Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

AMBER ALERT ! ! ! AMBER ALERT ! ! !


ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..

SOS! Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλείται να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ή στα τηλέφωνα "0800-300δις χρέη".

Ο μικρός Καραμάν Αλή αγνοείται από τις 4 Οκτωβρίου 2009 οπότε και βρισκόταν σε Ίντερνετ καφέ και έπαιζε Playstation. Τον αναζητούν οι δικοί του : Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Eurostat και Ν. Δ. .

Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλείται να βοηθήσει τις έρευνες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ,από τη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt .


Να απευθυνθεί στο ΔΝΤ !


Μυστική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου επικαλείται η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" και κάνει λόγο για πιθανά σενάρια. Το σωστό είναι, λένε να απευθυνθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ, όπως κανονικά πρέπει σε μια χώρα που οδεύει στη χρεωκοπία. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, αν η χώρα προσφύγει στο διεθνή οργανισμό, να ασκηθεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) από τους Αμερικανούς με σκοπό να πιέσουν περαιτέρω το Ευρώ μέσω του "αδύναμου κρίκου". Και για να το λένε οι Γερμανοί.. κάτι θα "ξέρουν" παραπάνω.. !


Λέτε γι' αυτό και η Μέρκρελ ζήτησε να δει τον Παπανδρέου άρον -άρον, και μετά την ανακοίνωση της συναντήσεώς του με τον Πρόεδρο Ομπάμα ; . Να τον "δασκαλέψει" για το τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί ή να του πει "κάτσε καλά" μη μας πουλήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ;

BILD : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ...

Η χώρα είναι στο χείλος της χρεωκοπίας και οι Έλληνες ευελπιστούν στη σωτηρία και την βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτό αναφέρει σήμερα η Γερμανική εφημερίδα και κάνει εκτενή αναφορά σε διάφορα οικονομικά στοιχεία. Αναφέρει, μάλιστα, ότι οι Έλληνες τόσο καιρό διάγουν βίο πάνω από τις δυνατότητές τους και αυτό, ο περιορισμός του, από μόνο του θα μπορούσε να σώσει τη χώρα. Αναφορά γίνεται στη φοροδιαφυγή, αναφέροντας το θλιβερό παράδειγμα των γιατρών του Κολωνακίου καθώς και σε άλλα οικονομικά στοιχεία που "καίνε" το ασφαλιστικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στον υπολογισμό της σύνταξης όπου υπολογίζεται η καλύτερη πενταετία, με αποτέλεσμα το ύψος της μέσης σύνταξης να αγγίζει το 95,7% του μισθού την ώρα που στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό, είναι 43% !

Λόγος γίνεται και για τις "διαρκής" απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και στον "Γίγαντα", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, "Ελληνικό Κοινοβούλιο" ! Το Ελληνικό Κοινοβούλιο που έχει τους "300" και απασχολεί 50χιλ. υπαλλήλους με 16 μισθούς ετησίως ! Κόστος 350 εκ. ευρώ !

Κι επειδή το χρήμα όλο και λιγοστεύει, η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί αυτή τη στιγμή να πληρώσει μισθούς και συντάξεις για μόνο 165 ημέρες κατά μέσο όρο !

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΑΣ ; Η αμερικανίδα Υπουργός λέει..


Η αμερικανίδα υπουργός προστασίας του καταναλωτή κ. Aigner προειδοποιεί τους παγκόσμιους κολοσσούς Facebook, Apple και Google σχετικά με το προσωπικό απόρρητο και την προστασία του καταναλωτή. Η διόγκωση των εταιρειών αυτών παγκοσμίως και κυρίως η τεράστια βάση δεδομένων, προσωπικού χαρακτήρα, που έχουν συλλέξει, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία του "προφίλ" και της προσωπικότητας του ατόμου.


Μια λύση θα ήταν η κάθε "διαχείριση" από πλευράς των εταιρειών να δίδεται στον πολίτη και να είναι "ορατή" από αυτόν. Με τη γνώμη αυτή συμφώνησε και ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας και μάλλον ωθείται μια κοινή πολιτική στον έλεγχο των παγκόσμιων κολοσσών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : SEX ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !


SEX στο δρόμο...


Krefeld (Βόρεια Ρηνανία - Βεσταφαλία)


Ένα νεαρό ζευγάρι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, δεν "άντεξε" την αναμονή προς το σπίτι και επιδόθηκε σε σεξ, κυριολεκτικά, στο δρόμο. Ο ταξιτζής που μετέφερε το ζευγάρι προς το σπίτι του, αργά το βράδυ, έδειξε "κατανόηση" και άλλαξε πορεία παίρνοντας γρήγορα άλλη διαδρομή. Στη χώρα αρκετά, νεαρά κυρίως, ζευγάρια επιδίδονται στο σπορ του "δημοσίου" έρωτα, κάτι που μάλλον σχετίζεται με την άγνοια κινδύνου και την πρωτόγνωρη εμπειρία της αυξημένης αδρεναλίνης.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ! Η Κυβέρνηση αρνείται, προς το παρόν, να συναλλαχθεί.



Στη Γερμανική οικονομική αγορά διατίθενται προς πώληση cd 's με τα δεδομένα Γερμανών καταθετών σε Ελβετικές Τράπεζες. Τα cd 's τιτλοφορούνται κιόλας ανάλογα με την Ομόσπονδη περιοχή που βρίσκονται οι φοροφυγάδες. Η Γερμανική Κυβέρνηση πάντως, προς στιγμήν, δεν επιθυμεί να αγοράσει τις πληροφορίες καθώς είναι προϊόν εγκλήματος και κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε το κυνήγι των φοροφυγάδων, ειδικά σε περίπτωση δικαστικής προστασίας. Προς το παρόν, η Κυβέρνηση ακολουθεί το δρόμο του "δελεασμού" των φοροφυγάδων με παραγραφή ποινικών αδικημάτων και άλλα προνόμια κατά τα πρότυπα του νόμου περί προστασίας πληροφοριοδοτών .

Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !


Στη Νότια Κορέα η αστυνομία έχει αγοράσει Ferrari, Lamborgini και Porsche τις οποίες χρησιμοποιούν ως αστυνομικά οχήματα. " Η υπηρεσία γίνεται διασκέδαση και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις υπερωρίες !" , δηλώνουν οι Νοτιοκορεάτες αστυνομικοί. Με ένα τέτοιο όχημα στην υπηρεσία δύσκολα κάποιος ξεφεύγει ! Η πολυτέλεια στην υπηρεσία του νόμου !


(πηγή : BILD ZEITUNG)

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Την Τράπεζα Κύπρου στην Καβάλα με λεία 81.000ευρώ.

Τη λήστεψαν δεύτερη φορά και έφυγαν ανενόχλητοι. Για δεύτερη φορά έγινε στόχος ληστών η τράπεζα Κύπρου επί της οδού Βενιζέλου. Η πρώτη ήταν στις 10 Ιουνίου του 2009 ενώ μέχρι σήμερα οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εξιχνιάσει σειρά ληστειών, εννέα στον αριθμό, σε τραπεζικά ...υποκαταστήματα αλλά και στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Ιχθυόσκαλα.

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! και τα σενάρια κατάργησης του 14ου μισθού.

Σε συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι ARD της Γερμανίας, η Καγκελάριος τόνισε ότι δεν υφίστανται σενάρια δανεισμού της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή, απλά, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη Συνθήκη του Μάαστριχ ! Η Γερμανίδα πολιτικός δήλωσε, για πολλοστή φορά, ότι οι Έλληνες πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους και να συμμαζέψουν τα του οίκου τους.
Από την άλλη, τα σενάρια για περικοπή και κατάργηση του 14ου μισθού φούντωσαν σήμερα εκ νέου ενόψει της επίσκεψης του Φινλανδού Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων στην Αθήνα. Η εφαρμογή, μάλιστα, του μέτρου θεωρείται βέβαια και τα περί "κόκκινης" γραμμής που πρότασσε, μέχρι πρότινος, ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι πάνε "περίπατο".

Πάντως, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει "casus belli" σε περίπτωση κατάργησης του 14ου μισθού και διαβεβαιώνει για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προσπαθήσει να προωθήσει το αντιλαϊκό και σκληρό μέτρο. Για την ιστορία αναφέρουμε, όμως, ότι ο 14 ος μισθός δεν υπάρχει στην Γερμανία εδώ και 30 χρόνια και πλέον.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ, σήμερα .

Επεισοδιακά ολοκληρώνονται οι επαφές Ρεν με την πολιτική ηγεσία

Ο Φινλανδός επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση είχε διάρκεια 40 λεπτών και μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις.
Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια. Όπως μετέδωσε το Μega, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου, επιχείρησαν να να σπάσουν τα κάγκελα που βρίσκονται έξω από το υπουργείο και να μπουν στο κτίριο.

Η κίνηση αυτή έγινε μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Όλι Ρεν έμπαινε από την πίσω είσοδο του υπουργείου.

Επικράτησε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ... !


Μόλις, σήμερα, μας ήρθε η πρώτη φωτογραφία που απεικονίζει την αντίδραση του Πρωθυπουργού σε προχθεσινό δημοσίευμά μας για την κρυφή του συγγένεια με τον Κ. Μητσοτάκη.

Νομίζουμε ότι στον Πρωθυπουργό δεν άρεσε καθόλου η ιδέα ότι, λόγω της "ατυχίας του, πρέπει να έχει συγγένεια με τον Δεινόσαυρο της πολιτικής.


Κι όπως λέει ο λαός, "..μια εικόνα, χίλιες λέξεις !.." . Τα σχόλια δικά σας...

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ! Ιντερνετ Καφε Ασφαλισμενων...


«ΙΚΑ» , ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ… !

Στο ΙΚΑ Δράμας ο ελληνικός κοστίζει πενήντα σέντς (0,5 ευρώ) κι ο φραπές ένα (1) ευρώ, (στο κυλικείο). Σήμερα, από τις 8 το πρωί, στο δεύτερο όροφο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, περίμεναν απ’ έξω σαράντα άτομα. Στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, αλλά και νέοι που είχανε πάει για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας, τα οποία σημειωτέον λήξανε όλα μαζί την 28.02.10 .

Η ώρα είχε πάει 8 και 10΄ οπότε ο κόσμος άρχισε να χτυπά την κλειδωμένη, από μέσα, πόρτα.. Η πόρτα ανοίγει με παρατηρήσεις και αγενείς συστάσεις με ύφος Καρδιναλίου από τον υπάλληλο κι ο όχλος συνωστίζεται στα, γνωστά μας πια, μηχανήματα για το μαγικό χαρτάκι προτεραιότητας.

Κάτι γέροι συνταξιούχοι αρχίζουν την κουβέντα, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, για τα «ελληνικά χάλια» μας και ότι ποτέ δε θα φτιάξουμε κράτος. Ούτε κι ο Έλληνας θα αλλάξει ! Η συζήτηση γρήγορα κίνησε σε κάτι πιο ευχάριστο, στον «καφέ του συνταξιούχου».. οι απόψεις εδώ διίσταντο για το αν είναι συμφέρον να πίνουν τον καφέ τους στο ΙΚΑ, λόγω γραφειοκρατίας, ή έξω στο καφενείο, μιας και οι ώρες ταλαιπωρίας τους στο ασφαλιστικό ταμείο αρκούν για να κολλήσουν ένσημα για δεύτερη σύνταξη.

Αυτή ήταν η σημερινή εικόνα, σε ένα σχετικά «μικρό» υποκατάστημα, του ΙΚΑ. Φανταστείτε τι γίνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει δίπλα στις ταμπέλες του «ΙΚΑ» να αναγράψει ευκρινώς : «Ίντερνετ Καφέ Ασφαλισμένων» και να εκμεταλλευτεί την επιχειρηματική αυτή ευκαιρία !

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ; !



Περάσανε πέντε, περίπου, μήνες από τις εθνικές εκλογές κι ακόμα δεν έχουμε ορίσει Διοικητές οργανισμών, ασφαλιστικών ταμείων και Γενικούς Γραμματείς, σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο για τη χώρα, που ήδη το λένε οι βουλευτές μεταξύ τους για να γελούν.
Κάποιες αποφάσεις, λοιπόν, απαιτούν πολιτικούς ηγέτες, κάτι που πιστεύουμε για τον σημερινό Πρωθυπουργό και όχι πολιτικούς του ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού "εφέ".
Αν δεν το "πάρει" ζεστά και επάνω του ο Πρωθυπουργός, σύντομα, τον βλέπουμε να "κουράζεται", σαν το (Προ) Ηγούμενο και να του μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καιρό.
Και δυστυχώς, το κύριο γνώρισμα του προκατόχου του Πρωθυπουργού ήταν η απραξία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, σήμερα .

Παρουσία των προέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων το υπουργικό συμβούλιο

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παν. Πικραμμένος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδας , ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, έχουν κληθεί στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι ανώτατοι δικαστές θα κληθούν να προτείνουν λύσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους πέντε λεπτά ο καθένας προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Ακολούθως θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους υποβληθούν από τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.


Οι πρόεδροι είχαν ενημερωθεί για την παρουσία τους στο υπουργικό από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδης, την περασμένη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010, σε συνάντησή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ, Άλλη μια φορά προκλητική η Τουρκία εν μέσω "Βαριοπούλας" !


Το Σούνιο πλησίασε σήμερα το πρωί η τουρκική φρεγάτα «Γκαζιαντέπ», η οποία δε λαμβάνει μέρος σε κάποια άσκηση.

Η τουρκική φρεγάτα, τύπου Oliver Hazard Perry, απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ και κινήθηκε με δυτική πορεία, έφθασε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου και στο σημείο εκείνο άλλαξε πορεία, πλέοντας με κατεύθυνση προς Βορρά.

Την τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί η πυραυλάκατος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Ρουσσέν».Σήμερα το μεσημέρι βρισκόταν στο Κάβο Ντόρο.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! Μετά τη Γαλλίδα Υπουργό...


«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Ελλάδα στο έλεος των κερδοσκόπων», λέει ο Γιούνκερ.


«Η Ευρώπη θα αναλάβει δράση προκειμένου να ανακόψει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας εάν οι αγορές συνεχίσουν να αγνοούν τις προσπάθειες που κάνει η χώρα για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση». Αυτό δήλωσε, σήμερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


Ο κ.Γιούνκερ επισήμανε ότι "αν οι Έλληνες τηρήσουν αυστηρά το πρόγραμμα σταθερότητας και οι αγορές συνεχίσουν τις κερδοσκοπικές τους προσπάθειες εναντίον της χώρας, εμείς δεν πρόκειται να τις αφήσουμε να το κάνουν".
Ωστόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν διευκρίνισε ποια θα είναι τα μέτρα κατά της δράσης των κερδοσκόπων. Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν τα "εργαλεία" που θα ανακόψουν τις προσπάθειές τους.


"Έχουμε τα σύνεργα των βασανιστηρίων στο κελάρι και θα τα παρουσιάσουμε όταν χρειαστεί" είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν πρέπει να συμπεριφέρονται παραγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για βελτίωση των δημοσιονομικών της.

ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ !


Συμπλοκή αλιεργατών με πλοιοκτήτες


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το πρωί η πλατεία της Ν. Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης όταν συνεπλάκησαν ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας με Αιγύπτιους αλιεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των τελευταίων.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα πλοιοκτητών του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου της χώρας προσήλθαν στον χώρο της συγκέντρωσης για να ζητήσουν εξηγήσεις. Το ΠΑΜΕ, που διοργάνωσε την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αλιεργάτες, υποστηρίζει πως υπήρξε απρόκλητη επίθεση από τους περίπου 20 πλοιοκτήτες, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αλιεργάτης και καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησης των αλλοδαπών εργατών που βρίσκονται σε απεργία εδώ και δύο μήνες.
Από την πλευρά τους, οι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν πως αυτοί απλώς πήγαν να ρωτήσουν για τον λόγο της απεργίας και δέχτηκαν επίθεση από την άλλη πλευρά με σιδηρογροθιές και αιχμηρά αντικείμενα.
Πυρά

«Δεν υπάρχει απεργία. Από τους εκατό αλιεργάτες που απεργούσαν, πάνω από 80 έφυγαν για την πατρίδα τους. Εμειναν 15, από τους οποίους όλοι δουλεύουν. Ποιος απεργεί; Το ΠΑΜΕ; Αυτό είναι απεργοκαπηλεία», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, Δ. Νταουλτζής.
Το επόμενο επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να παιχτεί σήμερα στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η έφεση των πλοιοκτητών επί της απόφασης της 4ης Φεβρουαρίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκρινε ως νόμιμη την απεργία των αλιεργατών.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΩΑΡΙΩΝ !


ΕΔΑΔ: Δικαίωση για υπόθεση εμπορίας ωαρίων


Μία γυναίκα στη Ρουμανία κέρδισε τη δικαστική μάχη, σε μια υπόθεση χωρίς προηγούμενο, κατά του ρουμανικού κράτους, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Η Ντιάνε Κνεχτ προσέφυγε στο ΕΔΑΔ και υποχρέωσε το κράτος να της επιστρέψει 16 ωάρια, που είχε φυλάξει σε κλινική του Βουκουρεστίου, προκειμένου να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει μελλοντικά για να τεκνοποιήσει.

Η γυναίκα γέννησε πέρσι με τεχνητή γονιμοποίηση και αποφάσισε να αφήσει τα υπόλοιπα 16 έμβρυα στην κλινική Sabyc για να διατηρηθούν για μετέπειτα, όταν θα αποφάσιζε να κάνει δεύτερο παιδί. Η συγκεκριμένη κλινική, ωστόσο, έπαψε να λειτουργεί, λόγω υποψιών για παράνομο εμπόριο ωαρίων. Στο πλαίσιο, μάλιστα, των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρμόδιες αρχές, τα ωάρια 250 ασθενών, τα οποία φυλάσσονταν στην κλινική γονιμότητας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές προσπάθειες σύλληψης, κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή.


Προς το παρόν, τα ωάρια αυτά φυλάσσονται στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής «Μίνα Μινοβίτσι», στο Βουκουρέστι.Φοβούμενη ότι, μπορεί να χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει δεύτερο παιδί, η γυναίκα ζήτησε από τους εισαγγελείς να τις επιτρέψουν να πάρει πίσω τα έμβρυα. Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, βρήκε μία κλινική στην πόλη Σιμπίου, οι γιατροί της οποίας προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν να μεταφέρει τα έμβρυα και να τα διατηρήσει. Όμως, οι προσπάθειες της κ. Κνεχτ να πάρει πίσω τα ωάριά της "προσέκρουσαν" σε διάφορους κρατικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών η εισαγγελία, η Εθνική Υπηρεσία Μεταμοσχεύσεων και το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής, το οποίο προέβαλε διάφορους λόγους για να την αποτρέψει να πετύχει το στόχο της.


Επτά άνθρωποι ανακρίνονται σχετικά με το σκάνδαλο «Sabyc» και όλοι φέρονται να εμπλέκονται σε εμπόριο ωαρίων. Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι, ο Χάρι Μιρονέσκου, διευθυντής της κλινικής, εισέπραττε 3.500 ευρώ για κάθε γονιμοποίηση, σύμφωνα με καταθέσεις ασθενών. Πολλές από τις γυναίκες που κατέφυγαν στην κλινική για να αποκτήσουν παιδί ήταν από το Ισραήλ και επέλεξαν τη Ρουμανία, επειδή στη χώρα τους, η διαδικασία είναι παράνομη, δήλωσαν οι ανακριτές.


Κατέληξαν δε στο συμπέρασμα ότι, ο κ. Μιρονέσκου και οι έξι συνεργάτες του αποκόμισαν πολλά χρήματα.Μεταξύ των υπόπτων είναι ο Βίκτορ Ζότα, πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Μεταμοσχεύσεων. Η κλινική έκλεισε με αίτημα της εισαγγελίας, που έχει λόγους να πιστεύει ότι, η διαδικασία ήταν παράνομη.


Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Ι. Ράντου)

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ... Αν οι Ευρωπαίοι αποδεχθούν ότι πρόκειται για απάτη, υπάρχει συνυπευθυνότητα και της Eurostat !


Γ. Αλογοσκούφης: «Τα στοιχεία έφθαναν στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με την Eurostat»
Αποποιείται κάθε ευθύνη για τα στατιστικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας


Δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για τα «μαϊμού» στατιστικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, που έφθαναν στις Βρυξέλλες, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλοσκούφης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Σημειώνει ότι το οτιδήποτε γινόταν με τη γνώση και την εκτίμηση της Eurostat, ενώ διευκρινίζει ότι το αν θα πάει να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα εξαρτηθεί από τη στάση της Ν.Δ.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα στατιστικά στοιχεία, κατά τον κ. Αλογοσκούφη δεν είναι πολιτικό, αλλά "τεχνικό και γραφειοκρατικό". Όπως σημειώνει, επί της υπουργίας του «έγιναν σημαντικά βήματα" για να βελτιωθεί το θέμα των στοιχείων, αλλά παρέμεινε ως σημαντικό πρόβλημα, το γεγονός ότι ποτέ δεν καταρτίστηκαν έγκαιρα ισολογισμοί από τα ασφαλιστικά ταμεία.


"Πολλές φορές είμαστε υποχρεωμένοι όταν στέλναμε τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλείσιμο του προηγούμενου χρόνου ή όταν κάναμε προβλέψεις για το πού θα πάει ο χρόνος, να βασιστούμε σε ελλιπή στοιχεία και εκτιμήσεις. Μόλις όμως οι υπηρεσίες λάμβαναν γνώση των τελικών στοιχείων, αναθεωρούσαν αυτές τις εκτιμήσεις. Πάντοτε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υπεραμύνεται της απογραφής του 2005, φροντίζοντας μάλιστα να "καθησυχάσει" τη Ν.Δ με τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη διαδικασία.


Μάλιστα, επανέρχεται με αιχμές κατά των διαδόχων του στο υπουργείο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Μέτρα που έπρεπε να πάρουμε, φορολογικά, δεν πέρασαν ποτέ ή δεν πέρασαν έγκαιρα. Μέτρα που τελικά έπεισα την Κυβερνητική Επιτροπή να πάρουμε, όπως ήταν τα μέτρα του Αυγούστου 2008, μετά την αντικατάστασή μου αποσύρθηκαν".


Αναφορικά με το ενδεχόμενος κλήσης του στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί για την Οικονομία ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει: "Αν θα πάω να καταθέσω θα εξαρτηθεί από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Αν η ΝΔ πάει στην Εξεταστική, ασφαλώς θα πάω. Εάν δεν πάει, θα στείλω ένα υπόμνημα με την κατάσταση που διαχειρίστηκα από το 2004 έως το 2008. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Ο ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ "ΞΥΝΘΙΑ" "ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ" ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. Μετά τη Γερμανία εχθές το πρωί όπου πρώτος ο "Antartisgr" μετέδωσε την είδηση.



Στους 47 οι νεκροί στη Γαλλία από την καταιγίδα Xynthia Τους 47 έφθασαν οι νεκροί, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό. Η Ε.Ε. προσφέρει βοήθεια στις πληγείσες χώρες.


Τους 47 έφθασαν οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Xynthia από τη Γαλλία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ στη France Info.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι 9.240 διασώστες-πυροσβέστες εργάζονται για να συνδράμουν τους πληγέντες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι σήμερα το πρωί στις ακτές της Βαντέ για την ανεύρεση επιζώντων της καταιγίδας Xynthia, της σφοδρότερης που έπληξε τη Γαλλία από το 1999.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναμένεται σήμερα το πρωί στη Βαντέ και τη Σαράντ Μαριτίμ, περιοχές που επλήγησαν σοβαρότερα.
Υπάρχουν ακόμη «περί τους τριάντα ανθρώπους για τους οποίους δεν έχουμε νέα», διότι είτε αγνοούνται, είτε παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της περιφέρειας της Βαντέ Φιλίπ ντε Βιλιέ.
Σήμερα το πρωί περί τις πεντακόσιες χιλιάδες κατοικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές.


Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποσχέθηκε υποστήριξη προς τις περισσότερο πληγείσες από την καταιγίδα χώρες.
«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει την υποστήριξή της προς τις πλέον πληγείσες χώρες», αρχής γενομένης από τη Γαλλία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής.