Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Απείλησε με εξεταστική για υποβρύχια και ναυπηγεία ο Βενιζέλος.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου. Ο πρώην ΓΔΕ είχε κληθεί για να εξηγήσει για ποιο λόγο χρακτήρισε επιβλαβή τη συμφωνία.Ο υπουργός Άμυνας έφτασε στο σημείο να απειλήσει με εξεταστική επιτροπή!
Ο πρώην ΓΔΕ αποκάλυψε ότι "δεν συμμετείχα στις διαπραγματεύσεις μετά από απαίτηση των Γερμανών της  Thyssen"! Όσο για τα ονόματα που όλοι περιμένουν να ακούσουν από το κ.Βασιλάκο; Απέφυγε να απαντήσει με τη δικαιολογία ότι "δεν έχω βουλευτική ασυλία".

Όταν ο κ.Βασιλάκος επανέλαβε ότι το καλοκαίρι του 2008 υπήρξε συμφωνία για λύση με τους Γερμανούς,η οποία προέβλεπε ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τύπου 209 δωρεάν,ο κ.Βενιζέλος εξεράγη και σε πολύ υψηλούς τόνους τον ρώτησε "γιατί δεν προχωρήσατε στη λύση". Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ίδιος και το επιτελείο του δεν βρήκαν στοιχεία περί συμφωνίας του 2008.Ο κ.Βασιλάκος είχε πει ότι υπήρχε κείμενο συμφωνίας.

Μετά την ένταση ωστόσο ο κ.Βενιζέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην ΓΔΕ, λέγοντας ότι αποφάσισε να τον κρατήσει στη θέση του παρά το γεγονός ότι ήταν στέλεχος της ΝΔ γιατί "δεν τον ήθελαν οι εταιρείες".

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε "παραδημοσιογραφικές αθλιότητες που εντάσσονται σ΄ ένα σύστημα εκβιασμών" όσα γράφτηκαν για σοβαρές ζημιές τις οποίες υπέστη ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Κίελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου