Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Το Ιπποκράτειο και το Ναυτικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Ιερώνυμος

Το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, επισκέφθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», στις 10 το πρωί, η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου υποδέχθηκε τον κ. Ιερώνυμο, στο εκκλησάκι του νοσοκομείου όπου ο αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εθελοντές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που προσφέρουν καθημερινά υπηρεσίες στο Ιπποκράτειο και ειδικά σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς συνοδεία συγγενικών προσώπων. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε εξαιρετική την προσφορά των εθελοντών της εκκλησίας και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει ειδικό τμήμα εκπαίδευσης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατόπιν ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τη χειρουργική και καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, συνομίλησε με τους ασθενείς, αντάλλαξε ευχές για ταχεία ανάρρωση και πρόσφερε δώρα.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» επισκέφθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί η Διοίκηση του νοσοκομείου και ο υπαρχηγός ΓΕΝ κ. Νίκος Κρυονερίτης, υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος συναντήθηκε με τους ασθενείς, έδωσε δώρα και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, χαρακτήρισε τις επισκέψεις αυτές συμβολικές και ως ελάχιστο χρέος της εκκλησίας να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο καθημερινά, αλλά πολύ περισσότερο τις ημέρες αυτές της Μ. Εβδομάδας.

Αύριο Μ. Τετάρτη στις 11:00 ο Αρχιεπίσκοπος, αναμένεται να επισκεφθεί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου