Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μιλούν αντάρτικα μα ψηφίζουν φιλοκυβερνητικά

''Λάβροι'' στην ομιλία τους στη Βουλή για τον προυπολογισμό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Θωμάς Ρομπόπουλος όμως ''λαυράκι'' δεν βγήκε αφού δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν.

 


Η Βάσω Παπανδρέου ευθέως και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον προυπολογισμό διότι όπως είπε έχει σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στις δυνατότητες εκτέλεσης του.
Η ίδια ζητάει σκληρότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ δεν θεωρεί πως η επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου θα λύσει κανένα πρόβλημα, την ώρα που αυτό το θέμα αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιδίωξη.
 
Ο έτερος αντάρτης στα λόγια, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θ.Ρομπόπουλος θα αναγκαστεί να πορευτεί συγκρουόμενος με τον εσωτερικό του κόσμο αφού κατά δήλωσή του : ''συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όμως ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση και να υπερψηφίσουμε''.
Ο ίδιος, προφανώς με λαβωμένο εγωισμό από την απόορριψη, κατήγγειλε επίσης ότι '' έχω ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό ακόμη δε μου έχει απαντήσει''.
 
Μετά από αυτές τις κορώνες δυσκολεύτηκε να πλειοδοτήσει σε αντιπολιτευτικά λόγια ο βουλευτής Ν.Δ Δ. Αβραμόπουλος που εξέφρασε τη σιγουριά του ότι :'' σύντομα θα χρειαστείτε να αναθεωρήσετε τον προϋπολογισμό για εισπρακτικά μέτρα.Με αυτόν τον προϋπολογισμό κόψατε κάθε ελπίδα συναίνεσης''.
 
Ο μόνος που αφήνει μία ''χαραμάδα'' στο ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό είναι ο προσφάτως διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, βουλευτής Πρέβεζας Ε.Παπαχρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου