Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΛΑΝΔΗ ! Ο π. Πρωθυπουργός καλείται να "επιστρέψει" στο Κράτος 1,5 δις δολ. που έκλεψε !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, έκρινε ένοχο τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Thaksin Shinawatra. Η ενοχή του πολιτικού συνίστατο στο ότι καταχρώμενος την κρατική του εξουσία προσπόρισε για ιδίον όφελος κέρδη από την πολιτική του σταδιοδρομία σε βάρος του λαού και του κράτους... Η διαφθορά και η αδιαφάνεια στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι επίσημες αρχές αποφάσισαν να αποδώσουν Δικαιοσύνη προκειμένου να επανέλθει η Ταϊλάνδη σε ρυθμούς ηρεμίας. " Το στοίχημα που παίζεται για τον πολιτικό κόσμο είναι κάτι παραπάνω από την επιβίωσή του: διακυβεύεται η ειρηνική ανάπτυξη της χώρας !", λένε στην Ταϊλάνδη.

Από την προσωπική περιουσία των 2,45 δις δολαρίων του πρώην Πρωθυπουργού το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα 1,5 δις δολάρια προήλθαν από παράνομο πλουτισμό και αποφάσισε να τα κατασχέσει (δημεύσει) υπέρ του Δημοσίου !

ΣΧΟΛΙΟ

Μαθήματα Δημοκρατίας και Διαφάνειας από την Ταϊλάνδη προς την Ελλάδα.. Πράγματι, λοιπόν, τα όσα λένε οι διεθνείς οργανισμοί για την παγκόσμια θέση μας στη Διαφθορά και τη Διαφάνεια του πολιτικού μας συστήματος είναι δυστυχώς (;) αληθινά ! Έτσι, είμαστε χειρότεροι κι από την Ταϊλάνδη, την Μποτσουάνα και πολλές άλλες ακόμα τριτοκοσμικές χώρες που, από ότι φαίνεται, εκεί η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία λειτουργούν ακόμα !

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ;

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΕΥΡΩΠΗ !

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η Ευρώπη από την κακοκαιρία. Ειδικά η Γαλλία και η Ισπανία πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή αυτή την ώρα. Στα βορειοανατολικά της Ισπανίας οι χιονοπτώσεις είναι οι χειρότερες των τελευταίων 25 ετών ενώ, στη Βαρκελώνη επικρατεί χάος. Στα νότια της Γαλλίας οι αυτοκινητιστές "πολεμούν" με χιόνι ύψους 40 εκατοστών. Στην Ισπανία 220.000 κόσμου δεν είχαν για αρκετή ώρα ηλεκτρικό ενώ, η κυβέρνηση της Καταλονίας ετοιμάζει μια "ομάδα κρίσεων". Στη διαδρομή των τρένων μεταξύ Βαρκελώνης και Πόρτο Μπϋου 100 επιβάτες ξενύχτισαν στην αμαξοστοιχία . Ακόμη και στη Γερμανία, το "αγαπημένο" χιόνι των πολιτών, προξενεί προβληματισμούς για την ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού.

"ΚΕΡΑΤΟΥ" ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΣΤΑ 101 ΤΗΣ !

Ένα "σκοτεινό" και χοντρό Κέρατο φύτρωσε στο κεφάλι της γριάς που βλέπετε από την Κίνα. Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι η Zhang Ruifang 101 χρονών και τις "προέκυψε" το κέρατο εντελώς ξαφνικά ! Πρόκειται για ανεξήγητη γενετική ανωμαλία την οποία δεν είχε πέρυσι. Δίπλα αρχίζει να βγαίνει και ένα δεύτερο, μικρότερο μέχρι στιγμής, το οποίο "θυμίζει" κάτι το "σατανικό".. Πάντως οι δικοί της την "πειράζουν" ήδη ως "κερατού" και με τη βούλα!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ! Με ποιούς όρους ;

ΑΠΟΨΗ
Μετά την οξεία επίθεση που δέχθηκε ο υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης στη Βουλή από τον Χ. Παπουτσή, αλλά και τις επαρκείς εξηγήσεις που έδωσε δημόσια ο τελευταίος, καθώς και τα όσα είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, θα έλεγε κανείς ότι αρχίσαμε να θυμόμαστε το περίφημο "κλίμα" εσωστρέφειας άλλων κυβερνήσεων, μα στη συγκεκριμένη περίπτωση αντεστραμμένο δυσμενώς σε "κλίμα αρνητικής εξωστρέφειας" ! Για τα όσα διενήφθησαν, λοιπόν, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου θα κληθεί να αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, άμα τη επιστροφή του από τα εξωτερικά !

Θα θελήσει ο Γιώργος, σε κρίσιμες στιγμές, να δώσει μηνύματα "ισχυρού", αλλά και απόλυτου, Κυβερνήτη εντός και εκτός της χώρας ; Για εμάς πάντως, ο κ. Παπουτσής ενήργησε απευθυνόμενος στο θυμικό, όχι μόνο του λαϊκού ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού λαού και τη δεδομένη χρονική στιγμή, που ο Πρωθυπουργός κήρυττε τον πόλεμο στην "κερδοσκοπία", ο υφυπουργός των οικονομικών του την "εξύψωνε" από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ορθώς, στα ανθρώπινα πλαίσια, οργίστηκε ο κ. Παπουτσής, αν και φαινομενικά η ενέργεια του παραπέμπει σε αντίθετα συμπεράσματα διότι, μεσομακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να "κηρύττεις" τον πόλεμο στην κερδοσκοπία και την ίδια ώρα μέλη της κυβέρνησής σου να την Υμνούν (έστω και "νομοτελειακά" σα τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, να αποδέχεσαι τη "δύναμη" των αγορών - κερδοσκόπων που σε κάμουν ότι θέλουν !).

θυμηθείτε, μόλις προχθές, τι είπε η Μέρκελ για τους Γερμανούς πολιτικούς που βάλλουν κατά τις Ελλάδας.. : "..δεν είναι μέλη της Κυβέρνησής μου ! " , αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ήταν , όχι μόνο θα διαφωνούσε, αλλά "ήξερε" κιόλας τι θα κάνει !

Έτσι, λοιπόν, στις "αποφάσεις" που θα κληθεί, ενδεχομένως, να λάβει ο Πρωθυπουργός για όσους εκφράζουν τους προβληματισμούς του Ελληνικού Λαού, ας λάβει υπόψη του και τον Λαό !

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .

Με πρόσφατη του απόφαση το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έρχεται να ανατρέψει παλαιότερες, ευνοϊκές αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των περιουσιών Κύπριων στην κατεχόμενη Κύπρο (βλ. Λοϊζίδου). Με τη νέα απόφασή του το ΕΔΑΔ προτρέπει τους Κύπριους να προσφεύγουν πρώτα στην Επιτροπή Αποζημιώσεων (που "ιδρύθηκε" από τον κατακτητή) κατόπιν και εφόσον δεν ικανοποιηθούν να προσφεύγουν στο Δικαστήριο. Αυτό αποτελεί ένα καίριας σημασίας πλήγμα για την Ελληνοκυπριακή πλευρά ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζεται ενισχυμένος "ρόλος" στην Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Εκτός από τον άξονα της Γης, μετατοπίστηκαν και πόλεις στη Λατινική Αμερική από το σεισμό της Χιλής.

Ο σεισμός της Χιλής των 8,8 ρίχτερ μετατόπισε τον άξονα της Γης με αποτέλεσμα να μικρύνει η μέρα κατά 1,26 μικροδευτερόλεπτα, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή η διαφορά που θα είναι ανεπαίσθητη για τον άνθρωπο, είναι τρομακτική για το μέγεθος του πλανήτη Ωστόσο, μόλις εχθές οι επιστήμονες του Ohio State University και της NASA ανακοίνωσαν ότι η πόλη Concepcion μετακινήθηκε τουλάχιστον 10 πόδια προς τα δυτικά ενώ, η πρωτεύουσα Σαντιάγκο τουλάχιστον 11 εκατοστά δυτικά - νοτιοδυτικά.

Επίσης, λόγω του μεγέθους του σεισμού, αποκλίσεις με την προηγούμενη γεωγραφική τους θέση παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αμερικής, κάτι που μελετάται με τη μέθοδο του GPS από τους επιστήμονες.

ΓΙΑ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ .

«Δέχθηκα άνανδρη προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση που έκανε η ΓΣΕΕ. Αυτές οι πρακτικές είναι ξένες με τις αρχές και τις αξίες του εργατικού κινήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Στο παρελθόν αποτελούσαν θλιβερό προνόμιο προβοκατόρων και υπονομευτών των αγώνων για κοινωνικά δικαιώματα, ελευθερίες και δημοκρατία», πρόσθεσε, και ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν και να μην ενδώσουν «στις απειλές και την τρομοκρατία απ΄ όπου κι αν αυτές προέρχονται».

Αναφερόμενος στην απεργία της Πέμπτης, ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για «μυριόστομη κραυγή διαμαρτυρίας για τα κοινωνικά άδικα και μονομερή οικονομικά μέτρα».

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..! Κλείστε το επιτέλους !

Στο ΙΚΑ Δράμας το μηχάνημα αναλύσεως των "βιοχημικών" στο μικροβιολογικό παραμένει τρεις μήνες χαλασμένο. Αρκετός κόσμος πηγαινοέρχεται κάθε πρωί δίχως να γίνεται η δουλειά του και χωρίς να αισθάνονται "κάποιοι" να τους δώσουν παραπεμπτικά για να γίνει η δουλειά του κόσμου σε εξωτερικά ιατρεία. Κάθε μέρα η απάντηση είναι άμεση : "..να, περιμένουμε τον ειδικό να έρθει να το φτιάξει σήμερα, αύριο.." , μα "ειδικός" τρεις μήνες τώρα δεν φαίνεται !

Τι περιμένουν εκεί στο ΙΚΑ Δράμας ; Μα να χαλάσει και το μηχάνημα για το αίμα και να το κλείσουν το μαγαζί.. !

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ .

Και στον Παναμά, στην παραλία του "Cerro Azul", νεαροί μεταξύ 14 ως 16 χρονών βρήκανε ένα πλάσμα το οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εξωγήινος, σκέφτηκαν στην αρχή. "..Κάποια στγμή νομίσαμε ότι πρόκειται για άνθρωπο, κάποιον τουρίστα.." , αναφέρουν . Οι μέχρι τώρα, όμως, έρευνες των εμπειρογνωμόνων δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο μεταλλαγμένο ζώο. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι τρομοκρατημένοι και έχουν ονομάσει το "ζώο" το "τέρας της Cerro Azul" .

ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ !

Ένα πρόβατο με ανθρώπινο πρόσωπο γεννήθηκε στην Τουρκία και κανείς δε μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση ! Οι αγρότες κάλεσαν τον κτηνίατρο Erhan Elibol (29) για να ξεγεννήσει την προβατίνα, η οποία ήταν έγκυος και υπέφερε από πόνους, όταν ο γιατρός άνοιξε (με καισαρική τομή) την κοιλιά του ζώου όλοι έμειναν έκπληκτοι ! Το ζώο είχε το σώμα προβάτου, αλλά τα μάτια, το στόμα, τη μύτη και το πρόσωπο ανθρώπου.

Ο γιατρός δήλωσε : " ..έχω δει μεταλλάξεις, αλλά κάτι τέτοιο πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω !" . Η προβατίνα πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας.

Η BILD ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΣΥΓΝΩΜΗΣ", σήμερα !

Η "Bild" για μια ακόμη φορά προκλητική, αυτή τη φορά επικρίνει τον Πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Norbert Lammert για την επιστολή συγνώμης που έστειλε στον Έλληνα ομόλογό του κ. Πετσάλνικο για τις απρεπείς δηλώσεις Γερμανών βουλευτών και τα προκλητικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου απέναντι στη χώρα μας.

Η "Bild" στο σημερινό της δημοσίευμα επικρίνει το Γερμανό Πρόεδρο που "αισθάνθηκε" την ανάγκη να υπερασπιστεί τους "απατεώνες" Έλληνες. Και συνεχίζει, αναφερόμενη στην επιστολή προς τον Έλληνα Πρόεδρο της Βουλής ότι ο κ. Lammert του δήλωσε : " Είμαι εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα και το θάρρος με το οποίο υπεύθυνοι πολιτικοί στη χώρα σας αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα τα οποία είχαν για πολλά χρόνια εκτοπιστεί.." . Για τη δήλωση αυτή του Γερμανού πολιτικού η εφημερίδα αναφέρει : "..Εννοεί προφανώς: διαφθορά, αναποτελεσματικότητα, και την απίστευτη σπατάλη δισεκατομμυρίων ... ! " .

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΜΠΜΕ ΣΕ 100 ΧΙΛ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ .

Χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου μέσω του ΤΕΜΠΜΕ σε 100.000 επιχειρήσεις για την εξόφληση φορολογικών - ασφαλιστικών υποχρεώσεων και οφειλών σε προμηθευτές εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη. Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και να υπάρξουν ταμειακά οφέλη για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι λεπτομέρειες για τους όρους και προϋποθέσεις εφαρμογής των προγραμμάτων θα καθοριστούν από το ΤΕΜΠΜΕ στις 15 Μαρτίου, ωστόσο οι βασικές κατευθύνσεις όπως τις παρουσίασε σήμερα η κα Κατσέλη προβλέπουν τα εξής: -Στα προγράμματα εντάσσονται επιχειρήσεις όλων μορφών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ.) και των κλάδων της οικονομίας, με προϋπόθεση να απασχολούν έως 50 άτομα και ο τζίρος τους να μην υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ -Τα δάνεια για το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς τα δάνεια κλιμακώνονται από 5.000 έως 100.000 ευρώ. Για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 5 άτομα το όριο είναι 40.000 ευρώ, από 5 - 20 άτομα 70.000 ευρώ και από 20 ως 50 άτομα 100.000 ευρώ. Για την κάλυψη υποχρεώσεων προς προμηθευτές τα όρια είναι 5.000 - 300.000 ευρώ. Το επιτόκιο θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 % (Euribor εξαμήνου συν περιθώριο 4 ή 5 %). -Τα δάνεια θα αντιστοιχούν μέχρι και στο 100 % των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) και τους προμηθευτές, έναντι τιμολογίων. Η εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ θα καλύπτει το 80 % του δανείου και οι τράπεζες θα μπορούν να ζητούν εξασφαλίσεις από τους επιχειρηματίες έως και για το 10%. -Το πρόγραμμα για Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα «τρέξει» ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ενώ το δεύτερο πρόγραμμα, για την εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Αγροτύπος

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΛΠΟΥΛΟΣ !

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ξένη βοήθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να προσφύγει στο ΔΝΤ δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, συντασσόμενος με την άποψη του προέδρου της ΕΚΤ, Ζ. Κλοντ Τρισέ.
«Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας και αν απαιτηθεί βοήθεια, αυτό θα πρέπει να είναι δουλειά της Ευρωζώνης», τονίζει ο κ. Προβόπουλος.
Παράλληλα, εκφράζει την προσδοκία ότι τα spreads δανεισμού του Δημοσίου θα υποχωρήσουν στο προσεχές διάστημα μετά τον ακριβό δανεισμό μέσω της πρόσφατης έκδοσης των δεκαετών ομολόγων.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ .

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 5 παρά πέντε το πρωί στην Αττική.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Βόρειας Εύβοιας και Σκοπέλου, 100 χλμ. βορειο-βορειοδυτικά της Αθήνας.
Νωρίτερα, στις 4:02 π.μ. σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.

(πηγή: Ναυτεμπορική)