Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΛΑΝΔΗ ! Ο π. Πρωθυπουργός καλείται να "επιστρέψει" στο Κράτος 1,5 δις δολ. που έκλεψε !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, έκρινε ένοχο τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Thaksin Shinawatra. Η ενοχή του πολιτικού συνίστατο στο ότι καταχρώμενος την κρατική του εξουσία προσπόρισε για ιδίον όφελος κέρδη από την πολιτική του σταδιοδρομία σε βάρος του λαού και του κράτους... Η διαφθορά και η αδιαφάνεια στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι επίσημες αρχές αποφάσισαν να αποδώσουν Δικαιοσύνη προκειμένου να επανέλθει η Ταϊλάνδη σε ρυθμούς ηρεμίας. " Το στοίχημα που παίζεται για τον πολιτικό κόσμο είναι κάτι παραπάνω από την επιβίωσή του: διακυβεύεται η ειρηνική ανάπτυξη της χώρας !", λένε στην Ταϊλάνδη.

Από την προσωπική περιουσία των 2,45 δις δολαρίων του πρώην Πρωθυπουργού το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα 1,5 δις δολάρια προήλθαν από παράνομο πλουτισμό και αποφάσισε να τα κατασχέσει (δημεύσει) υπέρ του Δημοσίου !

ΣΧΟΛΙΟ

Μαθήματα Δημοκρατίας και Διαφάνειας από την Ταϊλάνδη προς την Ελλάδα.. Πράγματι, λοιπόν, τα όσα λένε οι διεθνείς οργανισμοί για την παγκόσμια θέση μας στη Διαφθορά και τη Διαφάνεια του πολιτικού μας συστήματος είναι δυστυχώς (;) αληθινά ! Έτσι, είμαστε χειρότεροι κι από την Ταϊλάνδη, την Μποτσουάνα και πολλές άλλες ακόμα τριτοκοσμικές χώρες που, από ότι φαίνεται, εκεί η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία λειτουργούν ακόμα !

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου