Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ !

ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ… και ο πραγματικός λόγος της συναντήσεως των δύο ηγετών.

Οι συζητήσεις στο Βερολίνο, μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κύλησαν ομαλώς και σαφώς στα πλαίσια που η Γερμανική πλευρά έθετε, εξαρχής, σαν στόχους. Δεν δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια άμεσα στην Ελλάδα, δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις «γερμανικές» επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τα μέσα ενημέρωσης και τους Γερμανούς βουλευτές και το κυριότερο, έθεσε τη διατήρηση του αυστηρού οικονομικού προγράμματος που πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά ο Έλληνας Πρωθυπουργός το μόνο που πέτυχε ήταν η φραστική διαβεβαίωση πως αν παραστεί ανάγκη η Ε. Ε. θα στηρίξει πιο ενεργά την Ελλάδα. Το μόνο σημαντικό που κατάφερε ο κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο ήταν το μήνυμα που πέρασε στη Γερμανική κοινή γνώμη, μέσω της συνεντεύξεώς του στην Frankurter Allgemeine Zeitung όπου διευκρίνισε ότι : «..ούτε οι Έλληνες είναι απατεώνες και τεμπέληδες, όπως δεν είναι Εθνικοσοσιαλιστές οι Γερμανοί.. !» . Η δήλωση αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού έβαλε στη θέση τους όσους, από τη Γερμανική πλευρά, προάγουν τις άδικες επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Πάντως, αυτό το οποίο πέρασε στα «ψιλά» των Ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης για τη συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ ήταν η «προτροπή» της τελευταίας να μην προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ κι αν παραστεί ανάγκη η Ε. Ε. θα στηρίξει έμπρακτα τη χώρα. Αυτό ακριβώς δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με ελληνική αποκλειστικότητα. Ότι, δηλαδή, υπήρχε μυστική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας προς τη Γερμανική Κυβέρνηση πως μια ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα αντιμετωπιστεί με «Βέτο» από τις ΗΠΑ για να αποδυναμωθεί περαιτέρω η Ευρωζώνη. Αυτός ήταν και ο λόγος που άρον – άρον η Μέρκελ κάλεσε τον Παπανδρέου στο Βερολίνο, μετά και τη δημοσιοποίηση της συναντήσεως Παπανδρέου – Ομπάμα την προσεχή Τρίτη. Αυτό συζητήθηκε κυρίως μεταξύ των δύο και κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Βέβαια, προ ημερών κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Γερμανίας ο κ. Ίσσινγκ, ένας από τους πρωτεργάτες της ιδρύσεως και συστάσεως της Ευρωζώνης. Πρότεινε ανεπιφύλακτα να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και να μην της παρασχεθεί καμία απολύτως οικονομική βοήθεια από την Ε. Ε. και τη Γερμανία. Ωστόσο, όμως, ο κ. Ίσσινγκ, που με τα λεγόμενά του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προθέσεις της Καγκελαρίου, ανήκει στο Blog της Αμερικανικής πλευράς του Ατλαντικού και ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος της κερδοσκοπικής Goldman Sachs, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται πλήρως από την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τα σενάρια πτώχευσης της χώρας και την «ασυνεννοησία» στην Ευρώπη.

Αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συναντάται και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και αναμένεται να δεχθούμε μια πιο ουσιαστική «επίθεση» στήριξης, μετά και την αγορά υπέρογκων οπλικών συστημάτων από τη Γαλλία. Θα εκμεταλλευτεί ο Πρωθυπουργός την Τρίτη τα «μαθήματα» που του κάνουν οι δύο ηγέτες της Ευρώπης απέναντι στους Αμερικανούς ή θα υποκύψει στα συμφέροντά τους ; .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου