Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ! Ιντερνετ Καφε Ασφαλισμενων...


«ΙΚΑ» , ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ… !

Στο ΙΚΑ Δράμας ο ελληνικός κοστίζει πενήντα σέντς (0,5 ευρώ) κι ο φραπές ένα (1) ευρώ, (στο κυλικείο). Σήμερα, από τις 8 το πρωί, στο δεύτερο όροφο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, περίμεναν απ’ έξω σαράντα άτομα. Στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι, αλλά και νέοι που είχανε πάει για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας, τα οποία σημειωτέον λήξανε όλα μαζί την 28.02.10 .

Η ώρα είχε πάει 8 και 10΄ οπότε ο κόσμος άρχισε να χτυπά την κλειδωμένη, από μέσα, πόρτα.. Η πόρτα ανοίγει με παρατηρήσεις και αγενείς συστάσεις με ύφος Καρδιναλίου από τον υπάλληλο κι ο όχλος συνωστίζεται στα, γνωστά μας πια, μηχανήματα για το μαγικό χαρτάκι προτεραιότητας.

Κάτι γέροι συνταξιούχοι αρχίζουν την κουβέντα, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, για τα «ελληνικά χάλια» μας και ότι ποτέ δε θα φτιάξουμε κράτος. Ούτε κι ο Έλληνας θα αλλάξει ! Η συζήτηση γρήγορα κίνησε σε κάτι πιο ευχάριστο, στον «καφέ του συνταξιούχου».. οι απόψεις εδώ διίσταντο για το αν είναι συμφέρον να πίνουν τον καφέ τους στο ΙΚΑ, λόγω γραφειοκρατίας, ή έξω στο καφενείο, μιας και οι ώρες ταλαιπωρίας τους στο ασφαλιστικό ταμείο αρκούν για να κολλήσουν ένσημα για δεύτερη σύνταξη.

Αυτή ήταν η σημερινή εικόνα, σε ένα σχετικά «μικρό» υποκατάστημα, του ΙΚΑ. Φανταστείτε τι γίνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει δίπλα στις ταμπέλες του «ΙΚΑ» να αναγράψει ευκρινώς : «Ίντερνετ Καφέ Ασφαλισμένων» και να εκμεταλλευτεί την επιχειρηματική αυτή ευκαιρία !

1 σχόλιο: