Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Για τη Δράμα το Μνημόνιο είναι εδώ από πολλά έτη ενωρίτερα".

Σχόλιο Εκλογών 2010

( Η εικόνα της Ονειρούπολης στη Δράμα μας θυμίζει Λατινοαμερικανικές καταστάσεις όπου με "άρτον και θεάματα" αποπροσανατολίζεται ο λαός για να ξεχνά τα προβλήματά του... "Ονειρούπολη" η Δράμα; από πότε; )

Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, έλαβε τέλος και το μόνο βέβαιο πολιτικό συμπέρασμα είναι πως οι Έλληνες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν δια της αποχής απέναντι στο σύστημα. Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο μέχρι να απειλήσει και με πρόωρες βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να συσπειρώσει το κόμμα του και να προσελκύσει το λαό στις κάλπες. Εκ του αποτελέσματος, όμως, μπορούμε να πούμε ότι η "έκκληση" αυτή έπεσε στο κενό ενώ, η απάντηση που έλαβε από το εκλογικό σώμα είναι διάφανη: ο λαός πλέον δεν εκβιάζεται από τους πολιτικούς !

Οι εκλογές αυτές για τη Δράμα έφεραν ένα κύμα ανανέωσης και σε συνδυασμό με το νέο θεσμό των Περιφερειών και των Καλλικρατικών Δήμων προικοδοτούν τους νέους τοπικούς άρχοντες με αυξημένες αρμοδιότητες και προσδοκίες. Για πρώτη φορά, μετά από είκοσι περίπου έτη, η πόλη και ο νομός κάμει μια κεντροαριστερή στροφή σε εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη για τον τόπο. Η κεντροαριστερά στη Δράμα, όπως και σε Εθνικό επίπεδο, καλείται για πολλοστή ιστορικά φορά να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά και να διορθώσει τα κακώς κείμενα που μας αφήνουν διοικήσεις με κατεστημένες νοοτροπίες.

Σε επίπεδο Περιφέρειας η Δράμα στέλνει ένα πολυσύνθετο μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση.. η "ανοχή", το φιλότιμο και η υπομονή του Δραμινού πολίτη έχουν εξαντληθεί από χρόνια αναπτυξιακής περιθωριοποίησης ενώ, η ανέχεια μας βροντοχτυπά την πόρτα.. Το μήνυμα του Δραμινού δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητη την κεντρική περιφερειακή ηγεσία. Η ευκαιρία της μέγιστης εκμετάλλευσης των κοινοτικών και εθνικών πόρων που μας δίνει ο Καλλικράτης πρέπει να έχει κατεύθυνση αναπτυξιακή για την πόλη με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Ο φυσικός πλούτος του νομού (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εθνικοί δρυμοί, μάρμαρα, λιγνίτες, υλοτομία, κτλ.) μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σε φάρο οικονομικής και κοινωνικής δύναμης στην Ευρώπη με σεβασμό της φυσικής τάξης των πραγμάτων.

Τελικά, σε τούτες τις πρωτόγνωρες για τους Έλληνες εκλογές, κάποιοι δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους και άλλοι έλαβαν το ηχηρό μήνυμα της απόρριψης για το ανύπαρκτο έργο τους. Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί άλλοθι βεβαιότητας για το πολιτικό μέλλον κανενός. Ο Δραμινός αναμένει είκοσι έτη τώρα την ανάπτυξη και την άνοδο του βιοτικού του επιπέδου..

Για τη Δράμα το Μνημόνιο δεν ήρθε τώρα, βρίσκεται εδώ από πολλά, πολλά έτη πριν. Γι΄αυτό και οι Δραμινοί επέλεξαν σε όλα τα επίπεδα αυτοδιοίκησης την Αλλαγή με την Ελπίδα της Απαλλαγής από το "Εθνικό Μνημόνιο" που μας έχουν ρίξει είκοσι χρόνια τώρα όλες οι Εθνικές Αθηνοκεντρικές Κυβερνήσεις. 

Σενάρια για «λύση Σουφλιά»!

Το όνομα του Γιώργου Σουφλιά έχει αρχίσει να συζητείται… χαμηλοφώνως σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, στο περιθώριο του προβληματισμού που έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, για την ανάγκη υπερβατικών πρωτοβουλιών και την εφαρμογή συναινετικών πολιτικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του Σαρακατσάνου πολιτικού επανήλθε στο προσκήνιο, από τη στιγμή που οι Βρυξέλλες πιέζουν παρασκηνιακά τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ομονοήσουν, ώστε να ληφθούν επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα.
 
Το όνομα του Γιώργου Σουφλιά έχει επιμελώς κρατηθεί μέχρι σήμερα μακριά από τη φθορά της δημοσιότητας, και .................