Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Το νέο Κινέζικο τζιπ, πιστό αντίγραφο της Μερσεντές !

Το Κινεζικό τζιπ το οποίο είναι πιστό αντίγραφο της Mercendes ML.. Βγαίνει σε κινητήρες 2.0 και 2.4 λίτρων με 115 και 127 ίππους αντίστοιχα. Επιπλέον, βγαίνει και στην έκδοση ντίζελ των 2.5 λίτρων με 163 ίππους. Η τιμή του ; Κρατηθείτε καλά..! Ξεκινά από 9.900 ευρώ μόνο χωρίς έξτρα ! (Ποιος λέει ότι δεν θέλει "συνεργασίες", οποιουδήποτε τύπου, με τους Κινέζους ; !).

Η έκθεση του " Στεητ Ντηπάρτμεντ " για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, εχθές .

Δημοσιεύτηκε χθες η επίσημη έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα για το 2009.

Παρά το γεγονός ότι στην έκθεση δεν παρουσιάζονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αναφέρεται ότι σημειώθηκαν ορισμένες παραβιάσεις από μέρους των δυνάμεων Ασφαλείας, ιδιαίτερα σε βάρος παράνομων μεταναστών και αθιγγάνων. Επίσης στην έκθεση σημειώνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει, από τον Οκτώβριο, σειρά μέτρων, όπως το προσωρινό κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Παγανή, η σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση της νομοθεσίας και των διαδικασιών παραχώρησης ασύλου και η σύσταση μεσολαβητικών συμβουλίων για την προστασία των μεταναστών.

Αναφορά γίνεται στο τμήμα περί σεβασμού της ακεραιότητας του ατόμου για καταγγελίες οργανώσεων και επιτροπών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για επιθέσεις ακροδεξιών και καταχρήσεις αστυνομικών αρχών κατά μεταναστών, αν και έχει σημειωθεί μικρή μείωση των καταγγελιών για καταχρήσεις αστυνομικών αρχών κατά μεταναστών, το 2007 και 2008. Σημειώνεται ακόμη ότι παρατηρήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης σε πολλές φυλακές και σε εγκαταστάσεις συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών.
Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ επισημαίνει παράλληλα ορισμένους νομικούς περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και στην θρησκευτική ελευθερία, καθώς και ελλείψεις σε μέσα και νομική βοήθεια για άτομα που ζητούν άσυλο και για πρόσφυγες. Τέλος, στο τμήμα για τις εθνικές και εθνοτικές μειονότητες επαναλαμβάνονται αναφορές σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Ρομά, Αρβανίτες ή Μακεδόνες, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως "μειονότητες" ή "γλωσσικές μειονότητες".

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται, σύμφωνα με την έκθεση, στην άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη σλαβική διάλεκτο ως "μακεδονική", ενώ οι ελληνικές αρχές και τα δικαστήρια δεν επιτρέπουν σε σλαβικές ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες" με το επιχείρημα ότι περίπου 2,2 εκ. εθνοτικά και γλωσσικά έλληνες πολίτες χρησιμοποιούν ήδη τον όρο "Μακεδόνας" προκειμένου να αυτοπροσδιοριστούν. (Ημερησία)

Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας στην Κική Δημουλά .

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας θα απονεμηθεί,αύριο Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010, στην ποιήτρια, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ.Κική Δημουλά, για το σύνολο του ποιητικού και του πεζού έργου της.

Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της πέμπτης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Λογοτεχνίας και αποτελεί κορυφαίο γεγονός στον χώρο των Ευρωπαϊκών Γραμμάτων.
Την κυρία Κική Δημουλά θα παρουσιάσει στο Γαλλικό κοινό ο μεταφραστής έργων της κ. Michel Volkovitch. Η ηθοποιός κυρία Dinah Faust θα αποδώσει στην γαλλική γλώσσα κείμενα της κυρίας Κικής Δημουλά που θα διαβάσει η ποιήτρια στα ελληνικά.

Οι εκάστοτε βραβευόμενοι ανήκουν σε μία από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η θέσπιση του Βραβείου Λογοτεχνίας αποσκοπεί στην ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού της καθεμιάς ευρωπαϊκής χώρας ξεχωριστά.
Επιτροπή, αποτελούμενη από συγγραφείς, εκδότες, μεταφραστές, πανεπιστημιακούς και αρμοδίους για πολιτιστικά θέματα αποφασίζει για την απονομή του Βραβείου. Εφέτος, στο πρόσωπο της κ. Κικής Δημουλά τιμάται η Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός.
Τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Βραβείου Λογοτεχνίας υποστηρίζουν η πόλη του Στρασβούργου, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, η επιθεώρηση "Europe" που ιδρύθηκε το 1923 υπό την αιγίδα του Ρομαίν Ρολλάν, και της οποίας συνεργάτες , μεταξύ των άλλων υπήρξαν ο Πωλ Ελυάρ και ο Λουί Αραγκόν. Επίσης στηρίζουν το θεσμό του Ευρωπαϊκού Βραβείου Λογοτεχνίας το πανεπιστημιακό δίκτυο "Les Lettres Europennes" («Τα Ευρωπαϊκά Γράμματα»), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας, το Διεθνές Κέντρο Ποιήσεως της Μασσαλίας, το Σπίτι των Συγγραφέων Λογοτεχνίας του Παρισιού, καθώς και άλλοι πνευματικοί φορείς. (πηγή ΕΡΤ)

ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΤΟ "ΙΝΤΕΡΝΕΤ" !

Μετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μπορεί να ήρθε και η σειρά του Ίντερνετ για το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο έχει και φέτος πολλούς διεκδικητές. 237 είναι οι υποψήφιοι, οι οποίοι προάγουν τον διάλογο, την ανταλλαγή ιδεών και προωθούν την αμοιβαία συναίνεση στον κόσμο. Το ιταλικό περιοδικό Wired πρότεινε την υποψηφιότητα, με υποστηρικτή την κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης 2003, Σιρίν Εμπαντί αλλά και του διάσημου καθηγητή του ΜΙΤ Νίκολας Νεγκροπόντε. Μάλιστα υπάρχει ήδη η ιστοσελίδα Internet for Peace, η οποία προωθεί την υποψηφιότητα του Διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι το βραβείο στο ίντερνετ θα αποτελεί «ένα Νόμπελ για τον καθένα μας». Η τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Πρόσκληση να επισκεφτούν τη χώρα μας απηύθυνε η Γκερέκου στους Γερμανούς !

Στη Γερμανία βρίσκεται η κ. Αντ. Γκερέκου η οποία απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε Γερμανό να επισκεφθεί τη χώρα μας. Σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό η Υφυπουργός, αλλά και να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας μας στη Γερμανία, τη χώρα που παραδοσιακά προέρχεται ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού Τουρισμού.

Λέτε οι Γερμανοί να την ακούσουν, να πούνε "ψωμί κι αλάτι" και να μας επισκεφτούν το καλοκαίρι όπως παλαιότερα; Για τα "όμορφα" μάτια της Γκερέκου;

Ενημέρωση από τον Αντ. Σαμαρά ζήτησε η Μέρκελ .

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Αντώνης Σαμαράς, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου της Γερμανίας. Του ζήτησε να ενημερώσει τα «αδελφά κόμματα» της Ευρώπης για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και για τις προτάσεις και θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η αναλυτική παρουσίαση της κατάταστασης από τον αρχηγό τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει στις 25 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως ανακοίνωσε η Ρηγίλλης, η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι απαιτείται η υλοποίηση θαρραλέων μεταρρυθμίσεων από πλευράς Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει την κατάσταση με αίσθημα ευθύνης και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Τόνισε, για ακόμη μία φορά, ότι τάσσεται υπέρ ευρωπαϊκης λύσης για τα ελληνικά προβλήματα. (πηγή : in.gr)

Πιο αυστηρές διατάξεις "Σεγκεν" για τους Ρώσους πολίτες . Επιπτώσεις και στον Ελληνικό Τουρισμό .

Πιο αυστηρή γίνεται από τις 5 Απριλίου η Συνθήκη Σεγκέν για τους Ρώσους πολίτες ! Η Συνθήκη ενεργοποιεί πιο αυστηρές διαδικασίες και διατάξεις για την έκδοση βίζας των Ευρωπαϊκών προξενείων για Ρώσους πολίτες με σκοπό τη διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής ασφάλειας. Όπως δήλωσε ο γραμματέας τύπου της Επιτροπής στη Μόσχα Dennis Danilidisa η λέξη "διαμετακόμιση" ,όπως ίσχυε ως τώρα, θα απαγορεύεται.
Κάτι τέτοιο, που υποχρεωτικά θα ισχύσει και στην Ελλάδα, ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στον Ελληνικό Τουρισμό το καλοκαίρι, με τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν τον λεγόμενο "ποιοτικό" τουρίστα για εμάς. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους πολίτες από την Τουρκία τον προηγούμενο μήνα, αυτό καθιστά ακόμα δυσχερέστερο τον ανταγωνισμό για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Συνεχίζεται η βία στο Πακιστάν από τους Ταλιμπάν.

Σε τρεις εκρήξεις - επιθέσεις αυτοκτονίας 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σήμερα, στο Πακιστάν. Στην πόλη Λαχόρη, οι επιθέσεις στόχο είχαν στρατιωτικές φάλαγγες. Πέντε από τους νεκρούς είναι Πακιστανοί στρατιώτες και οι υπόλοιποι άμαχοι ενώ, 95 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 12:30 (τοπική ώρα) σήμερα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Τη Δευτέρα οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για άλλες εκρήξεις στην πόλη που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Ζευγάρι στο Μιλάνο συνελήφθη να κάνει σεξ μέσα στον προθάλαμο του ΑΤΜ !

Περιπολικό στο Μιλάνο συνέλαβε νεαρό ζευγάρι να κάνουν σεξ μέσα στον προθάλαμο του ΑΤΜ της Τράπεζας ! Το ζευγάρι, που "παρασύρθηκε" από το γεγονός ότι τα τζάμια της Τράπεζας εξωτερικά ήταν φιμέ, δεν υπολόγισε το ζήλο των αστυνομικών που θέλησαν να "τσεκάρουν" αν όλα ήταν καλά στα μηχανήματα της. Έτσι, ο 38 χρονος και η 28 χρονη θα οδηγηθούν αύριο, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στο δικαστή με την κατηγορία της δημοσίας απρέπειας !

Είχαμε επαφές με εξωγήινους ;

Σε βραχογραφίες από την Ινδία, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα "ιπτάμενο" αντικείμενο (UFO) καθώς και ανθρωποειδές με "στολή" αστροναύτη ! Οι ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν τις προϊστορικές βραχογραφίες σε μια σπηλιά στην περιοχή Madhya Pradesh, της Ινδίας. Γνώριζαν ή είχαν έρθει σε επαφή οι αρχαίοι πολιτισμοί με πλάσματα και αντικείμενα από το διάστημα ; Αυτό παραμένει ακόμα ένα αίνιγμα. Πάντως, αρκετοί επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι εξωγήινοι πολιτισμοί έχουν έλθει σε "επαφή" με την ανθρωπότητα στα προϊστορικά χρόνια και γι' αυτό υπάρχουν οι αποδείξεις αυτές. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που οι ερευνητές ανακαλύπτουν εικόνες αρχαίων πολιτισμών που απεικονίζουν UFO και "αστροναύτες" !

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ !

Αμβούργο." Το λεωφορείο άρπαξε φωτιά στα καλά καθούμενα " ! Ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά, στο πίσω μέρος του οχήματος, το ακινητοποίησε και όλοι οι επιβάτες είναι σώοι. Οι τέσσερις ενήλικες επιβαίνοντες βοήθησαν τους μαθητές που καθόντουσαν μέσα να βγουν έξω. Το όχημα ανεφλέγη από τεχνικό πρόβλημα και οι ζημιές που υπέστη υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ. "Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα" , είπε ο οδηγός . Τη φωτογραφία τράβηξε διερχόμενος δημοσιογράφος .

ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ .

Τουλάχιστον 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες για σταθμούς παραγωγής ενέργειας πρόκειται να κατασκευάσει η Ρωσία στην Ινδία, στο πλαίσιο συνεργασίας στην πυρηνική τεχνολογία. Η σχετική συμφωνία επισφραγίστηκε στη διάρκεια επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Νέο Δελχί.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Κιριένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι οι έξι αντιδραστήρες θα κατασκευαστούν το διάστημα μεταξύ του 2012 και του 2017, ενώ η κατασκευή του σταθμού Χαριπούρ στη Δυτική Βεγγάζη θα αρχίσει πιθανότητα μετά το 2017.
Ο ίδιος επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι στην παρούσα φάση υπάρχει συμφωνία για κατασκευή 12 πυρηνικών αντιδραστήρων, αλλά αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός.
Μόσχα και Νέο Δελχί είχαν υπογράψει στα τέλη του περασμένου έτους συμφωνία για συνεργασία με σκοπό την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Την Παρασκευή Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το Νέο Δελχί και συναντήθηκε με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ.Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=319731&dt=12/03/2010#ixzz0hNNxFMSk (πηγή : Το Βήμα)

Σε ύφεση 2% η Ελληνική Οικονομία. Αισιόδοξες οι προβλέψεις για το μέλλον .

Βέβαιος ότι ο στόχος για περιορισμό του ελλείμματος στο 3% έως το τέλος του 2012 εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στο Reuters. Εκτίμησε, όμως, ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας θα είναι εντονότερος από τις επίσημες προβλέψεις και θα φτάσει φέτος στο 2% του ΑΕΠ.
O κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε, όμως, ότι έχουν μπει οι βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας, στο μέλλον, γεγονός που δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα. "Έχω την πεποίθηση ότι θα μετατρέψουμε έναν φαύλο κύκλο, σε έναν 'ενάρετο' κύκλο", υπογράμμισε.
Προέβλεψε ότι έπονται δομικές μεταρρυθμίσεις, κρίνοντας αναγκαία την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και την αναμόρφωση ασφαλιστικού συστήματος και ΕΣΥ.
Όσον αφορά στον δανεισμό της χώρας, ο Γ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων ελληνικών και γερμανικών ομολόγων είναι ακραία, πρόσθεσε, όμως ότι εξίσου ακραία ήταν η συμπεριφορά των αγορών όταν η διαφορά βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά, πριν την κρίση. Εκτίμησε ότι η υποχώρηση του σπρεντ σε φυσιολογικά επίπεδα εί ναι θέμα χρόνου. Εκτίμησε ότι μπορεί να περάσουν εβδομάδες, ακόμη και μήνες, αλλά θα συμβεί. "Η κυβέρνηση πήρε γενναία μέτρα για να διορθώσει την κατάσταση", τόνισε.
Πρόσθεσε ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν δικαιολογούνται αν προχωρήσουν σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ύστερα από τα μέτρα. Αντιθέτως, χαρακτήρισε ζήτημα χρόνου την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, μέσα στα επόμενα τρίμηνα.
Κάλεσε, πάντως, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δεχτεί ως εγγύηση και ομόλογα με χαμηλότερη αξιολόγηση από το όριο που έχει θέσει.
Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η Ελλάδα μεσομακροπρόθεσμα θα καταφέρει να έχει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της. (πηγή : Ελευθεροτυπία)

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ "ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ" !

Στην Ταϋλάνδη, φυλακίζουν Πρωθυπουργούς και κατάσχουν, με δικαστικές αποφάσεις - πριν από δύο εβδομάδες - τις περιουσίες (1,5 δις δολάρια!), που παρανόμως, δημιούργησαν σε βάρος του λαού και του Κράτους ! Στην Αμερική, ο Ομπάμα δωρίζει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 1 κ. ευρώ του επάθλου από το Νόμπελ Ειρήνης ! Στην Αγγλία, εν ενεργεία και μη βουλευτές επιστρέφουν τις λίγες λίρες που καταχράστηκαν και κινδυνεύουν με υψηλές ποινές φυλάκισης !

Στην Ελλάδα του 2010, πολιτικοί τριάντα χρόνια τώρα, μπαίνουν με τρύπια παντελόνια στο Κοινοβούλιο και βγαίνουν πάμπλουτοι ! Κλέβουν, ρημάζουν, καταστρέφουν τον τόπο, τη χώρα και τον Έλληνα και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός ! Ούτε Δικαστές, ούτε Υπουργοί, ούτε Πρωθυπουργοί μπορούν να "φτιάξουν" Κράτος.. Κράτος Δικαίου !

Αν είναι, λοιπόν, να γίνει "μαύρος", - στα ήθη, την κουλτούρα και τη νοοτροπία -, "Ταϋλανδός" και "Αφροαμερικανός" ο Γιώργος Παπανδρέου για να δει "άσπρη μέρα" η Ελλάδα τότε, πιάστε όλοι τη μπογιά να τον "βάψουμε"..! Κι αν ήταν μαύρος, κάπως έτσι θα ήταν, κατά το πρότυπο "Ομπάμα" .

Στα 1,69 τρίς το δημόσιο χρέος στη Γερμανία.. ! Πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε, κατά την προσφιλή τακτική των Γερμανών !

Μιλάνε και οι Γερμανοί! Στο 1,69 τρισεκατομμύρια ευρώ είναι το δημόσιο ομοσπονδιακό χρέος της χώρας, τρομαχτικό νούμερο ασχέτως ποσοστού του ΑΕΠ. Μόνο για το 2009 το έλλειμμα της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως εκτοξεύτηκε στο 7 % του ΑΕΠ ενώ, το συνολικό έλλειμμα της χώρας έφτασε το 8,5% ! Τα μεγέθη είναι φοβερά και οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι το έλλειμμα και το χρέος θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο φέτος με χειρότερους ρυθμούς! Ας μη μιλάνε, λοιπόν, οι Γερμανοί..! Τώρα, πάλι, εμάς θα "κλέψουν" για να "βουλώσουν" τις δικές τους τρύπες γι' αυτό προσοχή !

Ο Ομπάμα δωρίζει τα λεφτά του Νόμπελ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς !

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος ως γνωστόν το Δεκέμβριο πήρε το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου ευρώ (1,4 εκ. δολάρια), θα δωρίσει τα χρήματα αυτά σε διάφορες οργανώσεις ! 750 χιλ. δολάρια θα πάνε σε έξι οργανώσεις πανεπιστημίων για την πρόσβαση των φοιτητών σε αυτά, 250 χιλ. σε οργανώσεις σεγγενών στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, 200 χιλ. για το σεισμό στην Αιτή και 100 χιλ. σε Ασιατικό Ινστιτούτο που υποστηρίζει την εκπαίδευση κοριτσιών στο Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Σχόλιο

Έχουν καμία σχέση αυτοί οι πολιτικοί με τα δικά μας τα λαμόγια ; Οι δικοί μας παίρνουν, εκβιαστικά, χρήματα από επιχειρηματίες για τα κόμματά τους, τα "τσεπώνουν" οι ίδιοι, δίχως κουπόνια (ποιόν μου θυμίζει; ποιόν μου θυμίζει!) και μετά πληρώνει ο λαός τις "μίζες" τους! Αν υπήρχε Νόμπελ Διαφθοράς και Χρηματισμού θα συνωστίζονταν αρκετές Ελληνικές "υποψηφιότητες" και δικαίως !

"Παράλογη Επιδρομή" , χαρακτηρίζουν τα γερμανικά μέσα την εισβολή της αστυνομίας σε οίκο ανοχής ! Άλλα ήθη και έθιμα..

Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή στους Έλληνες της Γερμανίας, όχι για το γεγονός ότι είναι το "οικονομικό κέντρο" της Ευρώπης, αλλά για τους περίφημους "οίκους ανοχής" της ! Η επίσκεψη στην πόλη είναι, κατά μια έννοια "παράδοση" για τους Ομογενείς μας εκεί και, τολμώ να πω, μιλώ "εξ' ιδίας πείρας". Οι οίκοι αυτοί, λοιπόν, είναι νόμιμοι στη χώρα αρκεί να έχουν τα κατάλληλα χαρτιά (ιατρικές γνωματεύσεις, άδεια, αποδείξεις κτλ).

Μόλις, εχθές, 50 αστυνομικοί εισέβαλαν σε γνωστό οίκο της πόλης, στο "Έρως Center" επί της Taunusstraße - Pointless, για έλεγχο. Και οι 25 ιερόδουλες αποδείχθηκαν νόμιμες και "καθαρές" ! Έτσι, ο Γερμανικός Τύπος σήμερα υποδέχεται την επέλαση αυτή της αστυνομίας με τίτλο : "Παράλογη Επιδρομή"! Άλλα ήθη και έθιμα...

Νέες αποζημιώσεις για την 11η Σεπτεμβρίου !

Εκτός από τους συγγενείς των θυμάτων που αποζημιώθηκαν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τώρα θα αποζημιωθούν και όσοι συμμετείχαν στις ομάδες διάσωσης. Αυτό ανακοίνωσε το WTC, ένας κρατικός ασφαλιστικός οργανισμός - φορέας που δημιουργήθηκε για να αποζημιώσει τους πληγέντες από την τρομοκρατική εκείνη επίθεση. Βέβαια, στην Αμερική με τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων είχε δημιουργηθεί μια κάστα νεόπλουτων γυναικών και παιδιών, που τις περισσότερες περιπτώσεις ελάμβαναν ποσά ως 1εκ δολαρίων κάθε οικογένεια, οι οποίοι "προκαλούσαν" το δημόσιο αίσθημα με τον τρόπο που "δαπανούσαν" τις αποζημιώσεις αυτές.
Τώρα θα διατεθούν 657 εκ. δολάρια (περίπου 480 εκ. ευρώ) για να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους από τη συμμετοχή τους σε ομάδες διάσωσης των ημερών εκείνων, από τον καπνό, τη σκόνη, την κατάρρευση κτιρίων κτλ., περίπου 10.000 άτομα.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ! Η "Δημοκρατία των Φτωχών" δημιουργείται..!

Σε πολύ λίγο καιρό, με αυτή την αμφίεση θα πηγαίνουν στα ψώνια οι Ελληνίδες νοικοκυρές καθώς δεν θα υπάρχει χρήμα για να αγοράσουν! Θα "μπουκάρουν" μέσα στα πολυκαταστήματα, κατά οργανωμένες ομάδες, "Νοικοκυρές - Ρομπέν των Σούπερ Μάρκετ" και θα "σηκώνουν" ό,τι χρειάζεται το νοικοκυριό τους.. ! Μόνον έτσι θα μπορέσουν να ταΐσουν το γάλα στα παιδιά τους καθότι τα "κουπόνια" του Λοβέρδου, που δεν τα "βλέπει" και κανείς (!), δε φτάνουν ούτε για τα πάμπερς ! Άντε : Εμπρός για τη Δημοκρατία των Φτωχών !

