Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Ευελπίδων

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό του γραμματέα νεολαίας του Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Ευελπίδων, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών.


Ζητά από το συνάδελφό του που θα διενεργήσει την έρευνα να διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, εφόσον συναινέσει ο τραυματίας, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Αντικείμενο της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν και από ποιους έχει διαπραχθεί το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με δεκάδες άλλους νεαρούς, είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι έξω από την εισαγγελία, αναμένοντας την προσαγωγή 45 νεαρών που συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε τη Δευτέρα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ένταση ξέσπασε όταν οι νεαροί, που πληροφορήθηκαν ότι έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία οι δικογραφίες για τους συλληφθέντες, επιχείρησαν να μπουν στο ισόγειο του κτιρίου. Εκεί απωθήθηκαν από ισχυρή ομάδα ΜΑΤ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους.

Από τους 45 νεαρούς που έχουν συλληφθεί, οι 17 είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο ανηλίκων με ρητή δικάσιμο. Οι υπόλοιποι 28 παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για πράξεις κακουργηματικές και πλημμεληματικές ανά περίπτωση. Τα κακουργήματα αφορούν το νόμο περί κουκουλοφόρων. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων δραστών για τα κακουργήματα της έκρηξης, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών.

Ιατρικό δελτίο
Ο γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΝ, Νάσος Ηλιόπουλος και ο Λεωνίδας Καπουτσής, μέλος της Νεολαίας του κόμματος, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέθηκαν στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ύστερα από κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο Ηλιόπουλος υπέστη απλή κάκωση στο κεφάλι, με ολιγόλεπτη περιτραυματική αμνησία και θλάση οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, ενώ ο Λεωνίδας Καπουτσής ελαφριά κάκωση στο κεφάλι, θλάση θώρακος και θλάση κοιλίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των γιατρών, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Τσίπρας: «Να αναλάβει την ευθύνη ο Παπουτσής»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, κάλεσε με ανακοίνωσή του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή «να αναλάβει την πολιτική ευθύνη» για τα επεισόδια στην Ευελπίδων, που είχαν ως αποτέλεσμα τους δύο τραυματισμούς.

«Καλούμε τον κ. Παπουτσή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα να παρέμβει, ώστε οι ανεξέλεγκτοι δράστες, που επιτέθηκαν με γκλοπ, κλωτσιές, γροθιές και με τις ασπίδες τους στον γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού, γνωρίζοντας ποιος είναι, να τιμωρηθούν. Να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ειδάλλως, θα έχουμε βάσιμες υποψίες ότι όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, δεν οφείλονται σε ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών φυλάκων μέσα στην αστυνομία, αλλά είναι κεντρικώς σχεδιασμένα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου