Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.. Διευθύντρια κρατούσε σπίτι της όλο το αρχείο των συναλλαγών !

Νέες αποκαλύψεις για τη «γαλάζια» συγκάλυψη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, με έγγραφό της ενημέρωσε χθες την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι η πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, «μετέφερε και κρατούσε στο σπίτι της από την ημέρα που παραιτήθηκε από την υπηρεσία» όλο το αρχείο των ανταλλαγών.
Για την παράτυπη αυτή ενέργεια ήδη έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση πρόσθετης δίωξης κατά της κ. Μαντέλη, ενώ έχει κληθεί σε απολογία η νυν διευθύντρια, επειδή από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα (Μάιος 2009) δεν ενημέρωσε, όπως θα όφειλε, για την αφαίρεση του αρχείου από την υπηρεσία.
Επιπλέον, η δικηγόρος της ΚΕΔ κ. Μαυραγκά κατέθεσε χθες ότι ο μοναχός Αρσένιος ήταν σχεδόν κάθε μέρα επί 1,5 χρόνο στα γραφεία της υπηρεσίας και ότι συνοδευόταν από μία γυναίκα βοηθό, ονόματι «Χρυσούλα», την οποία ψάχνει η Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει.
Τέλος, η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε χθες δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών της, έως τις 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου