Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ο ιδιωτικός τομέας χάνει τον 13ο και 14ο μισθό. Σάλος


Σάλος έχει ξεσπάσει στους εργαζόμενους, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, πως οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τού ζήτησαν την περασμένη Παρασκευή την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «μου το έθεσαν υπό μορφή ερωτήσεως, αν σκεφτόμαστε να καταργήσουμε τον 14ο μισθό, ενώ μου έγινε και το ερώτημα γιατί δεν πάμε σε δώδεκα μόνο μισθούς στον ιδιωτικό τομέα». Η απάντησή του ήταν πως η κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών θα ήταν απολύτως καταστροφική για τους ανθρώπους, την αγορά αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι όχι μόνο ο 14ος αλλά και ο 13ος μισθός! Αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωσταντίνου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού είπε:

"Είναι εν εξελίξει οι συζητήσεις για, εμείς αυτό που λέμε είναι οτι η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας έχει ανάγκη από διαρθρωτικά μέτρα και όχι από το το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα."

Ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής όχι απλώς δεν καθησύχασε τους εργαζομένους, αλλά επέτεινε τους φόβους. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε::

«Τα πάντα ήταν ανοιχτά και θα είναι ανοιχτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Πάντως για τον ιδιωτικό τομέα γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι ότι οι περικοπές μισθών συνεπάγονται και περικοπές ασφαλιστικών εισφορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου