χώματα της Μικρασίας.

Εκφράζουμε την Αγάπη μας, το Σεβασμό μας, την Ευγνωμοσύνη μας και την Υπερηφάνεια μας για Τον Πνευματικό μας Πατέρα.

πηγή : Πιερικοί Αντίλαλοι

Το πολιτικοποδόσφαιρικό αλφάβητο

Στουτγάρδη: Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Μη βασανίζεται τον εαυτό σας. Δεν είναι τίποτα σοβαρό. Στα σοβαρά γράφονται αυτές οι γραμμές αλλά όχι για σοβαρούς ανθρώπους. Και στους δύο χώρους δεν αλλάζουν τα πράγματα. Είναι τα δίδυμα της ευκαιρίας, είναι τα αδέλφια της αρπαχτής.
Ας τα δούμε μέσα από το πολιτικοποδοσφαιρικό αλφάβητο...............................................................

Τα Ελληνικά σχολεία δεν κλείνουν Αναβαθμίζονται- Αλλάζουν

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην Γερμανία.

Με κύκλο συναντήσεων που ξεκίνησαν από το Ντίσελντορφ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 28η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στο ερχόμενο 2ήμερο με επισκέψεις και συναντήσεις   στο Μόναχο και το Βερολίνο ,η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου , ξεκίνησε τον διάλογο της πολιτείας με του φορείς της Γερμανίας , για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Στην συζήτηση με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας τόνισε,« Θέλουμε ένα σχολείο Ουσιαστικό- Ευέλικτο – Παραγωγικό» δίνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα:
-         Λύσεις ανάλογα τις ιδιαιτερότητες της χώρας και του κάθε κρατιδίου.
-         Ενίσχυση της Γλώσσας και της φιλομάθειας.
-         Τα ελληνικά σχολεία να γίνουνε πιο ελκυστικά.

Christ Duess 28-09 1

Η Υφυπουργός με τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.


Με τους εκπροσώπους των δασκάλων και καθηγητών και ακούγοντας με προσοχή τις προτάσεις αλλά και επισημάνσεις σε κλαδικά θέματα, είπε « Κόβονται πόροι που αφορούν την σπατάλη και όχι την ουσία» κάλεσε σε δημόσια διαβούλευση   που ξεκινάει το υπουργείο να είναι συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές « Εάν γίνει ότι γίνει από κοινού θα γίνει»

Christ Duess 28-09 2

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δασκάλων και των εκπαιδευτικών

Η Υφυπουργός μαζί με τον συντονιστή της Βόρειας Ρηνανίας Βαστφαλίας κο Αστέριο Μπανούση και κλιμάκιο, επισκέφτηκαν απρόοπτα το ελληνικό δημοτικό σχολείο του Ντίσελντορφ . Ευχάριστη η έκπληξη που της επιφύλαξαν οι λιλιπούτειοι μαθητές όταν σε ερώτησή της « πιά γλώσσα σας φαίνεται πιο δύσκολη τα Ελληνικά ή τα Γερμανικά;» οι απαντήσεις ήταν μοιρασμένες.


Περισσότερα: ( Φωτογραφίες) και αναλυτικότερο Ρεπορτάζ, με προτάσεις θέσεις και σκέψεις όλων των φορέων που συμμετείχαν στον διάλογο στο φύλλο του Ευρωπολίτη που θα κυκλοφορήσει τέλος Οκτωβρίου.  

"...ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ..." ! ! !

Για να μη ξεχνάμε... Στην κατάσταση που μας έφεραν.... Οι Εθνοσωτήρες... Και οι περισσότεροι από δαύτους έχουν τόση θρασύτητα που λένε ότι φταίει ο λαός που τους "ανέχεται" και τους "πίεζε" για να ωφεληθεί κι αυτός από τη ρεμούλα... ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ...

Μπαναβέλου Ασημίνα - Αίμα - Νοσοκομείο Δράμας

Η κυρία Μπαναβέλου Ασημίνα που νοσηλέυεται στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας , έχει ανάγκη από πολύ αίμα , καθώς έχει συνεχή αιμορραγικά επεισόδια και ήδη έχει εξαντλήσει το απόθεμά της , με αποτέλεσμα και να έχει ανάγκη ακόμα από αίμα , αλλά και να χρωστάει μονάδες.

Αίμα μπορείτε να δώσετε Πανελλαδικά σε οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο αναφέροντας "Μπαναβέλου Ασημίνα και Νοσοκομείο Δράμας"
Παρακαλούμε επειδή η περίπτωση είναι δύσκολη να βοηθήσετε.

Ημερομηνία εξακρίβωσης....................27-9-2010
Ημερομηνία επανελέγχου...................15-10-2010

Η αγγελία αυτή είναι εξακριβωμένη από το HELP center

Μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης η αγγελία αυτή είναι σε ισχύ. Όταν περάσει η ημερομηνία αυτή δείτε εδώ http://omadahelp.blogspot.com/ αν ισχύει ακόμα.

Σας ευχαριστούμε