Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ -ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ- "ΜΑΓΚΕΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ! ! !


ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΑΣΕ 1ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2009.

Μόνο από τις παράνομες συνταγογραφήσεις του ΙΚΑ οι απώλειες του Δημοσίου αγγίζουν για το έτος 2009 το 1 δις ευρώ. Αυτό δημοσίευσε εχθές με ρεπορτάζ μεγάλο αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις δημοσιεύσεις μας.

Φυσικά, είναι ευνόητο ότι, τα χρήματα αυτά τα καρπώνονται οι φαρμακευτικές εταιρείες σε συνεργασία με τη «Μαφία» των γιατρών του ΙΚΑ που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.

Έτσι, είναι αναμενόμενο ότι πέρα από την «ηλεκτρική» καρέκλα του Υπουργού Εργασία και Κοινωνικής Πολιτικής, σε «ηλεκτρική» καρέκλα, από δω και πέρα, θα κάθονται και όλοι οι Διοικητές των ασφαλιστικών οργανισμών και κυρίως του ΙΚΑ.

Το δε Σώμα του Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης έδωσε στη δημοσιότητα πολλές περιπτώσεις υπαλλήλων ασφαλιστικών οργανισμών που με καταχρήσεις, εξουσίας και χρήματος, υπεξαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Η διαφθορά, λοιπόν, στη χώρα μας δεν ξεκινά μόνο από το «κεφάλι» αλλά, χρόνια τώρα λόγω της ατιμωρησίας από τα «ψηλά», θεωρείται ότι αν και ο πιο ελάχιστος των δημοσίων υπαλλήλων καταφέρει να «πλουτίσει», είτε σε βάρος του Δημοσίου, είτε σε βάρος των πολιτών με μίζες και φακελάκια, ΜΑΓΚΙΑ !
Όσοι, μάλιστα, καταχρώνται μεγάλα ποσά, συνήθως άνω του ενός (1) εκ. ευρώ, έχει εξασφαλισμένη και την ατιμωρησία αφού το ποσό από μόνο του ή και σε συνδυασμό με τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη του εγγυάται την Ελευθερία του…

Τα συμπεράσματα δικά σας..

ΡΙΧΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ (Β').

ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ «ΣΥΝΕΧΕΙΑ» ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ «ΕΞΟΡΙΑΣ» ΚΑΙ «ΔΙΩΞΕΩΝ» ; ΘΑ (ΑΠΟ)ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΑΙΣΧΗ… όπως έκανε ο προκάτοχός του ; ; ;

Σα τα χτες θυμούμαι την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο νέος ακόμα τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν το κόμμα του ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου το 2004. Σε όλη τη χώρα είχαν διαμορφωθεί τότε υψηλές προσδοκίες για τις «ικανότητες» του νέου Πρωθυπουργού, ακόμα και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε αργότερα ότι κι αυτός ο ίδιος είχε «πειστεί» και έλπιζε στις «ικανότητες» του Κώστα Καραμανλή. Έτσι, όλοι μας περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Αυτό, λοιπόν, που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι ο νέος τότε Πρωθυπουργός επέλεξε, μέσα από τις προγραμματικές εκείνες δηλώσεις, όχι μόνον να ρίξει το φταίξιμο στους προηγούμενους αλλά, άρχισε ένα «κάρφωμα» των υπηρεσιών του Κράτους, από το Στρατό μέχρι τις Εφορίες, για να καταδείξει το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ. Στην προσπάθειά του αυτή ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για αξιωματικούς του Ε. Σ. τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έστελνε «εξορία» με τη «σημείωση» στο φάκελο εκάστου «Νεοδημοκράτης» !
Έτσι, ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε τότε να μας πείσει ότι ο Έβρος, η Λέρος, η Λήμνος και πολλά ακόμα Ελληνικά νησιά και απόμακρα μέρη της χώρας αποτελούν τόπους Εξορίας για τους Έλληνες Δημοσίους και Στρατιωτικούς υπαλλήλους.

Αυτή η ενέργεια του νέου τότε Πρωθυπουργού θα χαρακτήριζε απαρχής και για όλη τη διακυβέρνηση του κόμματός του την πολιτική που θα ακολουθούσε.. «Για όλα τα δεινά του τόπου φταίνε οι προηγούμενοι..!». Τώρα πια, μετά από αποκαλύψεις και συγκαλύψεις σωρείας σκανδάλων από την κυβέρνηση της Ν. Δ. τα τελευταία 5,5 έτη, ακόμα και μεταξύ τους χρησιμοποιούν το επιχείρημα αυτό.. «..δεν φταίω εγώ ! Ο προηγούμενος Υπουργός της Ν.Δ. φταίει..!». Άρχισαν τα αλληλομαχαιρώματα.. Το πιο γελοίο, όμως, όλων είναι ότι σε λίγο, από τη ζέση τους να βγουν λάδι, θα επιρρίπτουν ευθύνες και στους «επόμενους» !

Κι απ’ όλα τούτα, που σα χθες θυμούμαι τα λόγια αυτά μέσα στη Βουλή του Καραμανλή, θέλω να ρωτήσω τον σημερινό Πρωθυπουργό..

-Στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ. ακόμα δεν βρήκατε τις «εξορίες» και τις «διώξεις» που υπέστησαν, όχι οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ αλλά, οι απλοί Έλληνες πολίτες..; Ακόμα δεν ανακαλύψατε τίποτε ή το μέγεθος της βρωμιάς που άφησαν είναι τόσο μεγάλο που απαιτούνται μήνες για να δείτε τι γίνεται..;

Αυτό που θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον από όλα θα ήταν να ξαναθυμηθούμε το σκάνδαλο των «υποκλοπών» και να μας πείτε αν οι «αρχές» παρακολουθούσαν ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ επί Ν.Δ. και γιατί…!

Τι θα κάνετε Κύριε Πρωθυπουργέ.. θα δώσετε συγχωροχάρτι ;

(αλήθεια, πέρυσι που «κάποιοι» εισέβαλαν στο γραφείο του Προϊσταμένου Εφετών και έκλεψαν τις Λίστες με όσους η Ελληνική Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρακολουθούσε - και απλούς πολίτες;;; - τι γίνεται με εκείνη την υπόθεση ;..) .

ΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΣΧΟΣ ! ! !

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ… 87 ΧΡΟΝΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 6.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .

Η κ. Χ. Μ. 87 χρονών καλείται να πληρώσει ένσημα και πρόστιμα ύψους 6.000 ευρώ για εργασίες στην οικία της, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν από τον ανάδοχο, της τάξεως των 2000 ευρώ. Με συνοπτικές και μη σύννομες διαδικασίες η Επιτροπή του ΙΚΑ Δράμας καλεί την υπερήλικη γυναίκα να εξοφλήσει το ποσό που της επιδικάσθηκε, χωρίς ποτέ να κλητευθεί σε απολογία ενώπιον της και δίχως να της κοινοποιηθεί εμπρόθεσμα και παραδεκτά η απόφαση.

Παρά το γεγονός ότι για τις εργασίες αυτές η κόρη της κυρίας, Μ. Μ., εξέδωσε «άδεια μικρής κλίμακας, σαν αρχιτέκτων – μηχανικός, από την αρμόδια Πολεοδομία Δράμας, για την οποία δεν απαιτείται από τη νομοθεσία, με Υπουργική απόφαση, η υποχρεωτική καταβολή ενσήμων στο ΙΚΑ.

Ο εργολάβος ο οποίος προέβη στην «καταγγελία» ενώπιον του ΙΚΑ αγνοεί ότι η μη υποχρέωση της υποχρεωτικής (η προαιρετική εξαιρείται και εξαρτάται από τη βούληση του ιδιοκτήτη και του αναδόχου και της μεταξύ τους συμφωνίας - συμβολαίου) καταβολής ενσήμων για εργασίες μικρής κλίμακας συμπεριλαμβάνεται στην «τελική» τιμή που προτείνει στον πελάτη. Ήτοι, η καταβολή των ενσήμων βαρύνει τον ίδιο έναντι του ασφαλιστικού οργανισμού, κάτι που αγνοεί και το ΙΚΑ Δράμας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Υπουργική απόφαση αυτή για περιπτώσεις παλιννοστούντων Ελλήνων από χώρες της π. ΕΣΣΔ εφαρμόζεται από το ΙΚΑ με θρησκευτική ευλάβεια και για κατασκευές μέχρι και 120 τ. μ. . Με βάση αυτή την πραγματικότητα τίθεται ευθέως θέμα ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ των Ελλήνων στην Επικράτεια και εφαρμογής των Πρωτοκόλλων και της Συνθήκης της ΕΣΔΑ.

Η υπόθεση έχει τραβήξει το δρόμο της Δικαιοσύνης με μήνυση που κατέθεσε η κόρη της παθούσης στην Εισαγγελία Δράμας. Η δικαστική προστασία καλείται να επιβληθεί .

Για το θέμα ενημερώνεται και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για να διαπιστωθούν αν υφίστανται υπηρεσιακές και διοικητικές ευθύνες που ανακύπτουν από ενδεχόμενα φαινόμενα δόλου ή διαφθοράς. Πληροφορές προσεχώς...