Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Νυφικό... που λιώνει στο νερό

Απάντηση στο "αιώνιο" ερώτημα, τι να κάνει μια νύφη το νυφικό της, εφόσον το έχει αγοράσει, μετά τον γάμο και τα γλέντια, δίνουν οι επιστήμονες.

Κατασκεύασαν ένα νυφικό φιλικό προς το περιβάλλον, που μπορεί απλώς να διαλυθεί στο νερό. Σπουδαστές της μόδας και της μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Hallam, έφτιαξαν ένα φόρεμα που μπορεί να αποσυντεθεί σε πέντε κομμάτια.

Το φόρεμα περιέχει πολυβινύλιο, μία ουσία βιοδιασπώμενη, που χρησιμοποιείται στα απορρυπαντικά σε φακελάκια και όταν διαλύεται δεν βλάπτει το περιβάλλον.

Το δημιούργημά τους θα παρουσιαστεί σε έκθεση με τίτλο «βιώσιμος γάμος», που θα γίνει στον χώρο του πανεπιστημίου.

Βέβαια, η «τυχερή» νύφη θα πρέπει να προσέχει να μη βραχεί στη διάρκεια του γάμου και καλού κακού να έχει στο χέρι και μία ομπρέλα… για περίπτωση βροχής!

Τραγικό τροχαίο με θύμα 11χρονο

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι ένας 11χρονος στην Αργυρούπολη όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

Το δυστύχημα συνέβη στις 13:30 στην οδό Αργυρουπόλεως, όταν το αγόρι προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν μπόρεσε να αποφύγει τον 11χρονο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήταν όμως ήδη αργά.

Συνελήφθη η Άντζελα Δημητρίου

Στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου θα κρατηθεί όλο το Σαββατοκύριακο η Άντζελα Δημητρίου, η οποία συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές ανεκτέλεστες αποφάσεις για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια συνελήφθη από άνδρες του πρώτου τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, έξω από το κέντρο διασκέδασης Maya Maya όπου εμφανίζεται, στην πλατεία Μπουρναζίου.

Στις 12:10 το μεσημέρι η «Λαίδη» οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων και αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Χωρίς να φοράει χειροπέδες, ντυμένη λιτά με ένα μπεζ παντελόνι και ένα μοβ πουκάμισο, η Άντζελα Δημητρίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να μιλήσει τώρα και επιφυλάχθηκε να κάνει δηλώσεις κατά την έξοδό της από το γραφείο του εισαγγελέα.

Τον βρήκαν νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου μέσα σε γαζωμένο από σφαίρες αυτοκίνητο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί.

Σύμφωνα, με την αστυνομία το θύμα δολοφονήθηκε, καθώς δίπλα από το όχημα βρέθηκαν κάλυκες από πιστόλι. Το θύμα φέρει τραύματα από πυροβόλο όπλο. Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστής που ερευνούν την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά δε στο αυτοκίνητο, οι αρχές ανέφεραν ότι ανήκει σε Έλληνα, δίχως, ωστόσο, να μπορούν να πουν ακόμα με ακρίβεια, εάν αυτό ανήκε στο θύμα ή σε κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Αναστέλλονται οι δημόσιες επενδύσεις στην Πορτογαλία

Σε αγώνα δρόμου για ταχύτερη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης επιδίδεται και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο των κερδοσκόπων.

Όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, ένα από τα πρώτα μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας είναι η αναστολή ορισμένων δημόσιων επενδύσεων.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το έλλειμμα αυτό το έτος στο 7,3% του ΑΕΠ» βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον στόχο του 8,3% που είχε τεθεί στο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης, ανέφερε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Μας παρομοιάζουν με τον Γολγοθά τώρα οι Γερμανοί

Με «Γολγοθά» παρομοίασε σήμερα την Ελλάδα ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας Εξωτερικού Εμπορίου (BGA), Anton Berner, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα «Welt am Sonntag».

«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα είναι ένας ατελείωτος Γολγοθάς, στο τέλος του οποίου βρίσκεται η πτώχευση», είπε ο Berner, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας, παρά την οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα κηρύξει πολύ σύντομα στάση πληρωμών.

«Το σχέδιο διάσωσης ίσως βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί στην ανάγκη να κηρύξει στάση πληρωμών στις 19 Μαΐου, όμως απλώς τα προβλήματα θα αναβληθούν και μια μέρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο Berner εξέφρασε επίσης το φόβο ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία θα πιέσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση του ευρώ.

«Σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε ένα αδύναμο νόμισμα, αυξημένο πληθωρισμό, αλλά και ανεβασμένα επιτόκια, που θα φρενάρουν την ανάπτυξη», κατέληξε.

Πειρατεία σε γερμανικό δεξαμενόπλοιο

Ένα γερμανικό δεξαμενόπλοιο χημικών φορτίων κατέλαβαν Πειρατές στα ανοιχτά του Ομάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται στα ανοιχτά της Σομαλίας οι πειρατές κατάφεραν με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα να καταλάβουν το γερμανικό δεξαμενόπλοιο Marida Marguerite, χωρητικότητας 13.000 τόνων, και κρατούν τα μέλη του πληρώματος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ κατελήφθη ενώ βρισκόταν σε απόσταση 120 μιλίων νότια του Σαλαλάχ του Ομάν.

Τον λήστεψαν έξω από το σπίτι του

Θύμα ληστείας μπροστά στο σπίτι του έπεσε ένας άνδρας στην Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ.

Ο άνδρας βρισκόταν στην οδό Ολύμπου 23 όταν 2 άγνωστοι άνδρες τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα μάτια και το στόμα με πετσέτα, τον χτύπησαν στο κεφάλι και του άρπαξαν 200 ευρώ.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι δράστες αναζητούνται.

zougla

Εκρηξη σε ορυχείο στη Ρωσία

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ 200 ΑΤΟΜΑ



Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία αφού σημειώθηκε έκρηξη στο ορυχείο Raspadkaya τη στιγμή που βρισκόντουσαν μέσα σε αυτό περίπου 200 άτομα. Εχουν σπεύσει στο σημείο πρώτες βοήθειες.

troktiko

Ανησυχεί για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα ο Obama

«Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ». Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση.

Ο Obama εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του για τη δημοσιονομική αναταραχή που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την πορεία του αμερικανικού νομίσματος, δήλωσε: «Μια ισχυρή αμερικανική οικονομία συνεπάγεται ισχυρό δολάριο».

Ατύχημα με 60 τραυματίες σε ποταμό της Νέας Υόρκης

Ένα φέρι μποτ συγκρούστηκε σε αποβάθρα στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το φέρι μποτ, που συνδέει το Στάτεν Άιλαντ με το Μανχάταν, συγκρούστηκε με την αποβάθρα Σεντ Τζορτζ.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση, κανένας ευτυχώς σοβαρά.

Το 2003, έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το φέρι μποτ Άντριου Μπαρμπέρι είχε προσκρούσει σε αποβάθρα και πάλι στο Στάτεν Άιλαντ.

Ειρηνευτική πρωτοβουλία Ελλάδας - Τουρκίας προτείνει ο Κον - Μπεντίτ

Πρόταση στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να μελετήσει το ενδεχόμενο της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ευρώπη, ούτως ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας πρότεινε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον - Μπεντίτ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο ηγέτης των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο υπενθύμισε ότι η παράταξή του έχει ζητήσει να υπάρξει μια "ειρηνευτική πρωτοβουλία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως είπε, "εάν υπάρξει προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και αφοπλισμός, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί, ο τουρκικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί".

ΚΚΕ: Η προστασία του κεφαλαίου μοναδική έγνοια της Ε.Ε.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφάσισαν νέες θυσίες για τους λαούς, αποσκοπώντας «στην προστασία των υπερσυσσωρεμένων κερδών και κεφαλαίων των μονοπωλίων που ευθύνονται για την κρίση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των "16", το κομμουνιστικό κόμμα αναφέρει ότι ενισχύουν με 600 δισ. ευρώ τις τράπεζες, όταν μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού. "Οδηγούν τους εργαζόμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες στη φτώχεια, προκειμένου να υπερισχύσει το ευρώ έναντι του δολαρίου και να επικρατήσουν τα δικά τους μονοπώλια στον ανταγωνισμό τους που οξύνεται εντός και εκτός της ΕΕ", σημειώνει.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο οργανωμένος και αποφασιστικός αγώνας αποτελούν μονόδρομο για το λαό. Παράλληλα, κάνει λόγο για τη διαμόρφωση της αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, με στόχο "την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς".

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Λονδίνο

Περίπου 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνο. Ζητούν από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να μην υποχωρήσουν, στις συνομιλίες που έχουν με τους Συντηρητικούς για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου συσκέπτονταν οι βουλευτές των Φιλελευθέρων Δημοκρατών με τον ηγέτη του κόμματος, Νικ Κλεγκ, για να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στους Συντηρητικούς.

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος αποτελεί μείζον θέμα στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των Συντηρητικών, που κέρδισαν τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Παραίτηση Μπράουν ζήτησε εργατικός βουλευτής

Βουλευτής των Εργατικών κάλεσε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

"Ό,τι κι αν συμβεί τις επόμενες ημέρες, ο Γκόρντον Μπράουν δεν πρέπει να οδηγήσει τους Εργατικούς στις μελλοντικές εκλογές και θα πρέπει να παραιτηθεί πριν από το επόμενο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζον Μαν, βουλευτής από το Μπάσετλοου της κεντρικής Αγγλίας.

Και συμπληρώνει: "Κατά την προεκλογική εκστρατεία διαπίστωσα ότι η προσέγγιση των Εργατικών όσον αφορά την οικονομία, την υγεία και την εκπαίδευση είχε μεγάλη υποστήριξη, όμως η υποστήριξη προς τον Γκόρντον Μπράουν ήταν μικρή".

Επίσης, ο Τζον Μαν κατηγόρησε τον ηγέτη του κόμματος ότι εξαιτίας του οι Εργατικοί έχασαν "πολλές ψήφους".

Ο Τζον Μαν είναι ο πρώτος βουλευτής που ζητά την παραίτηση του Μπράουν μετά τις εκλογές.

Real News....



Επιτέλους...

ας πάνε οι κλέφτες φυλακή... αλλά ... ,


να φέρουν και τα λεφτά πίσω...







Χρησιμοποιούν την Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση

Μία σύνοδος κορυφής για να ηρεμήσουν τα πνεύματα συνήλθε χθες το βράδυ στη βελγική πρωτεύουσα, με την Ανγκελα Μέρκελ να κινεί τα νήματα.

Στόχος: Να προετοιμαστεί το έδαφος για την ενίσχυση της δημοσιονομικής εποπτείας στην ευρωζώνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον κρίσεις όπως αυτή που διανύει σήμερα η Ελλάδα και ενδεχομένως αύριο η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η καγκελάριος θεωρεί επιβεβλημένο να ενισχυθεί η «οικονομική διακυβέρνηση» της Ευρώπης των 16 και με τη θέση αυτή συμφωνεί και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί την κρίση στην Ελλάδα: Η Α. Μέρκελ για να βγει κερδισμένη από τις κρίσιμες εκλογές που διεξάγονται αύριο στη Ρηνανία - Βεστφαλία και ο Ν. Σαρκοζί για να επιβάλει περικοπές στον γαλλικό δημόσιο τομέα, με το επιχείρημα «κοιτάτε τι γίνεται στην Ελλάδα»...

Παράδειγμα προς αποφυγήν

Ο Μιχ. Χριστοφοράκος αποζημίωσε με 1,2 εκατ. ευρώ τη Siemens

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος κατέβαλε 1,2 εκατομμυρία ευρώ ως αποζημίωση προς τη γερμανική εταιρεία, Siemens σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το Ντερ Σπίγκελ, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε "φιλική διευθέτηση" του ζητήματος.

Το Ντερ Σπίγκελ τονίζει ότι "οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι ο Χριστοφοράκος δωροδόκησε πολιτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα για να εξασφαλίσει συμβόλαια για τον όμιλο Siemens".

Το τεύχος του γερμανικού περιοδικού θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Από τα τέλη του 2008, η Siemens είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από τον Χριστοφοράκο.

Ωστόσο, η διαδικασία διακόπηκε.

Πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας, όπως οι Κλάους Κλάινφελντ και Χάινριχ φον Πίρερ, είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς και έχουν ήδη δεχτεί να καταβάλουν αποζημιώσεις κατόπιν "φιλικής διευθέτησης".

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ινδία

Πολύ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι που ξερίζωσαν σπίτια και δέντρα κόστισαν χθες τη ζωή δεκάδων Ινδών, προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων, ενώ καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίσθηκαν κατά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις επαρχίες Ουτάρ Πραντές και Μπιχάρ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα ή από την κατάρρευση των σπιτιών τους.

Αύξηση της παιδικής εργασίας λόγω κρίσης προβλέπει ο ILO

O Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) με έκθεσή του που δημοσιεύεται σήμερα, προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση απειλεί να αναστρέψει την τάση των τελευταίων ετών να μειώνεται η παιδική εργασία.

Σύμφωνα με την έκθεση του ILO, που τιτλοφορείται "Επιταχύνοντας την δράση κατά της παιδικής εργασίας", εκτιμά ότι μεταξύ 2004-2008, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε από περίπου 222 εκατομμύρια σε περίπου 215 εκατομμύρια. Ωστόσο η πτώση αυτή, που φθάνει το 3% και θεωρείται μικρή από τον Οργανισμό, χαρακτηρίζεται επίσης αργή και άνιση στις διάφορες χώρες.

Η Ολλανδική κυβέρνηση και ο ILO διοργανώνουν την επόμενη εβδομάδα διάσκεψη η οποία θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στην απάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας ως το 2016.

Συλλήψεις πειρατών στη Σομαλία

Ολλανδικό πολεμικό πλοίο συνέλαβε χθες 11 Σομαλούς πειρατές κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον Ινδικό Ωκεανό σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχει στο πρόγραμμα «Αταλάντη».

Όπως έγινε γνωστό αεροσκάφος του σουηδικού πολεμικού ναυτικού εντόπισε μία ομάδα με τρία πλοιάρια στα οποία επέβαιναν πειρατές και ακολούθησε καταδίωξή τους από το ολλανδικό πολεμικό πλοίο Johan de Witt.

Oταν αυτό τους πλησίασε οι πειρατές πέταξαν στη θάλασσα διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στα πλοιάρια τους. Το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου ακινητοποίησε τα πλοιάρια και ύστερα από επιθεώρηση που έγινε βρέθηκε μέσα σ'αυτά εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε πειρατείες.

Συνελήφθησαν οι ένδεκα Σομαλοί πειρατές και κατασχέθηκαν τα σκάφη τους.

Στο χειρουργείο ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο βασιλιάς της Ισπανίας Χούαν Κάρλος προκειμένου να χειρουργηθεί για την αφαίρεση ενός οζιδίου από τον δεξιό πνεύμονα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο Χουάν Κάρλος θα υποβληθεί σε επέμβαση σήμερα σε νοσοκομείο της Βαρκελόνης.

Το οζίδιο(ογκίδιο)αυτό στον δεξιό πνεύμονα εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου,είπε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αφαιρεθεί και να εξεταστεί.

Ο βασιλιάς εισήλθε σήμερα στο νοσοκομείο "όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση",ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε δημόσια χθες το βράδυ και φάνηκε να βρίσκεται σε "άριστη"κατάσταση υγείας.

Πακιστάν: Εκτοξεύσεις πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Στην δοκιμαστική εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς που όμως μπορούν να φέρουν πυρηνικά προχώρησε με επιτυχία σήμερα το Πακιστάν σύμφωνα στρατιωτική πηγή της χώρας.

Όπως διευκρινίστηκε οι εκτοξεύσεις έγινα στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της αμυντικής της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι και ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού παρακολούθησαν την δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Ghasnavi,που μπορεί να φθάσει σε βεληνεκές τα 300 χιλιόμετρα και του πυραύλου Shaheen-Ι που μπορεί να φθάσει σε βεληνεκές τα 650 χιλιόμετρα.

"Οι δύο πύραυλοι έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους",αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να προσδιορίζεται η περιοχή που έγινε η δοκιμή.

Το Πακιστάν πραγματοποίησε πυρηνικές δοκιμές τον Μάιο του 1998 λίγες ημέρες ύστερα από παρόμοιες δοκιμές από την αντίπαλό του την Ινδία με την οποία ήλθε τρεις φορές σε πολεμική αντιπαράθεση ύστερα από την ανεξαρτησία τους από την Βρετανία το 1947.Οι τελευταίες δοκιμές δεν αναμένεται ότι θα αυξήσουν την ένταση μεταξύ τους.

Η στάχτη κλείνει πάλι ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Προβλήματα και πάλι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία. Ήδη η Ισπανία έκλεισε εννέα από τα αεροδρόμιά της και αναμένεται εντός της ημέρας να σταματήσει τη λειτουργία άλλων έξι.

Νωρίτερα η Υπηρεσία Ελέγχου Εναερίας Κυκλοφορίας της Ισπανίας(Αena) ανακοίνωσε θα κλείσουν εννέα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων της Λα Κορούνια, Σαντατέρ, Βαγιαδολίδ, Σαλαμάγκα και Λεόν,αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα έξι μεταξύ των οποίων του Μπιλμπάο και του Σαν Σεμπαστιάν. Το κλείσιμο αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα.

Πουλήθηκε το Harrods

Το ιστορικό βρετανικό πολυκατάστημα Harrods πωλήθηκε σήμερα από τον ιδιοκτήτη του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για 1,77 δισεκατομμύρια ευρώ στην Qatar Holdings, σύμφωνα το BBC.

Όπως μεταδίδει το BBC η συμφωνία υπεγράφη νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται να ανακοινωθεί στις προσεχείς ώρες. Το πολυκατάστημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1851, επιχειρούν περισσότερα από 300 καταστήματα.

Το σλόγκαν του Harrods είναι "όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους οπουδήποτε" (All Things for All People, Everywhere)και εκτιμάται ότι ετησίως 15 εκατομμύρια άνθρωποι ψωνίζουν σε αυτό.

Ο Φαγιέντ, ο οποίος επί δέκα χρόνια ηγήθηκε εκστρατείας για να αποδείξει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο γιος του Ντόντι έπεσαν θύματα συνωμοσίας, αγόρασε το Harrods το 1985 έναντι του ποσού των 615 εκατομμυρίων λιρών.

Αν και ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ζει στη Βρετανία εδώ και αρκετές δεκαετίες οι βρετανικές αρχές αρνούνται μέχρι σήμερα να του χορηγήσουν βρετανικό διαβατήριο.

Ως αντίποινα εξέθεσε αρκετούς βρετανούς πολιτικούς για ατασθαλίες αναγκάζοντας τους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Δεκτή από τον Πάπα παραίτηση Γερμανού επισκόπου

Ο πάπας Βενέδικτος έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του πρώην Επισκόπου του Άουγκσμπουργκ, Βάλτερ Μίξα ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Βατικανού.

Χθες,Γερμανοί εισαγγελείς και αξιωματούχοι της εκκλησίας δήλωσαν ότι οι αρχές ερευνούν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από τον Μίξα.

Γαλλία: λιτότητα και περικοπές α λα ελληνικά

Οι επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης αναγκάζουν τη Γαλλία να επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός Φιγιόν είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου το 2007 δηλώνοντας ότι η χώρα του «βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας». Μπροστά στον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης, τις επιθέσεις της κερδοσκοπίας και την αστάθεια των χρηματαγορών, ανακοίνωσε το πάγωμα των κρατικών δαπανών, με στόχο να επαναφέρει ώς το 2013 το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνησή της στους εταίρους της στην Ε.Ε. Σύμφωνα με το κυβερνητικό ανακοινωθέν, «για τα επόμενα τρία χρόνια οι κρατικές δαπάνες εκτός των χρεολυσικών τόκων, των εξόδων για συντάξεις, θα παγώσουν ως προς την απόλυτη τιμή τους. Οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες του κράτους θα μειωθούν με ελάττωση 5% το 2011».

70 ημέρες στους γονείς του Αλεξ για «απειλή» και «εξύβριση»

Ποινή φυλάκισης 70 ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας στους γονείς του Αλεξ για επίθεση και φθορές σε βάρος της οικογένειας και του ενός από τα δύο Ελληνόπουλα που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του 11χρονου. Τα δύο αδέλφια επέστρεψαν στη Βέροια με δικαστική απόφαση ενώ, από τον επόμενο μήνα, ξεκινούν οι δίκες των ενηλίκων που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Η Νατέλα Ιντσουαΐντσε και ο σύντροφός της Δημήτρης Σιαΐνης κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της «εξύβρισης» και της «απειλής», ενώ επιπλέον η πρώτη καταδικάστηκε για «φθορά ξένης περιουσίας» και ο δεύτερος για «ελαφρά σωματική βλάβη». Στις απολογίες τους μίλησαν «για φυσιολογική αντίδραση μιας μάνας και ενός πατέρα» και απέδωσαν τις πράξεις τους στην «αγανάκτηση για τη δολοφονία του παιδιού» τους.

"Kalo Kouragio" και από Ερντογάν !

Την ελπίδα του αλλά και την ευχή του ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα θα ξεπεραστούν «μια ώρα αρχύτερα», εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet.

Επίσης, ο κ. Ερντογάν ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος, παρατήρησε ότι η εικόνα που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι στρεβλωμένη από την εφαρμογή των κριτηρίων του Μάαστριχ και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το συντομότερο τις δυσκολίες .

«Ελπίζω η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα να μην επηρεάσει αρνητικά την περιοχή. Ελπίζω ότι η ελληνική η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τα προβλήματα μια ώρα αρχύτερα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ακόμη απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας Milliyet, απέκλεισε κάθε σκέψη αναβολής της επίσκεψης λόγω της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τo Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του κ. Ερντογάν κυριάρχησε στην τουρκική πολιτική σκηνή μετά την κρίση του 2001, και την εφαρμογή ενός ιδιαίτερα σκληρού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το πρόγραμμα αυτό οδήγησε σε σύντομη και θεαματική σταθεροποίηση της οικονομίας, σε πραγματική ανάπτυξη εντυπωσιακών ρυθμών και μία πολιτική σταθερότητα, πρωτόγνωρη στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Λειτουργία στην Αγία Σοφία θέλουν Άνθιμος και Ελληνοαμερικανοί

Προσκύνημα στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, για να κάνουν Θεία Λειτουργία, θα πραγματοποιήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 μέλη της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας».

Η "Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας" ιδρύθηκε το 2005 και έχει έδρα στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται με έδρα στο Λουξεμβούργο, και στόχος της είναι να λειτουργήσει ξανά ως χριστιανικός ναός η Αγία Σοφία. Πρόεδρος της Ενορίας είναι ο Κρις Σπύρου, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε ότι θα φτάσουν μέχρι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον πετύχουν.

Συνδέουν τον 34χρονο συλληφθέντα στον Κεραμεικό με επίθεση κατά αστυνομικών

Συνελήφθη, ύστερα από δεύτερο εις βάρος του ένταλμα ο 34χρονος, που είχαν εντοπίσει αστυνομικοί στις 3 Μαΐου, στην περιοχή του Κεραμικού, μαζί με τον Συμεών Σεϊσίδη. Το ένταλμα αφορά στην επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια στις 10 Ιουλίου του 2009.

Ο 34χρονος είχε μεταφερθεί σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατηγορούμενος για "παράνομη οπλοφορία" και "αντίσταση κατά της αρχής από άνθρωπο που έφερε όπλο". Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του, μετά την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του κατηγορούμενου με εκείνο που ελήφθη από πεταμένη ιατρική μάσκα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

"Σε συνέχεια του από 04.05.10 Δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ανακοινώνεται ότι, από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε πορτοφόλι 34 χρόνου ημεδαπού που συνελήφθη στον Κεραμεικό, την 21.20 ώρα της 03 Μαΐου 2010, ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό που ελήφθη από μία ιατρική μάσκα προσώπου που χρησιμοποιήθηκε - εγκαταλείφθηκε από δράστη, ο οποίος πυροβόλησε κατά λεωφορείου διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 63 στα Εξάρχεια, την 22.00 ώρα της 10 Ιουλίου 2009.

Σε βάρος του ανωτέρω 34χρονου ημεδαπού εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης το οποίο εκτελέσθηκε.".

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για "απόπειρα ανθρωποκτονίας" και ο 34χρονος θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο 34χρονος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου 2009. Κάνει δε λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία.

Εκδήλωσεις μνήμης για τα θύματα του δολοφονικού εμπρησμού

Πλήθος πολιτών βρέθηκε το μεσημέρι έξω από το κατάστημα της τράπεζας Marfin, στο οποίο τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας εμπρησμού, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της περασμένης Τετάρτης.

Οι πολίτες άφηναν στην είσοδο του κατεστραμμένου κτηρίου λουλούδια, συλλυπητήρια μηνύματα και κεριά. Ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες είχε στηθεί στο πεζοδρόμιο ένα μικρό "μνημείο".

Στο χώρο βρέθηκε και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων και πραγματοποίησε σιωπηρή διαμαρτυρία. Φορώντας λευκές μάσκες, ανάρτησαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν: "κανείς δεν μπορεί να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές" και "φτάνει πια με τη βία, την αδιαφορία, τη σιωπή".

Το απόγευμα τις Τρίτης 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα της βίας, με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. έξω από το τραπεζικό κατάστημα, στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Παπακωνσταντίνου uber alles

Συνταγματικό ατόπημα καταγράφηκε χθες στη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών να επιχειρεί να αποκτήσει υπερεξουσία, καθώς έδωσε στον εαυτό του τη δυνατότητα να κυρώνει μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις αντί της Βουλής.

Αναψαν φωτιές και με τη μεθόδευση αλλά και με την τροπολογία-προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο οι Παπακωνσταντίνου-Νιώτης

Οι χειρισμοί του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο Κοινοβούλιο από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέποντας τα πολιτικά δεδομένα ως προς τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, καθώς ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Τσίπρας, αλλά και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα ανακοίνωσαν πως δεν θα παραστούν.

Σκληρότερη λιτότητα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Στόχος του να ενταθούν οι προσπάθειες για μείωση του ελλείμματος στο 7,3% του ΑΕΠ μέσα στο 2010, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.

Ο κ. Σόκρατες ανακοίνωσε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες την πρόθεσή του να ενταθούν οι προσπάθειες σχετικά με το πρόγραμμα λιτότητας στη χώρα του και να ανασταλούν ορισμένες δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση του δημόσιου ελλείμματος μέσα στο 2010.

"Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το έλλειμμα αυτό το έτος στο 7,3% του ΑΕΠ βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον στόχο του 8,3% που είχε τεθεί στο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης",ανέφερε ο Σόκρατες στις δηλώσεις του προς τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της συνόδου κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα.

Τρέχουν να σβήσουν τη φωτιά που άναψαν

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, για την περιστολή των ανατιμητικών τάσεων στην αγορά, μετά την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 4,8% τον Απρίλιο.

Από προχθές, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, που είναι αρμόδια για τα θέματα της αγοράς, έχει αποδυθεί σε μαραθώνιο συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, ενώ εντείνει και τους ελέγχους. Βεβαίως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα από τις κινήσεις αυτές, καθώς:

Οι 8 πληγές του Μνημονίου

Το επαχθέστερο πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ κυρώθηκε από τη Βουλή και άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή ανατρέποντας εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας.

Κατάλυση εργασιακών σχέσεων, παράταση του εργασιακού βίου, μειώσεις αποδοχών, αλλά και συνεχή φορολογική λαίλαπα που δεν θα έχει τελειωμό μέχρι το 2014 κρύβει το Μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την «τρόικα» των δανειστών της αντί δανείου 110 δισ. ευρώ.

Η συνεχής και ασφυκτική παρακολούθηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι δεδομένη. Αυτονόητο είναι ακόμα ότι «εφόσον χρειαστεί, θα λαμβάνονται μέτρα» όπως σαφέστατα καταγράφεται στο Μνημόνιο. Στα γνωστά μέτρα των 20 δισ. ευρώ της διετίας 2010-2011 δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα, αν οι ελεγκτές κρίνουν ότι παρεκκλίνουμε, πλέον των «κρυφών» μέτρων περίπου 10 δισ. ευρώ που καταγράφονται στην τριετία 2012 -2014. (σ.σ. έχουν προηγηθεί μέτρα 11,6 δισ. ευρώ).

Τα «8» πακέτα μέτρων που υλοποιούνται από τώρα συνοψίζονται σε:

Ζ. Μ. Μπαρόζο: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να υπερασπιστούμε το ευρώ

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα υπερασπιστούν «το ευρώ ό,τι κι αν χρειαστεί» ενώ συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλά εργαλεία στη διάθεσή μας και θα τα χρησιμοποιήσουμε».

Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες των προτάσεων, οι οποίες θα υποβληθούν στους υπουργούς Οικονομικών και των 27 κρατών-μελών για έγκριση την Κυριακή.

Αρκέστηκε να επισημάνει ότι οι προτάσεις θα γίνουν υπό "τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες" του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσον η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αγοράσει ομόλογα που χρειάζονται οικονομική υποστήριξη, ο Μπαρόζο ξεκαθάρισε ότι δεν θα πει στην ΕΚΤ τι να κάνει.

Η Ελληνική κρίση επηρεάζει τις εκλογές σε Ρηνανία - Βεστφαλία

Το αποτέλεσμα των κρίσιμων αυριανών εκλογών που θα διεξαχθούν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα επηρεαστεί από την αντιμετώπιση που είχε η Γερμανία στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, σε σύνολο 13,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στο γερμανικό κρατίδιο, το 21% εκτιμάει ότι η οικονομική συμβολή της Γερμανίας στην διάσωση της Ελλάδας θα επηρεάσει την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

Επίσης αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα.

Χθες το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την διάθεση ποσού άνω των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, που θα είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά από την συνολική βοήθεια των 80 δισεκατομμυρίων ευρών που θα διατεθεί από τους ευρωπαίους εταίρους προς την Ελλάδα.

Απερρίφθη η αγωγή Γερμανών κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει Γερμανοί ακαδημαϊκοί ζητώντας να μην καταβληθεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα με το επιχείρημα ότι είναι αντίθετη με τις αρχές της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Όπως μεταδίδει σήμερα το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DAPD, το Συνταγματικό Δικαστήριο "πέταξε" την αγωγή των αντιτιθέμενων με την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα από το Γερμανικό κράτος.



Ντόρα: Πού έβλαψα; Στήριξα την Ελλάδα...

Το διαζύγιο Σαμαρά - Ντόρας βρίσκει μουδιασμένα τα στελέχη και τη Ν.Δ. μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Δεν απέκλεισε την ίδρυση κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πολύ πρόωρο να το πει κανείς» τόνισε

Ο πρόεδρος του κόμματος, ανακουφισμένος που μπήκε ένα τέλος στη δύσκολη σχέση του με την πρώην υπουργό, αναζητεί τώρα νέες συμμαχίες επιχειρώντας να ενεργοποιήσει στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί (Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος και άλλοι) και να δώσει την εικόνα ότι συνεχίζει με το βλέμμα στραμμένο προς τα εμπρός.

Από την άλλη, η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι παραμένει βουλευτής και παίρνει θέση μάχης απέναντί του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει δικό της κόμμα αργότερα.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από εκρήξεις στη Μπανγκόκ

Η έκρηξη τριών βομβών κοντά σε επιχειρηματική συνοικία της Μπανγκόκ είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Όπως δήλωσαν αστυνομικοί αξιωματούχο, υποψιάζονται ότι οι ισχυρές εκρήξεις, κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη περιοχή Σίλομ και κοντά σε ένα χώρο όπου έχουν κατασκηνώσει αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, μπορεί να έχουν προκληθεί από χειροβομβίδες.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε απλώς να ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Λίγο νωρίτερα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε, όπως και δύο πολίτες, σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς από εποχούμενο στην περιοχή Σίλομ, περίπου 50 μέτρα από το μέτωπο μιας κατασκήνωσης που καταλαμβάνουν εδώ και τέσσερις εβδομάδες οι διαδηλωτές με τα "κόκκινα πουκάμισα".

Δύο νεκροί σε ενέδρα στο Νταρφούρ

Δύο Αιγύπτιοι κυανόκρανοι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα στο Νταρφούρ.

Στην περιοχή του δυτικού Σουδάν μαίνεται εμφύλιος πόλεμος.

