Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο τρομακτικός ιμάμης Αουλάκι!

Είναι αμερικανο-υεμενίτης, είναι ριζοσπάστης, είναι και ιμαμης. Το μίσος του για τους αμερικανούς είναι λένε τόσο μεγάλο όσο του Μπιν Λάντεν. Τον λένε, Ανουάρ Αλ- Αουλάκι.

Oι ΗΠΑ μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, λένε οτι αποτελεί απειλή το ίδιο μεγάλη όσο και ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον "εξουδετερώσουν".

"Βρίσκεται στον ίδιο κατάλογο με τον μπιν Λάντεν. Είναι το ίδιο ψηλά. Πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος δεν γνωρίζω. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων που με ανησυχούν πάρα πολύ", τόνισε ο κ. Χόλντερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο ιμάμης Αουλάκι έχει τεθεί από την Ουάσινγκτον στον κατάλογο των στόχων που πρέπει να εξαφανιστούν. Οι ΗΠΑ ποτέ δεν έχουν παραδεχτεί ότι υπάρχει ένας τέτοιος κατάλογος αλλά αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει εντολή δολοφονίας.................

Συναγερμός στη Ρώμη – Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό!

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε σταθμό του μετρό της Ρώμης και η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση.


Η βόμβα βρέθηκε από μηχανοδηγό σε χώρο στάθμευσης των συρμών στον σταθμό της Ρεμπίμπια, της Γραμμής Β του υπογείου σιδηροδρόμου. Η περιοχή αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί βρέθηκαν στο σημείο για να αφοπλίσουν το μηχανισμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακούλα και είχε αφεθεί κάτω από μια θέση.

Το δέμα, που αποτελείτο από ένα κουτί παπουτσιών, «περιείχε έναν μηχανισμό έτοιμο να εκραγεί και μάλλον διέθετε μία κεραία και ανακαλύφθηκε στις 11.00, ώρα Ελλάδος, από υπάλληλο της Atac μέσα στο όχημα», τόνισε ο Τζανπάολο Πολιτσάρο, εκπρόσωπος της δημαρχίας της Ρώμης.

Το δέμα παραδόθηκε στις δυνάμεις της τάξης για να εξουδετερωθεί, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό έχει συμβεί. Σύμφωνα, πάντως, σε όσα δήλωσε ο δήμαρχος της «αιώνιας πόλης», Τζάνι Αλεμάνο, το παγιδευμένο δέμα ήταν αδύνατο να εκραγεί.

Η πολιτική ένταση έχει κορυφωθεί στη Ρώμη έπειτα από τις φοιτητικές διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα εναντίον των περικοπών στην Παιδεία, οι οποίες εκτροχιάσθηκαν σε βίαια επεισόδια, τα χειρότερα που έχει βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες η Ρώμη. Και όλα αυτά ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα μεγάλη διαδήλωση.

Για κακούργημα το Δ.Σ. ασφαλιστικής εταιρείας - Χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν ξεκρέμαστοι

Χωρίς λεφτά βρέθηκαν τα ταμεία της ασφαλιστικής, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι πλέον να μένουν ξεκρέμαστοι.

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρίας VDV Leben International (γερμανικών συμφερόντων), ασκήθηκε έπειτα από δικαστική έρευνα, αφού, σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε χωρίς τις προδιαγραφές του νόμου.

Ο δικαστικός έλεγχος της εταιρίας ξεκίνησε μετά από μήνυση της ΕΠΙΕΑ (επιτροπή ελέγχου ιδιωτικής ασφάλισης) και μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης διεφάνη ότι η εταιρεία για την οικονομική χρήση 2009 παρουσίαζε στο ισολογισμό της ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία -μετοχών και ομολόγων- ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

Σημεία και τέρατα στο πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για το Δ. Αθηναίων

Αυτό που όλοι ψιθύριζαν εδώ και δεκαετίες και αποτελούσε πάγια πρακτική δημοτικών αρχόντων αποκαλύπτει το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.


Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, ούτε ένας, ούτε δυο αλλά 204 υπάλληλοι που εμφανίζονται να εργάζονται στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, έχουν παρατύπως μεταταθεί σε άλλες υπηρεσίες γραφείου.

Πιο εντυπωσιακό είναι όμως οτι οι βαφτισμένοι υπάλληλοι γραφείου, εξακολουθούν να πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας! Αυτά δηλαδή που πληρώνει ο κάθε ένας δημότης.

Πιο εξωφρενικό από τα παραπάνω όμως είναι οτι σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, στην απεργία που έγινε πέρυσι τα Χριστούγεννα και βούλιαξε στα σκουπίδια για ακόμα μια φορά την πρωτεύουσα, οι απεργοί πληρώθηκαν κανονικά γιατί οι μέρες που απέργησαν χρεώθηκαν ως ρεπό!
Για το θέμα αυτό ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης είπε οτι ο αρμοδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δημόπουλος πρέπει να διωχθεί ποινικά.............


Με δελτία Τύπου μιλάνε απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων. Για τον διαγωνισμό για 750 συμβασιούχους που είχε παγώσει λέει οτι είχε ενημερώσει με επιστολή του στις 8 Δεκεμβρίου ο Ν. Κακλαμάνης. Ελεγε, οτι ο διαγωνισμός είχε παγώσει γιατί είχαν κερδίσει προσωρινή διαταγή και τα ασφαλιστικά τους  μέτρα θα εκδικάζονταν από τα μεσα Ιανουαρίου εως τον Μάρτιο. Και ζητούσε γραπτές οδηγίες!

Με δελτίο Τύπου η απάντηση από τον κ. Καμίνη. Λέει απλά οτι δεν μπορεί ο κ. Κακλαμάνης να του ζητάει οδηγίες, αφού σύμφωνα με το νόμο παραμένει δήμαρχος έως τις 31/01/2010.

Ο Καραμανλής "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" ;

Άρχισαν τα σενάρια που εμφανίζουν τον Καραμανλή ως πιθανό επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.. Ναι, όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, αυτή η προοπτική δεν είναι εξωπραγματική σε μια πιθανή προσέγγιση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας με σκοπό τη συγκυβέρνηση..

Ωστόσο, οι μνήμες του ελληνικού λαού είναι νωπές ακόμα από την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή και μπορεί να "ανεχόμαστε" (με τεράστια υπομονή) το Μνημόνιο αλλά αυτό πάει πολύ !

Άκου ο Καραμανλής "Πρόεδρος'' ! Είναι σαν να λέμε :

Λαμία: Αυτοκίνητο ''καρφώθηκε'' σε τοίχο - Χαροπαλεύει ο οδηγός!

Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το μαύρο Audi A3, που οδηγούσε ο άτυχος 28χρονος από τη Ροδίτσα...

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 28χρονος που τα ξημερώματα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, τραυματισμένος σε τροχαίο που έγινε στις 04.00 το πρωί στην οδό Στυλίδος στη Λαμία, πιο κάτω από τον ΟΑΕΔ, στην δεύτερη είσοδο για Μεγάλη Βρύση .

Ο 28χρονος οδηγούσε από την Αγία Παρασκευή προς τη Λαμία. Στην τελευταία στροφή πριν την ευθεία της Μεγάλης Βρύσης  έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με μεγάλη δύναμη στον απέναντι τοίχο που υπάρχει στην άκρη του δρόμου.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που αποκολλήθηκε ακόμη και η μηχανή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr το παιδί φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δίνει μάχη στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας...

Ρέθυμνο: Στη φυλακή για τo μαφιόζικo χτύπημα σε φορτηγό!

Οι δράστες το είχαν ακινητοποιήσει στη μέση του δρόμου - Είχαν κλέψει χρήματα και τσιγάρα...


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις Έλληνες 36, 42 και 36 ετών για τη ληστεία, που απασχολούσε τη διεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από τις αρχές του μήνα. Οι τρεις συνελήφθησαν μετά από ένταλμα του ανακριτή, λόγω στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών αλλά και από αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Αστυνομίας.

Όλοι μαζί στις 2 Δεκεμβρίου 2010 ακινητοποίησαν με τη χρήση πυροβόλων όπλων και εμποδίων πάνω στο δρόμο, τον οδηγό διερχόμενου φορτηγού μεταφοράς τσιγάρων στο δημοτικό διαμέρισμα Μαρουλού του δήμου Λαππαίων. Μέσα σε λίγα λεπτά του αφαίρεσαν 4.211€ σε μετρητά και 40 κούτες τσιγάρων αξίας 1.075€.

Στο μεταξύ, με απόφαση του ανακριτή Ρεθύμνου, προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις ακόμη Έλληνες 33, 32 και 46 ετών για δύο παλαιότερες υποθέσεις καλλιέργειας χασισόδεντρων, μετά από έκδοση σχετικών ενταλμάτων.

Η πρώτη υπόθεση αφορά τον 33χρονο, που σχετίζεται με φυτεία 1.558 δενδρυλλίων κάνναβης, που βρήκαν οι αστυνομικοί στις 27 Μαϊού 2008, σε αγροτική τοποθεσία του δημοτικού διαμερίσματος Αστερίου δήμου Αρκαδίου Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια έρευνας με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Στη δεύτερη υπόθεση εμπλέκονται ο 32χρονος και ο 46χρονος. Αφορά φυτεία 205 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσαν σε δασώδη έκταση στο δημοτικό διαμέρισμα Ορνέ του δήμου Λάμπης Ρεθύμνου και είχαν εντοπισθεί στις 31 Αυγούστου 2004 κατά την εξερεύνηση της περιοχής από άνδρες της Ασφάλειας και του ΤΑΕ Ρεθύμνου.

Ήπειρος: Σπείρες κλεφτών σε Γιάννενα και Άρτα!

Οι σπείρες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας...


Στην Άρτα συνελήφθησαν δύο Ρουμάνες, γιατί έκλεψαν από σούπερ - μαρκετ διάφορα προϊόντα αξίας 400€. Από την προανάκριση προέκυψε ότι την κλοπή διέπραξαν από κοινού με άλλους τρεις ομοεθνείς τους, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Άρτας.

Στα Γιάννενα, συνελήφθησαν δύο άτομα, γιατί χτύπησαν στο πρόσωπο έναν κάτοικο της πόλης, και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό 300€. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων...

Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Για προσπάθεια «τακτοποίησης» των προβλημάτων, κατηγόρησε τον απερχόμενο Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και την παράταξη της πλειοψηφίας, η αντιπολίτευση...

στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα. Στην τελευταία συνεδρίαση, που επισκιάστηκε από το θάνατο του 64χρονου νομαρχιακού συμβούλου και προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκου Γιαννόπουλου, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογία - Αλληλεγγύη» αναφέρθηκαν, για άλλη μια φορά, στο θέμα με τις κατασκευές έργων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (τα λεγόμενα «45άρια») που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της παράταξης της πλειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, η νομαρχιακή σύμβουλος Δήμητρα Γωγάκου, ορισμένα από τα 26 θέματα της ημερήσιας διάταξης δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, αφού - όπως υπογράμμισε - εκτός των άλλων, την υλοποίησή τους καλούνται να αναλάβουν φορείς και πρόσωπα που δεν θα υφίστανται από την 1η Ιανουαρίου, λόγω Καλλικράτη........

Αφηνίασαν τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας – Κόκκινο πανί η Moody΄ς

Με εκρηκτική άνοδο των επιτοκίων πούλησε η Ισπανία ομόλογα διαρκείας τριών και έξι μηνών μετά την προειδοποίηση του γνωστού πια οίκου περί υποβάθμισης της αξιολόγησης της οικονομίας.

 


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η Ισπανία δανείστηκε 3 δις ευρώ με μέσο επιτόκιο 1,804 % όταν στην αντίστοιχη διάθεση τριμήνων ομολόγων πριν από 28 ημέρες το επιτόκιο ήταν 1,743 %.
 
Επίσης πούλησαν εξάμηνα ομόλογα αξίας 876,7 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 2,597 % από 2,111% που ήταν πριν ένα μήνα, με αύξηση δηλαδή περίπου 25% !

Ξεκίνησε η διαφοροποίηση του Βενιζέλου!

Το γράψαμε χθες πριν τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου και επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και εμμέσως πλην σαφώς διαφοροποίησε την στάση του από τον Γιώργο Παπανδρέου όταν είπε πως χρειάζεται συναίνεση με την κοινωνία και όχι με τα κόμματα!
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πιέζεται έντονα από τους βενεζελικούς βουλευτές και σιγά - σιγά αρχίζει να το δείχνει προς τα έξω. 
 
Η αμφισβήτηση έφερε την διαφοροποίηση!
Το θέμα είναι που θα σταματήσει.
 

Τα 308,7 εκατομμύρια κατοίκους έφτασε ο πληθυσμός των ΗΠΑ

Πριν από δέκα χρόνια, ο αμερικανικός πληθυσμός ήταν 281,4 εκατομμύρια.

Τα 308,7 εκατομμύρια έφτασαν οι κάτοικοι των ΗΠΑ το 2010 αλλά ο ρυθμός της δημογραφικής ανάπτυξης των τελευταίων δέκα ετών είναι ο χαμηλότερος εδώ και τριάντα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της δεκαετούς απογραφής που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Απογραφών.

Η απογραφή του 2010 είναι η 23η.

Ο ρυθμός αύξησης του αμερικανικού πληθυσμού έχει φτάσει το 9,7% το "δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου αιώνα", δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Απογραφών.

«Οι ληγμένοι να μας απαλλάξουν...»

Επιστροφή όχι μόνο στη δραχμή αλλά και στις μικρότερες υποδιαιρέσεις της φαίνεται πως περιμένει ο Παντελής Οικονόμου, αφού παρότρυνε «να μην χαριστεί ούτε ένα ευρώ, ή, ούτε μία δεκάρα».
 
Κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η Ελλάδα, είτε με ευρωομόλογο ή χωρίς, πρέπει να σταματήσει από το καλοκαίρι να δανείζεται με τέτοια ψηλά επιτόκια από το μηχανισμό στήριξης.

Κάλεσε επίσης σε εθνική ενότητα, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που ζημίωσαν τη χώρα την τελευταία 15ετία, τους οποίους χαρακτήρισε «ληγμένους» και κάλεσε «να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους γιατί αρκετά μας έχουν ταλαιπωρήσει».

Προσπάθειες αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης "βλέπει" ο Καμμένος!

Για γενικευμένη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα "με τις ευλογίες των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων", έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει η Βουλή και οι βουλευτές να αντιδράσουν σε αυτή την επίθεση που δέχεται η πατρίδα με στόχο την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, διαφορετικά, όπως είπε, «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι «από τις 4 Ιουνίου η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή» με ένα Μνημόνιο που πέρασε, όπως είπε, «με αντισυνταγματικό τρόπο, καθώς παραχωρεί εθνική κυριαρχία και ψηφίστηκε με κάτω από 180 βουλευτές».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης, με τις ευλογίες της ΕΕ και ότι θα δημιουργηθούν δήθεν εθνικά θέματα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πόρτα... Στυλιανίδη σε Καραμανλή για το κυβερνητικό πρόγραμμα!

Την... πόρτα στον Καραμανλή έκλεισε σήμερα ο Ευρπίδης Στυλιανίδης, κατά την παρουσίαση των βασικών δομών του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος!

Συγκεκριμένα, αίσθηση προκάλεσε η απάντησή σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κληθεί για την επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπουργοί της κυβέρνησής.

"Η παράταξή μας έχει κυβερνήσει αρκετά χρόνια. Διαθέτει ανθρώπους που έχουν κυβερνητική εμπειρία και έχουν και τεχνοκρατική εμπειρία από τη διοίκηση. Τέτοια εμπειρία δεν πρέπει να χάνεται, πρέπει να αξιοποιείται. Δεν πρέπει όμως η εμπειρία των λαθών να προσδιορίζει την πρόταση του μέλλοντος. Η πρόταση του μέλλοντος θα πρέπει να διορθώνει λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, να δίνει το στίγμα μιας καινούργιας εποχής που τώρα ξεκινά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Τουρκία: Παρέμβαση στρατηγών για κουρδική γλώσσα.

Παρεμβαση στο θεμα της χρησης της κουρδικης γλωσσας εκανε το  Γενικό Επιτελείο Ενοπλων Δυναμεων της Τουρκιας προκαλωντας πολιτικο θεμα στο εσωτερικο της χωρας. Μπορεί ο πρόεδρος Γκιούλ να έδωσε το πράσινο φώς για την χρήση της κουρδικης στην καθημερινή ζωή , ωστόσο προειδοποίησε ότι η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η τουρκική και ότι αντιτίθεται στην χρήση της κουρδικής εντός της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καλώντας παραλληλα όλους τους βουλευτές να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για το θέμα αυτό. Απαντώντας στις δηλώσεις Γκιούλ, ο αρχηγός του BDP Selahattin Demirtas υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν επιχειρεί να εισάγει την κουρδική εντός της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης...............

Ελεύθερος υπο όρους ο συνταγματάρχης-blogger

Μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επεβλήθη στον συνταγματάρχη blogger μετά από την απολογία του στον ανακριτή.

Ο συνταγματάρχης κατηγορείται για εκβιασμό του αρχηγού ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι δεν γνωρίζει καν τη 45χρονη η οποία κατηγορείται και αυτή για συκοφαντική δυσφήμιση και απόπειρα εκβίασης και αναζητείται από την αστυνομία.

Πήραν από αστυνομικό ως και την ταυτότητα!

Μάλλον ατυχής ήταν η έμπνευση ενός άνδρα των ΜΑΤ να πάει στη Νομική Σχολή για να αφήσει τη φίλη του που σπουδάζει εκεί.

Χθες το απόγευμα λίγο μετά τις επτά ο άνδρας των ΜΑΤ έφτασε με τη μηχανή έξω από τη σχολή. Τα μερικά λεπτά που έμεινε μαζί με τη φίλη του στο σημείο ήταν αρκετά για να τον αναγνωρίσουν κάποιοι με τους οποίους... έχει συναντηθεί υπό άλλες συνθήκες στο δρόμο.
Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το αστυνομικό τουλάχιστον 10 άτομα που άρχισαν να τον προπηλακίζουν.

Ο αστυνομικός πανικοβλήθηκε, στην προσπάθειά του να διαφύγει άφησε πίσω του τη μηχανή του, αλλά και το μπουφάν που φορούσε μέσα στο οποίο είχε την υπηρεσιακή του ταυτότητα ...
Μέχρι να φτάσει τρέχοντας ως το Α.Τ. Να ενημερώσει και να επιστρέψει μαζί με συναδέλφους του στο σημείο, μηχανή μπουφάν και ταυτότητα είχαν κάνει φτερά μαζί με τους περίπου 10 νεαρούς που του επιτέθηκαν...

Ηλεία: Έκλεψε αστεράκια νίντζα, τσόντες και ερωτικά βοηθήματα από Δικαστικό Μέγαρο!

Οι αστυνομίκοι δεν πίστευαν στα μάτια τους κατά την σύλληψη του  28χρονου υδραυλικού.


Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πύργου στην διασταύρωση της Αρετής και σταμάτησαν για έλεγχο τον 28χρονο καθώς τους κίνησε την περιέργεια ο σάκος που είχε στο πίσω κάθισμα.

Αυτά που βρήκαν δεν μπορούσαν να τα φανταστούν! Τράβηξαν το φερμουάρ και είδαν, σύμφωνα με το iliatora.gr,  20 πτυσσόμενα στιλέτα, 20 μεταλλικά αστεράκια νίντζα, πέντε πτυσσόμενα στιλέτα τύπου "πεταλούδα", ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου μήκους 32 εκατοστών με λάμα 20 εκατοστών, ένα τσεκούρι με αυτοσχέδια μεταλλική λαβή,  εννιά λαστιχένιους και πλαστικούς δονητές, πέντε dvd με πορνοταινίες και δύο τράπουλες με φωτογραφίες πορνό.

Όλα αυτά τα είχε κλέψει από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, που πιθανότατα ήταν πράγματα είχαν κατασχεθεί κατά το παρελθόν.

Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας - Τούρκος αξιωματικός σπάει το χέρι 13χρονου διαδηλωτή

Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Όποιος τολμήσει να διαφωνήσει με το καθεστώς. Όποιος ζητήσει να είναι διαφορετικός γιατί απλά έτσι νιώθει, όποιος αμφισβητήσει το Κεμαλικό βαθύ κράτος, εκτελείται, βασανίζεται, κυνηγιέται αμείλικτα, δολοφονείται...


Επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο μύθος μιλάει για το “χέρι του Οθωμανού” το περίφημο οθωμανικό χαστούκι. (osmanli tokadi). Όποιος αμφισβητούσε τον Σουλτάνο, έτρωγε για αρχή ένα απίστευτα δυνατό χαστούκι από κάποιο ευνούχο που είχε ειδικευτεί μόνο στο να ρίχνει χαστούκια με απίστευτη δύναμη που προκαλούσαν ανεπανόρθωτη βλάβη στο πρόσωπο ή και πολύ συχνά, εγκεφαλικό...

Αργότερα, όποιος αμφισβητούσε ή διαφωνούσε με το Κεμαλικό καθεστώς “εξαφανιζόταν” σε κάποια φυλακή σε κάποιο τάγμα εργασίας (amele taburu), ή απλά τον καταδίωκαν και τον ξυλοκοπούσαν...

ΗΠΑ: Λιγότερες εκτελέσεις το 2010 λόγω...κρίσης

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν λιγότερες εκτελέσεις φέτος επειδή οι εκτελέσεις κοστίζουν πολύ σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί υπάρχει έλλειψη του φαρμάκου που χρησιμοποιείται στις θανατηφόρες ενέσεις σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ότι οι εκτελέσεις μειώθηκαν φέτος κατά 12% και ο αριθμός των θανατικών ποινών που επιβλήθηκε κατά το ίδιο διάστημα πλησιάζει στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η εσχάτη των ποινών επανήλθε, το 1976.Ενδεικτικό είναι το ότι μέσα στο 2010 πραγματοποιήθηκαν λιγότερες από μισές από τις εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1999.
 
Ένας παράγοντας για τη μείωση ή την καθυστέρηση των εκτελέσεων είναι η δυσκολία προμήθειας νατριούχου θειοπεντάλης, μίας από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις με θανατηφόρο ένεση, ανακοίνωσε η οργάνωση, η οποία εδρεύει στην Ουάσιγκτον.
Οι εκτελέσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν σε πέντε πολιτείες εξαιτίας της έλλειψης του φαρμάκου, ανέφερε η ίδια πηγή.

"Σας έχω μια έκπληξη", είπε ο γαμπρός και εκτέλεσε τη νύφη και τον κουμπάρο!

Σε μακελειό κατέληξε ένας γάμος στο Ρίο ντε Τζανέιρο όταν ο γαμπρός πυροβόλησε και σκότωσε την νύφη και τον κουμπάρο πριν στρέψει το πιστόλι στον εαυτό του, λίγο αφότου είχε ανακοινώσει στους προσκεκλημένους ότι τους είχε «μια έκπληξη».


Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο 29χρονος πωλητής Ροζέριο Νταμασκένα δεν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι κάτι πήγαινε στραβά νωρίτερα κατά τη διάρκεια της τελετής ή της γαμήλιας δεξίωσης.

Οι Αρχές δεν μπόρεσαν να δώσουν κάποια εξήγηση όσον αφορά το κίνητρο του δράστη, δεδομένου μάλιστα ότι τα μέλη της οικογένειας ήταν συγκλονισμένα και δεν ήταν ακόμη σε θέση να δώσουν κατάθεση.

Ο γαμπρός ήταν τελικά... νύφη!

Λένε πως μετά την απομάκρυνση σας από το ταμείο δεν φέρουμε ουδεμίαν ευθύνη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα πράγματα γίνονται....περίπλοκα.

Ένα χρόνο έμεινε παντρεμένη με τον 28χρονο Sitakant Routray η 26χρονη Minati Khatua από τη Ρουκέλα της Ινδίας, πριν ανακαλύψει ότι ο άντρας της ήταν... γυναίκα.
Η 26χρονη κοπέλα καταγγέλλει τον, ή μάλλον την, Sitakant ότι κορόιδεψε τόσο εκείνη όσο και την οικογένειά της αν και στην αρχή της γνωριμίας τους είχε καταφέρει να τους γοητεύσει.
Της είχε παρουσιαστεί ως φίλος του αδερφού της και με κάποιον τρόπο είχε βρει τον αριθμό του κινητού της και της τηλεφωνούσε συχνά.
Όταν τα πράγματα μεταξύ τους έγιναν πιο...

Έκλεψε ένα σφυρί και το πλήρωσε 30 χρόνια μετά!

Μετάνιωσε για την πράξη του και είπε να πληρώσει. Έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών!


Πριν από 25-30 χρόνια, ένας άνδρας είχε κλέψει ένα σφυρί από κατάστημα της δυτικής Πενσιλβάνια. Όμως θεώρησε σωστό να επανορθώσει έστω και με καθυστέρηση. Για αυτό και έστειλε μια ταχυδρομική επιταγή, 45 δολαρίων, στην οικογένεια που διατηρούσε κατάστημα.

Τα χρήματα έφτασαν στο πολυκατάστημα ειδών οικιακής χρήσης Central Contractors Supply Co. στο Τζονστάουν μαζί με ένα ιδιοχειρο σημείωμα στο οποίο αναφέρεται ότι το σφυρί εκλάπη 25 ως 30 χρόνια πριν, διευκρίνισε η Λιν Γκράμλινγκ στην οποία ανήκει το κατάστημα μαζί με τον πατέρα της.

«Ηξερα ότι ήταν λάθος, αλλά το έκανα. Στέλνω 45 δολάρια για την αξία του σφυριού και για να καλύψω ένα μέρος των τόκων. Λυπάμαι που έκλεψα, αλλά τώρα έχω αλλάξει», γράφει το σημείωμα με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου.

Η Γκράμλινγκ δήλωσε πως έδωσε τα χρήματα στο Στρατό της Σωτηρίας, τονίζοντας πως ήταν πολύ περισσότερα από την πραγματική αξία του αντικειμένου.

Ν.Δ. "Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες" – Το Πρόγραμμα διακυβέρνησης

Η στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση και την εξάρτηση της Τρόικας, αλλά και ένας νέος τρόπος επαφής με τον πολίτη

είναι οι βασικοί στόχοι του υπό διαμόρφωση και επεξεργασία κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ που έχει τον τίτλο “το μέλλον ανήκει στους Έλληνες”
Ο αρμόδιος γραμματέας προγράμματος του κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης είπε ότι το πρώτο στάδιο αφορά τη στρατηγική για την ελπίδα, όπως την παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς για την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ.

Το δεύτερο στάδιο, όπως ανέφερε, αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς την πολιτική ηγεσία και το τρίτο στάδιο τη συνδιαμόρφωση με τους πολίτες σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης..............

Διαβάστε στο OnAlert: Φτάνει σήμερα ο Παπανικολής

Φτάνει τελικά σήμερα ο Παπανικολής. Πόσα χρόνια πέρασαν και πόσες διεργασίες έγιναν. Άλλαξαν κυβερνήσεις και υπουργοί αλλά ο Παπανικολής δεν ερχότανε πότε. Στη Βουλή για το θέμα ο Βασιλάκος.


Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων,πολλές φορές δραματικών,να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα νομικής αλλά κυρίως οικονομικής φύσης,να αλλάξει μία κυβέρνηση,δύο υπουργοί Άμυνας και τρεις Αρχηγοί ΓΕΝ για να φθάσει τελικά ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ξανά στην Ελλάδα.
Την ώρα μάλιστα που το υποβρύχιο Παπανικολής θα φτάνει στην Σαλαμίνα, ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης ναυπηγεία-υποβρύχια,θα εξηγεί στη Βουλή,γιατί η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι επιβλαβής.
newsit

«Έγραψε» για άλλη μία φορά ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Κάθε φορά οι βουλευτές περιμένουν τον κ. Σαχινίδη να "πετάξει" μία από τις γνωστές και πρωτότυπες ατάκες του.

Ο υφυπουργός Οικονομικών συνηθίζει να χρησιμοποιεί «τσιτάτα» στις ομιλίες του στο Κοινοβούλιο, ειδικά κατά τη συζήτηση σημαντικών νομοσχεδίων.

Ετσι, οι συνάδελφοι του περίμεναν κι αυτή τη φορά την… «ατάκα», όπερ και εγένετο, και φυσικά αυτή απευθυνόταν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Φοράτε ακόμη το αλεξίπτωτο της πτώσης του 2009 κι έρχεστε στη Βουλή να μας κάνετε μαθήματα οδήγησης αεροσκάφους» είπε και πολλοί χαμογέλασαν…!

Με τις πλάτες του κίτρινου δράκου επανακάμπτει το ευρώ

Η Κίνα στηρίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Wang Qishan, προκαλώντας μίνι ράλι του ευρώ.

 


Κατά την έναρξη συνεδρίου στο Πεκίνο για τις εμπορικές σχέσεις Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Κίνα στηρίζει τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και έχει λάβει συγκεκριμένη δράση για να βοηθήσει κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους.
 
Αυτόματα το ευρώ ενισχύθηκε έναντι των 14 από τα 16 πιο σημαντικά νομίσματα , μέσα σε όργιο φημών ότι επενδύσεις από την Κίνα, που έχει το ποσό-ρεκόρ των 2,65 τρισ. δολαρίων αποθεματικά σε ξένο νόμισμα, θα κατασβέσουν την ''φωτιά'' στην Ευρώπη από τη δημοσιονομική κρίση..............
 

Χάος στην Καλιφόρνια από τις πλημμύρες

Κύμα κακοκαιρίας προκαλεί πλημμύρες και φόβους για κατολισθήσεις στην Καλιφόρνια και σε γειτονικές Πολιτείες.


Ένα ιδιαίτερα δριμύ κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Καλιφόρνια και αρκετές άλλες δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας πλημμύρες, οι οποίες έχουν αναγκάσει την απομάκρυνση περίπου 2.000 ανθρώπων.
 
Το Λος Άντζελες βίωσε χθες την τρίτη συνεχόμενη ημέρα βροχοπτώσεων. Έξι εκατοστά νερού έπεσαν την Κυριακή στην μεγαλούπολη, που αποτελούν τις ισχυρότερες κατακρημνίσεις από το 1921, σύμφωνα τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, που προειδοποιούν για την έλευση για νέα επιδείνωση από το βράδυ και ισχυρές βροχοπτώσεις σήμερα και αύριο, που «ενδέχεται να προκαλέσουν σημαντικές πλημμύρες» στο διάστημα αυτό................
 

Μητέρα σκότωσε τα δύο της παιδιά και αυτοκτόνησε

4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η 36χρονη αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της αφού πρώτα σκότωσε τα δύο της ανήλικα παιδιά.


Το μικρό ποδήλατο του 5χρονου Φιλιπ είναι έξω στην αυλή. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο στο σαλόνι του σπιτιού ενώ στην κουζίνα έχουν μείνει τα χριστουγεννιάτικα κέικ που έφτιαξε πριν από λίγες μέρες η 36χρονη Μέλανι Στίβεν μαζί με τον Φίλιπ και τον Ισαάκ, το άλλο της παιδί μόλις δύο ετών.
 
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι έγινε στην μικρή πόλη Trawsfynydd στην Βόρειο Ουαλία.
Τα τρία πτώματα βρήκε η αστυνομία όταν συγγενείς και γείτονες τηλεφώνησαν γιατί ανησυχούσαν που είχαν δύο μέρες να τους δούνε. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα αφού η Μέλανι είχε κλειδώσει καλά πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια αυτή πράξη.......
 

Επτά νεκροί από σεισμό στο Ιράν

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νοτιοανατολικό Ιράν, καταστρέφοντας κτήρια σε μία ορεινή περιοχή.


"Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια", δήλωσε ο Εσμαϊλ Νατζάρ, κυβερνήτης της επαρχίας Κερμάν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης.
 
Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι τουλάχιστον τρια χωριά έχουν ισοπεδωθεί.
 
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, IRNA αναφέρει ότι εννέα ισχυροί μετασεισμοί ακολούθησαν την κύρια δόνηση, ο ένας εκ των οποίων είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι τηλεπικοινωνίες με την πληγείσα περιοχή έχουν διακοπει.................
 

500 νεκροί από φάρµακο - δηλητήριο

- 11 χρόνια γνώριζαν τις παρενέργειες και όμως δεν το απέσυραν από την αγορά
- Κυκλοφορούσε μέχρι και το 2009
- Έρευνα έχει ξεκινήσει το γαλλικό υπουργείο Υγείας
- Δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα


Φουντώνει το υγειονοµικό σκάνδαλο στη Γαλλία σχετικά µε την παράνοµη κυκλοφορία του αντιδιαβητικού φαρµάκου Mediator. Σύµφωνα µε καταγγελίες, µολονότι οι αρχές γνώριζαν για τις παρενέργειες από το 1998, το φάρµακο εξακολουθούσε να διατίθεται στην αγορά έως το 2009.
 
Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία εξαιτίας του φαρµάκου και 3.500 έχουν νοσηλευτεί µε καρδιακά προβλήµατα, υποστηρίζει η Γαλλική Υπηρεσία Υγειονοµικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας (Afssaps). Σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα της ίδιας υπηρεσίας, ο αριθµός αυτός ίσως είναι τετραπλάσιος, δεδοµένου ότι τα 33 χρόνια κυκλοφορίας του το Mediator έχει χορηγηθεί σε περίπου δύο εκατοµµύρια Γάλλους που πάσχουν από διαβήτη. .................
 

Η «Βild» «ξέχασε» την Ελλάδα;

Γιατί η μεγάλη γερμανική εφημερίδα έβαλε στην άκρη την Ελλάδα μετά τα όσα μας έλεγαν τους τελευταίους μήνες; Ποιος είναι το καινούργιο «μαύρο πρόβατο»;


Με την Ελλάδα δεν έχουν πρόβλημα. Το αντίθετο μάλλον. Οι συντάκτες της «Βild Ζeitung» είναι ενθουσιασμένοι από τα φυσικά και ιστορικά της κάλλη. Ενας από αυτούς, ο Φραντς Γιόζεφ Βάγκνερ, γράφει τακτικά διθυράμβους γι΄ αυτήν, ενώ άλλοι έσπευσαν να αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα για να τη βοηθήσουν να βγει από την κρίση.
 
Ομως η δουλειά, δουλειά. Η απέχθεια πολλών Γερμανών για τους Ελληνες, λόγω των δισεκατομμυρίων ευρώ που πληρώνουν ως φορολογούμενοι γι΄ αυτούς, είναι μεγάλη. Και κανένας άλλος δεν ξέρει να την εκμεταλλευτεί τόσο επιδέξια όσο οι συντάκτες του γερμανικού αυτού ταμπλόιντ, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες «απατεώνες» ανεβάζουν τους Ελληνες, «φαλίρηδες» τους κατεβάζουν...............
 

Μιλούν αντάρτικα μα ψηφίζουν φιλοκυβερνητικά

''Λάβροι'' στην ομιλία τους στη Βουλή για τον προυπολογισμό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Θωμάς Ρομπόπουλος όμως ''λαυράκι'' δεν βγήκε αφού δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν.

 


Η Βάσω Παπανδρέου ευθέως και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον προυπολογισμό διότι όπως είπε έχει σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στις δυνατότητες εκτέλεσης του.
Η ίδια ζητάει σκληρότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ δεν θεωρεί πως η επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου θα λύσει κανένα πρόβλημα, την ώρα που αυτό το θέμα αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιδίωξη.
 

Απείλησε με εξεταστική για υποβρύχια και ναυπηγεία ο Βενιζέλος.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου. Ο πρώην ΓΔΕ είχε κληθεί για να εξηγήσει για ποιο λόγο χρακτήρισε επιβλαβή τη συμφωνία.Ο υπουργός Άμυνας έφτασε στο σημείο να απειλήσει με εξεταστική επιτροπή!
Ο πρώην ΓΔΕ αποκάλυψε ότι "δεν συμμετείχα στις διαπραγματεύσεις μετά από απαίτηση των Γερμανών της  Thyssen"! Όσο για τα ονόματα που όλοι περιμένουν να ακούσουν από το κ.Βασιλάκο; Απέφυγε να απαντήσει με τη δικαιολογία ότι "δεν έχω βουλευτική ασυλία".

Όταν ο κ.Βασιλάκος επανέλαβε ότι το καλοκαίρι του 2008 υπήρξε συμφωνία για λύση με τους Γερμανούς,η οποία προέβλεπε ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τύπου 209 δωρεάν,ο κ.Βενιζέλος εξεράγη και σε πολύ υψηλούς τόνους τον ρώτησε "γιατί δεν προχωρήσατε στη λύση". Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ίδιος και το επιτελείο του δεν βρήκαν στοιχεία περί συμφωνίας του 2008.Ο κ.Βασιλάκος είχε πει ότι υπήρχε κείμενο συμφωνίας.

Η Αυστραλία σωσίβιο σωτηρίας για τους... Έλληνες!

Πριν χρόνια έκαναν εβδομάδες με τα πλοία για να φτάσουν στην Μελβούρνη. Την πόλη όπου θα έφτιαχναν μια καινούργια ζωή. Τώρα μέσα σε μερικές ώρες μεταναστεύουν και πάλι στην Αυστραλία για να “σωθούν” από την οικονομική κρίση.


Η Αυστραλία που έλκυε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να δουλέψουν στα ορυχεία, στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, σήμερα φαντάζει σωσίβιο σωτηρίας για μια άλλη κατηγορία Ελλήνων, τους πτυχιούχους και προσοντούχους που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.
Η απόγνωση αναγκάζει πολλούς να βλέπουν την Αυστραλία, τον πιο μακρινό γι' αυτούς προορισμό, ως σανίδα σωτηρίας................
 

Χριστουγεννιάτικη βίζιτα από 8 τουρκικά μαχητικά - Πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι και Φούρνους

Σχηματισμός 8 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθαν στις 10:45 στο FIR Αθηνών βορείως της Χίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.


Στις 11:10, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πέταξαν πάνω από τους Φούρνους και στις 11:13 πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος από 10.000 έως 24.000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου, στις 11:14.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Μετατάξεις από τον ΟΣΕ με ρουσφέτια!

Αυτό καταγγέλλει ο γραμματέας της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών. Ορισμένοι από τους συναδέλφους του καταφεύγουν σε βουλευτές της κυβέρνησης ώστε να μεταταγούν σε υπηρεσία της αρεσκείας τους.


"Για να μετριάσουν την πίκρα του ψηφοφόρου που φεύγει από τον ΟΣΕ, και να διατηρήσουν την πελατειακή σχέση φροντίζουν να πάρουν τις καλές μετατάξεις. Γι αυτό γεμίζουν τα βουλευτικά γραφεία".Αυτά είναι τα λόγια του κ. Κιουτσούκη  γ.γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών o οποίος "καρφώνει" με αυτό τον τρόπο βουλευτές της κυβέρνησης ώστοσο "καρφώνει" και τους συναδέλφους του που τρέχουν στα βουλευτικά γραφεία για να "βολευτούν".

Από τον ΟΣΕ έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσουν και να μεταταγούν 2.700 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων και να καλύψουν ορισμένες από τις 10.700 κενές θέσεις που υπάρχουν σε φορείς του δημοσίου.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κιουτσούκης την ώρα που διώχνουν τον κόσμο απο τον ΟΣΕ με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των εταιριών του Ελληνικού σιδηρόδρομου προγραμματίζονται να γίνουν 700 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΠΟΣ οι εργαζομενοι στον ΟΣΕ δεν περίσσευαν όμως τώρα θα περικοπούν τα δρομολόγια προς Φλώρινα, Κοζάνη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ δεν θα υπάρχει σιδηρόδρομος ούτε για την Πελοπόννησο.
newsit

Γιάννενα: Συλλήψεις για εμπόριο όπλων

Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν σωστά μία πληροφορία και κατάφεραν να συλλάβουν τους εμπόρους.


Σε συνεργασία οι αστυνομικές αρχές Αττικής και Ιωαννίνων εξάρθρωσαν σπείρα Ελλήνων και Αλβανών που εισήγαγαν όπλα και χειροβομβίδες στην Ελλάδα. Στα Γιάννενα και στις Αχαρνές συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 18, 20 και 36 ετών, ένας 45χρονος Έλληνας και μία συνομήλικη Ελληνίδα.

Στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια με τρεις γεμιστήρες και διόπτρες, ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο με γε-μιστήρα και διόπτρα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με γεμιστήρες και ενσωματωμένη ξιφολόγχη, ένα κυνηγετικό τυφέκιο, ένα δίκαννο, εικοσιπέντε χειροβομβίδες, ένα καπνογόνο, έντεκα πυροκροτητές και διακόσια ενενήντα επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Σέρρες: Συνελήφθη νεαρός που είχε κάνει 49 διαρρήξε

Ένας 19χρονος μαζί με τρεις συνεργούς αποκόμισαν συνολικά 52.500 ευρώ από τις διαρρήξεις που έκαναν.


Ο νεαρός συνελήφθη έπειτα από 49 διαρρήξεις που είχε διαπράκει μαζί με τους συνεργούς του στην περιοχή των Σερρών και της Δράμας.

Συνολικά είχαν αποσπάσει σε μετρητά το ποσό των 52.500 ευρώ και 270.000 ευρώ σε κοσμηματα και τιμαλφή.