Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Αντιδράσεις στα Σκόπια για δημοσίευμα των Τάιμς

Το δημοσίευμα των Κυριακάτικων «Τάιμς» ότι οι δύο μεγάλες ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, «Γουαχάμπι» και «Σαάφι», οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία, συγκρούονται καθημερινά με τις μετριοπαθείς κοινότητες των μουσουλμάνων και χτίζουν συνεχώς τζαμιά στην ΠΓΔΜ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα της ΠΓΔΜ και ο επικεφαλής της, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, διέψευσαν σήμερα το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Κοινότητας αναφέρεται ότι ουδέποτε ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ή κάποιος εκπρόσωπός του, δήλωσαν κάτι σχετικό στη βρετανική εφημερίδα και τονίζεται πως όλα τα τζαμιά στη χώρα βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εν λόγω άρθρο η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, δήλωσε: «Οι υπηρεσίες της ΠΓΔΜ αξιολογούν συνεχώς κάθε σχετική πληροφορία και συνεργάζονται με υπηρεσίες άλλων χωρών. Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αντιδράσουν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου