Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: Θέλησαν να βοηθήσουν τοξικομανή... και έμπλεξαν!

Θέλησε να βοηθήσει έναν νεαρό τοξικομανή που είχε σωριασθεί στην άκρη του οδοστρώματος στην οδό Αγίας Σοφίας και παρ' ολίγο να βρεθεί στο... τμήμα! Ο λόγος για νεαρό Πατρινό, οδηγό Ι.Χ., ο οποίος τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης κινείτο με το αυτοκίνητό του (στο οποίο επέβαινε και ένας φίλος του) επί της οδού Αγίας Σοφίας. Κοντά στην εκκλησία βλέπει ξαφνικά μπροστά του έναν νεαρό να έχει πέσει στο οδόστρωμα! «Θα σταματήσουμε να δούμε τι γίνεται», είπε στο φίλο του και όντως αυτό έκαναν! Επρόκειτο για έναν τοξικομανή, ο οποίος βρισκόταν σε ημικωματώδη κατάσταση και είχε ξαπλώσει στο οδόστρωμα, προφανώς, μη αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει γύρω του.
 
Οι δύο νεαροί φίλοι διαπίστωσαν πως θα μπορούσε πολύ εύκολα ο τοξικομανής να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα, τον βοήθησαν να σηκωθεί και τον έβαλαν να καθίσει στο πεζοδρόμιο! Προφανώς, τον ρώτησαν αν χρειάζεται κάτι, έλαβαν αρνητική απάντηση (όσο μπορούσε να δώσει απάντηση) και έφυγαν! Αυτό που δεν είχαν σκεφθεί είναι ότι η ενέργειά τους δεν θα αντιμετωπιζόταν ως είχε από κάποιους διερχόμενους οδηγούς! Είχαν δει τον τοξικομανή πεσμένο στο οδόστρωμα, είδαν και το αυτοκίνητο των νεαρών να σταματά και στη συνέχεια να φεύγει και σκέφθηκαν πως είχαν γίνει μάρτυρες...
τροχαίου με εγκατάλειψη.
 
Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία! Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έστησαν «μπλόκο» στην πλατεία Ολγας και οι δύο νεαροί είδαν αστυνομικούς να τους σταματούν στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη! Στην αρχή ο νους τους δεν πήγε... στο κακό, νόμιζαν πως επρόκειτο για συνηθισμένο έλεγχο, αλλά άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι άλλο συμβαίνει, όταν είδαν πως οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από αυτούς ενός συνηθισμένου μπλόκου!
 
Και βέβαια έπεσαν από τα σύννεφα όταν άκουσαν ότι κατηγορούνταν για παράσυρση και τραυματισμό ατόμου και εγκατάλειψή του!
 
Στην αρχή ο ναρκομανής... έλεγε άλλα!
Προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς τι συνέβη αλλά... δεν τους πίστευαν! Έστω και αν το αυτοκίνητο δεν είχε ούτε ένα σημάδι που να προμηνύει πως υπήρχε σύγκρουση ή έστω παράσυρση. Τελικά μετά από ώρα μεταφέρθηκε στο σημείο και ο υποτιθέμενος τραυματίας! Ο οποίος αρχικά άρχισε να λέει... κάτι περίεργα (ότι τον χτύπησαν) όμως μετά από πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών εξιστόρησε (όσο μπορούσε να το κάνει) τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι δύο νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι, συνέχισαν τη βόλτα τους, όμως, η απορία τούς έμεινε: «Ακόμη και βοήθεια να θες να προσφέρεις σε κάποιον μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος»!
dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου