Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Έτσι πήρα την πρώτη δόση του " Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης " στα τέλη Μαΐου 2010...

Το 2008 υπηρετούσα τη θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό και απολύθηκα την 1ή Νοεμβρίου του ιδίου έτους, ημέρα Σάββατο . Τη Δευτέρα το πρωί, 3 του Μηνός δηλαδή, παρουσιάζομαι στο ΚΠΑ 2 Δράμας δηλώνοντας τα στοιχεία μου, την κατάστασή μου και την επιθυμία μου (?) να εγγραφώ στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, αναζητώντας εργασία.. Εκεί, γνωρίζετε τώρα, με άρχισαν.. "..φέρε αυτό, φέρε εκείνο, φέρε το άλλο.. ά, όχι αυτό, θέλουμε και τούτο.." και όλα τα σχετικά της Ελληνικής πραγματικότητας. Πράγματι, δύο (2) ημέρες μετά, αφού κατάφερα να μαζέψω όλο το χαρτομάνι, εγγράφηκα στον ΟΑΕΔ ως άνεργος από την 6ή Νοεμβρίου 2008 ! (Έτσι, κάνανε τότε.. σε εγγράφανε στα Μητρώα μία ημέρα μετά..) .

Δύο μήνες μετά ήλθε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε το "επίδομα θέρμανσης" σε όλους τους ανέργους αρκεί να είχες εγγραφεί ένα μήνα ενωρίτερα.. Πέρυσι, ήλθε η Νέα Διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μας δώσει το " Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ".. Τα έκαναν μαντάρα.. με λύπη μου, μου ανακοινώθηκε ότι έπρεπε να είχα εγγραφεί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2008 για να λάβω το επίδομα (που, σημειωτέον, τόσο είχα ανάγκη) !

Συγχίστηκα.. Μα καλά, είναι δυνατόν να το πάρουν όσοι λαμβάνουν ήδη επίδομα ανεργίας και όχι εγώ που είμαι ένα χρόνο άνεργος μόνον για δύο ημέρες ;  σκέφτηκα . Και σαν και εμένα και πολλοί άλλοι.. Και κοιτάξτε τι έκανα και τελικώς δικαιώθηκα και μόλις προ ημερών έλαβα τελικά από τον ΟΑΕΔ το περίφημο πια " Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης "...........