"Ένα κομβόι 20 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν σε τρία οχήματα ήταν ο στόχος μιας ενέδρας από άγνωστους ένοπλους άνδρες κοντά στο χωριό Κατίλα, στο Νότιο Νταρφούρ" δήλωσε ο Κεμάλ Σαΐκι, επικεφαλής επικοινωνιών της δύναμης του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ.

"Το κομβόι αποτελείτο από μέλη του αιγυπτιακού αποσπάσματος. Δυστυχώς, δύο σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά" προσέθεσε ο αξιωματούχος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Νιάλα, στο Νότιο Νταρφούρ.

Το Νταρφούρ είναι από το 2003 το θέατρο ενός πολύπλοκου εμφυλίου πολέμου, ο οποίος προκάλεσε 300.000 θανάτους σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΗΕ και 2,7 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Από την πλευρά του, το Χαρτούμ κάνει λόγο για 10.000 νεκρούς.

«Ίσως» Ντόρας σε νέο κόμμα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, μία ημέρα μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ, με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Η πρώην υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από βουλευτής και άφησε νέες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι πήρε μία απόφαση χωρίς να συγκαλέσει τα συλλογικά όργανα και να ακούσει τη γνώμη των βουλευτών".

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ δεν είχε συνεδριάσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες. "Οι βουλευτές δεν είχαν τη δυνατότητα να πουν τη γνώμη τους. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να τους ακούσει. Δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουν. Αυτή η εικόνα αδικούσε τους βουλευτές".

Σ. Μπερλουσκόνι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ζώνη του ευρώ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι η ζώνη του ευρώ βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, κατά τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ιταλίας, πρέπει "να ληφθούν αποφάσεις" για την υπεράσπιση της ευρωζώνης

Τίποτα δεν πήγε σωστά στο ατύχημα του Κόλπου του Μεξικού τονίζουν επιζώντες

Όλα πήγαν στραβά στο ατύχημα στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, δηλώνουν οι επιζώντες του περιστατικού σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

"Ήταν το χάος. Τίποτα δεν έγινε όπως είχε σχεδιαστεί, όπως έπρεπε να συμβεί", τόνισε σε αμερικάνικο δίκτυο ένας από τους επιζώντες.

"Οι άνθρωποι ούρλιαζαν. Ποτέ δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ποτέ" πρόσθεσε ένας άλλος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι συναγερμοί φαίνεται να μην λειτούργησαν ή να ήταν απενεργοποιημένοι αναφέρει ο δικηγόρος δύο εργαζομένων στην πλατφόρμα.

Κύμα φυγής από τις Εν. Δυνάμεις, αγγίζουν τους 1.000 οι παραιτηθέντες!

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας.

Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιτελείων και με βάση την ενημέρωση που έχει η ηγεσία τους, οι αξιωματικοί που έχουν παραιτηθεί από την αρχή του χρόνου έφτασαν τους 966, αριθμός πρωτόγνωρος για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση οι αξιωματικοί που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και πως, όποια στιγμή και να αποστρατευτούν, θα πάρουν ό,τι προβλέπεται σήμερα, είτε δεν έφτασαν στους αξιωματικούς είτε οι τελευταίοι δεν πείσθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, έχουν γίνει τρεις ρυθμίσεις:

* Από τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλονται καθόλου επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας.

* Προβλέπεται ρητά ότι όχι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι 31/12/2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία, και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

* Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας με κοινή απόφασή τους να αναπροσαρμόσουν τα επιδόματα κινδύνου (π.χ. ιπταμένων), λόγω της μείωσης που επέρχεται με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής τους.

1,2 έως 1,4 δισ. από έκτακτη εισφορά μέσω ΣΤΕ

Μεταξύ 1,2 έως 1,4 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν, σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας Hellastat, τα έσοδα του Δημοσίου από την κλιμακωτή έκτακτη εισφορά στα επιχειρηματικά κέρδη άνω των 100.000 ευρώ της χρήσης 2009.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι υψηλότερες από τον στόχο που αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για έσοδα 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Hellastat, από τα διαθέσιμα στοιχεία 1.000 κερδοφόρων επιχειρήσεων (Α.Ε. και ΕΠΕ) που έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό χρήσης 2009, η έκτακτη εισφορά που τους αναλογεί εκτιμάται σε 560 εκατ. ευρώ. Με βάση τα αποτελέσματα του 2008 και τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη των μεγεθών του 2009, η εταιρεία μελετών καταλήγει στην πρόβλεψη ότι οι κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις θα καταβάλουν στο ελληνικό Δημόσιο 1,8 δισ. ευρώ μέσω της φορολογίας εισοδήματος και άλλα 1,2 έως 1,4 δισ. ευρώ μέσω της έκτακτης εισφοράς.

Ρωσία: ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ «αποκαθηλώνει» σταδιακά τον μύθο του Στάλιν

Μία εβδομάδα μετά την εντολή του να δημοσιοποιηθούν τα ντοκουμέντα του Κρεμλίνου που επιβεβαίωναν ότι η σοβιετική ηγεσία είχε διατάξει τη σφαγή 22.000 αιχμάλωτων Πολωνών στρατιωτικών στο Κατίν, το 1940, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ δίνει άλλη μία ένδειξη, ότι ενθαρρύνει και επικροτεί μια περισσότερο ειλικρινή αποτίμηση του ιστορικού και πολιτικού ρόλου του Στάλιν, παραμονές μάλιστα των εορτασμών της 65ης επετείου της Μέρας της Νίκης - του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ή «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου» για τους Ρώσους.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ (1896-1974), τον άνθρωπο η στρατηγική ιδιοφυΐα του οποίου έσωσε εν πολλοίς από κατάρρευση το Δυτικό Μέτωπο μπροστά στις επελαύνουσες προς τη Μόσχα δυνάμεις του Γ' Ράιχ τον Οκτώβριο του 1941, νικητή της μάχης του Στάλινγκραντ το 1942 και του Κουρσκ το 1943, και ηγέτη της αντεπίθεσης, προέλασης και κατάληψης του Βερολίνου. Προχθές, το Κανάλι 1 της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης έπαιξε φιλμ του οποίου η ύπαρξη ήταν εδώ και τεσσερισήμισι δεκαετίες ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά του Κρεμλίνου. Το φιλμ, που είχε κινηματογραφήσει το 1966 ο δημοσιογράφος της τότε σοβιετικής τηλεόρασης Βλαντιμίρ Πόζνερ, περιείχε συνέντευξη του στρατάρχη Ζούκοφ, στην οποία, μεταξύ πολλών άλλων, απέδιδε την προέλαση των Γερμανών ναζί επί σοβιετικού εδάφους στην ελεεινή κατάσταση αποδιοργάνωσης στην οποία είχε περιέλθει τότε ο Κόκκινος Στρατός.

Αλλωστε είναι γνωστό από την Ιστορία ότι ο Στάλιν είχε καρατομήσει χιλιάδες «επικίνδυνους» αξιωματικούς, αντικαθιστώντας τους με πειθήνιους -αλλά πλήρως ανίκανους από στρατιωτική άποψη-κομματικούς κομισάριους.

Τότε, το Κρεμλίνο είχε διατάξει να καταστραφεί το φιλμ. Ομως, ο πατέρας του Πόζνερ είχε φυλάξει τη μία και μοναδική κόπια, που (φυσικά, με άκρα οικογενειακή μυστικότητα) διασώθηκε και για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε προχθές. Ο Ζούκοφ «είχε πει την αλήθεια», είναι και η εκπεφρασμένη άποψη της οικογένειας Πόζνερ.

Αντίθετος με την «τιμωρία» κρατών-μελών μέσω αφαίρεσης ψήφου ο Καγκελάριος της Αυστρίας

Αντίθετος με την προοπτική της αφαίρεσης του δικαιώματος ψήφου από κάποια χώρα, στις υπουργικές συνόδους της Ε.Ε. εμφανίστηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στο περιθώριο της συνόδου των αρχηγών των κρατών μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορούμε να άρουμε το δικαίωμα ψήφου μίας χώρας στις υπουργικές συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης" τόνισε.

Αναφορικά με την Ελλάδα πρόσθεσε ότι κανείς δεν ξέρει εάν θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια στο μέλλον αλλά για την ώρα το μέγεθος των δανείων είναι αρκετό.

"Πιστεύουμε ότι για την ώρα είναι αρκετό" ξεκαθάρισε προσθέτοντας πως "Από εκεί και πέρα αυτοί που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τι θα συμβεί σε πέντε χρόνια είναι τσαρλατάνοι" .

Όσον αφορά στην πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης πρόσθεσε "Ξέρω ότι όλος ο κόσμος διαφωνεί με αυτήν την ιδέα του ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι στην ΕΕ"

Παραδέχεται εκ των υστέρων τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή η Ντ. Μπακογιάννη

Την εκτίμησή της ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε λάθη εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ εξήγησε τους λόγους που η ίδια δεν δημοσιοποίησε τις διαφωνίες της για τους λάθους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης το διάστημα που ήταν υπουργός.


Όπως είπε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μόλις 151 βουλευτές δεν της επέτρεπε να εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή της όπου έκρινε ότι έπρεπε, παρά μόνον κατ' ιδίαν.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ακολουθήσει λάθος πορεία τα τελευταία 30 χρόνια, χαρακτήρισε, ωστόσο, άδικο το γεγονός ότι κάποιοι φορτώνουν τα πάντα στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε "πλήρη εικόνα" για το μέγεθος του ελλείμματος το 2008. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να έκρυβε στοιχεία, απάντησε: "Εγώ συνειδητά δεν το γνωρίζω και δεν το πιστεύω".

Επισήμανε ότι θα παραμείνει βουλευτής καθώς όπως είπε "για αυτή την έδρα έχω δώσει τους δικούς μου αγώνες και δικαιούμαι να τη διατηρήσω".

Αναφορικά με τις διαφωνίες της με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει δημοκρατική λειτουργία εντός του κόμματος καθώς δεν ανταλλάσσονται απόψεις και δεν ακούγονται επιχειρήματα.

Enet

Συμφωνία για το πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Σε οριστική συμφωνία για την ενεργοποίση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας ύψους 110 δισ. ευρώ κατέληξαν οι ηγέτες των 16 χωρών - μελών της ευρωζώνης. Ήδη, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς οι αρχηγοί των κρατών - μελών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία να ενισχύσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας εφαρμόζοντας πιο αυστηρούς κανόνες, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι το “ελληνικό πρόβλημα” τείνει να γίνει παγκόσμιο.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, που επικαλούνται τα δύο Πρακτορεία Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, χαρακτήρισε την κρίση "συστημική", τονίζοντας ότι απειλεί ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.

Νωρίτερα, η φήμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει έτοιμο σχέδιο για τη στήριξη των ευρωπαϊκών ομολόγων, είτε μέσω της απευθείας αγοράς τους είτε μέσω ενίσχυσης των τραπεζών, οδήγησε στον περιορισμό των απωλειών στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο έκλεισε με αρνητικό πρόσημο.