Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η Αμερικανική Κυβέρνηση θα "προσπαθήσει" να μπλοκάρει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ! "Παρωδία", λέει για το ψήφισμα ο Ερντογάν .

Για μια «παρωδία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση του αμερικανικού κογκρέσου να δεχτεί τον όρο γενοκτονία για τη σφαγή και εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έσπευσε, πάντως να καθησυχάσει την Άγκυρα, ότι η κυβέρνησή της θα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών και του τηλεοπτικού φακού, ο Τούρκος πολιτικός υποστήριξε ότι η απόφαση είναι απόρροια "εσφαλμένων πολιτικών". Υπογράμμισε ότι "η Τουρκία δεν πρόκειται να ενοχληθεί από μία τέτοια κωμωδία, μία τέτοια παρωδία, ένα τέτοιο τετελεσμένο γεγονός".
Πρόσθεσε, όμως ότι θα πληγούν οι διμερείς σχέσει των δύο χωρών. "Δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα χάσουμε", πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον επέστρεψε στην Άγκυρα, προκειμένου να εξετάσει σε συνεργασία με την κυβέρνηση τις επόμενες κινήσεις του. Πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου