Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Διπλή ανάληψη ευθυνών για την έκρηξη στα Πατήσια

Με επιφύλαξη εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ένα τηλεφώνημα που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Καθημερινή», λίγο μετά τις 11 το πρωί, τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστος αναλάμβανε την ευθύνη για την φονική έκρηξη βόμβας στα Πατήσια.

Ο άγνωστος ανέφερε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό της «Αντάρτικης Ομάδας Λάμπρος Φούντας» και είπε ότι «δεν θέλαμε να σκοτώσουμε, από ‘δω και στο εξής θα χτυπάμε αμερικάνικες και ρώσικες πρεσβείες».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δίνουν λίγες πιθανότητες να πρόκειται για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, λόγω του ότι δεν συνηθίζεται ανάληψη ευθύνης με τηλεφώνημα, αλλά δεν αποκλείουν τίποτα, κρατώντας στάση αναμονής για να δουν αν θα υπάρξει και αποστολή προκήρυξης.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη νεοεμφανιζόμενη οργάνωση, που υπογράφει ως «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο», απέστειλε λίγο νωρίτερα ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο «Zougla gr» με την οποία αναλαμβάνουν εμμέσως την ευθύνη για την έκρηξη, ενώ στρέφονται κατά των αλλοδαπών.

Και αυτή την ανακοίνωση οι αστυνομικοί την μελετούν και την αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου