Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΦΕΥΓΕΙ..ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Πλήρης επιβεβαίωση του Antartisgr..

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟ ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ..

Πλήρης δικαίωση του προ εικοσαημέρου, στις 10 Ιανουαρίου, ρεπορτάζ μας για το δημόσιο χρέος και την πώλησή του στους Κινέζους. Σήμερα, η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχθηκε τελικώς την πρόταση αξιωματούχων της Κινεζικής Κυβέρνησης για εξαγορά μέρους του χρέους της Ελλάδας. Η αρχική πρόταση των Κινέζων περιελάμβανε την αποπληρωμή ως και 40%, ήτοι 120δις ευρώ περίπου, του δημοσίου χρέους της χώρας σε αντάλλαγμα την «εξαγορά» του ΟΣΕ και των υποδομών του (σιδηροδρομικό δίκτυο, εγκαταστάσεις), Λιμένων και άλλων δημοσίων οργανισμών και ΔΕΚΟ. Η πρόταση αρχικά απερρίφθη ασυζητητί από τον Πρωθυπουργό διότι θεωρήθηκε ως «ξεπούλημα» του εθνικού μας πλούτου.

Κατόπιν, επιλέχθηκε η πώληση Ομολόγων προς τους Κινέζους, κάτι που ήδη γίνεται σωρηδόν στις ΗΠΑ, ίσως με κάποια ανταλλάγματα που θα ενδιέφεραν την Κινεζική πλευρά. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν τελικώς η λύση που υιοθετηθεί περιλαμβάνει την «πώληση» μερικών ΔΕΚΟ ή και προβληματικών επιχειρήσεων δημοσίου χαρακτήρα, όπως ο ΟΣΕ που χάνει 0,5δις ευρώ το χρόνο, σε συνδυασμό με μέρος Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που θα τοποθετηθούν για την εξυπηρέτηση-αποπληρωμή παλαιοτέρων χρεών. Για το λόγο αυτό ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει οσονούπω στην Κίνα προκειμένου να εξευρεθεί η φόρμουλα συνεργασίας με την Κινεζική πλευρά.
Πάντως, όσοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλλουν «ενστάσεις» και «φόβους» για τον «εναγκαλισμό» της Ελληνικής και συνεπώς εν μέρει της Ευρωπαϊκής οικονομίας από τους Κινέζους, φωνάζουν για «πονηρούς» σκοπούς αφού, η πρακτική αυτή, όπως προείπαμε, της πωλήσεως ομολόγων και χρεών στους Κινέζους εφαρμόζεται για χρόνια και σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ο «Antartisgr» αισθάνεται δικαιωμένος που είχε θίξει και σχολιάσει εκτενώς το θέμα σε χρόνο ανύποπτο και την ώρα που «άλλοι» αποπροσανατολίζουν με βαρελότα την Κοινή Γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου