Σάββατο 8 Μαΐου 2010

"Kalo Kouragio" και από Ερντογάν !

Την ελπίδα του αλλά και την ευχή του ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα θα ξεπεραστούν «μια ώρα αρχύτερα», εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet.

Επίσης, ο κ. Ερντογάν ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος, παρατήρησε ότι η εικόνα που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι στρεβλωμένη από την εφαρμογή των κριτηρίων του Μάαστριχ και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το συντομότερο τις δυσκολίες .

«Ελπίζω η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα να μην επηρεάσει αρνητικά την περιοχή. Ελπίζω ότι η ελληνική η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τα προβλήματα μια ώρα αρχύτερα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ακόμη απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας Milliyet, απέκλεισε κάθε σκέψη αναβολής της επίσκεψης λόγω της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τo Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης του κ. Ερντογάν κυριάρχησε στην τουρκική πολιτική σκηνή μετά την κρίση του 2001, και την εφαρμογή ενός ιδιαίτερα σκληρού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το πρόγραμμα αυτό οδήγησε σε σύντομη και θεαματική σταθεροποίηση της οικονομίας, σε πραγματική ανάπτυξη εντυπωσιακών ρυθμών και μία πολιτική σταθερότητα, πρωτόγνωρη στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου