Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμα για την Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουκάς Παπαδήμος, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της τράπεζας για το 2009 ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι οι πιέσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές κατά της Ελλάδας «παραμένουν και έχουν ενταθεί».

Και αυτό, όπως τόνισε ο κ. Παπαδήμος, παρά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως τα ανακοινωθέντα μέτρα για το 2010 και τις δηλώσεις των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης στις 25 Μαρτίου και του Eurogroup στις 11 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε τη σημασία της εξειδίκευσης των μέτρων εκείνων που θα αντιμετωπίσουν τις δημοσιονομικές ανισορροπίες και τις διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό το οικονομικό πρόγραμμα που εκπονείται αυτή τη στιγμή από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τις ελληνικές Αρχές, να εξειδικεύει τα εκτενή δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τα πρωταρχικά αίτια των δημοσιονομικών ανισορροπιών και των διαρθρωτικών αδυναμιών της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και να βελτιωθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου