Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στον εισαγγελέα οδηγός ασθενοφόρου που σκότωσε δύο ποδηλάτες

Ενώπιον του εισαγγελέα Ναυπλίου οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος οδηγός του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που παρέσυρε και σκότωσε δύο ποδηλάτες.

Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 χθες, στην επαρχιακή οδό Τύρινθας-Μυκηνών. Το ασθενοφόρο μετέφερε ένα παιδάκι τριών ετών και τον συνοδό του στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όταν ξαφνικά, όπως δήλωσε ο οδηγός του ασθενοφόρου και ο συνοδός είδαν μπροστά τους ένα ποδήλατο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και παρέσυρε το ποδήλατο, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο 36χρονος οδηγός του ποδηλάτου και να τραυματιστεί σοβαρά ο συνεπιβάτης. Στις 1:30 τα ξημερώματα, και ενώ είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο νεαρός δεν άντεξε και εξέπνευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος νεκρός είναι ένας αλλοδαπός, 22 μόλις ετών.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν άνδρες της Τροχαίας Ναυπλίου. Ο οδηγός του ασθενοφόρου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ το κοριτσάκι μετέφεραν τελικά οι γονείς του στην Αθήνα, με το δικό τους αυτοκίνητο.

Για το περιστατικό έχει διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Γιάννη Ροτζιώκο, κατόπιν εντολής της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ricky Martin: "Είμαι ομοφυλόφιλος και νιώθω ευλογημένος"

Την πιο αναπάντεχη και πιο εντυπωσιακή ανακοίνωση έκανε με διαφορά την χρονιά που διανύουμε ο Ricky Martin!

«Είμαι ομοφυλόφιλος και νιώθω ευλογημένος και περήφανος για αυτό», έγραψε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Όχι ότι δεν είχε ακουστεί –πολλάκις κιόλας- στο παρελθόν, αλλά ποιος περίμενε, ότι θα φτάναμε στο σημείο να κάνουμε και επίσημες ανακοινώσεις για τις… προτιμήσεις μας.

Ο διάσημος Πορτορικανός τραγουδιστής εξήγησε ότι δεν θέλει να κρύβει πια αυτό που πραγματικά είναι. Τώρα θα μου πείτε 11 ολόκληρα χρόνια μετά την εμφάνισή του στο διεθνές μουσικό στερέωμα το θυμήθηκε; Έτσι είναι αυτά! Τώρα του βάρεσε του ανθρώπου, παρόλο που όπως είπε πολλοί τον συμβούλευαν να αποκαλύψει νωρίτερα την ταυτότητα του!!!

Το 2008 ο Ricky Martin έγινε πατέρας δύο δίδυμων αγοριών (από παρένθετη μητέρα) τα οποία και φυσικά δεν ξέχασε να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του:

«Αυτό θέλω να το πω ειδικά τώρα που είμαι πατέρας δύο πανέμορφων αγοριών, που είναι γεμάτα φως και που μου διδάσκουν καινούργια πράγματα κάθε μέρα. Σήμερα είναι η μέρα μου, αυτή είναι η ώρα μου, και αυτό το λεπτό μου»!

Εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο στον Νέο Κόσμο

Έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Μπακνανά 11, στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο όχημα, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και αμέσως μετά αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες.

Πυροσβεστική δύναμη έσπευσε στο σημείο και κατέσβησε τη φωτιά, ενώ ομάδα των ΤΕΕΜ ερεύνησε τον χώρο και βρήκε τα απομεινάρια του μηχανισμού.

Την υπόθεση πλέον ερευνά το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στην εντατική πατέρας και γιος για το πάρκινκ!

Ο 56χρονος πατέρας και ο 22χρονος γιος του τελικά δεν τραυματίστηκαν από 7 Αλβανούς, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, αλλά από έναν 38 Αλβανό και τον 16χρονο γιό του, με αφορμή μια θέση στάθμευσης.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Στρατηγού Χρυσοχόου 11 στην περιοχή Σχολής Τυφλών, όταν ο 22χρονος επιχείρησε να παρκάρει στη θέση που κρατούσαν οι αλλοδαποί. Οι δύο πλευρές άρχισαν να λογομαχούν και στον καυγά ενεπλάκη και ο 56χρονος πατέρας του νεαρού, που ειδοποιήθηκε από το γιο του για το περιστατικό.

Αποτέλεσμα ήταν οι αλλοδαποί να τραυματίσουν σοβαρά με μαχαίρι τον πατέρα και το γιο του, καταφέροντάς τους πολλαπλά τραύματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρη Γάκη, τα θύματα, ελληνικής καταγωγής, φέρουν τραύματα από πολλαπλές μαχαιριές και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Σύμφωνα πάλι με τον κ. Γάκη, στο νοσοκομείο νοσηλεύετται και ένας αλλοδαπός, που όπως προκύπτει είναι ο 38χρονος Αλβανός.

Δολοφονία Γεωργιανού από ομοεθνείς του στη Θεσσαλονίκη

Συμπλοκή μεταξύ τεσσάρων Γεωργιανών το απόγευμα της Μ. Δευτέρας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από αυτούς στην περιοχή της Μενεμένης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα δέχτηκε χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, στην κοιλιά και το θώρακα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο 28χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, επί της οδού Δημητρίου Γληνού, στην περιοχή της Μενεμένης. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ.

Βρέθηκε το πτώμα του πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι

Το πτώμα ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι βρέθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τον Σεΐχη Ahmed Bin Zayed al-Nahayan, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα έξω από τη μαροκινή πρωτεύουσα, Ραμπάτ.

Σημειώνεται ότι οκτώ Έλληνες κομάντος της Ειδικής Μονάδας Διάσωσης είχαν αναχωρήσει χθες από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για το Μαρόκο, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις για την ανεύρεση του πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι.

Το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον δικαιολογείται από το γεγονός ότι, πριν από λίγες ημέρες, υπεγράφη μεγάλη συμφωνία για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά μεταξύ της Thyssen-Krupp, της Abu Dhabi Mar και του ελληνικού Δημοσίου.

Ποινική δίωξη εις βάρος του υπουργού Υγείας της Βουλγαρίας

Ποινική δίωξη κατά του υπουργού Υγείας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Νάνεφ, άσκησε η εισαγγελία της Σόφιας. Ο υπουργός κατηγορείται για απιστία, εξαιτίας της παραγγελίας φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, η οποία κρίθηκε ασύμφορη. Ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες.


Σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελέα, ο υπουργός θα μπορούσε να αγοράσει το φάρμακο Tamiflu από το βρετανικό δημόσιο, αλλά προτίμησε να το προμηθευθεί από ιδιωτική εταιρεία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το κράτος κατά 2,,5 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ). Η προσφορά της εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας της Βρετανίας είχε φτάσει στο υπουργείο Υγείας είκοσι μέρες πριν την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου, ανέφερε η εισαγγελέας, Μαργαρίτα Νέμσκα. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα φάρμακα έφτασαν στη Βουλγαρία μετά τη λήξη της πανδημίας της νέας γρίπης.

Ο υπουργός Υγείας θα μείνει ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000 λέβα.

Τους τελευταίους μήνες οι δικαστικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη κατά τριών πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Στανίσεφ. Η δίωξη εις βάρος του Νάνεφ είναι η πρώτη που ασκείται κατά υπουργού της παρούσας κυβέρνησης.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Το Cern σπάει σωματίδια και... ρεκόρ

Τις ισχυρότερες συγκρούσεις σωματιδίων στην ιστορία των θετικών επιστημών πέτυχε σήμερα ο επιταχυντής αδρονίων (LHC) του ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου CERN. Όπως ανακοινώθηκε, δύο δέσμες με συνδυασμένη ισχύ 7 TeV διασταυρώθηκαν, σηματοδοτώντας την έναρξη του μεγαλύτερου πειράματος της σύγχρονης φυσικής επιστήμης.

Οι δέσμες ισχύος 7 TeV -ή 7,5 τρισεκατομμύρια ηλεκτροβολτ- είναι τρεισήμισι φορές ισχυρότερες από εκείνες που μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν επιτευχθεί σε εργαστηριακές συνθήκες. Συγκορύστηκαν λίγο μετά τις 2 τιο μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, με ταχύτητα ένα νανο-κλάσμα του δευτερολέπτου μικρότερη από εκείνη του φωτός.

Οι επιστήμονες του CERN εμφανίστηκαν εκστασιασμένοι, με την εκπρόσωπο του κέντρου, Πάολα Καταπάνο, να δηλώνει ότι αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής. "Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Πηγαίνουμε εκεί όπου δεν έχει πάει κανείς ως τώρα. Ανοίξαμε νέο έδαφος για τη φυσική", δήλωσε ο Όλιβερ Μπουσμίλερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ήδη, οι αισθητήρες του επιταχυντή αναλύουν τα δεδομένα, σε μία προσπάθεια εντοπισμού έως σήμερα "θεωρητικών" υποατομικών σωματιδίων, όπως το μποζόνιο του Χιγκς. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του θα συμπλήρωνε το "παζλ" της θεμελιώδους δομής της ύλης. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το πείραμα θα επιτρέψει να μάθουν από τι αποτελείται η μαύρη ύλη που αντιπροσωπεύει το 23% του σύμπαντός. Η ορατή ύλη, δηλαδή τα άστρα και οι πλανήτες είναι μόλις το 4%.

Οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν για 18 έως 24 μήνες. Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των συγκρούσεων 7 TeV, ο LHC θα κλείσει για περίπου ένα χρόνο. Όταν τεθεί πάλι σε λειτουργία, θα επιχειρηθούν συγκρούσεις ενέργειας 14 TeV.

Ημέρα πένθους στη Μόσχα

Ημέρα πένθους για τη ρωσική πρωτεύουσα κήρυξε τη σημερινή ο δήμαρχος Μόσχας, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39.

Ημέρα πένθους για τη ρωσική πρωτεύουσα κήρυξε τη σημερινή ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ, ενώ τα θύματα των δύο χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων ανέρχονται πλέον στα 39, μετά το θάνατο ενός ακόμη από τους τραυματίες. Το θύμα ήταν ένας άνδρας, όπως είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Μόσχας, Αντρέι Σελζόφσκι.

Οι διασώστες έχουν ήδη απομακρύνει από τον σταθμό Λουμπιάνκα, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση, τις σορούς των θυμάτων, αλλά ο σταθμός παραμένει κλειστός για το κοινό. Το μετρό της Μόσχας ανακοίνωσε χθες ήδη από τις 12:55 GMT ότι η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί στη γραμμή αυτή, ενώ η κυκλοφορία στις υπόλοιπες 11 γραμμές του μοσχοβίτικου μετρό δεν διεκόπη καθόλου.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σήμερα σε όλα τα δημόσια κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας. Κανένας τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός δεν μεταδίδει ψυχαγωγικά προγράμματα και διαφημίσεις σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα, ενώ η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα τελέσει επιμνημόσυνες δεήσεις.

Στα Γρεβενά ο πρέσβης της Αυστρίας, Μίχαελ Λίνχαρτ

Είχε συνομιλίες με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και του πολιτισμού.

Ο πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Μίχαελ Λίνχαρτ, επισκέφθηκε στο διάστημα από 28 έως 30 Μαρτίου την περιοχή των Γρεβενών, και είχε συνομιλίες με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και του πολιτισμού.

Ο κ. Λίνχαρτ, τόνισε ότι αποτελεί ακόμη ένα μέλημά του η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και η δημιουργία επαφών με τους ανθρώπους των εν λόγω περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με το νομάρχη Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη και το δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Νούτσο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες μιας στενότερης συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και στη λειτουργία εγκαταστάσεων χειμερινών αθλημάτων.

Ο νομάρχης Γρεβενών και ο πρέσβης κ. Λίνχαρτ, τόνισαν από κοινού τις δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων στους τομείς της περιβαλλοντικής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στους οποίους η Αυστρία διαθέτει ιδιαίτερη τεχνογνωσία.

Στον πολιτιστικό τομέα διαπιστώθηκαν οι δυνατότητες εντατικότερων πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδίως σε σχέση με το παραδοσιακό Φεστιβάλ Μανιταριών στα Γρεβενά.

Ο Αυστριακός πρέσβης ενθουσιάστηκε με την ομορφιά του φυσικού τοπίου και την πολιτιστική ποικιλομορφία της περιοχής. «Ωστόσο, ιδιαιτέρως εκτίμησα την εξαιρετική φιλοξενία και εγκαρδιότητα των ανθρώπων των Γρεβενών», τόνισε ο πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Μίχαελ Λίνχαρτ.



Συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή της Σχολής Τυφλών

Φρουρούμενοι νοσηλεύονται τελικά, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, τα τρία άτομα, δύο Έλληνες -πατέρας και γιος, 22 και 57 χρόνων- και ένας αλλοδαπός, 38 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, για μια θέση στάθμευσης οχήματος στην περιοχή της Σχολής Τυφλών. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται επίσης ο 16χρονος γιος του αλλοδαπού που συμμετείχε στο περιστατικό.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος διαπληκτίστηκε με τους δύο αλλοδαπούς, πατέρα και γιο, για μια θέση στάθμευσης οχήματος. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι αλλοδαποί απείλησαν τον 22χρονο με μαχαίρι και ο τελευταίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον 57χρονο πατέρα του, που έσπευσε στην περιοχή για να βοηθήσει. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους, κατά την οποία, οι αλλοδαποί κατάφεραν τέσσερα χτυπήματα με μαχαίρι στον 22χρονο και ένα χτύπημα στον 57χρονο πατέρα του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παθόντες έφεραν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένα μαχαίρι κουζίνας κι ένα ρόπαλο, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Απαγόρευσε το εμπόριο όπλων με τη Β. Κορέα ο Μεντβέντεφ

Με διάταγμα που προβλέπει την προσχώρηση της Ρωσίας στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απαγόρευσε σήμερα, Μ. Τρίτη, το εμπόριο όπλων με την Βόρεια Κορέα με διάταγμα που προβλέπει την προσχώρηση της Ρωσίας στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2009.

Ο πρόεδρος απαγόρευσε σε όλες τις ρωσικές επιχειρήσεις την διαμετακόμιση όπλων μέσω Ρωσίας με προορισμό την Βόρεια Κορέα και την εξαγωγή όπλων από την Ρωσία προς την Βόρεια Κορέα κάθε τύπου όπλων, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε στις 12 Ιουνίου 2009 ομόφωνα την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας σε απάντηση για την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η τελευταία στις 25 Μαίου.

Παρά τις κυρώσεις, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς τον Ιούλιο του 2009.

Σομαλοί πειρατές συνέλαβαν 100 Ινδούς

Περίπου εκατό Ινδοί ναυτικοί συνελήφθησαν από Σομαλούς πειρατές που κατέλαβαν «επτά με οκτώ» σκάφη, ανακοίνωσε μία ναυτιλιακή εταιρεία.

«Πληροφορηθήκαμε το Σάββατο ότι επτά με οκτώ πλοία που είναι γραμμένα στα νηολόγιά μας καταλήφθηκαν από Σομαλούς πειρατές», δήλωσε ο Κάσαμ Αλι, πρόεδρος μίας εταιρείας εμπορικών πλοίων, της Kutch Vahanvati Association, που εδρεύει στο κρατίδιο Γκουζαράτ της δυτικής Ινδίας. «Αγνοούνται 80 με 100 ναυτικοί από τα πλοία αυτά», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πια επαφή με τα μέλη του πληρώματος».

Το υπουργείο Ναυτιλίας της Ινδίας κινητοποιήθηκε σήμερα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων σκαφών και επιδιώκει να επιβεβαιώσει τον αριθμό των μελών του πληρώματος που φέρονται ως αγνοούμενα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας The Times των Ινδιών και το δίκτυο πληροφόρησης CNN-IBN,οκτώ πλοία που αναχώρησαν από την Σομαλία με προορισμό το Ντουμπάι καταλήφθησαν από πειρατές με πληρώματα από το ινδικό κρατίδιο Γκουζαράτ(δυτική Ινδία).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές μη κατονομαζόμενες, κανένα αίτημα για λύτρα δεν έχει διατυπωθεί προς το παρόν.

Στο φως σχέδιο δολοφονίας του Ομπάμα από νεοναζί

Νεαρός νεοναζί δήλωσε ένοχος για συμμετοχή σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα.

Ένας Αμερικανός νεοναζί που είχε εκτοξεύσει απειλές κατά του Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε την Δευτέρα ότι συμμετείχε σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ αλλά και άλλων ατόμων.

Ο Ντάνιελ Κάουαρτ, 21 ετών, και ο συνεργός του, Πολ Σλέσελμαν είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008. Οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να εκτελέσουν με σφαίρες 88 μαύρους και να αποκεφαλίσουν άλλους 14. Κατόπιν, ντυμένοι με λευκά σμόκιν, θα έπεφταν με αυτοκίνητο πάνω στον Ομπάμα και θα τον πυροβολούσαν.

Λίγο πριν συλληφθούν είχαν αγοράσει νάιλον σχοινί και μάσκες του σκι. Είχαν επίσης στην κατοχή τους πολλά πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι με κομμένη κάνη.

Ο νεαρός, που παραδέχτηκε επίσης ότι πυροβόλησε εναντίον μιας εκκλησίας μαύρων στο Τενεσί, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη από 10 έως 75 χρόνια.

Ο Σλέσελμαν, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών την εποχή της σύλληψής του, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία και για απειλές κατά της ζωής ενός υποψηφίου για την προεδρία της χώρας. Για τις κατηγορίες αυτές μπορεί να του επιβληθεί κάθειρξη έως 10 ετών.

Το Ιπποκράτειο και το Ναυτικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Ιερώνυμος

Το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, επισκέφθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», στις 10 το πρωί, η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου υποδέχθηκε τον κ. Ιερώνυμο, στο εκκλησάκι του νοσοκομείου όπου ο αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εθελοντές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που προσφέρουν καθημερινά υπηρεσίες στο Ιπποκράτειο και ειδικά σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς συνοδεία συγγενικών προσώπων. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε εξαιρετική την προσφορά των εθελοντών της εκκλησίας και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει ειδικό τμήμα εκπαίδευσης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατόπιν ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τη χειρουργική και καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, συνομίλησε με τους ασθενείς, αντάλλαξε ευχές για ταχεία ανάρρωση και πρόσφερε δώρα.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» επισκέφθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί η Διοίκηση του νοσοκομείου και ο υπαρχηγός ΓΕΝ κ. Νίκος Κρυονερίτης, υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος συναντήθηκε με τους ασθενείς, έδωσε δώρα και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, χαρακτήρισε τις επισκέψεις αυτές συμβολικές και ως ελάχιστο χρέος της εκκλησίας να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο καθημερινά, αλλά πολύ περισσότερο τις ημέρες αυτές της Μ. Εβδομάδας.

Αύριο Μ. Τετάρτη στις 11:00 ο Αρχιεπίσκοπος, αναμένεται να επισκεφθεί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Daimler

Διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ιω. Σακελλάκος.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Daimler, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σακελλάκος.

Ο κ. Σακελλάκος, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με χρηματισμό αξιωματούχων σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα από την εταιρεία, προκειμένου αυτή να προτιμάται σε διαγωνισμούς, ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παρασκευά Αδάμη, την διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Αδάμης θα μελετήσει τα στοιχεία και θα εξακριβώσει αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της δωροδοκίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από έρευνα των αμερικανικών Αρχών για την εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Διπλή ανάληψη ευθυνών για την έκρηξη στα Πατήσια

Με επιφύλαξη εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ένα τηλεφώνημα που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Καθημερινή», λίγο μετά τις 11 το πρωί, τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστος αναλάμβανε την ευθύνη για την φονική έκρηξη βόμβας στα Πατήσια.

Ο άγνωστος ανέφερε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό της «Αντάρτικης Ομάδας Λάμπρος Φούντας» και είπε ότι «δεν θέλαμε να σκοτώσουμε, από ‘δω και στο εξής θα χτυπάμε αμερικάνικες και ρώσικες πρεσβείες».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δίνουν λίγες πιθανότητες να πρόκειται για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, λόγω του ότι δεν συνηθίζεται ανάληψη ευθύνης με τηλεφώνημα, αλλά δεν αποκλείουν τίποτα, κρατώντας στάση αναμονής για να δουν αν θα υπάρξει και αποστολή προκήρυξης.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη νεοεμφανιζόμενη οργάνωση, που υπογράφει ως «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο», απέστειλε λίγο νωρίτερα ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο «Zougla gr» με την οποία αναλαμβάνουν εμμέσως την ευθύνη για την έκρηξη, ενώ στρέφονται κατά των αλλοδαπών.

Και αυτή την ανακοίνωση οι αστυνομικοί την μελετούν και την αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αλλαγές στο φορολογικό ζήτησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αν και οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να συμφώνησαν οτι το νομοσχέδιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν να καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση για τις οικοδομικές εταιρείες.

Άλλοι ζήτησαν αυστηροποίηση των τεκμηρίων για ακραίες περιπτώσεις. Για παράδειγμα είπαν ότι δεν μπορεί να υπάγεται κάποιος στην ίδια κλίμακα τεκμηρίων που έχει προσωπικό τζετ με κάποιον άλλο που έχει ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο μεγάλων κυβικών.

Ζητήθηκε επίσης να φορολογηθούν πιο αυστηρά οι χρηματιστηριακές συναλλαγές και ζητήθηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στον τομέα των καυσίμων.

Εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών βουλευτών για το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας. Είπαν μεν να μην σημειωθεί υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά να υπάρξουν κάποιου είδους ελαφρύνσεις όπου γίνεται φιλανθρωπικό έργο.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν τροποποιήσεις όπου χρειαστεί και όπου υπάρχουν λάθη θα γίνουν διορθώσεις.

Γίναμε Δανία στη... βενζίνη

Δεν αξιοποιεί η κυβέρνηση όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, ώστε να αποτρέψει εγκαίρως, αλλά και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο αισχροκέρδειας στα καύσιμα'' δηλώνει ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών κ. Κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, που πέρσι αντιδρούσε με σφοδρότητα για πολύ μικρότερες αυξήσεις τιμών στα καύσιμα, έκανε τελικά την Ελλάδα από τις ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες μετατρέποντάς την σε. Δανία του Νότου στην αγορά των καυσίμων''.

Ο κ. Χατζηδάκης σε δήλωσή του σημειώνει ότι: ''για ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αισχροκέρδειας αποφάσισε να επιβάλει πλαφόν σε 8 νομούς. Πέρα από τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για τον τρόπο υπολογισμού του πλαφόν, άγνωστος είναι ο λόγος για τον οποίο επελέγησαν οι συγκεκριμένοι 8 νομοί και δεν επιβλήθηκε ανώτατη τιμή σε άλλες νησιωτικές περιοχές (όπως οι Κυκλάδες, η Κέρκυρα, η Χίος, η Σάμος) ή κατά μήκος των εθνικών οδών, όπου και εκεί παρατηρούνται υψηλές τιμές στα καύσιμα.

Εν όψει της εξόδου του Πάσχα αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους καταναλωτές.

Άγνωστος, επίσης, είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση προτιμά να μην αξιοποιήσει εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, ώστε να αποτρέψει εγκαίρως, αλλά και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο αισχροκέρδειας στα καύσιμα. Εργαλεία όπως κοστολογικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, δυνατότητα πρόσβασης τρίτων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Η μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στα καύσιμα δεν είναι φυσικά εύκολη, όπως θεωρούσε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι καθυστερήσεις, όμως, οι ερασιτεχνισμοί και οι ανεπαρκείς έλεγχοι της κυβέρνησης την κάνουν δυσκολότερη με δυσμενείς επιπτώσεις για τους καταναλωτές».

Σνόμπαραν το σεμινάριο του Μαξίμου οι υπουργοί

Το Μαξίμου επιστράτευσε διάσημο Καθηγητή για σεμινάρια στους υπουργούς αλλά μάλλον η ιδέα δεν είχε απήχηση. Πρόκειται για ένα σεμινάριο διαχείρισης κρίσεων από τον P. Xάιφεντς, καθηγητή της σχολής Kένεντι.

Αν και είχαν κληθεί όλοι με τον προθυπουργό να φτάνει πρώτος, ωστόσο μέχρι στιγμής εθεάθησαν στο σεμινάριο μόλις 4 υπουργοί : ο κ. Γερουλάνος, η κα Μπιρμπίλη, η κα Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Παμπούκης.

Από υφυπουργούς παραβρίσκονται οι κύριοι, Αρναουτάκης, Καρχιμάκης και Πανάρετος. Παρόντες είναι και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αθανασάκης και Θέος, ο ευρωβουλευτής Λαμπρινίδης και η ευρωβουλευτής Ράπτη.

Το σεμινάριο γίνεται στον 5ο όροφο των κεντρικών γραφείων του ΠAΣOK. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πολιτικού προσωπικού κρίθηκε απαραίτητη η ομιλία του Aμερικανού καθηγητή, ενώ το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ήδη ετοιμάσει ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα, που θα δοθούν στους βουλευτές εν όψει των αργιών του Πάσχα.

«Γιατί οι πολίτες θα έχουν πολλές απορίες και τα στελέχη του ΠAΣOK δεν θα είναι σωστό να μένουν μουγκά ή να αυτοσχεδιάζουν» λένε χαρακτηριστικά στο Mέγαρο Mαξίμου.

Η Έλλη Στάη επιστρέφει στον ΑΝΤ-1

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την Έλλη Στάη να συζητά με τους υπεύθυνους του ΑΝΤ1 προκειμένου να αναλάβει ξανά την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού από την νέα σεζόν.

Από τότε που λύθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ ΑΝΤ1-Νίκου Ευαγγελάτου οι φήμες έκαναν λόγο συνεχώς για την μεγάλη επιστροφή της δημοσιογράφου στο κανάλι του Αμαρουσίου, από το οποίο είχε κάνει επεισοδιακή...αποχώρηση!

Η γνωστή δημοσιογράφος όπως αναφέρει το news αναμένεται σήμερα να βάλει τις υπογραφές. Αν όλα πάνε καλά η Έλλη Στάη θα αναλάβει την παρουσίαση εβδομαδιαίου πολιτικού talk show και γιατί όχι το κεντρικό δελτίο

Κίνδυνος για το δημόσιο ταμείο τα ρωσικά τεθωρακισμένα

Με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση της προμήθειας από τη Ρωσία Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος μεταβαίνει από εχθές ως τις 31 Μαρτίου στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2008 το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, είχε λάβει μια πολιτική απόφαση για την αγορά των 450 ΤΟΜΑ, με αρχική εκτίμηση της τιμής στα 1,23 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Βήμα», καθώς οι συζητήσεις με τους Ρώσους βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, εκτιμάται ότι το κόστος της προμήθειας έχει πλέον φθάσει στα 2 δισ. ευρώ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, δεδομένης της οικονομικής κρίσης αλλά και των εκτιμήσεων ότι τα ΤΟΜΑ αποτελούν «πολυτέλεια» στην παρούσα φάση, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί τη συγκεκριμένη προμήθεια ή ακόμα και να την ακυρώσει ή να αγοράσει άλλα οπλικά συστήματα.

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι μέχρι τις 31 Μαρτίου

Με συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους πανελλαδικά, εξακολουθούν να διαμαρτύρονται οι δικηγόροι για την επιβολή ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου στις νομικές υπηρεσίες.

Η ολομέλεια των προέδρων που συνεδρίασε εκτάκτως αποφάσισε νέα αποχή σήμερα 30 και αύριο 31 Μαρτίου, σε συνέχεια της τριήμερης αποχής που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις ίδιες μέρες θα συνεχίσουν την αποχή τους και οι δικαστικοί επιμελητές ,οι οποίοι σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν πως «η διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ δεν θα βαρύνει εμάς, αλλά τον πελάτη. Η επιβολή ΦΠΑ 21% στις γονικές παροχές, στις πωλήσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία, στα πληρεξούσια και στις λοιπές Συμβολαιογραφικές Υπηρεσίες επιβαρύνει σημαντικά τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμβολαιογράφοι ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας συμμερίζονται την οικονομική επιβάρυνση του Έλληνα πολίτη και απέχουν επίσης από τα καθήκοντά τους».

Πάντως, δεν αποκλείεται η διαμαρτυρία των δικηγόρων να συνεχιστεί και μετά το Πάσχα, αφού στην έκτακτη συνεδρίαση στη Χαλκίδα, η ολομέλεια εξουσιοδότησε τη συντονιστική επιτροπή να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, με την πλήρη εγκατάλειψή της από την Πολιτεία, να προχωρήσει σε επαφές με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αναλόγως, προστατεύοντας το δικηγορικό λειτούργημα και αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις.

Κόντρα της κυβέρνησης με τους δημάρχους

Σε αναστολή των κρατικών αρμοδιοτήτων τους προχωρούν την Πέμπτη οι δήμοι και οι κοινότητες του νομού Αττικής, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα παράσταση διαμαρτυρίας προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Οι δήμαρχοι της Αττικής δηλώνουν πως δεν μπορούν να δεχτούν την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αν η κυβέρνηση δεν πραγματοποιήσει τις αρχικές της υποσχέσεις και εγγυηθεί αυτά που διεκδικούσε ως αντιπολίτευση.

Θύματα του Ναζισμού απαιτούν αποζημιώσεις από την σιδηροδρομική εταιρεία

Αποζημιώσεις από την γερμανική επιχείρηση των σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ζητούν πρώην θύματα του ναζιστικού καθεστώτος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς θεωρούν την εταιρεία ως διάδοχο της Reichsbahn, η οποία πραγματοποιούσε μεταφορές προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

"Οι ιστορικοί απόγονοι της Deutsche Reichsbahn πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις οικονομικές και ηθικές υποχρεώσεις τους", αναφέρει η διακήρυξη που υπογράφηκε στη Βαρσοβία από δώδεκα ενώσεις θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος από την Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

"Είμαστε οι επιζώντες των μεταφορών του θανάτου. Η Deutsche Reichsbahn θα πληρώσει για κάθε χιλιόμετρο του ταξιδιού μας προς την απέλαση, την φυλάκιση και το θάνατο. Έχει πλουτίσει από τα μαζικά εγκλήματα", προστίθεται στην διακήρυξη.

"Εξήντα πέντε χρόνια αργότερα, το ζήτημα της συνενοχής της Deutsche Reichsbahn σε εγκλήματα δεν έχει ακόμη επιλυθεί", τονίζει το κείμενο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της γερμανικής ένωσης "Το Τρένο της Μνήμης" (der Erinnerung Zug) τα γερμανικά τρένα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν το ανάλογο τουλάχιστον 445 εκατομμύρια ευρώ με τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων προς τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πούλαγαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Κύκλωμα διακίνησης πλαστών τιμολογίων-δελτίων αποστολής εξάρθρωσαν οι αρχές, ενώ δυο άνδρες συνελήφθησαν. Ύστερα από έρευνες ενός μήνα, την περασμένη Παρασκευή, δύο Έλληνες επιχειρηματίες, ηλικίας 69 και 57 ετών, προσπάθησαν να πουλήσουν ένα μπλοκ πλαστών τιμολογίων, έναντι 1.500 ευρώ, σε υπάλληλο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος αγοραστής. Μετά τη συναλλαγή, συνελήφθησαν με το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί από την Υπηρεσία.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων. Στην οικία του ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Walter των 25 mm, ενώ στην κατοικία του δευτέρου δύο ακόμα μπλοκ, τιμολογίων, τα οποία προετοίμαζε για διακίνηση.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων έχει καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για έκδοση κατ' εξακολούθηση εικονικών και πλαστών τιμολογίων και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, τον περασμένο Ιανουάριο.

Το μπλοκ τιμολογίων, το οποίο κατασχέθηκε, έφερε διάτρηση και θεώρηση από την Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου με στοιχεία εκδότη: ΒΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΑΡΤΟΠΟΙΪΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ», με κεντρικό κατάστημα οδός Φιλαδελφείας 110, Αχαρνές, υποκατάστημα, οδός Καστελίου 25, Άγιος Δημήτριος, και Α.Φ.Μ. 047240324, Δ.Ο.Υ. Αχαρνών.

Δουλειά για τις γιορτές τους έδωσε ο Α. Σαμαράς

Δεν σκοπεύουν να κατεβάσουν τα ρολά στη Ρηγίλλης την εορταστική εβδομάδα που ξεκινά, καθώς οι εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλές και το δελτίο των πολιτικών εξελίξεων πλούσιο από κάθε άποψη.

Αλλά και στη ΝΔ δεν θέλουν να δείξουν ότι η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στα της συνόδου κορυφής και στο φορολογικό ήταν αποσπασματική, καθώς τα συγκεκριμένα ζητήματα θα συνεχίζουν να μας απασχολούν.

Για τον ίδιο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει τη Μεγάλη Δευτέρα το «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο» και να στείλει μέσω της συγκεκριμένης συνεδρίασης τα δικά του μηνύματα στην κοινή γνώμη. Μηνύματα που θα ζητήσει να μεταφέρουν και οι τομεάρχες του στις περιφέρειές τους, όπως και όλοι οι βουλευτές, λόγω της επικείμενης εορτής του Πάσχα

Στρίμωξε και τους Τούρκους η Μέρκελ

Από τη Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Τουρκία αλλά τα μαντάτα που έφερε στους γείτονες δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαν! Σύμφωνα με τη Μέρκελ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στην ένταξη της πρώτης.

Άλλωστε, όπως είπε μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει από τότε που η Τουρκία «χτύπησε» την πόρτα της Ευρώπης, πριν από 50 χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας με την Ε.Ε «είναι ανοιχτές», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στην Άγκυρα, στην κοινή συνέντευξη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους. Επανέλαβε επίσης ότι η Γερμανία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αρχή «της τήρησης των συμφωνημένων».

Παράλληλα, όπως μεταδίνει το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ», η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «κλειδί» για την προώθηση των διαπραγματεύσεων θα είναι η πρόοδος στο Κυπριακό και η εφαρμογή του πρωτοκόλλου που προβλέπει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράταση για τις οφειλές επιχειρήσεων προς τις τράπεζες

Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τους επιχειρηματίες, επαγγελματίες ή αγρότες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3816/2010 για τη "Ρύθμιση επιχειρηματικών, επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα".

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε σημερινή ανακοίνωσή του, μετά από σχετική τροπολογία που έχει ενταχθεί στον υπό δημοσίευση νόμο "Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και άλλες διατάξεις", δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες ή αγρότες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3816/2010 για τη "Ρύθμιση επιχειρηματικών, επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα" να προσκομίσουν τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι την 31η Μαΐου 2010.

Η παράταση ισχύει μόνο αν οι δανειολήπτες έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση οπωσδήποτε μέχρι την 15η Απριλίου 2010, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν μέχρι την 31.05.2010 τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Με τον τρόπο αυτό, οι δανειολήπτες θα έχουν μεγαλύτερη χρονική ευχέρεια για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τα ασφαλιστικά ταμεία, αξιοποιώντας και το σχετικά πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για την παροχή δανείων για την αποπληρωμή των οφειλών τους αυτών.

Είναι αυτονόητο ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα παραλαμβάνουν σύμφωνα με τον νόμο τις αιτήσεις που υποβάλλονται από επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες για την υπαγωγή των οφειλών τους στο ν. 3816/2010. Στην κατεύθυνση αυτή έχει γίνει από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο πλαίσιο της εποπτείας της εφαρμογής του νόμου, και σχετική ενημέρωση προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι δανειολήπτες μπορούν να ενημερώνονται για τις ρυθμίσεις του νόμου από την τηλεφωνική γραμμή 80111 97367. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δέχεται εξάλλου και επιλαμβάνεται με οποιαδήποτε παράπονα ή καταγγελίες των δανειοληπτών σχετικά με την εφαρμογή του νόμου.

Συνάντηση Παπανδρέου – Προβόπουλου


Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο θα συναντηθεί σήμερα το πρωί, Μεγάλη Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Οι δύο άντρες θα εκτιμήσουν τις αποφάσεις των Βρυξελλών και την ανταπόκριση των αγορών σε αυτές.




Επιστολή στον Πούτιν για τις επιθέσεις στη Ρωσία

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων από τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας απέστειλε προς το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Με βαθιά θλίψη και πόνο πληροφορήθηκα τις σημερινές εκρήξεις στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας, που προκάλεσαν την τραγική απώλεια τόσο πολλών αθώων ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό ακόμη περισσότερων πολιτών.

Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθύτερα και ειλικρινέστερα συλλυπητήρια εκ μέρους του Ελληνικού λαού και εμού προσωπικώς. Αυτήν ακριβώς την ώρα της θλίψης οι σκέψεις μας είναι κοντά στις πληγείσες οικογένειες και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Ιταλικές εκλογές: Πανηγυρίζει η Λέγκα του Βορρά

Σταθερό προβάδισμα φαίνεται πως διατηρεί το κόμμα της Λέγκας του Βορρά, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στην Ιταλία.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, αλλά η κεντροδεξιά συμμαχία είναι πολύ κοντά στη νίκη, η οποία, πάντως, αν έρθει τελικά, θα είναι σίγουρα «πύρρειος», αφού η κεντροαριστερά ανέβασε πολύ τα ποσοστά της.

Ο Ντανιέλε Καπετσόνε, εκπρόσωπος Τύπου του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας», δήλωσε πριν λίγο ότι «λαμβάνοντας υπόψη την πληθυσμιακή ταυτότητα των διαφόρων περιοχών, αν οι σημερινές εκλογές ήταν βουλευτικές, η κυβερνητική συμμαχία θα είχε υπερισχύσει άνετα».

Οι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι «από αύριο, ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση και σεβασμό στις θέσεις και στις απαιτήσεις της Λέγκας του Βορρά, σε ό,τι αφορά την αυστηρή αντιμετώπιση της μετανάστευσης, τη φορολογική και πολιτική αποκέντρωση και τη δημόσια τάξη».

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ για ευρωπαϊκά θέματα, Μάρεκ Μπέλκα, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν δίχτυ ασφαλείας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της προβληματικής ελληνικής οικονομίας.

Ο εκ των επικεφαλής του ΔΝΤ ελπίζει η Ελλάδα να μπορέσει να χρηματοδοτήσει μόνη της τις αγορές της και να μην στραφεί στο ΔΝΤ, το οποίο όμως, είναι έτοιμο να τη βοηθήσει, αν χρειαστεί.

Ο Μ. Μπέλκα επεσήμανε πως θα πάρει πολλά χρόνια για να επανακτήσει η Ελλάδα τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, ενώ συμπλήρωσε ότι το χρέος της χώρας μας πρέπει να σταθεροποιηθεί, ώστε να υπάρξει αλλαγή στον προϋπολογισμό και τους φόρους.

ΗΠΑ : Η κυβέρνηση πουλάει τις μετοχές που κατέχει στην Citigroup

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει σύντομα να διαθέσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην Citigroup Inc, που αναλογεί στο 27% των μετοχών της εταιρείας, απόφαση η οποία ενδέχεται να αποφέρει κέρδη πλέον των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε λάβει 7,7 δισεκατομμύρια μετοχές της Citigroup, σε αντάλλαγμα προσφοράς 25 δις δολαρίων εν μέσω της οικονομικής κρίσης του 2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μετοχές θα διατεθούν προς πώληση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Όπως κάθε επενδυτής, η κυβέρνηση αναμένεται να κρατήσει τις μετοχές της εάν οι τιμές παρουσιάσουν πτώση. Ωστόσο, οι μετοχές της Citi παρουσιάζουν σταθερή άνοδο, όπως και η ευρύτερη αγορά τους τελευταίους μήνες, πράγμα και το οποίο σημαίνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενδεχομένως θα αποκομίσει σημαντικό κέρδος από την πώληση τους, καθώς επί του παρόντος το σύνολο των μετοχών που διαθέτει τιμάται περίπου στα $33.2 δις.

Αντιδράσεις στα Σκόπια για δημοσίευμα των Τάιμς

Το δημοσίευμα των Κυριακάτικων «Τάιμς» ότι οι δύο μεγάλες ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, «Γουαχάμπι» και «Σαάφι», οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία, συγκρούονται καθημερινά με τις μετριοπαθείς κοινότητες των μουσουλμάνων και χτίζουν συνεχώς τζαμιά στην ΠΓΔΜ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα της ΠΓΔΜ και ο επικεφαλής της, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, διέψευσαν σήμερα το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Κοινότητας αναφέρεται ότι ουδέποτε ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ή κάποιος εκπρόσωπός του, δήλωσαν κάτι σχετικό στη βρετανική εφημερίδα και τονίζεται πως όλα τα τζαμιά στη χώρα βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εν λόγω άρθρο η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, δήλωσε: «Οι υπηρεσίες της ΠΓΔΜ αξιολογούν συνεχώς κάθε σχετική πληροφορία και συνεργάζονται με υπηρεσίες άλλων χωρών. Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αντιδράσουν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο».

Πέταξαν 68,5 κιλά χασίς!

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσαν τέσσερις έμποροι ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μας 68,5 κιλά χασίς, προερχόμενα από Αλβανία.

Οι τέσσερις ημεδαποί δράστες, ηλικίας 59, 36, 63 και 37 ετών παρέλαβαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης την προαναφερόμενη ποσότητα ινδικής κάνναβης από παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων. Οι ναρκωτικές ουσίες είχαν μεταφερθεί στο σημείο από άγνωστο Αλβανό, κατόπιν συνεννόησης με τη σπείρα των ημεδαπών. Οι τελευταίοι παρέλαβαν τους τρεις σάκους με το εμπόρευμα και ξεκίνησαν με δύο επιβατικά αυτοκίνητα για Λάρισα, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις ημεδαποί ήταν Λαρισαίοι. Σε ρόλο προπομπού με το ένα αυτοκίνητο ήταν μία ολόκληρη οικογένεια, δηλαδή ο πατέρας 63 ετών, η μάνα 59 και ο γιος 36 ετών. Στο άλλο αυτοκίνητο επέβαινε ο 37χρονος έμπορος ναρκωτικών μαζί με το εμπόρευμα. Τα δύο αυτοκίνητα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Επταχωρίου, να κινούνται ύποπτα στις 8 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης, στον παλιό εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης.

Σε σήμα που έγινε για να σταματήσουν, οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων ανέπτυξαν ταχύτητα, οπότε άρχισε η καταδίωξή τους. Στην πορεία της καταδίωξης των δύο οχημάτων προστέθηκαν τέσσερα περιπολικά αυτοκίνητα των αστυνομικών υπηρεσιών Καστοριάς, Γρεβενών και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τσοτυλίου.