Και η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων ! Των Ποντίων ; ; ;

Αναξιόπιστο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, το ψήφισμα του σουηδικού κοινοβουλίου, που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.
«Όλοι γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις. Δεν έχει (το ψήφισμα) καμία αξιοπιστία για εμάς», δήλωσε, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».
«Αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση και που ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος δεν ήταν ιστορικοί», τόνισε ο κ. Γκιούλ.
Στο μεταξύ, αναβλήθηκε και η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σουηδία, ενώ ανακλήθηκε στην Άγκυρα και ο Τούρκος πρέσβης στη Στοκχόλμη, Ζεργούν Κορουτούκ, για διαβουλεύσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η τουρκική κυβέρνηση «εκφράζει την απογοήτευσή της και καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο την έγκριση του ψηφίσματος του σουηδικού κοινοβουλίου, το οποίο υπαινίσσεται ότι ορισμένοι λαοί έπεσαν θύματα γενοκτονίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η απόφαση αυτή του σουηδικού κοινοβουλίου «δεν έχει βάση» και σημειώνεται πως «είναι προφανές ότι, αυτή η απόφαση ελήφθη με γνώμονα ορισμένα πολιτικά συμφέροντα ενόψει των εκλογών που θα λάβουν χώρα στη Σουηδία, τον Σεπτέμβριο του 2010».
Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ακόμη -μεταξύ άλλων- πως «το ψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στις στενές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μας».
(http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ )

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και το Βελγικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ενδέχεται, να αναγνωριστεί και η Γενοκτονία των Ποντίων ! Κάτι τέτοιο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ Ε. Ε. και Τουρκίας ενώ, θέτει και προ των ευθυνών του το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο ιστορικά, ποτέ μέχρι σήμερα δεν "αναγνώρισε" την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, για λόγους "φιλίας" με τη γείτονα, παρά το ότι έχει καθιερωθεί ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό από τη Βουλή.

Ορκίστηκε, για δεύτερη θητεία, ο Κάρολος Παπούλιας σήμερα.

Για δεύτερη θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, επανεκλέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Βουλής και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος υποδέχθηκαν γύρω στις 11:50 τον κ.Παπούλια στη δυτική είσοδο της Βουλής, αυτήν του Αγνώστου Στρατιώτη.
Αμέσως μετά την υποδοχή ο κ.Παπούλιας οδηγήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και θα κατευθυνθεί στο προεδρείο μαζί με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.
Στη συνέχεια έγινε δέηση και αμέσως μετά ο κ.Παπούλιας έδωσε τον νενομισμένο όρκο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος θα υπογράψουν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας.
Τέλος, ο Πρόεδρος χαιρέτησε τους αρχηγούς των κομμάτων και η τελετή έκλεισε με κατάθεση στεφανιού στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.. Διευθύντρια κρατούσε σπίτι της όλο το αρχείο των συναλλαγών !

Νέες αποκαλύψεις για τη «γαλάζια» συγκάλυψη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, με έγγραφό της ενημέρωσε χθες την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι η πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, «μετέφερε και κρατούσε στο σπίτι της από την ημέρα που παραιτήθηκε από την υπηρεσία» όλο το αρχείο των ανταλλαγών.
Για την παράτυπη αυτή ενέργεια ήδη έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση πρόσθετης δίωξης κατά της κ. Μαντέλη, ενώ έχει κληθεί σε απολογία η νυν διευθύντρια, επειδή από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα (Μάιος 2009) δεν ενημέρωσε, όπως θα όφειλε, για την αφαίρεση του αρχείου από την υπηρεσία.
Επιπλέον, η δικηγόρος της ΚΕΔ κ. Μαυραγκά κατέθεσε χθες ότι ο μοναχός Αρσένιος ήταν σχεδόν κάθε μέρα επί 1,5 χρόνο στα γραφεία της υπηρεσίας και ότι συνοδευόταν από μία γυναίκα βοηθό, ονόματι «Χρυσούλα», την οποία ψάχνει η Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει.
Τέλος, η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε χθες δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών της, έως τις 15 Μαΐου.