Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Πουλήθηκε το Harrods

Το ιστορικό βρετανικό πολυκατάστημα Harrods πωλήθηκε σήμερα από τον ιδιοκτήτη του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για 1,77 δισεκατομμύρια ευρώ στην Qatar Holdings, σύμφωνα το BBC.

Όπως μεταδίδει το BBC η συμφωνία υπεγράφη νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται να ανακοινωθεί στις προσεχείς ώρες. Το πολυκατάστημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1851, επιχειρούν περισσότερα από 300 καταστήματα.

Το σλόγκαν του Harrods είναι "όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους οπουδήποτε" (All Things for All People, Everywhere)και εκτιμάται ότι ετησίως 15 εκατομμύρια άνθρωποι ψωνίζουν σε αυτό.

Ο Φαγιέντ, ο οποίος επί δέκα χρόνια ηγήθηκε εκστρατείας για να αποδείξει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο γιος του Ντόντι έπεσαν θύματα συνωμοσίας, αγόρασε το Harrods το 1985 έναντι του ποσού των 615 εκατομμυρίων λιρών.

Αν και ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ζει στη Βρετανία εδώ και αρκετές δεκαετίες οι βρετανικές αρχές αρνούνται μέχρι σήμερα να του χορηγήσουν βρετανικό διαβατήριο.

Ως αντίποινα εξέθεσε αρκετούς βρετανούς πολιτικούς για ατασθαλίες αναγκάζοντας τους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου