Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η διαγραφή Παυλίδη στη ΝΔ από Σαμαρα, από το "κολιέ" των σκανδάλων της ΝΔ...

Όσοι γνωρίζουνε τα πράγματα μιλούσανε ευθέως, γι' αυτό που τις τελευταίες ημέρες τους μετέφερε το πολιτικό ρεπορτάζ,  για το άνοιγμα του χορού των διαγραφών στη ΝΔ. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν και ως πρώτο "θύμα" τον πρώην Υπουργό Αρ. Παυλίδη, ενώ τις τελευταίες ώρες ο Αντ. Σαμαράς μιλούσε ανοιχτά για "διαγραφή" του παρελθόντος... .

Πάντως, αυτή η κίνηση, που ξεκινά με τη διαγραφή του "πιο αδύναμου κρίκου" θα έλεγε κανείς στο "κολιέ" των σκανδάλων της ΝΔ, αναμένεται να μην προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στα ποσοστά του κόμματος καθώς ο κόσμος αναμένει πιο τρανταχτα ονόματα και κινήσεις.. Το "Ρίχτε Αίμα στην Αρένα" δεν έχει ξεχαστεί ενώ, απεναντίας, ανοιχτά ο κόσμος το φωνάζει ακόμα και στον Πρωθυπουργό όταν παραβρίσκεται σε δημόσιες εκδηλώσεις και επισκέψεις του ανά την Ελλάδα..

"Επιτέλους, θα πάνε φυλακή;;", ρωτά φωναχτά ο κόσμος τον Πρωθυπουργό.. . Επομένως,  η κίνηση αυτή του Προέδρου της ΝΔ μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή των εξελίξεων, που ενδεχομένως να "λύσει" και τα χέρια της συμπολιτεύσεως για πιο δραστικές και ουσιαστικές κινήσεις, όμως πρέπει να συνεχιστεί.. Κι ο κατάλογος είναι μεγάλος και "βαρύς".. Πιο βαρύς κι απ' τα κιλά ορισμένων, κυριολετκικά και μεταφορικά.. .

(φώτο hakis-hakis.blogspot.com)

Ο ιδιωτικός τομέας χάνει τον 13ο και 14ο μισθό. Σάλος


Σάλος έχει ξεσπάσει στους εργαζόμενους, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, πως οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τού ζήτησαν την περασμένη Παρασκευή την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «μου το έθεσαν υπό μορφή ερωτήσεως, αν σκεφτόμαστε να καταργήσουμε τον 14ο μισθό, ενώ μου έγινε και το ερώτημα γιατί δεν πάμε σε δώδεκα μόνο μισθούς στον ιδιωτικό τομέα». Η απάντησή του ήταν πως η κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών θα ήταν απολύτως καταστροφική για τους ανθρώπους, την αγορά αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι όχι μόνο ο 14ος αλλά και ο 13ος μισθός! Αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωσταντίνου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού είπε:

"Είναι εν εξελίξει οι συζητήσεις για, εμείς αυτό που λέμε είναι οτι η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας έχει ανάγκη από διαρθρωτικά μέτρα και όχι από το το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα."

Ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής όχι απλώς δεν καθησύχασε τους εργαζομένους, αλλά επέτεινε τους φόβους. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε::

«Τα πάντα ήταν ανοιχτά και θα είναι ανοιχτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Πάντως για τον ιδιωτικό τομέα γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι ότι οι περικοπές μισθών συνεπάγονται και περικοπές ασφαλιστικών εισφορών».

Deutsche Bank: 48% υψηλότερα κέρδη

Μεγάλα κέρδη κατέγραψε, το πρώτο τρίμηνο του 2010, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα έφθασε σε καθαρά κέρδη το 1,76 δισεκατομμύριο ευρώ, 48% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν πολύ μικρότερα κέρδη, που θα έφταναν το 1,33 δισεκατομμύριο ευρώ. Η σημαντική έως εντυπωσιακή κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας οφείλεται -κυρίως- στις θετικές επιδόσεις στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Στον τομέα αυτόν, τα προ φόρων κέρδη διπλασιάστηκαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα μέσα στο κοινοβούλιο

Διαδηλωτές έριξαν καπνογόνα και αυγά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, για την επέκταση της μίσθωσης μιας ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ουκρανία. Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επέκταση της παραμονής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε ουκρανική επικράτεια, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος, Βολοντίμιρ Λίτβιν, δέχτηκε επίθεση με αβγά και αναγκάστηκε να προφυλαχθεί κάτω από την ομπρέλα του. Παρά τις διαμαρτυρίες, η βουλή επικύρωσε την εν λόγω συμφωνία.

Την περασμένη εβδομάδα ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ο ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμφώνησαν να παρατείνουν τη μίσθωση της βάσης της Σεβαστούπολης για άλλα 25 χρόνια-έως το 2042- με αντάλλαγμα φθηνότερες προμήθειες του ρωσικού φυσικού αερίου.

Συνέλαβαν τη Σάσα Μπάστα!

Περιπετειώδης ήταν η χθεσινή νύχτα για τη Σάσα Μπάστα!!! Εκεί που είχε πάει σε γνωστό club του Πειραιά για να παρουσιάσει κάτι καλλιστεία, της βγήκε ξινή η βραδιά και μεταφέρθηκε κακήν κακώς στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων!!!

Τι είχε συμβεί; Ας όψεται η Τζούλια και ο Φουρ – Φουρ, οι οποίοι χθες βράδυ φαίνεται δεν είχαν τι να κάνουν και θυμήθηκαν την παλιά καλή τους συνήθεια και είπαν να κάνουν μία μήνυση στη Σάσα.

Βέβαια ουσιαστική αιτία γι’ αυτήν τους την κίνηση ως συνήθως δεν υπήρχε, αφού η Σάσα το τελευταίο τουλάχιστον 24ωρο δεν έχει πει κουβέντα για το ζευγαράκι της συμφοράς. Οπότε μπορούμε κι εμείς να συμπεράνουμε ότι το μόνο που ήθελαν Τζουλια και Μένιος ήταν να την… «σπάσουν» στη Σάσα.

Έτσι, κάποια στιγμή έξω από το club εμφανίστηκαν τρία περιπολικά και δύο μηχανές για να πιάσουν την… «καταζητούμενη» Σάσα. Εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτηκε να φύγει από την πίσω πόρτα, όμως το ξανασκέφτηκε πιο ψύχραιμα και αποφάσισε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς.

Στο τμήμα πάντως επικαλέστηκε λόγους υγείας και αφέθηκε ελεύθερη.

Hbnwes

«Φέρτε πίσω τα λεφτά»

Η υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης κατηγόρησε ότι το 35% των αγροτών που επιδοτήθηκαν επί ΝΔ, πήραν τα λεφτά παράνομα, και τώρα καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις!


Η υπουργός είπε ότι από τις ταυτοποιήσεις προκύπτει ότι δε διατέθηκαν τα χρήματα αυτά ως όφειλαν αλλά τα αξιοποίησαν για άλλους σκοπούς. Απομένει να δούμε πως θα απαντήσουν οι αγρότες και να θα πυροδοτηθεί νέο κλίμα κινητοποιήσεων.

Η κ Μπατζελή τόνισε ακόμα ότι τα χρήματα αυτά θα αναδιανεμηθούν στους νέους αγρότες, μέσω του προγράμματος Νέοι Αγρότες. "Από την εξυγίανση του συστήματος και από την ανάπτυξη και τη σύνδεσή τους από τα Σχέδια Βελτίωσης θα τους εντάξουμε στην πραγματική λογική κι όχι στην πελατειακή αντίληψη", είπε συγκεκριμένα η υπουργός.

Επίσης η υπουργός από τη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για το
πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", υποστήριξε ότι και τα χρήματα που έλαβαν οι αγρότες από το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφούν καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος της Ελλάδας για παραβίαση των κοινοτικών κανονισμών.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" θα κατατεθεί στην ΕΕ στις αρχές Μαΐου.

Η κ Μπατζελή χαρακτήρισε το πρόγραμμα "αναπτυξιακό πυλώνα στην ύπαιθρο και την αγροτική ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο τώρα με την καινούργια πρόταση για τον Καλλικράτη θα τεθούν και πάλι στα πλαίσια των νέων δήμων οι υποδομές που θα γίνουν και θα επανεξετασθούν στα πλαίσια και του Αλέξανδρου Μπαλτατζή".

Φουντώνει η αντίδραση των Γερμανών στην βοήθεια

Η βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι το κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων στο δρόμο για τις εκλογές την 9 Μαΐου. Το κύμα αντίδρασης προς την Ελλάδα, ανακυκλώνεται και από τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις. Το 57% των Γερμανών θεωρούν "κακή απόφαση", σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Μόλις το 33% δηλώνουν θετικοί στην παροχή οικονομικής στήριξης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 24 και του γερμανικού ομίλου WELT.

Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να μεταδοθούν σήμερα το απόγευμα από το κανάλι France 24 στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής αφιερωμένης στη Γερμανία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας του Βερολίνου.

"Γιατί να πληρώσουμε εμείς τις συντάξεις χλιδής των Ελλήνων;" αναρωτιέται σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία θεωρεί ότι μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή "θα ήταν ότι καλύτερο για το δικό μας ευρώ".

Αντιπαραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία προκειμένου να υποστηρίξει την άποψή της, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία αναφέρει ότι "πολλοί Γερμανοί μόνο να ονειρεύονται μπορούν ένα σύστημα συνταξιοδότησης σαν το ελληνικό".

Στις 18:30 πραγματοποιείται το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ


Στις 18:30 πραγματοποιείται το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια κατά της προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Συγκέντρωση εργαζομένων θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. έχουν εξαγγείλει σήμερα οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ λόγω της γενικής συνέλευσης των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Φορέων Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής. Κανονικά θα λειτουργήσει ο προαστιακός.

Δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμα για την Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουκάς Παπαδήμος, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της τράπεζας για το 2009 ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι οι πιέσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές κατά της Ελλάδας «παραμένουν και έχουν ενταθεί».

Και αυτό, όπως τόνισε ο κ. Παπαδήμος, παρά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως τα ανακοινωθέντα μέτρα για το 2010 και τις δηλώσεις των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης στις 25 Μαρτίου και του Eurogroup στις 11 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε τη σημασία της εξειδίκευσης των μέτρων εκείνων που θα αντιμετωπίσουν τις δημοσιονομικές ανισορροπίες και τις διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό το οικονομικό πρόγραμμα που εκπονείται αυτή τη στιγμή από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τις ελληνικές Αρχές, να εξειδικεύει τα εκτενή δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τα πρωταρχικά αίτια των δημοσιονομικών ανισορροπιών και των διαρθρωτικών αδυναμιών της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και να βελτιωθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας», τόνισε.

Οι 310 οργανισμοί του δημοσίου που καταργούνται

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλλιπου Σαχινίδη, αποφασίστηκε η κατάργηση – συγχώνευση 310 περίπου οργανισμών.

Ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση είναι τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα που έχουν οι περισσότεροι από τους οργανισμούς αυτούς και «ανεβάζουν» κατά πολύ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέχρι τον Μάιο θα έχει γίνει η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τους οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Οικονομίας, Πολιτισμού, Υποδομών και Υγείας.

Το θέμα είχε τεθεί για πρώτη φορά στα μέσα Ιανουαρίου κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου –με τη σύμφωνη γνώμη και του Πρωθυπουργού – όπου συζητήθηκαν οι ΔΕΚΟ και αναπτύχθηκε η άποψη ότι πολλές θα μπορούσαν να συγχωνευτούν ή και να κλείσουν εάν είναι πλέον άνευ αντικειμένπου όπως π.χ. Aλυκές Μεσολογγίου.

Αυτό άλλωστε προκύπτει από τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος έκανε λόγο για περικοπές «σκανδαλωδών αμοιβών», ενώ για τους υπαλλήλους τέτοιων υπηρεσιών είχε δηλώσει «μπορεί να βγουν στο δρόμο, μπορεί να μεταταγούν».

Ως προς το θέμα της μονιμότητας, ο Θ.Πάγκαλος, επικαλούμενος συνταγματική διάταξη που επιτρέπει μια τέτοια κυβερνητική ρύθμιση είχε δηλώσει: «Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος».

Ο πλήρης κατάλογος έχει ως εξής:

ΕΛ.ΑΣ: Αυτά βρήκαμε στο καμένο ΙΧ

Από μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είχε χρησιμοποιηθεί -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- το κλεμμένο μπλε Ρενό Σενίκ, χρώματος μπλε, που έγινε στόχος εμπρησμού στις 5.20 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Περίοικοι και πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη διασταύρωση των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά, στην περιοχή της Λαμπρινής, πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι πινακίδες κυκλοφορίας, που ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο -ίδιου χρώματος, αλλά διαφορετικής μάρκας- έβαλαν σε υποψίες την ΕΛ.ΑΣ. Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών και ανακοινώθηκε, το καμμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 31 Αυγούστου του 2007 από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Το κλεμμένο Ι.Χ. μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην καμπίνα του και στον χώρο αποσκευών του η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι βρήκε: «Μία βαριοπούλα, η οποία έφερε σημάδια καύσης σε όλο το σώμα αυτής, στο δάπεδο της θέσης του συνοδηγού, ένα πλαστικό διάφανο μπουκάλι με μαύρο πώμα, χωρητικότητας 500 ml, στο οποίο αναγράφεται ανάγλυφα η ένδειξη POWERADE και περιείχε εύφλεκτο υγρό κίτρινου χρώματος, ένα εγχειρίδιο αυτοκινήτου, το οποίο έφερε ενδείξεις μεταξύ άλλων "SCENIC SCENIC", πέντε ρολά με υπολείμματα μονωτικής ταινίας διαφορετικών χρωμάτων, ένα ψαλίδι με κόκκινες πλαστικές χειρολαβές, οι οποίες έφεραν τις ενδείξεις "WOLF Garten Made in Germany", ένα φυσίγγιο στον πυθμένα του οποίου αναγραφόταν οι ενδείξεις "9mm LUGER CBC" και διάφορα άλλα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και μια κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας από την περιοχή του Γαλατσίου, στις 15 Ιουλίου του 2009».


Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην Καλλιθέα

Δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιού εισέβαλαν χθες το βράδυ στις 21:30 σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην οδό Καλυψώς 103, στην Καλλιθέα.

Οι δράστες άρπαξαν 550 ευρώ και διέφυγαν.

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Χανιά

Γκαζάκια εξερράγησαν στις 3:30 τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην πλατεία Δικαστηρίων, στα Χανιά.

Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού προκλήθηκαν υλικές ζημιές, που υπολογίζονται στις 2.000 ευρώ.

Τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο του υπογείου της τράπεζας.


Πρώτη η ΠΑΣΚ, σάρωσε η αποχή

Η υψηλή αποχή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σκιάζει τη μεγάλη επιτυχία της ΠΑΣΚ στις προχθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Η προσκείμενη στην κυβέρνηση συνδικαλιστική παράταξη στον χώρο των μηχανικών, παρά το βαρύ κλίμα της μετά ΔΝΤ εποχής, αναδείχτηκε στην πρώτη θέση, αυξάνοντας τα ποσοστά της κατά 7,3%, αλλά και τις ψήφους της κατά 1.400.

Βαριά ήταν η ήττα για την προσκείμενη στη Ν.Δ. παράταξη ΔΚΜ, που εκτοπίστηκε στη δεύτερη θέση, χάνοντας σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες και περισσότερες από 2.000 ψήφους.

Στους νικητές της αναμέτρησης περιλαμβάνεται η ανεξάρτητη κίνηση Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ), που για κάποιο διάστημα από τη ροή των αποτελεσμάτων φλέρταρε με την τρίτη θέση, αλλά τελικά περιορίστηκε στην τέταρτη, αυξάνοντας πάντως τα ποσοστά της από 3,57% το 2006 στο 6,48 και τις ψήφους κατά 1.000. Η Συμπαράταξη, που εκφράζει το χώρο του ΣΥΝ και της ευρύτερης ανανεωτικής Αριστεράς, διατηρεί την τρίτη θέση, αλλά με μείωση της δύναμής της από το 9,44% στο 8,62%. Μικρή άνοδο κατέγραψαν η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανεπιστημονική και η Συσπείρωση, που κινείται στην εξωκοινοβουλετική Αριστερά. Ψαλιδισμένα είναι τα ποσοστά των «αντάρτικων» ψηφοδελτίων των δύο μεγάλων παρατάξεων, της ΔΗΠΑΜ, που προέρχεται από την ΠΑΣΚ, και της ΔΚΜ-ΔΑΠ, με προέλευση τη ΔΚΜ.

Το "Παραμύθι" της Βουλευτικής και Υπουργικής Ασυλίας

Μιλούνε όλοι, μεγαλοδημοσιογράφοι κυρίως των Αθηναϊκών καναλιών, ξέρετε με αυτές τις "στημένες" εκπομπές για να κατευθύνουν την Κοινή Γνώμη, για το "αίσχος" και την "αντυσυνταγματικότητα" της Βουλευτικής και Υπουργικής Ασυλίας.. Κι ότι τα πράγματα θα ήταν, δήθεν, διαφορετικά αν όλοι αυτοί είχανε το "φόβο" της φυλακής ενώ, σήμερα υπάρχει "ατιμωρησία".. .

Δεν μπόρεσα παρά να ξαναθυμηθώ το κόλπο που έκανε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να εξισωθούν τα όρια των ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο όταν, προσέφυγε στο ΔτΚ με "λανθασμένη" νομική τακτική χαρακτηρίζοντας τη σύνταξη αυτών των γυναικών "επαγγελματική" και όχι "κοινωνική" όπως και ήταν, προκειμένου να εφαρμόσουν κάτι που θέλανε, αλλά φοβόντουσαν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος ρίχνοντας το μπαλάκι στην Ε.Ε. . Τώρα ; Τσιμουδιά όλοι.. , λίγο ο Λοβέρδος το είχε πει προεκλογικά, λίγο ο Ρωμανιάς της ΓΣΣΕ το αναμασά, λίγο ο καθηγητής Μητρόπουλος αλλά, πια είναι "επιβεβλημένο" μέτρο.. Εμείς συμφωνούμε με το μέτρο αλλά διαφωνούμε με την  "πούστικη" και "κατινίστικη" τακτική μιας "σοβαρής" Ελληνικής Κυβέρνησης.. .

Έτσι, λοιπόν, κατά τα πρότυπα της εφαρμογής των Κοινοτικών οδηγιών σε όλα τα κράτη-μέλη και του δόγματος ότι αυτές υπερισχύουν της Εθνικής νομοθεσίας, ακόμα και του Συντάγματος.. Είναι φανερό ότι έχουν εφαρμογή και στην Ελλάδα οι οδηγίες για το μαύρο χρήμα.. Ξέρετε, αυτές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και δεν σας επιτρέπουν, για τους απλούς πολίτες μιλούμε, να ταξιδεύουν με ποσά άνω των 15000 ευρώ επάνω τους, που πρέπει να δικαιολογείς την πηγή για ποσά άνω των 10000 ευρώ κτλ.. .

Αυτές οι οδηγίες, για το "μαύρο" χρήμα είναι πολύ αυστηρές και προβλέπουν "δημεύσεις" περιουσιών και φυλακή.. για τον απλό πολίτη.. . Όμως και για τους Έλληνες πολιτικούς ισχύουν το ίδιο.. κι αν αποδειχθεί, έστω και με υπόνοιες, εμπλοκή πολιτικού σε τέτοιο χρήμα κι ανοιχτούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και βρεθεί αυτό.. Πάνε περίπατο η "Εθνική Νομοθεσία" και η περίφημη "Ασυλία" Βουλευτών, Υπουργών και Πρωθυπουργών.. Πουθενά δεν γίνεται τέτοιος διαχωρισμός στις κοινοτικές οδηγίες κι εφόσον υπερισχύουν τότε, για την περίπτωση του "μαύρου" χρήματος -μίζες- δεν υπάρχει καμία "Ασυλία".

Η Νομοθεσία αυτή είναι υποχρεωτικά και Ελληνική, Εθνική και υπερισχύει του Συντάγματος ! Ποιός μπορεί να την επιβάλει - εφαρμόσει; Οι Δικαστές, η Δικαιοσύνη, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Πρωθυπουργός και πάνω απ' όλα η Ε.Ε. . Και δε μπορεί να τεθεί "θέμα παρεμβάσεως" στην πολιτική ζωή του τόπου διότι απλά είναι Νόμος ! Το ζητούμενο είναι αν θέλουνε.. .

Αυτή την "Αλήθεια" την κρύβουν επιμελώς από τον Λαό και λένε τα αντίθετα.. γιατί αν τη μάθει θα τους πάρει με τις πέτρες.. Ειδικά τώρα.. . Έτσι, λοιπόν, για τις "Μίζες" και το "Μαύρο" χρήμα ΔΕΝ υπάρχει ΑΣΥΛΙΑ. ΤΕΛΟΣ !