Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τζίντζερ: To πολυχρηστικό

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον με τη μορφή του μπαχαρικού, στις δυτικές κοινωνίες, ενώ στην νότια Ασία χρησιμοποιείται και ως φάρμακο.


Μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες μορφές, είτε φρέσκο είτε επεξεργασμένο (ως συμπλήρωμα διατροφής, ως εκχύλισμα κ.α.).
Οι δράσεις του; Πολλές, συνοπτικά αναφέρουμε πως θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική, αντιμυκητιακή, αντιμικροβιακή και αντι-ιϊκή δράση.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, αφού από το εκχύλισμα του έχουν απομονωθεί περίπου 50 διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών ουσιών. Εξαιτίας αυτού λοιπόν του χαρακτηριστικού του έχει αποτελέσει αντικείμενο πληθώρας ερευνών.

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αυτής της ρίζας είναι γνωστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ωστόσο μόλις τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να κατανοήσουμε τους υπεύθυνους μηχανισμούς.

Κέρκυρα: 124 κιλά χασίς σε κλεμμένη βάρκα!

Τρεις σάκους που περιείχαν 78 δέματα...


με χασίς, συνολικού βάρους 124,72 κιλών και οποίοι ήταν τοποθετημένοι μέσα σε λέμβο χωρίς επιβαίνοντες, εντόπισε η λιμενική αρχή Κέρκυρας, χθες το απόγευμα (06-12-2010) στη θαλάσσια περιοχή Μπενίτσες. Τις αρχές ειδοποίησε κάτοικος της περιοχής ενώ η λέμβος σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν κλεμμένη.

Μεσσηνία: Ένας Κινέζος... επαγγελματίας στις απαγωγές!

O 39χρονος ήταν ο εγκέφαλος δύο απαγωγών που έγιναν το Φθινόπωρο στην Πελοπόννησο...


Η πρώτη απαγωγή έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2010 στην Γαστούνη Ηλείας με θύμα έναν 38χρονο Κινέζο. Η δεύτερη έγινε σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στην πόλη της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας...

Στις 18 Οκτωβρίου λοιπόν, ο 39χρονος Κινέζος μαζί με άλλους ομοεθνείς του, απήγαγε μια 47χρονη Κινέζα τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της πεζή. Την χτύπησαν, την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους και την πήγαν σε ένα διώροφο σπίτι, στον δήμο Λεύκτρου.

Όπως διαπιστώθηκε ο 39χρονος εγκέφαλος της απαγωγής, είχε νοικιάσει το σπίτι στις 20-09-2010, μαζί με άλλους ομοεθνείς του, από την οποία αποχώρησαν ξαφνικά αρχές Νοεμβρίου. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης στο χώρο αυτό, κρατούσαν το χρονικό διάστημα της απαγωγής την 47χρονη, από τον σύζυγο της οποίας ζητούσαν επίμονα την καταβολή σημαντικού χρηματικού ποσού για να την αφήσουν ελεύθερη.

Η οστεοπόρωση «χτυπά» τους άνδρες άνω των 50

Μελέτες επιβεβαιώνουν οι άνδρες άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν, όσο και οι γυναίκες, κίνδυνο να υποστούν κάποιο κάταγμα λόγω οστεροπόρωσης.


Η ηλικία, η κληρονομικότητα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ανεξάρτητα από το αν κάποιος παίρνει ή όχι κορτιζόνη είναι επιβαρυντικοί παράγοντες εμφάνισης οστεοπόρωσης στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1067 ασθενείς και 93 γιατροί.

Η έρευνα έγινε σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο οστικής πυκνότητας είτε λόγω βεβαρυμένου ιστορικού, είτε μετά από προτροπή γιατρού ή προληπτικά.

Η έρευνα έδειξε ότι το φυσιολογικό βάρος, η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και η τακτική σωματική άσκηση σε νεαρή ηλικία, είναι σημαντικοί προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στην ανδρική οστεροπόρωση.

Όπως εξήγησε ο κ. Γ. Τροβάς, ενδοκρινολόγος και ο Ν. Παπαϊωάννου, αναπληρωτής καθηγητής οθροπεδικής, σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, 55%, που είχαν κάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας διαγνώστηκαν τελικά με οστεοπόρωση.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι από πολλές διεθνείς μελέτες επιβεβαιώνεται ότι και οι άνδρες άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν, όσο και οι γυναίκες, κίνδυνο να υποστούν κάποιο κάταγμα λόγω οστεροπόρωσης.

Αναφέρεται μάλιστα ότι ο κίνδυνος αυτός για έναν μεσήλικα άνδρα είναι μεγαλύτερος από την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι έξι μήνες μετά από κάταγμα ισχίου η θνησιμότητα είναι διπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

Το σεξ δεν έχει... ηλικία!

Οι ηλικιωμένοι έχουν... ψυχή και εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το σεξ. Αλλά οι ασθένειες που τους ταλαιπωρούν ή και η απουσία ευκαιριών είναι ανασταλτικός παράγοντας!


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν, τουλάχιστον, Αυστραλοί ερευνητές.

Η λεγόμενη "αρσενική" ορμόνη, η τεστοστερόνη, συνδέεται άμεσα με το πόσο συχνά ένας άνδρας άνω των 75 διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις και οι γιατροί επιβάλλεται να προχωρήσουν σε επιπλέον μελέτες για να διαπιστώσουν εάν μία θεραπεία υποκατάστασης ορμονών πιθανόν να ωφελήσει τους ηλικιωμένους άνδρες, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η Ζόι Χάιντ του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και οι συνεργάτες της μελέτησαν περισσότερους από 2.700 άνδρες ηλικίας από 75 έως 95 χρόνων και τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine. Οι ερευνητές υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την υγεία, τις σχέσεις και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

«Μπορεί οι ηλικιωμένοι άνδρες να έχουν περιορισμένη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά το σεξ παραμένει τουλάχιστον για το 1/5 των ανδρών ηλικίας από 90 έως 95 χρόνων κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ανατρέποντας το στερεότυπο των ασεξουαλικών ηλικιωμένων», υποστηρίζει η Αυστραλιανή ερευνήτρια.

«Από αυτούς που είναι σεξουαλικά ενεργοί, περισσότερο από τον 40% είναι δυσαρεστημένοι με τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας», συνεχίζει η ίδια.

Η ηλικία είναι ουσιαστικός παράγοντας αλλά εξίσου σημαντικός είναι και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, η έλλειψη ενός ενδιαφέροντος συντρόφου και η ύπαρξη διαφόρων νοσημάτων που ποικίλουν από διαβήτη μέχρι καρκίνο του προστάτη.

Οι 10 χειρότεροι παίκτες του Καμπιονάτο

Όλοι οι ποδοσφαιριστές θεωρούν τιμή τους να παραλαμβάνουν βραβεία, όμως υπάρχει και ένα που κανένας δεν θα ήθελε. Είναι το Βidone d' Oro που απονέμεται στον χειρότερο παίκτη του Καμπιονάτο.

Κριτήριο εκτός της κακής απόδοσης των παικτών είναι και τα χρήματα που ξόδεψε η ομάδα τους για να τους αποκτήσει. Πέρυσι "νικητής" ήταν ο Φελίπε Μέλο της Γιουβέντους.

Φέτος το βραβείο διεκδικούν οι Αντριάνο (Ρόμα), Ντιέγκο Ρίμπας (Γιουβέντους), Αλεσάντρο Μαντσίνι (Ίντερ), Ροναλντίνιο (Μίλαν), Μάρκο Ματεράτσι (Ίντερ), Αμάουρι (Γιουβέντους), Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους), Αντόνιο Κασάνο (Σαμπντόρια), Αντριάν Μούτου (Φιορεντίνα), Φελίπε Μέλο (Γιουβέντους).

Όλος ο ουρανός χωράει στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Ένα πλανητάριο έρχεται να σας ταξιδέψει τσ’ αστέρια, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

To Stellurium είναι ένα ανοικτού κώδικα, πλανητάριο που μπορεί και απεικονιζει στην οθόνη του υπολογιστή σας μια ρεαλιστική 3D εικόνα του ουρανού, όπως θα την έβλεπε κάποιος που χρησιμοποιούσε τηλεσκόπιο.

Το  νέο εικονικό πλανητάριο, διαθέτει ένα κατάλογο με πάνω από 600.000 άστρα, τα οποία, χρησιμοποιώντας τους έξτρα καταλόγους, μπορούν να επεκταθούν έως τα 210 εκατομμύρια αστέρια.

Εκτός όμως από τα αστέρια η εφαρμογή, επιτρέπει στο χρήστη να δει εικονικές ηλιακές εκλείψεις ή εκλείψεις της σελήνης αλλά και να πάει μία βόλτα μέχρι τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να δει τους δορυφόρους τους

Στη νέα έκδοση που κυκλοφορεί,  (0.10.6), έχει βελτιωθεί πολύ η ταχύτητα κι έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες είναι η ζώνη ώρας και "Solar System Editor".

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου για την οικονομία

H Eλλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από προκλήσεις...

οι οποίες δεν τελειώνουν με την εξασφάλιση της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόϊκα τον προσεχή Μάρτιο, όπως κάποιοι, εσφαλμένα, ισχυρίζονται. Το 2011 θα είναι αναμφίβολα μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά δεν θα είναι η τελευταία. Το μέλλον προοιωνίζεται εξαιρετικά δυσχερές κι αβέβαιο γιατί σαν τον τζίτζικα του γνωστού μύθου, δεν φροντίσαμε στο παρελθόν να μαζέψουμε αλλ’ αντιθέτως σπαταλήσαμε υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ακόμα κι αν η χώρα καταφέρει να ξεπεράσει την τεράστια δοκιμασία των διαρθρωτικών αλλαγών αλώβητη κι εξασφαλίσει την ομαλή ροή των δανείων από την τρόϊκα μέχρι το 2013 οπότε και λήγει τυπικά η ισχύς του μνημονίου, έχει μια μεγαλύτερη πρόκληση, που την περιμένει το 2014 και 2015. Οπότε και λήγουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 150 δις ευρώ, δηλαδή πολύ παραπάνω από το σύνολο των δανείων, που παίρνουμε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κι επί του παρόντος δεν υπερβαίνουν τα 110 δις ευρώ.

Ο.Ρεν: Σύντομα η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας

Αναφορικά με τα stress test των τραπεζών ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου απόσβεσης των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, γεγονός που θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της.

Ερωτηθείς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin, ο Επίτροπος Ολι Ρεν υπενθύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα. «Αυτό θα γίνει σύντομα και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της», δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Ντομινίκ ιδού ο λαός σου

newsit

Ο μακαρίτης Παναγιώτης Κανελλόπουλος άφησε τραγικά αποτυχημένες ατάκες να κυνηγάν τη μνήμη του.

 Αποκάλεσε σύγχρονο Παρθενώνα τη Μακρόνησο και στην απόλυτη ένδειξη υποτέλειας απευθύνθηκε στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλήτ με το περίφημο : Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας. Παρουσίαζε τότε τους δύσμοιρους και ταλαιπωρημένους Έλληνες φαντάρους της μιας πλευράς, Έλληνες πάντως. Μετά την Κατοχή, προ του εμφυλίου.

Τον θυμήθηκα και τα θυμήθηκα βλέποντας τον πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και τον Ντομινίκ Στρος Καν τον διευθυντή του ΔΝΤ να δίνουν κοινή συνέντευξη, δεν ήταν απλώς δηλώσεις , και να απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τι δουλειά έχει ο Στρος Καν να απευθύνεται στους Έλληνες; Ανεξαρτήτως του τι λέει, αν μου είναι συμπαθής ή όχι. Ποιος είναι θεσμικά ο ρόλος και η θέση του, που του επιτρέπει για να ομιλεί;

Ο πρωθυπουργός έπεσε πάνω στα ΜΑΤ!

Λίγο μετά την συνάντησή του με τον Ντομινίκ Στρος Καν και ενώ κατέβαινε την Βασιλίσσης Σοφίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει με τα πόδια στη Βουλή για μια μίνι σύσκεψη για τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό.


Ενώ λοιπόν κατέβαινε την Βασιλίσσης Σοφίας, την ίδια ώρα και στο ίδιο πεζοδρόμιο την ανέβαινε τρέχοντας μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Μόλις οι άνδρες των ΜΑΤ είδαν τον κ. Παπανδρέου όπως ήταν φυσικό "φρέναραν" απότομα! Τότε ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και όπως συνηθίζει χαιρέτησε έναν - έναν τους άνδρες των ΜΑΤ.

Συνεχίζοντας τον δρόμο του προς τη Βουλή ακούστηκε μάλιστα ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ να μονολογεί: "Τώρα, μάλιστα. Δουλεύω και δωρεάν!"
Σχόλιο: Να , κάτι τέτοια ακούει ο πρωθυπουργός και μετά μας λέει : "..με πιάνουν οι πολίτες στο δρόμο και μου λένε κόψε μας τους μισθούς .. " !

Νέο φάρμακο για τις εξωσωματικές σύντομα στην Ελλάδα

Το νέο φάρμακο είναι μακράς δράσης δηλαδή, η ορμόνη FSH που περιέχει, έχει δράση 7 ημερών και έτσι η γυναίκα δεν θα χρειάζεται να κάνει καθημερινά ενέσεις.

Ένα νέο φάρμακο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 και στην Ελλάδα, θα κάνει πιο φιλική τη θεραπεία στην οποία υποβάλλονται οι γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν με εξωσωματική γονιμοποίηση. Πρόκειται για τη βιοσυνθετική ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη FSH η οποία θα χορηγείται μία φορά σε ενέσιμη μορφή και η δράση της θα διαρκεί επτά ημέρες.

Σήμερα η ορμόνη αυτή χορηγείται καθημερινά για διάστημα 8-10 ημερών προκειμένου να επιτευχθεί διέγερση των ωοθηκών ώστε να παράγουν τον επαρκή αριθμό ωαρίων που απαιτούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μεγάλο το ποσοστό των νέων στην ΕΕ που είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι

Επίσης πάνω από τους μισούς ενήλικες στην ΕΕ, συγκεκριμένα ποσοστό 50,1%, είναι σήμερα υπέρβαροι.


Το προσδόκιμο ζωής έξι αυξηθεί κατά έξι χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 1980, αλλά παρά τις εκστρατείες ενημέρωσης, οι περισσότεροι ενήλικες είναι υπέρβαροι ή επιμένουν να καπνίζουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και επιβαρύνοντας τα εθνικά συστήματα υγείας και την οικονομία των κρατών τους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Σε έκθεση για την κατάσταση υγείας στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που εδρεύει στο Παρίσι, και η Κομισιόν, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια το ποσοστό των υπέρεβαρων έχει υπεριδπλασιασθεί στις περισσότερες χώρες.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι όμως ότι "ο ένας στους επτά Ευρωπαίους νέους, ηλικίας από 11 έως 15 ετών είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος" και στον ευρωπαϊκό νότο το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Στη Μάλτα το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών έχει φθάσει στο 29,5%, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία στο 18,8%, στην Ιταλία στο 18,3% και στην Ισπανία στο 16,7%.

Καρχαρίας έχει γίνει... «σκιά» του σωτήρα του

Επαγγελματίας ψαράς έσωσε από βέβαιο θάνατο έναν λευκό καρχαρία. Κι εκείνος καθημερινά τον ακολουθεί, αναζητώντας το χάδι και τη στοργή του!


Την απίστευτη ιστορία αγάπης και ευγνωμοσύνης, που υπερβαίνει ακόμη και τους νόμους της φύσης, έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότια Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του.

Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

Η νέα Μπάρμπι στο στόχαστρο του... FBI

Η κούκλα Μπάρμπι ανέκαθεν αποτελούσε το όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού. Η νέα έκδοσή της, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως εργαλείο παιδικής πορνογραφίας.

Η νέα κούκλα Μπάρμπι, εξοπλισμένη με μια μικροσκοπική κάμερα κρυμμένη στο στήθος της, έγινε αιτία να σημάνει διαδικτυακός συναγερμός από το FBI, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία των ΗΠΑ να τονίζει πως το διάσημο ανά τον κόσμο παιδικό παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς για παιδική πορνογραφία.

Η προειδοποίηση, που εκδόθηκε από το γραφείο του FBI στο Σακραμέντο στις 30 Νοεμβρίου με τον τίτλο «Barbie Video Girl: μια πιθανή μέθοδος παραγωγής παιδικής πορνογραφίας», αναφέρει ότι η κάμερα της κούκλας μπορεί να καταγράψει περισσότερα από 30 λεπτά ταινίας και στη συνέχεια να τα ανεβάσει στον υπολογιστή.

Ο συναγερμός του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών καλύφθηκε δημοσιογραφικά καθώς εστάλη κατά λάθος σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Εκπρόσωπος του FBI υποβάθμισε τη σημασία του μηνύματος και τόνισε ότι ήταν προς ενημέρωση των αστυνομικών αρχών.

Έλεος πια – Ξαναγεμίζει σκουπίδια η Αθήνα

Αλληλοκατηγορούνται οι πολιτικοί με τους δημάρχους, ξανααπεργούν οι εργαζόμενοι και τελικά τα σκουπίδια θα είναι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αθήνας.


Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ένωσε και ύψωσε μαζί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γ.Καμίνη τους καταγγελτικούς τους τόνους κατά του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη όμως τους τόνους των σκουπιδιών δεν θα τους μαζέψει πάλι κανείς.
 
Γιατί είτε δικαίως είτε αδίκως κατηγορούν τον Ν.Κακλαμάνη ότι δεν προκήρυξε εγκαίρως θέσεις συμβασιούχων για την καθαριότητα, καθαριότητα δεν βλέπουμε παρά μονίμως σκουπίδια, τα οποία όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Αθηναίων δεν θα τα μαζέψουν για άλλες 48 ώρες αφού απεργούν και πάλι με αιτήματα την τακτοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή των δεδουλευμένων.
 

Θεσσαλονίκη: Μαύρη πρωτιά - Πρωταθλήτρια της ανεργίας!

Σε 110.000 υπολογίζονται πανελλαδικά οι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι που βρέθηκαν εκτός εργασιακού στίβου μέσα στο 2010, με το 20-30% αυτών να προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη...


Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού, που έχει εγγεγραμμένα 3.000 μέλη. Μάλιστα, η πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Καλαντίδου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κύμα απολύσεων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και την περίοδο των εκπτώσεων που ακολουθεί, υπενθυμίζοντας ότι οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κάνουν λόγο για απώλεια 400.000 θέσεων εργασίας εντός του 2011.

Υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που συζητείται, «θα ευνοεί ακόμη παραπάνω τους επιχειρηματίες, οι οποίοι και με διευρυμένο ακόμη περισσότερο πια το νομικό πλαίσιο, θα κρατούν και το μαχαίρι και το πεπόνι», κάλεσε τους εργαζομένους σε συστράτευση, για να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού οι «εκπτώσεις» στα δικαιώματά τους.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Ευελπίδων

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό του γραμματέα νεολαίας του Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Ευελπίδων, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών.


Ζητά από το συνάδελφό του που θα διενεργήσει την έρευνα να διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, εφόσον συναινέσει ο τραυματίας, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Αντικείμενο της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν και από ποιους έχει διαπραχθεί το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με δεκάδες άλλους νεαρούς, είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι έξω από την εισαγγελία, αναμένοντας την προσαγωγή 45 νεαρών που συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε τη Δευτέρα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ένταση ξέσπασε όταν οι νεαροί, που πληροφορήθηκαν ότι έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία οι δικογραφίες για τους συλληφθέντες, επιχείρησαν να μπουν στο ισόγειο του κτιρίου. Εκεί απωθήθηκαν από ισχυρή ομάδα ΜΑΤ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους.

Από τους 45 νεαρούς που έχουν συλληφθεί, οι 17 είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο ανηλίκων με ρητή δικάσιμο. Οι υπόλοιποι 28 παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για πράξεις κακουργηματικές και πλημμεληματικές ανά περίπτωση. Τα κακουργήματα αφορούν το νόμο περί κουκουλοφόρων. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων δραστών για τα κακουργήματα της έκρηξης, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών.

Εντόπισαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών στην Κύπρο

Μεγάλο αριθμό παράνομων αναβολικών και πρώτη ύλη παρασκευής απαγορευμένων φαρμάκων εντόπισε, σήμερα, η Κυπριακή Αστυνομία στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής εκστρατείας.


Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι, εκτός από την Κύπρο, η εκστρατεία κάλυψε την Ολλανδία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιρλανδία και Αυστρία και έχει επεκταθεί και στην Αμερική.

Στην Κύπρο ερευνήθηκαν επτά ύποπτοι χώροι, αλλά μόνο σε έναν εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός σκευασμάτων και συσκευασιών, καθώς και πρώτη ύλη παρασκευής απαγορευμένων φαρμάκων, δηλαδή στεροειδών αναβολικών. Όλα κατασχέθηκαν και θα μεταφερθούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα παράνομα φάρμακα στέλνονταν στο εξωτερικό, ενώ ερευνάται κατά πόσο έχουν διοχετευτεί και στην κυπριακή αγορά.

Ο Καμμένος στην Βουλή με μπλουζάκι: "Greece is not for sale"

Την δική του δήλωση θέλησε να κάνει ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθώντας τον αντι-μνημονιακό δρόμο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και γαλάζια γράμματα, το οποίο είχε ένα... ξεκάθαρο μήνυμα προς τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Greece is not for sale» ήτοι «Η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα» έγραφε το μπλουζάκι του βουλευτή της ΝΔ, που προκάλεσε αν μη τι άλλο αίσθηση.

Βέβαια, ο Ντομινίκ Στρος Καν δε θα... λάβει ποτέ το μήνυμα, αφού ο κ. Καμμένος δεν είναι μέλος της Επιτροπής στην οποία θα μιλήσει ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ...

Κάντε ηλιοθεραπεία για να ζήσετε περισσότερο

Οι γυναίκες που εκτίθενται στον ήλιο έχουν περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους; Τι λένε οι επιστήμονες αλλά και τι πρέπει να προσέξετε...


Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες δίνουν έμφαση στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έκθεση στον ήλιο για την υγεία μας και μας καλούν να προστατευθούμε. Μια νέα έρευνα έρχεται τώρα να δείξει ότι, αντιθέτως, η παραμονή στον ήλιο επιμηκύνει τη ζωή μας και κρύβει περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους για την υγεία μας. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, οι γυναίκες που κάνουν συχνά ηλιοθεραπεία και μαυρίζουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο. Την έρευνα πραγματοποίησαν ειδικοί σε θέματα καρκίνου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D που παράγονται στον οργανισμό από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο εμποδίζουν την εμφάνιση πληθώρας ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης, ενώ επίσης δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη θρομβώσεων ή ακόμη και όγκων.
 

Σοσιαλιστές κατά Στρος Καν - Τα "άκουσε" από τους έλληνες βουλευτές

- Βάσω Παπανδρέου και Μίμης Ανδρουλάκης δεν χαρίστηκαν στον ισχυρό άνδρα της παγκόσμιας οικονομίας
- Στρος Καν: Εάν ήμουν Έλληνας θα ήμουν κι εγώ στις διαδηλώσεις
- Ζήτησε άνοιγμα επαγγελμάτων, νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και αλλαγές στην ανταγωνιστικότητα

Με καχυποψία υποδέχθηκαν οι βουλευτές της Επιτροπής των Οικονομικών της Βουλής τον πρόεδρο του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, με την Βάσω Παπανδρέου να στριμώχνει τον ισχυρό άντρα της οικονομίας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ορθά κοφτά στον κ. Στρος Καν πως η Ελλάδα αναγκάστηκε να υπογράψει μία σύμβαση με την πλάτη στον τοίχο, με μέτρα και όρους πολύ δύσκολα. Μάλιστα, με νόημα η κα Παπανδρέου απηύθυνε ερωτήματα στον πρόεδρο του ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά “εσείς που έχετε εμπειρία δεν γνωρίζατε πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει; Η επιμήκυνση των 110 δισ ευρώ που πιστεύω πως θα γίνει, αρκεί”;

Μάλιστα, η κα Παπανδρέου δήλωσε προς τον κ. Στρος Καν πως αυτή η οριζόντια λιτότητα οδήγησε σε μεγάλη ύφεση, ανεργία και μείωση εσόδων και τον ρώτησε εάν θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Google.

Tο νέο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Google θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν  ηλεκτρονικά βιβλία μέσω του διαδικτύου.


Ήδη το βιβλιοπωλείο διαθέτει 3 εκατομμύρια τίτλους στο δυναμικό του, εκ των οποίων πολλοί από αυτούς είναι δωρεάν και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τους βρει στην επίσημη ιστοσελίδα του Google Books.

Τα βιβλία που αγοράζει ο χρήστης, αποθηκεύονται στο "cloud" της Google, και στη συνέχεια μπορεί να της φορτώσει να τα διαβάσει μέσω ειδικών συσκευών όπως κινητά που λειτουργούν με Android, iPhone, και φυσικά iPad και σε όλους τις συσκευές e-reader.

Πολλοί είναι πάντως που πιστεύουν οτι το νέο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο συνδυάζει όλα τα θετικά στοιχεία μεταξύ των αντιπάλων Amazon, Barnes & Noble και Apple, κρατώντας πάντα το interface σε απλή μορφή, όπως το συνηθίζει.

Τέλος αν και η αγορά των e-books έχει αρχίσει να γίνεται πολύ ανταγωνιστική, η Google δεν φαίνεται να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και μπαίνει δυναμικά.

10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά το σεξ!

Εσείς τι κάνετε αμέσως μετά το σεξ; Κοιμόσαστε; Βλέπετε τηλεόραση; Παίρνει ο καθένας το δρόμο του για δουλειά;

Το διάστημα αμέσως μετά το σεξ, είναι ένα από τα ωραιότερα. Ο οργανισμός έχει απελευθερώσει διάφορες ορμόνες που “σιγοντάρουν” ένα ζευγάρι να έρθει πιο κοντά. Δεν είναι κριμα να χάνετε αυτήν την ευκαιρία;

Πάρε μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε και να κρατήσετε αυτήν την όμορφη αίσθηση όσο μπορείτε περισσότερο...

Μια ασπιρίνη την ημέρα τον καρκίνο κάνει πέρα;

Η έρευνα αυτή αναμένεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα καθώς η ασπιρίνη έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους κάθε χρόνο.


Η λήψη μικρής ποσότητας ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες και τα ευρήματα είναι τόσο ισχυρά ώστε να προτείνεται σε ανθρώπους άνω των 40 να λαμβάνουν προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα.

Σε μελέτη που βασίστηκε σε οκτώ κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 25.570 ασθενείς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι από καρκίνο μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε μικρές δόσεις, δηλαδή μέχρι και 75 μιλιγκράμ την ημέρα, ήταν κατά 21% λιγότεροι στη διάρκεια των ερευνών και κατά 34% μετά από πέντε χρόνια.

Η ασπιρίνη εμφανίστηκε να προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως από τον καρκίνο του γαστρεντερικού, επισημαίνει η μελέτη, με τα ποσοστά των θανάτων που καταγράφηκαν από αυτή τη μορφή καρκίνου να είναι περίπου 54% χαμηλότερα μετά από πέντε χρόνια μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε σχέση με εκείνους που δεν λάμβαναν.

Απέδειξαν οι επιστήμονες ότι τα κινητά είναι επικίνδυνα για τις εγκύους

Και στις δύο έρευνες ένα ποσοστό περίπου 3% των παιδιών θεωρείται ότι είχαν ασυνήθιστη συμπεριφορά.

Οι μέλλουσες μητέρες που χρησιμοποιούν τακτικά κινητά τηλέφωνα έχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, κυρίως αν και τα ίδια τα παιδιά κάνουν χρήση των τηλεφώνων, σύμφωνα με μία δανέζικη έρευνα.

Η έρευνα έγινε σε περίπου 100.000 έγκυες γυναίκες μεταξύ του 1996 και του 2002, αλλά και σε περισσότερα από 28.000 παιδιά που το Δεκέμβριο του 2008 ήταν 7 ετών.

Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική έρευνα, καθώς μία πρώτη, που είχε διενεργηθεί σε περίπου 13.000 παιδιά (που ήταν 7 ετών το Νοέμβριο του 2006), έδειξε ήδη ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της προγεννητικής έκθεσης στα κινητά τηλέφωνα και των προβλημάτων συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύονται σήμερα Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health, περισσότερο από το ένα τρίτο των 7χρονων παιδιών (35%) χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα (έναντι του 30% της πρώτης έρευνας).