Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σκύλος επέστρεψε στους ιδιοκτήτες του μετά από 13 χρόνια

Άφωνη έμεινε η Terry Horne από τη μικρή πόλη Richburg των ΗΠΑ, όταν είδε ένα πρωί στο προαύλιο του σπιτιού της ένα κοκκινότριχο σιβηριανό Χάσκι, το οποίο κάτι της θύμιζε.

Πριν από 13 χρόνια, η οικογένεια είχε ένα ακριβώς ίδιο κουτάβι, τον Σίμπα, το οποίο όμως χάθηκε σε ηλικία οκτώ μηνών, και έκτοτε δεν το ξαναείδε.

Η Terry λέει ότι αμέσως ένιωσε μέσα της ότι το ενήλικο σκυλί, που ήρθε μόνο του στο σπίτι της οικογένειας, είναι ο Σίμπα, αν και δεν μπορεί αν είναι σίγουρη.

Ισχυρίζεται, πάντως, ότι ο σκύλος εγκλιματίστηκε αμέσως στο σπίτι και μάλιστα συνηθίζει να κάθεται στα ίδια ακριβώς σημεία που αγαπούσε και ο Σίμπα...!

Ισραηλινό «μπλόκο» στον Νόαμ Τσόμσκι

Την άρνηση των συνοριακών αρχών ασφαλείας του Ισραήλ να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, συνάντησε την Κυριακή το μεσημέρι ο αμερικανός καθηγητής, Νόαμ Τσόμσκι.

Ο καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης έφτασε στο συνοριακό πέρασμα Allenby προερχόμενος από την Ιορδανία, λίγο μετά τις 13:30.

Όταν έφτασε στο πέρασμα, του ζητήθηκε να ακολουθήσει κάποιους αξιωματικούς για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις τους.

Τέσσερις ώρες αργότερα, ο υπεύθυνος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου, του επέστρεψε το (αμερικανικό) διαβατήριό του, το οποίο, αντί θεώρησης εισόδου έφερε μια σφραγίδα που έγραφε entry denied.

Όταν ο διαπρεπής καθηγητής ζήτησε από τον αρμόδιο υπάλληλο στα σύνορα να του αιτιολογήσουν την άρνηση εισόδου του στο Ισραήλ, εκείνος φέρεται να αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι θα ενημερωθεί γραπτώς για τους λόγους από το αμερικανικό Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα.

Το πρόγραμμα του Νόαμ Τσόμσκι προέβλεπε τη συμμετοχή του σε συνέδριο στη Ραμάλα.

Στο παρελθόν, πάντως, ο Τσόμσκι έχει ασκήσει κριτική στις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ για τα θέματα της Μέσης Ανατολής.