Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δεν υποχωρεί ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δηλώνει ότι «δεν θα υποχωρήσει» απέναντι στους διαδηλωτές, παρά τον βαρύ απολογισμό των συγκρούσεων. Στους 24 ανέρχονται οι νεκροί στην Μπανγκόκ από την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχιζίτ Βετζαζίβα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει θέμα «να υποχωρήσει» απέναντι στους διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει μια συνοικία της Μπανγκόκ.

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε και να επιτρέψουμε σε όσους παραβιάζουν το νόμο και εξοπλίζουν μαχητές να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Αμπχιζίτ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του που άρχισε την Πέμπτη, και έχει ως στόχο να καταπνίξει και να απομονώσει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει μια γειτονιά στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Οι αρχές έχουν κόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και το νερό, και έχουν σταματήσει τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα των διαδηλωτών.

Αυτά τα μέτρα «είναι τα πλέον κατάλληλα και θα διατηρηθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα», δήλωσε ο Αμπχιζίτ.

Τονίζοντας τη θλίψη του, μετά το θάνατο 24 ανθρώπων από το βράδυ της Πέμπτης, από τους οποίους οι οκτώ έχασαν τη ζωή τους σήμερα, εκτίμησε ότι ο «καλύτερος τρόπος» για να μην επιδεινωθεί αυτός ο απολογισμός είναι να «τεθεί τέρμα στην διαδήλωση».

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν τέσσερις εργαζόμενους σε κατασκευαστική εταιρεία

Ένοπλοι απήγαγαν τέσσερις εργαζόμενους σε κατασκευαστική εταιρεία στην πολιτεία Άκουα Ίμπομ, στη νοτιοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ασφάλειας.

Ένας από τους απαγωγείς και ένας αξιωματικός της αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση.

Αξιωματούχος της ασφάλειας δήλωσε ότι πιστεύει πως οι τέσσερις όμηροι, οι οποίοι εργάζονται στη νιγηριανή κατασκευαστική εταιρεία Stemco, είναι από το Λίβανο.

Ερντογάν: «Είμαστε τώρα δύο εταίροι»

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Πριν αναχωρήσει συαντήθηκε με διευθυντές των ελληνικών ΜΜΕ, ενώ επισκέφθηκε με τον Γ. Παπανδρέου το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου υπέγραψε το βιβλίο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα. Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Τουρκία, ο κ. Ερντογάν, σε συμβολική τελετή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπέγραψε στο βιβλίο της Ολυμπιακής εκεχειρίας, αισθανόμενος -όπως δήλωσε- «μεγάλη τιμή που θα μπορέσω να γράψω το όνομά μου στο βιβλίο αυτό, να βάλω κι εγώ την υπογραφή μου σε έναν κόσμο ειρήνης».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι «οι 21 συμφωνίες, που υπογράφηκαν χθες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εμπεδώνουν μια νέα πορεία συνεργασίας και ειρήνης σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή εκεχειρία» και σημείωσε πως «η τελετή συνεχίζει και αναβιώνει την προσπάθεια για τη διάσωση του συμβολισμού της Ολυμπιακής εκεχειρίας και είναι σημαντικό ιστορικό γεγονός το ότι συνυπογράφει και η Τουρκία, καθώς έτσι γίνεται σαφές το κοινό μήνυμα, που θέλουμε να δώσουμε Ελλάδα και Τουρκία στην υφήλιο». Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει θερμά την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης και της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου, διότι «διατίθεται να προσφέρει όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004». Όπως δήλωσε, «στην περίπτωση που κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ασφαλώς και θα χρειαστούμε την εμπειρία της Ελλάδας. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα εξέφρασε την υποστήριξή της παρέχοντάς μας την εμπειρία της». Νωρίτερα, οι δύο πρωθυπουργοί συνέφαγαν με τις συζύγους τους στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

«Συγγνώμη» Σαμαρά στους νέους

Ομιλία προέδρου ΝΔ Α. Σαμαρά στη ΚΕ της ΟΝΝΕΔ.

Συγγνώμη από τους νέους για λογαριασμό της προηγούμενης γενιάς ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ.

Η προηγούμενη γενιά άφησε να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ και υποθήκευσε το μέλλον των νέων, είπε ο κ. Σαμαράς.

«Έχουμε χρέος να διορθώσουμε το κακό που έγινε και να μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία, να αγωνιστούμε ώστε να βγούμε από την κρίση όσο το δυνατόν ταχύτερα και με το μικρότερο κόστος και να χτίσουμε μαζί μια πολύ καλύτερη Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι « η νεολαία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης είναι η πρωτοπορία για την αναγέννηση της χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά μια πολιτική νεολαία εξέλεξε τον πρόεδρό της με ανοιχτές διαδικασίες που σημαίνουν ανοιχτή Οργάνωση στην κοινωνία».

Η νεολαία αναζητεί τρόπους για να συμμετάσχει στην πολιτική χωρίς στερεότυπα και ξύλινο λόγο και εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε τις πόρτες ανοιχτές, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΟΝΝΕΔ αναζωογονεί το κόμμα και θα συμμετάσχει καίρια στην ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.