Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πέντε νομοσχέδια στο επίκεντρο του υπουργικού την Τρίτη

Οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τα τυχερά παιχνίδια και η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού στην κορυφή της ατζέντας του υπουργικού.


Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν εννέα κυβερνητικές δράσεις εκ των οποίων πέντε νομοσχέδια και ενημέρωση επί άλλων τεσσάρων σημαντικών θεμάτων.

Πρόκειται για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν εντός του επόμενου τριμήνου καθώς προβλέπονται από το Μνημόνιο και συνδέονται με την καταβολή των επόμενων δόσεων του δανείου που χορηγεί η τρόικα στην Ελλάδα.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να δώσει την έγκρισή του για το νομοσχέδιο του Δημήτρη Ρέππα που αφορά στην απελευθέρωση και αναδιάρθρωση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών και των Ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Internet), της Λούκας Κατσέλη για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον επενδυτικό νόμο αλλά και το νομοσχέδιο για την Ίδρυση Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης. Και τέλος το νομοσχέδιο της Τίνας Μπίρμπίλη για την απλούστευση στη χορήγηση αδειών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου