Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ !

ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ… και ο πραγματικός λόγος της συναντήσεως των δύο ηγετών.

Οι συζητήσεις στο Βερολίνο, μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κύλησαν ομαλώς και σαφώς στα πλαίσια που η Γερμανική πλευρά έθετε, εξαρχής, σαν στόχους. Δεν δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια άμεσα στην Ελλάδα, δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις «γερμανικές» επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τα μέσα ενημέρωσης και τους Γερμανούς βουλευτές και το κυριότερο, έθεσε τη διατήρηση του αυστηρού οικονομικού προγράμματος που πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά ο Έλληνας Πρωθυπουργός το μόνο που πέτυχε ήταν η φραστική διαβεβαίωση πως αν παραστεί ανάγκη η Ε. Ε. θα στηρίξει πιο ενεργά την Ελλάδα. Το μόνο σημαντικό που κατάφερε ο κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο ήταν το μήνυμα που πέρασε στη Γερμανική κοινή γνώμη, μέσω της συνεντεύξεώς του στην Frankurter Allgemeine Zeitung όπου διευκρίνισε ότι : «..ούτε οι Έλληνες είναι απατεώνες και τεμπέληδες, όπως δεν είναι Εθνικοσοσιαλιστές οι Γερμανοί.. !» . Η δήλωση αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού έβαλε στη θέση τους όσους, από τη Γερμανική πλευρά, προάγουν τις άδικες επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Πάντως, αυτό το οποίο πέρασε στα «ψιλά» των Ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης για τη συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ ήταν η «προτροπή» της τελευταίας να μην προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ κι αν παραστεί ανάγκη η Ε. Ε. θα στηρίξει έμπρακτα τη χώρα. Αυτό ακριβώς δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με ελληνική αποκλειστικότητα. Ότι, δηλαδή, υπήρχε μυστική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας προς τη Γερμανική Κυβέρνηση πως μια ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα αντιμετωπιστεί με «Βέτο» από τις ΗΠΑ για να αποδυναμωθεί περαιτέρω η Ευρωζώνη. Αυτός ήταν και ο λόγος που άρον – άρον η Μέρκελ κάλεσε τον Παπανδρέου στο Βερολίνο, μετά και τη δημοσιοποίηση της συναντήσεως Παπανδρέου – Ομπάμα την προσεχή Τρίτη. Αυτό συζητήθηκε κυρίως μεταξύ των δύο και κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Βέβαια, προ ημερών κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Γερμανίας ο κ. Ίσσινγκ, ένας από τους πρωτεργάτες της ιδρύσεως και συστάσεως της Ευρωζώνης. Πρότεινε ανεπιφύλακτα να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και να μην της παρασχεθεί καμία απολύτως οικονομική βοήθεια από την Ε. Ε. και τη Γερμανία. Ωστόσο, όμως, ο κ. Ίσσινγκ, που με τα λεγόμενά του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προθέσεις της Καγκελαρίου, ανήκει στο Blog της Αμερικανικής πλευράς του Ατλαντικού και ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος της κερδοσκοπικής Goldman Sachs, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται πλήρως από την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τα σενάρια πτώχευσης της χώρας και την «ασυνεννοησία» στην Ευρώπη.

Αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συναντάται και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και αναμένεται να δεχθούμε μια πιο ουσιαστική «επίθεση» στήριξης, μετά και την αγορά υπέρογκων οπλικών συστημάτων από τη Γαλλία. Θα εκμεταλλευτεί ο Πρωθυπουργός την Τρίτη τα «μαθήματα» που του κάνουν οι δύο ηγέτες της Ευρώπης απέναντι στους Αμερικανούς ή θα υποκύψει στα συμφέροντά τους ; .

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η "BILD" ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα σημειώνοντας ότι ελληνική εφημερίδα έγραφε : "..Γερμανοί τουρίστες ελάτε και θα δείτε τι σημαίνει Ελληνική φιλοξενία !" . Και επεκτείνεται στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε από το Βερολίνο ότι παραμένει ανοιχτό .

Η BILD κάνει εκτενή αναφορά στα θύματα και τις ζημιές που υπέστη η Ελλάδα κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, σημειώνοντας ότι το 1960 η κυβέρνηση Αντενάουερ αποζημίωσε τη χώρα με 115 εκατομμύρια ευρώ, σύμβαση η οποία αναφέρεται ως "τελική" . Με τη Συνθήκη, όμως, Επανένωσης το 1990 της διαιρεμένης, μέχρι τότε, Γερμανίας γίνεται σαφή και ρητή επίκληση ότι η χώρα απαλλάσσεται από κάθε είδους αποζημιώσεις που εγείρονται από τις συνέπειες του Β' παγκοσμίου πολέμου. Αυτή τη Συνθήκη, αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα την επικύρωσε το Νοέμβριο του 1990 από τη ΔΑΣΕ. Επομένως, υποστηρίζει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών σε μια γνώμη το 2006, " ..το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν είναι πλέον διακαιολογημένο ! " .

Η ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ! Γερμανία σήμερα .

Μετά τις έρευνες της Εισαγγελίας Μονάχου αποκαλύφθηκε στη Βαυαρία ότι στο Μοναστήρι "Ettal" ο Ηγούμενος ασκούσε σωματική, ψυχολογική και μερικές φορές και σεξουαλική βία στους εγκλείστους μαθητές. Η αποκάλυψη συγκλονίζει, σήμερα, την κοινή γνώμη στη Γερμανία. Φοιτητής ανέφερε, ότι οι ξυλοδαρμοί και μερικές φορές η σεξουαλική βία ήταν καθημερινά φαινόμενα στη Μονή. Και δεν ήταν μόνον η άσκηση βίας στα παιδιά, αλλά ένας μαθητής ανέφερε ότι ιερέας υπέστη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους μοναχούς ! Η Διευθυντής της εφημερίδας Frankfurter Rundschau που ασχολήθηκε με το θέμα αναφέρει ότι : "..Για μένα αυτό είναι ένα γεγονός που έλαβε χώρα εδώ, τουλάχιστον από το 1971..", αναφερόμενη στη σεξουαλική κακοποίηση.
Στις προσπάθειες της Καθολικής Εκκλησίας παγκοσμίως να περιορίσει τα φαινόμενα αυτά, από την Αμερική και την Αγγλία, όπου ιερείς ασελγούσαν σε παιδιά, έρχεται να προστεθεί και αυτό το νέο πλήγμα στην, ήδη θολή, εικόνα της.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ .

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση χθες στη Βουλή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή κατά του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Άλλο η έξοδος από την κρίση και άλλο να χάσουμε την ψυχή μας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του κ. Σαχινίδη στις πιέσεις των αγορών και η φράση του ότι «είναι μεταφυσικό το δίλημμα δανεισμός ή ανάπτυξη».
«Στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και με επιχειρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Financial Times», αντέδρασε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε: «Ο υπουργός σας και ο πρωθυπουργός έχουν αναγνωρίσει πως τα μέτρα αυτά, αν δεν συνοδευτούν άμεσα με φορολογικά μέτρα που έχετε καθυστερήσει, με δέσμη αναπτυξιακών μέτρων που έχετε ήδη καθυστερήσει, θα οδηγήσουν τη χώρα στην ύφεση... Να μην ξεχνάτε πως στη θέση που κάθεστε έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί της παράταξης που έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνη. Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε πως είστε υφυπουργός; Οφείλετε να μην ξεχνάτε ούτε στιγμή ότι στη θέση που κάθεστε έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί της παράταξής μας, που καθόρισαν το πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο. Αλλο πράγμα η έξοδος από την κρίση και άλλο να χάσουμε την ψυχή μας. Δεν σας το επιτρέπουν τα εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ» .

«Οι αγορές είναι αγορές και δεν μπορούν να καθορίζουν την πολιτική της κυβέρνησης ... Ξέρετε κανέναν δανειστή να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει; Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μας γονατίσουν», υπογράμμισε στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Παπουτσής.
Η επίθεση Παπουτσή άφησε έκπληκτους ακόμα και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μαν. Κεφαλογιάννη να σχολίαζει: «Εγώ πλέον δεν έχω τι να πω μετά τα όσα καταμαρτύρησε ο κ. Παπουτσής προς την κυβέρνησή του».
(πηγή : Ναυτεμπορική)

Η Αμερικανική Κυβέρνηση θα "προσπαθήσει" να μπλοκάρει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ! "Παρωδία", λέει για το ψήφισμα ο Ερντογάν .

Για μια «παρωδία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση του αμερικανικού κογκρέσου να δεχτεί τον όρο γενοκτονία για τη σφαγή και εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έσπευσε, πάντως να καθησυχάσει την Άγκυρα, ότι η κυβέρνησή της θα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών και του τηλεοπτικού φακού, ο Τούρκος πολιτικός υποστήριξε ότι η απόφαση είναι απόρροια "εσφαλμένων πολιτικών". Υπογράμμισε ότι "η Τουρκία δεν πρόκειται να ενοχληθεί από μία τέτοια κωμωδία, μία τέτοια παρωδία, ένα τέτοιο τετελεσμένο γεγονός".
Πρόσθεσε, όμως ότι θα πληγούν οι διμερείς σχέσει των δύο χωρών. "Δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα χάσουμε", πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον επέστρεψε στην Άγκυρα, προκειμένου να εξετάσει σε συνεργασία με την κυβέρνηση τις επόμενες κινήσεις του. Πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΣΕ "ΛΑΘΟΣ" ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, η οποία τελικώς απεσύρθη !

Στην παραδοχή ότι ήταν λάθος η ρύθμιση για την τιμολόγηση των φαρμάκων -την οποία και απέσυρε προχθές το βράδυ εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών της συμπολίτευσης- προχώρησε χθες η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, λέγοντας ότι «ήταν σωστή η απόφαση να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο».

Η υπουργός, κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη λίστα φαρμάκων, μαζί με τους υπουργούς Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου -η οποία και εγκρίθηκε-, έγινε και πάλι δέκτης δυσμενών σχολίων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την κατεπείγουσα ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η τιμολόγηση των φαρμάκων υπολογίζεται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές των 15 χωρών της ΕΕ. Η κυρία Κατσέλη έκανε λόγο για «μη σωστή εκτίμηση κάποιων μεγεθών και πραγμάτων», προσθέτοντας ότι «πέσαμε θύματα του υπερβολικού ζήλου να γλιτώσουμε το επιπλέον ημερήσιο κόστος των 2,7 εκατ.λόγω της σημερινής τιμολόγησης».
Οπως έκανε γνωστό η υπουργός, θα γίνει διαβούλευση και θα επανακαταθέσει τη ρύθμιση.