Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΡΙΧΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ! ! !

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ; ΤΟ «..ΡΙΧΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ..» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ;

Ψίθυροι ακούγονται στην πολιτική αρένα ακόμα και για διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού και ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή. Αφορμή των φημών αποτέλεσαν τόσο η επίμαχη ευχαριστήρια επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού στον φυγόδικο κ. Χριστοφοράκο καθώς και βίντεο – ντοκουμέντο που παρουσίασε σε εκπομπή του προχθές ο δημοσιογράφος κ. Κ. Χαρδαβέλας.

Το περιεχόμενο του βίντεο, μάλιστα, σχολιάστηκε εχθές και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτη λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση : «..κάποιοι θέλουν αίμα στην Αρένα..».

Το ήδη καταβεβλημένο κύρος του πρώην Πρωθυπουργού θα καταρρακωθεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ειδικά για τους λόγους, «εντιμότητας», «ευθιξίας» και «διαφάνειας», που κατά πάσα πιθανότητα συμβεί κάτι τέτοιο.

Το «Ρίχτε Αίμα στην Αρένα» μένει να διαπιστωθεί αν θα λάβει χώρα με αίμα «αριστοκρατικό» στο Κολοσσαίο της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η θέση του πρώην Ηγέτη της Ν.Δ. δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο και από δηλώσεις, ανοιχτά πλέον, βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Μιχαλολιάκος, που απαιτούν εξηγήσεις.

Εντύπωση, όμως, μας προκαλεί το γεγονός ότι το βίντεο που πρόβαλε στην εκπομπή του ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο, προφανώς από «στενό» συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού. Τι συνέβη, τελικά, και ο «συνεργάτης» «έδωσε» το επίμαχο βίντεο στη δημοσιότητα ; Όλο το κείμενο της επιστολής παρακάτω :

Κύριε Χριστοφοράκο

Για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου το κόμμα μας διεξήγαγε έναν προεκλογικό αγώνα που, πέραν του νικηφόρου αποτελέσματος, κατά γενική ομολογία έθεσε τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού στην πατρίδα μας.

Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε το 45% του εκλογικού σώματος και η ανάθεση της εντολής για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξή σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Διακυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα.

Με εκτίμηση

Κώστας Καραμανλής

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ? ΜΕ "ΣΒΗΣΙΜΟ" ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ" ΜΑΣ ;...

5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.. ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν. Δ. .

Μόλις, εχθές το βράδυ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αποκαλύφθηκαν πρόστιμα ύψους 5,5 δις ευρώ προς την «Ακρόπολη» Χρηματιστηριακή τα οποία «χαρίσθηκαν». Η Ακρόπολη χρηματιστηριακή σχετίστηκε με το σκάνδαλο που ανέκυψε με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης διέψευσε ότι γνώριζε οτιδήποτε για το θέμα καθώς τα πρόστιμα «χαρίσθηκαν» από συγκεκριμένη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών και δεν ήταν στην αρμοδιότητά του.

Ωστόσο, το ύψος των προστίμων και το γεγονός ότι η εταιρεία είχε σχετιστεί με το σκάνδαλο των ομολόγων αλλά και κύκλους του κυβερνώντος κόμματος, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα. Οπωσδήποτε, όμως, για να «σβηστεί» ένα τέτοιου ύψους πρόστιμο σε εταιρεία απαιτείται κάποιου είδους πολιτική κάλυψη και γνώση διότι, κανείς δημόσιος υπάλληλος, όσο υψηλόβαθμος και να είναι, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και το ρίσκο να κατηγορηθεί για κακουργηματική πράξη ιδιαζούσης σημασίας.


Έτσι θα αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος ; Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη..;

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ "ΖΑΛΟΓΓΟΥ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ..

ΟΑΕΔ.. Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ;..

Από φέτος και μόνο για το 2010, με τις πιο μέτριες εκτιμήσεις, ο Υπουργός εξήγγειλε ότι η στρατιά των ανέργων στη χώρα μας θα φτάσει το 1 εκατομμύριο. Με άλλες εκτιμήσεις των ειδικών εργατολόγων της ΓΣΣΕ στη μέχρι τώρα ανεργία τους πρώτους κιόλας μήνες του έτους θα προστεθούν 100 χιλ. άνεργοι.

Στο σημείο αυτό θα άξιζε μια ποιοτική ανάλυση των ανέργων που θα προστεθούν στους επίσημους δείκτες αυτής της επώδυνης και επίπονης καταστάσεως, της ανεργίας. Σήμερα, κατά κύριο λόγο, το μισό εκατομμύριο ανέργων απαρτίζεται στη χώρα μας από γυναίκες και νέους σε ηλικία ανθρώπους. Οι επίσημοι δε δείκτες της ανεργίας είναι ως επί τω πλείστον πολύ κατώτεροι της πραγματικής, όπως διαπιστώνουν φορείς και οργανώσεις των εργατών. Εφόσον, οι νέοι και οι γυναίκες πληρώνουν μέχρι σήμερα τις πολιτικές μείωσης του χρέους, για κάθε μονάδα που θα πρέπει να μειώνεται το χρέος η ανεργία θα ανεβαίνει περίπου κατά 50χιλ. ανέργους. Έτσι, δεν έχουν απομείνει και πολύ ακόμα νέοι και γυναίκες, ποσοστιαία, στην παραγωγική διαδικασία για να απολυθούν και να σηκώσουν το βάρος του νέου αυτού κύματος ανεργίας.

Αναμενόμενο είναι, λοιπόν, το νέο αυτό κύμα ανεργίας, που θα εκτοξεύσει σε ΕΝΑ εκατομμύριο ανέργους την ανεργία της χώρας και επισήμως, θα πλήξει κυρίως οικογενειάρχες με παιδιά και το εργατικό δυναμικό των ηλικιών από 35 και άνω. Οι ηλικίες αυτές, που είναι οι πιο παραγωγικές της χώρας αλλά, έχουν και τις περισσότερες υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους και τις οικογένειές τους, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα αντέξουν την έξοδο από το εργασιακό περιβάλλον.

Είδαμε, με τρόμο και δέος, τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον μια δεκάδα περιπτώσεων ολόκληρων οικογενειών ανέργων που δεν άντεχαν πλέον τη φτώχεια και την εξαθλίωση, δε μπορούσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απολύτως απαραίτητα, να αυτοκτονούν μαζικά. Να πηδούν από ταράτσες και να βάζουν τέρμα στις ζωές τους.. Μια πράξη απελπισίας που «δείχνει» έναν επικίνδυνο δρόμο «λύτρωσης»..

Αυτή η «νέα» γενιά ανέργων, της πιο παραγωγικής ηλικιακά τάξης, των οικογενειαρχών, που δε θα μπορούν πια να αγοράσουν το γάλα, το ψωμί, το πάμπερς, στα παιδιά τους, θα αποτελέσει το πιο «επικίνδυνο» και εκρηκτικό κομμάτι των ανέργων. Αυτή η κοινωνική ομάδα, που στα τέλη του έτους, θα απαρτίζεται από ΕΝΑ εκατομμύριο ανθρώπους, δεν θα είναι «εύκολη» στο να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών του χρόνου θα μοιάζουν σαν εκδρομή στο πάρκο μπροστά στη «μάνα – λύκαινα» και τον πατέρα που θα αγωνίζονται, όντας άνεργοι, να ταΐσουν τα παιδιά τους...

ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.."Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ !".

ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΑΕΔ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..

Εχθές, μόλις, αναφερθήκαμε στο μέτρο των «κουπονιών» που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Υπουργός και για το όργιο που προετοιμάζουν κάποιοι στους κατά τόπους ΟΑΕΔ με αυτό. Μιλήσαμε, ήδη, για κουπόνια τα οποία έχουν αποσταλεί σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές, ψυχιατρικά ιδρύματα και οίκους ευγηρίας του ιδιωτικού τομέα, όπου φιλοξενούνται άποροι, άνεργοι ασθενείς. Τα άτομα αυτά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και διαμένουν μονίμως, με το ανάλογο αντίτιμο, στους ιδιωτικούς αυτούς φορείς της υγείας, έχουν οι περισσότεροι ελάχιστα εισοδήματα. Φυσικά, όσοι εξ αυτών είναι και άνεργοι λαμβάνουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργού και το μηνιαίο αυτό κουπόνι των 70 ευρώ.

Το μέτρο που εξ’ ορισμού έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα δε μπορεί να αποδίδεται για την κάλυψη αναγκών τρίτων, ή να χρησιμεύει σαν χρήμα, επιταγή κτλ. . Ήδη από εχθές κάναμε λόγο για επιχειρήσεις τέτοιου χαρακτήρα που τους έχουν σταλεί για τους δικαιούχους που φιλοξενούν τα σχετικά κουπόνια. Δυστυχώς, η επιδότηση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, θα χρησιμεύσει στη σίτιση των νοσηλευομένων κάτι που ήδη καλύπτεται από το Κράτος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων των ασθενών. Έτσι, προκύπτει το ερώτημα αν οι άνθρωποι αυτοί θα λάβουν τα χρήματα αυτά στο χέρι ή θα ωφεληθούν διπλά τα ιδιωτικά ιδρύματα.

Μάλιστα, αν ακολουθηθεί η πρακτική αυτή και τα κουπόνια αυτά χρησιμεύσουν στη σίτιση των δικαιούχων ασθενών των ιδιωτικών ιδρυμάτων και ταυτοχρόνως η δαπάνη αυτή καλύπτεται ολόκληρη και από τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτό οδηγεί σε «συσσώρευση» ή «σώρευση» παροχών σε χρήμα, κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου από τις κοινοτικές οδηγίες.

Σε τελική ανάλυση τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλαπλά.

Γιατί κάποιοι από τον ΟΑΕΔ «βιάστηκαν» τόσο πολύ και πριν καλά, καλά αναγγείλει το μέτρο ο Υπουργός, έστειλαν ήδη κουπόνια στα ιδιωτικά αυτά ιδρύματα ;

Υπάρχει εντολή άνωθεν να εξυπηρετηθούν πρώτα οι φορείς αυτοί και μετά οι πραγματικοί άνεργοι ;

Τι θα γίνει με τη «σώρευση» παροχών που προκύπτει για τη σίτιση των ασθενών ; Θα σταλεί η υπόθεση μετά, πάλι, στην Ε. Ε. και ένα μέτρο για τους ανέργους θα το πληρώσουμε διπλό και με πρόστιμα;

Είναι νόμιμο ιδιωτικές κλινικές να «διαχειρίζονται» τις παροχές που δικαιούνται ασθενείς ακόμα και όταν οι ίδιοι τους δεν είναι σε θέση να το κάνουν; Συγγενείς δεν έχουν;

Με ποιο δικαίωμα ο ΟΑΕΔ αποστέλλει τα κουπόνια των δικαιούχων σε τέτοιους φορείς; Το μέτρο λειτουργεί και με τριτεξουσιοδότηση ;


Περισσότερες πληροφορίες οσονούπω….

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΦΕΥΓΕΙ..ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Πλήρης επιβεβαίωση του Antartisgr..

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟ ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ..

Πλήρης δικαίωση του προ εικοσαημέρου, στις 10 Ιανουαρίου, ρεπορτάζ μας για το δημόσιο χρέος και την πώλησή του στους Κινέζους. Σήμερα, η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχθηκε τελικώς την πρόταση αξιωματούχων της Κινεζικής Κυβέρνησης για εξαγορά μέρους του χρέους της Ελλάδας. Η αρχική πρόταση των Κινέζων περιελάμβανε την αποπληρωμή ως και 40%, ήτοι 120δις ευρώ περίπου, του δημοσίου χρέους της χώρας σε αντάλλαγμα την «εξαγορά» του ΟΣΕ και των υποδομών του (σιδηροδρομικό δίκτυο, εγκαταστάσεις), Λιμένων και άλλων δημοσίων οργανισμών και ΔΕΚΟ. Η πρόταση αρχικά απερρίφθη ασυζητητί από τον Πρωθυπουργό διότι θεωρήθηκε ως «ξεπούλημα» του εθνικού μας πλούτου.

Κατόπιν, επιλέχθηκε η πώληση Ομολόγων προς τους Κινέζους, κάτι που ήδη γίνεται σωρηδόν στις ΗΠΑ, ίσως με κάποια ανταλλάγματα που θα ενδιέφεραν την Κινεζική πλευρά. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν τελικώς η λύση που υιοθετηθεί περιλαμβάνει την «πώληση» μερικών ΔΕΚΟ ή και προβληματικών επιχειρήσεων δημοσίου χαρακτήρα, όπως ο ΟΣΕ που χάνει 0,5δις ευρώ το χρόνο, σε συνδυασμό με μέρος Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που θα τοποθετηθούν για την εξυπηρέτηση-αποπληρωμή παλαιοτέρων χρεών. Για το λόγο αυτό ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει οσονούπω στην Κίνα προκειμένου να εξευρεθεί η φόρμουλα συνεργασίας με την Κινεζική πλευρά.
Πάντως, όσοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλλουν «ενστάσεις» και «φόβους» για τον «εναγκαλισμό» της Ελληνικής και συνεπώς εν μέρει της Ευρωπαϊκής οικονομίας από τους Κινέζους, φωνάζουν για «πονηρούς» σκοπούς αφού, η πρακτική αυτή, όπως προείπαμε, της πωλήσεως ομολόγων και χρεών στους Κινέζους εφαρμόζεται για χρόνια και σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ο «Antartisgr» αισθάνεται δικαιωμένος που είχε θίξει και σχολιάσει εκτενώς το θέμα σε χρόνο ανύποπτο και την ώρα που «άλλοι» αποπροσανατολίζουν με βαρελότα την Κοινή Γνώμη.