Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! και τα σενάρια κατάργησης του 14ου μισθού.

Σε συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι ARD της Γερμανίας, η Καγκελάριος τόνισε ότι δεν υφίστανται σενάρια δανεισμού της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή, απλά, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη Συνθήκη του Μάαστριχ ! Η Γερμανίδα πολιτικός δήλωσε, για πολλοστή φορά, ότι οι Έλληνες πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους και να συμμαζέψουν τα του οίκου τους.
Από την άλλη, τα σενάρια για περικοπή και κατάργηση του 14ου μισθού φούντωσαν σήμερα εκ νέου ενόψει της επίσκεψης του Φινλανδού Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων στην Αθήνα. Η εφαρμογή, μάλιστα, του μέτρου θεωρείται βέβαια και τα περί "κόκκινης" γραμμής που πρότασσε, μέχρι πρότινος, ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι πάνε "περίπατο".

Πάντως, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει "casus belli" σε περίπτωση κατάργησης του 14ου μισθού και διαβεβαιώνει για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προσπαθήσει να προωθήσει το αντιλαϊκό και σκληρό μέτρο. Για την ιστορία αναφέρουμε, όμως, ότι ο 14 ος μισθός δεν υπάρχει στην Γερμανία εδώ και 30 χρόνια και πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου