Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Συνδέουν τον 34χρονο συλληφθέντα στον Κεραμεικό με επίθεση κατά αστυνομικών

Συνελήφθη, ύστερα από δεύτερο εις βάρος του ένταλμα ο 34χρονος, που είχαν εντοπίσει αστυνομικοί στις 3 Μαΐου, στην περιοχή του Κεραμικού, μαζί με τον Συμεών Σεϊσίδη. Το ένταλμα αφορά στην επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια στις 10 Ιουλίου του 2009.

Ο 34χρονος είχε μεταφερθεί σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατηγορούμενος για "παράνομη οπλοφορία" και "αντίσταση κατά της αρχής από άνθρωπο που έφερε όπλο". Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του, μετά την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του κατηγορούμενου με εκείνο που ελήφθη από πεταμένη ιατρική μάσκα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

"Σε συνέχεια του από 04.05.10 Δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ανακοινώνεται ότι, από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε πορτοφόλι 34 χρόνου ημεδαπού που συνελήφθη στον Κεραμεικό, την 21.20 ώρα της 03 Μαΐου 2010, ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό που ελήφθη από μία ιατρική μάσκα προσώπου που χρησιμοποιήθηκε - εγκαταλείφθηκε από δράστη, ο οποίος πυροβόλησε κατά λεωφορείου διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 63 στα Εξάρχεια, την 22.00 ώρα της 10 Ιουλίου 2009.

Σε βάρος του ανωτέρω 34χρονου ημεδαπού εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης το οποίο εκτελέσθηκε.".

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για "απόπειρα ανθρωποκτονίας" και ο 34χρονος θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο 34χρονος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου 2009. Κάνει δε λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου