Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

BILD : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ...

Η χώρα είναι στο χείλος της χρεωκοπίας και οι Έλληνες ευελπιστούν στη σωτηρία και την βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτό αναφέρει σήμερα η Γερμανική εφημερίδα και κάνει εκτενή αναφορά σε διάφορα οικονομικά στοιχεία. Αναφέρει, μάλιστα, ότι οι Έλληνες τόσο καιρό διάγουν βίο πάνω από τις δυνατότητές τους και αυτό, ο περιορισμός του, από μόνο του θα μπορούσε να σώσει τη χώρα. Αναφορά γίνεται στη φοροδιαφυγή, αναφέροντας το θλιβερό παράδειγμα των γιατρών του Κολωνακίου καθώς και σε άλλα οικονομικά στοιχεία που "καίνε" το ασφαλιστικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στον υπολογισμό της σύνταξης όπου υπολογίζεται η καλύτερη πενταετία, με αποτέλεσμα το ύψος της μέσης σύνταξης να αγγίζει το 95,7% του μισθού την ώρα που στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό, είναι 43% !

Λόγος γίνεται και για τις "διαρκής" απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και στον "Γίγαντα", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, "Ελληνικό Κοινοβούλιο" ! Το Ελληνικό Κοινοβούλιο που έχει τους "300" και απασχολεί 50χιλ. υπαλλήλους με 16 μισθούς ετησίως ! Κόστος 350 εκ. ευρώ !

Κι επειδή το χρήμα όλο και λιγοστεύει, η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί αυτή τη στιγμή να πληρώσει μισθούς και συντάξεις για μόνο 165 ημέρες κατά μέσο όρο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου