Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ... Να πώς οι φαρμακευτικές εταιρείες πλουτίζουν και η πολυφαρμακία μαστίζει τη χώρα !


Μ' ένα χαρτοφύλακα στο χέρι, πάντα καλοντυμένοι μέχρι την τσάκα, επισκέπτονται τους γιατρούς απανταχού της Ελλάδας. Από νοσηλευτικά μέχρι ασφαλιστικά ιδρύματα οι γιατροί έχουν την τιμητική τους.. Οι καλοντυμένοι κύριοι ενδιαφέρονται σφόδρα για τις σχέσεις τους με αυτούς.
Όχι, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε και είναι απλοί πλασιέ.. Είναι οι αντιπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών της χώρας που "κλείνουν" τις συμφωνίες με τους "θεούς της υγείας". Αυτοί αναλαμβάνουν τα έξοδα των γιατρών ακόμα και την αποταμίευσή τους για τα γεράματα, όπως είχε απολογηθεί προ ετών Μητροπολίτης - Επιχειρηματίας : "..για τα γεράματα !" .
Αφορμή γι' αυτές τις σειρές είναι μια σημερινή μου επίσκεψη στο γιατρό.. Παράλληλα με μένα στο ιατρείο του ΙΚΑ εισήλθε και μια ηλικιωμένη κυρία.. Ο γιατρός αφού είδε τα φάρμακα που της δώσανε από το Νοσοκομείο αποφάσισε.. :
-..όχι αυτά τα χάπια δεν θα τα πάρετε.. θα σας δώσω άλλα !
-..μα γιατρέ, αντιμίλησε η κυρία, μου είπανε ότι αυτά είναι καλά..(?).
-..όχι, είπα ! Αυτά δεν μου αρέσουν ! Θα πάρεις αυτά που θα σου γράψω !
Αυτή, λοιπόν, είναι η συμπεριφορά και η δικαιολογία ενός γιατρού που "λανσάρει" τα φάρμακα μιας εταιρείας. Είναι προφανές, νομίζω, ότι τα χάπια που έπαιρνε η κυρία αυτή δεν ήταν της εταιρείας που "συνεργάζεται" ο γιατρός.
Κι ενώ οι φαρμακευτικές "ταΐζουν", "ντύνουν", "χαρτζιλικώνουν" και "μιζώνουν" τους γιατρούς της χώρας, αυτοί οι δεύτεροι βλέπουν τον ασθενή σαν οικονομική μονάδα αύξησης του "κέρδους" τους και τον "μπουκώνουν" με χάπια.. κι όλα τούτα εις βάρος, πρώτα και κύρια του ασθενή, του συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων..
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΙΕ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΧΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ..
ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΜΩΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ LEADERS ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...

" ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.. ! ! ! ".

Εμείς δεν είμαστε κάθε φορά που κάτι πάει στραβά σ' αυτή τη χώρα λέμε: "..ωχ, μωρέ αδερφέ, στην Ελλάδα είσαι !.." ;

Εμείς οι ίδιοι δε χλευάζουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα με φράσεις όπως : ".. όλοι κλέφτες είναι, όλοι είναι το ίδιο.. " ;

Εμείς, πάλι, όποτε θέλουμε να κάνουμε κάποια δουλειά με το κράτος και μπορούμε μήπως δεν βάζουμε μέσον, ή δε ζητάμε ρουσφέτια και άλλα τέτοια ;

Μας κατηγορούν, λοιπόν, οι εταίροι μας Ευρωπαίοι, μας λένε "Μποτσουάνα" κι άλλα τέτοια απαξιωτικά για τη χώρα. Μας βλέπουν πια σαν τον χειρότερο Εφιάλτη τους στην Ευρωζώνη και μας μειώνουν συνεχώς. Μας κάνουν, μας "ράνουν", μας.., μας...

Λένε ψέματα, άραγε, οι εταίροι μας ; Μήπως δεν λένε την αλήθεια ; Κάπου αποσκοπούν, κάτι θέλουν ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ! !..

Το γνωρίζατε από την αρχή κι ας είχατε την κρυφή ελπίδα, είκοσι χρόνια τώρα, ότι κάτι θα αλλάξει. Κι απ' όλα τούτα κρατώ τις υποσχέσεις και εξαγγελίες του Πρωθυπουργού : ".. μπορούμε !..".

Εμείς "μπορούμε" ! Θέλουμε, όμως ; ..