Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ 266 ΨΗΦΟΥΣ – ΡΕΚΟΡ, σήμερα το πρωί.

Με 266 ψήφους επανεξελέγη ο Κάρολος Παπούλιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ποσοστό που τον κατατάσσει σε Πρόεδρο που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους – ρεκόρ στο ύπατο αυτό αξίωμα, από ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο κ. Παπούλιας είναι ο πλέον «δραστήριος» Πρόεδρος που έχει τιμήσει το ύπατο αξίωμα μετά τη μεταπολίτευση.

Πέραν τούτου και για λόγους αντικειμενικούς πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευση του προκατόχου του, για στήριξη του κ. Παπούλια για το αξίωμα του Προέδρου, και με αυτό τον τρόπο επέδειξε σύνεση και πολιτική ανωτερότητα σε δύσκολους για τη χώρα καιρούς. Κάτι που πέρυσι, εν μέσω κρίσης, κάποιοι είχαν παραβλέψει…

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΦΙΜΩΣΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟ !

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ «ΦΙΜΩΣΕΙ» Ο ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ο Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ.

«Δελτίο τύπου» εστάλη από τη δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τον (Προ) Ηγούμενο Εφραίμ του Βατοπεδίου στον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλα για την εκπομπή του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δημοσιογράφος, που την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποίησε βίντεο με τον πρώην Πρωθυπουργό να δίνει «συμβουλές» στους μοναχούς για τη διάθεση των 25 εκ. ευρώ που δίνει η Ε. Ε. για το Άγιο Όρος, έκανε εκτενές ρεπορτάζ για το σκάνδαλο Βατοπεδίου αλλά και τη διαβίωση των μοναχών στα κελιά του Όρους.

Στη χθεσινή του εκπομπή ο κ. Χαρδαβέλας κατήγγειλε ότι ο Εφραίμ προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να τον «φιμώσει» πράγμα το οποίο δεν θα αφήσει να συμβεί και θα φτάσει την έρευνα μέχρι τέλους. Πάντως, αλήθεια είναι ότι στην προηγούμενη εκπομπή ακούστηκαν σοβαρότατες καταγγελίες κατά του Ηγούμενου Εφραίμ από μοναχούς του Όρους, κάτι όμως για το οποίο ο δημοσιογράφος δε φέρει καμία ευθύνη ενώ, ταυτόχρονα, φέρει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή ταλαιπωρεί τη χώρα δύο χρόνια τώρα χωρίς η αλήθεια να έχει λάμψει ακόμα και να μπουν κάποιοι φυλακή… Πάντως η αίσθηση που υπάρχει στην κοινή γνώμη είναι ότι πάλι η Εξεταστική στη Βουλή ότι θα «θάψει» πιο βαθιά το θέμα

ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ" ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ;…

Μετά
τις συναντήσεις που είχε στο Διεθνές οικονομικό FORUM στο Νταβός, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσγειώθηκε με το χειρότερο τρόπο και δίχως αλεξίπτωτο στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Στην επιστροφή του στη χώρα ο κ. Παπανδρέου ήταν σοβαρά προβληματισμένος και αποφασισμένος να «σώσει» τη χώρα από την Κρίση.

Στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε ότι η κρίση για την Ελληνική οικονομία δεν είναι μόνο δημοσιονομική.. είναι κρίση θεσμών, διαφθοράς και διαφάνειας.. κρίση αξιών και ηθικής εφόσον, μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων λειτουργών πλουτίζει παρανόμως καταχρώμενη το δημόσιο χρήμα.

Επί της ουσίας ο κ. Παπανδρέου μας είπε ότι ακριβώς λένε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς αγορές τόσο καιρό για την Ελλάδα. Μείωση των δαπανών που περνά μέσα από τις αποδοχές των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων. Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων, κάτι που απευθύνεται ευθέως στον πατριωτισμό των αγροτών στα μπλόκα. Ή θα πέσουμε στο «γκρεμό» ή θα καταβάλουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για τη σωτηρία του Έθνους..

Το διάγγελμα αυτό του Πρωθυπουργού απευθυνόταν, πέρα από τη λογική, στην καρδιά και την ψυχή των Ελλήνων με σκοπό την αφύπνιση του πατριωτισμού τους.. Για τούτο και οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου χαρακτηρίστηκαν ως «δραματικές» εκκλήσεις.. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς στήριξε τις επιλογές του Πρωθυπουργού στα δύσκολα πλην της επιβολής επιπλέον φορολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση, που τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν δημόσια σε τόσα πολλά για την κατάσταση της χώρας.

100ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ Η ΝΔ !


100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά, εκατό (100) δις ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος αυξανόταν με ρυθμό 20 δις το χρόνο ή 6,7 % το ετήσιο έλλειμμα κατά μέσο όρο. Επίσης, το χρέος αυξήθηκε κατά 50% στα 5,5 αυτά έτη ή «χρεώνουμε» το 33% του σημερινού δημοσίου χρέους στο κόμμα της ΝΔ, που από 200δις το 2004 το έφτασε στο 300δις περίπου. Αυτό από μόνο του μας αποδεικνύει ότι το έλλειμμα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από τα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και τη δημοσιότητα, όλα αυτά τα χρόνια.

Με άλλους δείκτες αυτό σημαίνει ότι κάθε Έλληνας χρωστά 30 χιλ. ευρώ εκ των οποίων τα 10χιλ. αυξήθηκαν από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. . Όσα δεν «χρέωσαν» όλες οι κυβερνήσεις μαζί τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα το κατάφερε η Ν.Δ. σε μόλις 5,5 έτη διακυβέρνησης που αναλογικά σημαίνει παταγώδης αποτυχία. Σε άλλα πολιτισμένα Ευρωπαϊκά κράτη μια τέτοια εξέλιξη των δημοσιονομικών, δημόσιο χρέος και έλλειμμα, θα εθεωρείτο εγκληματική ενέργεια και εσχάτη προδοσία για τη χώρα και «όσοι» ευθύνονται, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, θα πήγαιναν φυλακή..

Αλλά αυτά συμβαίνουν σε πολιτισμένα κράτη… και προφανώς όχι στην GREEKARAMANLPAPANDREOULAND… (στραμπουλίξατε τη γλώσσα σας ; πείτε τότε Μποτσουάνα !).

Το ερώτημα, όμως, παραμένει και διατρανώνεται…

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ; ΠΟΙΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ;