Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η "Μάτα Χάρι" της Άγκυρας...

Μια γυναίκα στις κορυφαίες θέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών!

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίς ,το ANADOLU,μία γυναίκα έχει τοποθετηθεί υποδιοικητής της διαβόητης ΜΙΤ,της υπηρεσίας που είχε αναλάβει και την επιχέιρηση σύλληψης του Οτσαλάν!

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκάλυψε το πρόσωπο και το πλήρες όνομα της Υποδιοικητού της «ΜΙΤ», AFET GUNES, η οποία, έως τώρα, αναφερόταν στα ΜΜΕ με τα αρχικά της (A.G.). Η Afet Gunes συμμετείχε στη Συνάντηση Κορυφής για την Ασφάλεια, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, R.T. ERDOGAN και αποδεικνύει τη νέα τάση που επικρατεί στην αναδιάρθρωση της «ΜΙΤ», στο πλαίσιο της οποίας οι γυναίκες δεν θα απασχολούνται πλέον μόνο σε εργασίες γραφείου, όπως «αναλύτριες», αλλά θα αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Τουρκία η υποδιοικητής της ΜΙΤ συμμετείχε και στην ομάδα αυτών που ανέκριναν τον OCALAN. Οι αναλύσεις της ήταν αυτές που συνέβαλαν, ειδικά την περίοδο μετά το 2000, ώστε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αδιάλλακτη στάση που τηρούσαν οι κυβερνήσεις έναντι του Κουρδικού ζητήματος. Την περίοδο που Δκτης της «ΜΙΤ» ήταν ο EMRE TANER, η AFET GUNES ανέλαβε καθήκοντα Υπδκτη, αρμόδια για θέματα συλλογής πληροφοριών, οπότε ιεραρχικά κατέλαβε το ανώτερο αξίωμα που έχει καταλάβει γυναίκα δημόσιος υπάλληλος.

Στις αρχές του έτους, με την Πρέσβη AYSE SEZGJ.N να αναλαμβάνει βοηθός ΥΦΥΠΕΞ αρμόδια για θέματα Ε.Ε., έγινε το δεύτερο μικρό βήμα, όπου γυναίκα κατάφερε να σπάσει την, επί 87 έτη, ανδρική ηγεμονία στην τουρκική δημόσια διοίκηση.

Η AFET GUNES, η οποία φέρεται ως η δεύτερη στην ιεραρχία της «ΜΙΤ», όσον αφορά τον τομέα των συλλογής πληροφοριών, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι άμεσα ή έμμεσα συμμετέχει στις συνομιλίες που διεξάγονται με το Imrali (όπου κρατείται ο OCALAN). Μετά τον EMRE TANER, Δκτης ανέλαβε ο HAKAN FIDAN, ο οποίος δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις ισορροπίες και έτσι οι υποδιοικητές, αρμόδιοι για θέματα συλλογής πληροφοριών και επιχειρήσεων, παρέμειναν οι ίδιοι.
newsit Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου