Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ "ΞΥΝΘΙΑ" "ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ" ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. Μετά τη Γερμανία εχθές το πρωί όπου πρώτος ο "Antartisgr" μετέδωσε την είδηση.



Στους 47 οι νεκροί στη Γαλλία από την καταιγίδα Xynthia Τους 47 έφθασαν οι νεκροί, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό. Η Ε.Ε. προσφέρει βοήθεια στις πληγείσες χώρες.


Τους 47 έφθασαν οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Xynthia από τη Γαλλία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ στη France Info.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι 9.240 διασώστες-πυροσβέστες εργάζονται για να συνδράμουν τους πληγέντες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι σήμερα το πρωί στις ακτές της Βαντέ για την ανεύρεση επιζώντων της καταιγίδας Xynthia, της σφοδρότερης που έπληξε τη Γαλλία από το 1999.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναμένεται σήμερα το πρωί στη Βαντέ και τη Σαράντ Μαριτίμ, περιοχές που επλήγησαν σοβαρότερα.
Υπάρχουν ακόμη «περί τους τριάντα ανθρώπους για τους οποίους δεν έχουμε νέα», διότι είτε αγνοούνται, είτε παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της περιφέρειας της Βαντέ Φιλίπ ντε Βιλιέ.
Σήμερα το πρωί περί τις πεντακόσιες χιλιάδες κατοικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές.


Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποσχέθηκε υποστήριξη προς τις περισσότερο πληγείσες από την καταιγίδα χώρες.
«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει την υποστήριξή της προς τις πλέον πληγείσες χώρες», αρχής γενομένης από τη Γαλλία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου