Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στον εισαγγελέα οδηγός ασθενοφόρου που σκότωσε δύο ποδηλάτες

Ενώπιον του εισαγγελέα Ναυπλίου οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος οδηγός του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που παρέσυρε και σκότωσε δύο ποδηλάτες.

Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 χθες, στην επαρχιακή οδό Τύρινθας-Μυκηνών. Το ασθενοφόρο μετέφερε ένα παιδάκι τριών ετών και τον συνοδό του στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όταν ξαφνικά, όπως δήλωσε ο οδηγός του ασθενοφόρου και ο συνοδός είδαν μπροστά τους ένα ποδήλατο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και παρέσυρε το ποδήλατο, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο 36χρονος οδηγός του ποδηλάτου και να τραυματιστεί σοβαρά ο συνεπιβάτης. Στις 1:30 τα ξημερώματα, και ενώ είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, ο νεαρός δεν άντεξε και εξέπνευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος νεκρός είναι ένας αλλοδαπός, 22 μόλις ετών.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν άνδρες της Τροχαίας Ναυπλίου. Ο οδηγός του ασθενοφόρου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ το κοριτσάκι μετέφεραν τελικά οι γονείς του στην Αθήνα, με το δικό τους αυτοκίνητο.

Για το περιστατικό έχει διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Γιάννη Ροτζιώκο, κατόπιν εντολής της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου