Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σκωτσέζικο ντους... κυριολεκτικά!

Φωτογραφίες από «παγωμένες» βουτιές

Όλων των ειδών τις παραδόσεις ακολουθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την άφιξη του νέου χρόνου. Στο South Queensferry της Σκωτίας το έθιμο New Year Day Looney Dook προβλέπει βουτιές στα παγωμένα νερά και μεταμφιέσεις με πολλή φαντασία!

Κύριε Πάγκαλε, με ποιο ΦΕΚ είπαμε διορίσατε την κόρη σας στη συμμορία των "Κοπριτών" ;;;

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. κος Πάγκαλος διόρισε την κόρη του στο δημόσιο, με βάση νόμο που επιτρέπει στους βουλευτές να βολεύουν στον κρατικό μηχανισμό όποιον έχουν στο γραφείο για 2 χρόνια (συγγενείς, φίλους, γλείφτες κλπ.).

Το ΦΕΚ διορισμού της κόρης Παγκάλου αριστερα... (κλικ στην φωτό για μεγέθυνση)

Τώρα κραυγάζει στα κανάλια πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, είναι αλητήριοι, πολλοί (κατά τον κο. Πάγκαλο και τους κ.κ Καμπουράκη & Οικονομέα είναι διπλάσιοι σχεδόν από όσους έβγαλε η απογραφή), αντιπαραγωγικοί και εσχάτως... και ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!
Παίρνει άραγε παράδειγμα από την.....http://apneagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_8772.html

To Ισραήλ ετοίμαζε πόλεμο

Ο Γκ. Ασκενάζι φοβόταν Χαμάς και Χεζμπολάχ σύμφωνα με έγγραφα του WikiLeaks

Ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Γκάμπι Ασκενάζι, φαίνεται να είχε δηλώσει σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου στα τέλη του 2009 ότι προετοίμαζε «έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο» πιθανώς εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με απόρρητο διπλωματικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2009, που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks, ο Ασκενάζι τονίζει «προετοιμάζω τον ισραηλινό στρατό για έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας, γιατί είναι ευκολότερο να τον περιορίσω σε μια μικρή επιχείρηση παρά το αντίθετο»...........

ΜΕ AEGEAN ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ "ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Γυρνάει αύριο ο Καραμανλής. Μια εβδομάδα στις Αυστριακές Άλπεις με πολύ σπασπένς λόγω των αποδοκιμασιών και με αρκετό σκι που προσπάθησε να κάνει μαζί με τα παιδιά του. Μαζί του το ζεύγος Βαληνάκη και ο Αντώναρος μόνος του να εκτελεί χρέη...
 διερμηνέα.

Ο Καραμανλής γυρίζει το μεσημέρι με πτήση της Aegean με την οποία πήγε στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ελπίζει ότι αυτή την φορά δεν θα πέσουν γιούχα. Γι αυτό έχει προβλεφθεί να αποχωρήσει από την αίθουσα VIP..
fimotro

Χαμόγελα στη Ρηγίλλης

Ο Βίλφρεντ Μαρτένς υπερασπίστηκε τις θέσεις του Α. Σαμαρά

Ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία έφερε η συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μαρτένς στο «Βήμα της Κυριακής» και κυρίως, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ, ο θερμός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μαρτένς τόνισε πως η ανάκαμψη του κόμματος οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην επιλογή του κ. Σαμαρά να αντιταχθεί στο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα ο κ. Μαρτένς υπερασπίστηκε............

Το πρώτο πλωτό βιοκλιματικό ξενοδοχείο

Μπορεί ακόμα να βρίσκεται στο σχεδιασμό, όμως μόλις ολοκληρωθεί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταπλήξει όσους τυχερούς το επισκεφθούν.
 
Ο λόγος για το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο το οποίο σχεδιάζει η ρωσική εταιρεία Remistudio.
Το ξενοδοχείο θα είναι βιοκλιματικό ενώ θα εκμεταλλεύεται πλήρως όλες τις πράσινες στρατηγικές.

newsbeast.gr

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης κινείται

Με κατεύθυνση προς τα νησιά της Σιβηρίας και μάλιστα ολοένα και ταχύτερα μετακινείται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης, ο οποίος διαφέρει από τον γεωγραφικό βόρειο πόλο και είναι το σημείο στην επιφάνεια της Γης προς το οποίο «δείχνουν» όλες οι μαγνητικές πυξίδες.
 
Ο μαγνητικός βόρειος πόλος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο βόρειο Καναδά, το 1831, από τον Σκωτσέζο εξερευνητή Τζέημς Κλαρκ Ρος, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να τοποθετήσει μια βρετανική σημαία στο σημείο ώστε να το «κατοχυρώσει» για λογαριασμό της Βρετανίας. Δυστυχώς γι' αυτόν, η σημαία μπορεί να έμεινε αλλά ο πόλος... έφυγε!

Καθώς οι γεωφυσικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γης συνεχώς μεταβάλλονται, ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται κάθε χρόνο. Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι αυτά τα 180 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, ο πόλος μετακινείται βαθμιαία με ρυθμό σχεδόν 15 χιλιομέτρων ετησίως. Όμως στη δεκαετία του ΄90, για άγνωστο λόγο, η μετακίνηση αυτή επιταχύνθηκε σημαντικά, φθάνοντας τα 60 χιλιόμετρα το 2002 και έκτοτε έχει ελαφρά μειωθεί στα 55 χλμ., με κατεύθυνση βόρεια-βορειοδυτική στον Αρκτικό Ωκεανό. Αν συνεχίσει έτσι, σε μια δεκαετία περίπου ο βόρειος μαγνητικός πόλος θα βρεθεί στη Σιβηρία..................

Εκπτώσεις για τους ποδηλάτες!

Μία ξεχωριστή οικολογική ιδέα προωθεί το θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ» στην Αθήνα για τους ποδηλάτες που θα θέλουν να δουν τις παραστάσεις «Το κολιέ της Ελένης» και «Το γαΐδουροκαλόκαιρο».
 
Οι θεατές που θα έρχονται με το ποδήλατο τους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αυτές θα πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο και μάλιστα στο θέατρο έχει διαμορφωθεί ένα μικρό πάρκινγκ ποδηλάτων στη φυλασσόμενη αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, από όπου και θα προμηθεύονται το εκπτωτικό τους κουπόνι.

Θεσσαλονίκη: Έσφαξαν νεαρή γυναίκα και την πέταξαν στα σκουπίδια!

Ένα φρικτό θέαμα αντίκρυσαν υπάλληλοι καταστημάτων της πλατείας Άθωνος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Κυριακής.

Μέσα σε κάδο απορριμμάτων βρέθηκε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας περίπου 30 ετών. Το πτώμα που φέρει τραύμα στην ινιακή χώρα και στο λαιμό βρέθηκε στις οκτώ το πρωί περίπου. H άτυχη γυναίκα είχε το παντελόνι και τα εσώρουχά της κατεβασμένα, πράγμα που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι πιθανώς είχε γίνει απόπειρα βιασμού.

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο ιατροδικαστής κ. Ψαρούλης δήλωσε ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο που της έκοψε το λαιμό. Εκτιμά ότι ξεψύχησε περίπου δύο ώρες πριν την βρουν.

Όπως είπε ο κ. Ψαρούλης το θανάσιμο τραύμα προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο, μάλλον σπασμένο μπουκάλι. Έκπληξη προκαλεί το περιστατικό ότι η δολοφονία συνέβη σε τόσο κεντρικό σημείο της πόλης, ωστόσο σύμφωνα με καταστηματάρχη της περιοχής, τις ώρες που τα καταστήματα δεν λειτουργούν επικρατεί ερημιά.

'Εκλεψαν ένα τόνο χρυσού σε 10 λεπτά!

Κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο της Σόφιας. Οι αρχές θεωρούν οτι μεταφέθηκε και κρύφτηκε στη Β. Ελλάδα.


Σε θρίλερ εξελίσσεται η κλοπή ενός τόνου χρυσού πρίν απο λίγο καιρό, απο το αεροδρόμιο της Σόφιας. Για περίπου 10 λεπτά στο αεροδρόμιο έγινε μπλακ άουτ και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι δράστες άνοιξαν τις πολύ καλά φυλασσόμενες αποθήκες και πήραν τον χρυσό. Πρόκειται για κατασχεμένες ποσότητες απο λαθρεμπόρους που επιχείρησαν να εισάγουν ή να εξάγουν απο τη χώρα.

Τις πρώτες μέρες η βουλγαρική αστυνομία δεν είχε καμία ένδειξη για το πού βρισκόταν, λίγες ημέρες αργότερα όμως βρήκε 200 κιλά σε χωριό της Βουλγαρίας ενώ συνέλαβε και αρκετά άτομα. Κανείς τους όμως δεν αποκάλυψε που βρίσκονται τα υπόλοιπα 800 κιλά.

Οπως μετέδωσε το Alter, oι πληροφορίες των βουλγαρικών αρχών αναφέρουν οτι τα υπολοιπα κιλά μεταφέρθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα και κρύφτηκαν σε έπαυλη. Μάλιστα παρακολουθούσαν και 6 άτομα -Βούλγαρους και Ελληνες- μέχρι στιγμής όμως δεν έχει διαπιστωθεί προσπάθεια διακίνησης του χρυσού.

Βρέχει νεκρά πουλιά σε πόλη των ΗΠΑ

Απο την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι δρόμοι της κωμόπολης Μπίμπ στο 'Αρκανσο έχουν γεμίσει απο νεκρά πτηνά.


Οι υπηρεσίες του δήμου έχουν μετρήσει τουλάχιστον 1.000 νεκρά πουλιά στους δρόμους της πόλης και κανείς δεν ξέρει την αιτία θανάτου.

Η μυστηριώδης βροχή πουλιών άρχισε το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς και σύμφωνα με την επιτροπή αλιείας και κυνηγιού της πολιτείας οι εργαστηριακές εξετάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Arkansas Times, τα πτηνά μπορεί να επλήγησαν από το χαλάζι σε μεγάλο ύψος ενω μία άλλη εκδοχή ενοχοποιεί τα πυροτεχνήματα από τους εορτασμούς της πρωτοχρονιάς που μπορεί να τρόμαξαν τα πουλιά καθώς πετούσαν.

Ζούμε Βιβλικές ημέρες...

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών έπληξε το νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ενώ δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:19' τοπική ώρα (17:19' ώρα Ελλάδος) σε βάθος 16 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της γης και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 122 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Μπενγκούκου, που βρίσκεται στη στη νοτιοδυτική ακτή της Σουμάτρας.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω από το λεγόμενο "δαχτυλίδι της φωτιάς" στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν

Αποχωρεί από την κυβέρνηση το Κίνημα Κουάμι Μουταχίντα, το δεύτερο μεγαλύτερο του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το Κίνημα Κουάμι Μουταχίντα (MQM) του Πακιστάν, το δεύτερο μεγαλύτερο του κυβερνητικού συνασπισμού, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και θα προσχωρήσει στην αντιπολίτευση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

"Εχει αποφασιστεί. Θα καθίσουμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση και στην Γερουσία", τόνισε ο Ουασάι Τζαλίλ.

Δύο υπουργοί του MQM, ισχυρής πολιτικής δύναμης στο Καράτσι, οικονομικη πρωτεύουσα της χώρας, αποχώρησαν από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της αποτυχίας της να βελτιώσει την κατάσταση της ασφάλειας στο Πακιστάν..................

3000 μπλέ κάδοι στην ΑΘήνα!

Περισσότερους μπλε κάδους ανακύκλωσης θα αποκτήσει η πόλη μέσα στους επόμενους μήνες.

Περισσότερους μπλε κάδους ανακύκλωσης θα αποκτήσει η Αθήνα τους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος πρόσθεσε ότι οι περιοχές που δεν έχουν καν τους συγκεκριμένους κάδους, θα τους αποκτήσουν σύντομα. Ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με τον ίδιο, προσφάτως παρέλαβε 18 νέα οχήματα αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα υπάρχουν μέχρι στιγμής περίπου 3000 μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

"Τρύπα στο νερό" ο φράχτης για τους λαθρομετανάστες λένε στον Εβρο

O φράχτης που θα τοποθετηθεί στον Εβρο για να σταματήσει τους λαθρομετανάστες. Θα διαθέτει μέχρι και θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό δουλεμπόρων.
"Πρόχειρη λύση που δεν θα φέρει αποτελέσματα" χαρακτήρισε  ο νέος δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός την πρόθεση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη να τοποθετήσει φράχτη στα σύνορα για να ανακόψει το κύμα των λαθρομεταναστών που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς οι λαθρομετανάστες μόλις μπαίνουν στην Ελλάδα πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι  εισβάλουν σε σπίτια και αδειάζουν τα ψυγεία από τρόφιμα.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά

Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ βορειοανατολικά της Σάμης

Στις 16.40 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κεφαλλονιάς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Σάμης και 89 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας. Η δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Κεφαλλονιά όσο και στην Ιθάκη.

Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας

Και επισήμως πρόεδρος της Βραζιλίας είναι η Ντίλμα Ρούσεφ που πήρε τα ηνία απο τον Λούλα ντα Σίλβα.


Στη πρώτη ομιλία της ενώπιον του Κογκρέσου η η Ρούσεφ προανήγγειλε αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της χώρας, τόνισε οτι η σταθερότητα του νομίσματος θα είναι από τις βασικές επιδιώξεις της και δεσμεύτηκε να εξαλείψει την ακραία φτώχεια.

 "Η πιο επίμονη μάχη που θα δώσει η κυβέρνησή μου θα είναι για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας" που πλήττει ακόμη 18 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα με την όγδοη οικονομία παγκοσμίως. Η Ρουσέφ υπογράμμισε ωστόσο ότι τη δέσμευση αυτή πρέπει να αναλάβει όλη η βραζιλιάνικη κοινωνία. Η παιδεία, η υγεία και η ασφάλεια είναι επίσης οι τομείς προτεραιότητας της κυβέρνησής της.

Η Ρούσεφ είπε επίσης οτι θα συνεργάζεται στενά με τον πρώην πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου ξεπερνά το 80%........................

Γνωστός ποδοσφαιριστής "στούκαρε" με την Ferrari του στη Λάρισα

Ο διεθνής άσσος των γηπέδων είχε σοβαρό τροχαίο το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά ευτυχώς χωρίς να πάθει το παραμικρό. Το αυτοκίνητό του όμως υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πρόκειται για τον Τουμέρ Μετίν, ο οποίος παίζει στην ΑΕΛ και είναι ο δεύτερος παίκτης της ομάδας που πέφτει θύμα τροχαίου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά τον Ντανιέλ Κουζέν σειρά είχε ο Τούρκος μέσος.

Το τροχαίο έλαβε χώρα στην οδό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 36χρονος αθλητής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητό, αλλά ο ίδιος βγήκε σώος από το όχημα του. Οι αρχές διαβεβαίωσαν πως ο οδηγός δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ και ούτε είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους καθώς οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του δεν διέτρεχε κίνδυνο.

Παρόλο που ο ίδιος όμως στάθηκε πολύ τυχερός, δεν έγινε το ίδιο και με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μία Ferrari F430, που υπέστη τεράστια ζημιά.

Επτάχρονο παιδί νεκρό από τον Η1Ν1 στη Σουηδία!

Έως τις 26 Δεκεμβρίου 2010 είχαν καταγραφεί 65 περιπτώσεις μόλυνσης απο τον ιό H1N1.

Ένα επτάχρονο παιδί πέθανε την Παρασκευή από τον ιό της γρίπης Α (H1N1), ανακοίνωσε υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας. Είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου που συνδέεται με την ασθένεια αυτή η οποία καταγράφηκε αυτό το χειμώνα στη Σουηδία.

Το αγοράκι ήταν ένας από τους τρεις ασθενείς από τον ιό H1N1 οι οποίοι εισήχθησαν σε διάφορες υπηρεσίες εντατικής φροντίδας της περιοχής Σκάνι (νότια), δήλωσε ο Περ Χάγκσταμ, του Σουηδικού Ινστιτούτου Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών. Πέθανε στο Χέλσινγκμποργκ.

Οι τρεις άρρωστοι είχαν το κοινό ότι ήταν ασθενείς που διέτρεχαν κίνδυνο, που παρουσίαζαν για παράδειγμα κι άλλα παθολογικά προβλήματα με περιπλοκές, δήλωσε ο Χάγκσταμ στην τοπική εφημερίδα Χέλσινγκμποργκς Ντάγκμπλαντ.

Έως τις 26 Δεκεμβρίου 2010 είχαν καταγραφεί 65 περιπτώσεις μόλυνσης απο τον ιό H1N1, σύμφωνα με το Ινστιτούτο. Τριάντα Σουηδοί πέθαναν από τα επακόλουθα της ασθένειας αυτής τον περασμένο χειμώνα.

Χάνονται μηνύματα από το Hotmail!

Πρωτοφανές περιστατικό στο Hotmail καθώς χρήστες διαμαρτυρήθηκαν ότι χάθηκαν mail τους.

To γεγονός ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες χρηστών του hotmail σε φόρουμ της Microsoft και έρχονται από όλο τον κόσμο. Οι καταγγέλλοντες λένε ότι τα μηνύματά τους εξαφανίστηκαν ξαφνικά από τα εισερχόμενα και από άλλους φακέλους της υπηρεσίας.

H Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το πρόβλημα υφίσταται αλλά ότι δεν είναι πολύ διαδεδομένο. Η Microsoft πάντως δεσμεύτηκε να διορθώσει το πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες για την αναστάτωση.

Χτύπησαν την ιδιοκτήτρια mini market για μερικά... πατατάκια!

Πέντε γυναίκες επτέθηκαν επιτέθηκαν σε κατάστημα ψιλικών και χτύπησαν την ιδιοκτήτρια.


Οι γυναίκες μπήκαν στο mini market που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο "Θησέα" και προσπάθησαν να αρπάξουν διάφορα είδη και βρίσκονται στα κρατητήρια με την κατηγορία της ληστείας.

Βάζοντας διάφορα πράγματα από τα ρ'αφια στις τσέπες τους, τράβηξαν την προσοχή της ιδιοκτήτριας του καταστήματος η οποία τους έκανε παρατήρηση. Τότε μία από τις πέντε την χτύπησε και όλες μαζί τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙ.Α.Σ και αναγνωρίστηκαν από την ιδιοκτήτρια. Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν πάνω τους... σακουλάκια από πατατάκια καθώς και τραπεζομάντιλα και μπουφάν που πιθανότατα είχαν αποσπάσει νωρίτερα από την λαϊκή αγορά.

Περικοπές εξόδων ετοιμάζει ο Ομπάμα

Θα τις ανακοινώσει τον επόμενο μήνα μαζί με τον προϋπολογισμό .


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προτίθεται να πάρει δύσκολες αποφάσεις που αφορούν περικοπές των εξόδων όταν παρουσιάσει τον επόμενο μήνα τον προϋπολογισμό, αποκάλυψε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

"Θα χρειαστεί να κάνουμε, μεσοπρόθεσμα, μια σειρά δύσκολων επιλογών και ο πρόεδρος δεν φοβάται να το κάνει. Πιστεύω ότι θα διαπιστώσετε τις προθέσεις του όταν ανακοινώσει τον προϋπολογισμό", τόνισε ο οικονομολόγος του Λευκού Οίκου Οσταν Γκούλσμπι, μιλώντας στην εκπομπή "This Week" του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Ο ίδιος επισήμανε πως παρατηρεί κάποια ενθαρρυντικά σημάδια στην αμερικανική αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας πρόσφατης μείωσης στις διεκδικήσεις στα κρατικά-ομοσπονδιακά προγράμματα ασφάλειας ανεργίας.

Επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης από το Ισραήλ καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Δυτική Οχθη. Ο ένας χτυπήθηκε απο ισραηλινά πυρά.


"Η ισραηλινή κλιμάκωση της δύο τελευταίες ημέρες έχει στόχο να διαλύσει κάθε ελπίδα για μια ειρηνευτική διαδικασία", τόνισε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα και πρόσθεσε οτι "ζητάμε από την αμερικανική κυβέρνηση και την διεθνή κοινότητα να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή".

Απο το Σάββατο δύο Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για μία γυναίκα που είχε εισπνεύσει δακρυγόνο αέριο που πέταξαν ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια διαδήλωσης και ένας νέος άντρας που χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά σε στρατιωτικό οδόφραγμα. ..................

Ουρές συνταξιούχων στα συσσίτια του δήμου...

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων κ. Σκιαδά, ο αριθμός των ανθρώπων που ήρθαν στο συσσίτιο έχει αυξηθεί κατά 20% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega κάθε μία από τις γιορτινές ημέρες που μας πέρασαν δόθηκαν 4.500 ως 5.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα πιάτο φαγητό.

Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν στα συσσίτια του δήμου ενώ έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που τις γιορτινές ημέρες πέρασαν από το ίδρυμα αστέγων για ένα πιάτο φαγητό.

Στο συσσίτιο του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν..........

Μάνα και αδελφή εξέδιδαν 12χρονο κοριτσάκι για 40 ευρώ!

Φρίκη που δεν χωρά το μυαλό στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 66χρονος πιάστηκε να ασελγεί στο κοριτσάκι στο αυτοκινητό του. Το σκηνικό είχε επαναληφθεί τουλάχιστον τρεις φορές το προηγούμενο διάστημα.


Ο εφιάλτης του παιδιού αποκαλύφθηκε το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Όπως προκύπτει οι δύο γυναίκες, η 46χρονη μάνα και η 23χρονη αδελφή τηλεφωνούσαν στον 66χρονο και του παρέδιδαν το παιδί για να ικανοποιήσει τις άρρωστες ορέξεις του.

Ο 66χρονος κακοποιούσε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητό του για 40 ευρώ και μετά το επέστρεφε στο σπίτι και το παρέδιδε ξανά στους τυρράνους του. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα για να δίνει το παιδί της στον άρρωστο άνδρα έπαιρνε και υλικά αγαθά όπως τσιγάρα, ποτά και καφέδες. .............

Αδίστακτοι ληστές μετέτρεψαν σε εφιάλτη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

- Πρωτόγνωρες ληστείες σε κάθε άκρη της χώρας
- Κακοποιοί εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν αλυσίδες από το λαιμό και δαχτυλίδια από τα χέρια
- Χτυπούν σε σπίτια, ανοιχτά καταστήματα αλλά και στο δρόμο
- 79χρονη στην Πάτρα πέθανε από ανακοπή στη θέα των διαρρηκτών


Συμμορία 3 ενόπλων κουκουλοφόρων μπήκε στις 04.50 τα ξημερώματα σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια, την αδελφή της και την οικιακή βοηθό και αφού βούτηξαν όλα τους τα κοσμήματα εξαφανίστηκαν.
 
Το βράδυ στην Κόρινθο ασύλληπτος δράστης εισέβαλλε σε σπίτι, απείλησε με μαχαίρι την νοικοκυρά και της τράβηξε από τα χέρια της δύο δακτυλίδια και μία αλυσίδα από τον λαιμό της και μετά χωρίς να φοβάται τίποτα έφυγε με τα πόδια!
 
Τα μεσάνυχτα στην Καλλιθέα..........

Στυλίδα: Ο Απ. Γκλέτσος δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου


Ο νέος δήμαρχος τα βρήκε δύσκολα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Μεγάλη διαρροή διαπιστώθηκε από το συνδυασμό του Απόστολου Γκλέτσου με συνέπεια να μην συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία. Έτσι μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες διέκοψαν για την επόμενη Κυριακή, όπου θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Αναλυτικά, από την πλευρά της πλειοψηφίας, κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Ο κ. Βέττας που ήταν προτεινόμενος από τον Απ.Γκλέτσο και ο κ. Ν. Αγαπίου που αυτοπροτάθηκε. 

Από τα 16 μέλη του συνδυασμού του Απόστολου Γκλέτσου, πέντε ψήφισαν τον κ. Αγαπίου και έντεκα τον κ. Βέττα, με συνέπεια να προταθεί μετά στο σώμα, ο κ. Βέττας. 

Κατά την διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας, από το σύνολο πλέον των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Βέττας συγκέντρωσε στη μεν πρώτη ψηφοφορία 12 ψήφους, έναντι 27 που ήταν το σύνολο και στις δύο επόμενες συγκέντρωσε 13 ψήφους, ενώ οι υπόλοιποι καταψήφισαν. 

Εννιά μέτρα νερό στην Αυστραλία - 12 πόλεις βυθίστηκαν

Μία νεκρή γυναίκα και 2 αγνοούνται εως τώρα ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Νεκρή μία γυναίκα 41 ετών η οποία εξαφανίστηκε όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό της τον πλημμυρισμένο ποταμό Λίτσχαρτ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σορός της βρέθηκε περίπου 2 χλμ. μακρύτερα. Ένας ενήλικος και τρία παιδιά που επέβαιναν στο όχημα διασώθηκαν.

Η πόλη Ρόκχαμπτον, 600 χλμ. βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας Μπρισμπέιν, με πληθυσμό 77.000, αποκλείστηκε, και το 40% των σπιτιών σε αυτή αναμένεται να πλημμυρίσει τις επόμενες ημέρες καθώς τα νερά θα φθάσουν τα 30 πόδια (9 μέτρα). Τμήματα του Κουίνσλαντ ενδέχεται να μείνουν αποκλεισμένα για ημέρες, ενώ οι πλημμύρες προκάλεσαν πλήρη αναστολή στην οικονομική δραστηριότητα, με τα ανθρακωρυχεία και τη γεωργία να πλήττονται ιδιαίτερα.

 

Οι βροχοπτώσεις έχουν εξασθενίσει αλλά τα νερά φθάνουν σταδιακά από τα ποτάμια συστήματα στις ακτές. Δρόμοι και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κοπεί κατά μήκος των ανατολικών ακτών, ενώ το Ρόκχαμπτον πλημμυρίζει αργά. Σε ορισμένες περιοχές τα νερά έχουν φθάσει τα 8,8 μέτρα.  Ο δήμαρχος Μπραντ Κάρτερ είπε ότι η πόλη είναι αποκλεισμένη και το ποτάμι φουσκώνει με γρηγορότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να υψώσουν φράγματα από σάκους με άμμο. 

Από το νέο έτος ισχύει ο πιο αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος σε όλη την Ευρώπη

Οι Ισπανοί καπνιστές είναι υποχρεωμένοι από σήμερα να περιορίσουν το κάπνισμα, αφού ο νέος νόμος απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Οι αρχές επέτρεψαν πάντως στους καπνιστές να χαρούν τις πρωτοχρονιάτικες γιορτές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν στο δρόμο κάθε φορά που ήθελαν να καπνίσουν.

Από σήμερα όμως απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν παιδιά και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων και των νοσοκομείων. Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα.

Ο ισπανικός νόμος τίθεται σε ισχύ επτά χρόνια μετά τα ανάλογα μέτρα που ενέκρινε, πρώτη στην Ευρώπη, η Ιρλανδία. Αν και ο νόμος είχε εγκριθεί ήδη από το 2006, μία σειρά ενστάσεων από επαγγελματικές ομάδες καθυστέρησαν την εφαρμογή του έως σήμερα. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ εκτιμούν ότι λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος θα μειωθεί ο τζίρος τους κατά 5 έως 10%.

Το Ιράν ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο δυτικά αεροσκάφη στον Κόλπο

Τύμπανα πολέμου ηχούν καθώς κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην περιοχή μία μόλις ημέρα μετά την πρωτοχρονιά.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν κατέρριψαν δύο "δυτικά κατασκοπευτικά" μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του επίλεκτου αυτού σώματος του ιρανικού στρατού.
 
"Πολλά κατασκοπευτικά και υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφη των εχθρών μας έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις μας...Επίσης καταρρίψαμε και δύο μη επανδρωμένα αεροπλάνα στον Περσικό Κόλπο", δήλωσε ο διοικητής Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ. "Όμως είναι η πρώτη φορά που το ανακοινώνουμε", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε καταρρίφθηκαν τα αεροσκάφη αυτά.
 
"Οι Δυτικοί διαθέτουν δυνατότητες που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ειδικά δορυφόρους ή κατασκοπευτικά αεροσκάφη που μπορούν να φωτογραφίζουν", επισήμανε ο ιρανός στρατιωτικός.
 
Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά "καμιά φορά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας", συμπλήρωσε

Μητέρα με το ανήλικο παιδί της κινδύνεψαν σε τροχαίο

Με σοβαρό τροχαίο υποδέχτηκαν τον ερχομό του νέου έτους. Σοβαρά τραυματισμένη η μητέρα και ελαφρότερα το ανήλικο παιδί της.

Το τροχαίο συνέβη νωρίς το πρωί, στη Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων- Ρεθύμνου, στο ύψος της Γεωργιούπολης. Ο 41χρονος σύζυγός της οδηγούσε το αυτοκίνητό τους όταν εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της συζύγου του και ο ελαφρύς τραυματισμός του ανήλικου παιδιού του.

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, ένας Χανιώτης οδηγός, ηλικίας 32 ετών, διότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών. Επίσης, στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία γεμιστήρα και είκοσι πέντε φυσίγγια πιστολιού

Ο γιος εκλιπαρεί να μην εκτελεστεί η μητέρα του και ας δολοφόνησε τον πατέρα του

"Η ετυμηγορία για την μητέρα μου είναι θάνατος δια λιθοβολισμού, όμως αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Ζητώ η καταδίκη της σε θάνατο να μετατραπεί".

Ο γιος της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού ζητησε με αυτά τα λόγια σήμερα να μην εκτελεστεί η μητέρα του.

 
Η Σακινέχ Μοχαμαντι-Αστιανό καταδικάστηκε σε θάνατο το 2006 για τη δολοφονία του συζύγου της και σε θάνατο δια λιθοβολισμού όταν κρίθηκε ένοχη μοιχείας.
 
Η πρώτη ποινή μετατράπηκε σε κάθειρξη 10 ετών μετά από έφεση το 2007. Ομως η δεύτερη επιβεβαιώθηκε από άλλο εφετείο την ίδια χρονιά.................

Ποδοπατήθηκαν σε μπαρ - 10 νεκροί

Απο 18 έως 25 ετών τα θύματα. Φόβοι οτι ανάμεσά τους υπάρχουν και ανήλικοι.


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγα λαπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ της πόλης Ιπελεγκένγκ της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι δέκα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν μέσα στο μπαρ. Τα περισσότερα θύματα πιστεύεται ότι είναι από 18 ως 25 ετών, αλλά η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχουν ανάμεσά τους και ανήλικοι, διευκρίνισε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της μικρής αυτής πόλης, περίπου 300 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ.

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο SABC, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άνθρωποι ποδοπατήθηκαν όταν ορισμένοι προσπάθησαν να φτάσουν στη μια και μοναδική έξοδο του μπαρ πανικόβλητοι επειδή είχε ξεσπάσει άγριος καυγάς μεταξύ των πελατών.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις ΗΠΑ!

Ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων στις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες χθες Παρασκευή, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλο στο βορειοδυτικό Αρκάνσας, ενώ άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν στη γειτονική περιοχή του νοτιοδυτικού Μιζούρι.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν ότι.............

Απλοί τρόποι για να «ξεγελάσετε» τον χρόνο

Nεανική και θετική σκέψη για περισσότερη υγεία.
 
Οι άνθρωποι που ντύνονται και σκέφτονται όπως οι νέοι, είναι και δείχνουν πιο υγιείς, λένε οι επιστήμονες. Αμερικανοί ερευνητές, σημειώνουν πως η δύναμη της θετικής και νεανικής σκέψης και νοοτροπίας μπορεί να βελτιώσουν από την πίεση του αίματος και τα αρθριτικά μέχρι την όραση.

Η μελέτη των ερευνητών, υπό την Έλεν Λάνγκερ του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε συνεργασία με ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας «Perspectives on Psychological Science».

Οι ερευνητές αναφέρουν, μεταξύ άλλων,..............

Ερευνα για τα πλαστά ένσημα

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η εξιχνίαση μιας ακόμη μεγάλης απάτης με πλαστά ένσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλωμα είχε καταφέρει να διεισδύσει στα ηλεκτρονικά αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων και μ' αυτόν τον τρόπο έκανε επικόλληση ενσήμων σε πρόσωπα τα οποία δεν είχαν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής κάλυψης. Το κύκλωμα εντοπίστηκε αρχικά στο Ηράκλειο Κρήτης και μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί «πλοκάμια» του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα κ.λπ.

Η ακρίβεια και η ανεργία διώχνει τους 'Ελληνες - "Η τελευταία μου Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα"

- Η Ελλάδα ξαναζεί τις δεκαετίες μετανάστευσης του '50 και του '60
- Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας
- "Είμαι άνεργη δασκάλα και πάω στην Ολλανδία για λάντζα σε κουζίνα"

Με την ύφεση να αγγίζει το 5% και την ανεργία να εκτοξεύεται στο 15%, όλο και περισσότεροι 'Ελληνες βλέπουν ένα μέλλον που μόνο σιγουριά δεν τους προσφέρει και αποφασίζουν να αφήσουν πίσω πατρίδα, φίλους και συγγενείς.

Η Αποστολία είναι 32 ετών, εκπαιδευτικός που φέτος δεν κατάφερε να βρεί δουλειά ούτε ως ωρομίσθια σε κάποιο σχολείο. Οι επόμενες ημέρες θα είναι οι τελευταίες της στην πατρίδα που την μεγάλωσε, την σπούδασε και τώρα της στερεί την ευκαιρία για μια αξιοπρεπή ζωή.

Η Αποστολία είναι αποφασισμένη μετά τις γιορτές να φύγει για την Ολλανδία.  "Είχα φύγει και πριν από μερικά χρόνια και είχα πάει ξανά στο Αμστερνταμ, όμως προσωπικοί λόγοι με υποχρέωσαν να επιστρέψω. Η κατάσταση στην  Ελλάδα είναι απελπιστική είμαι άνεργη εδώ και ένα χρόνο".
Η 32χρονη εκπαιδευτικός αποφάσισε να ξενιτευτεί..............

Υποδοχή του 2011 απο τους 'Ελληνες του Καναδά

Ξεφάντωσαν στο ρεβεγιόν της Ελληνικής Κοινότητας αλλά και σε ελληνικά κέντρα, με ελληνικούς χορούς και το τραγούδια.


Με συννεφιά και ελαφρά βροχή ήρθε η πρώτη μέρα του νέου έτους στο Μοντρεάλ. 'Οσοι Ελληνες έμειναν στα σπίτια με συγγενείς και φίλους έφαγαν, έπαιξαν «31» και έκοψαν την παραδοσιακή Ελληνική πίτα ελπίζοντας να κερδίσουν το νόμισμα ενώ πάρα πολλοί άλλοι γλέντησαν μέχρι πρωίας σε ελληνικά κέντρα διασκέδασης. Οι φούρνοι δεν προλάβαιναν να ψήνουν Πρωτοχρονιάτικές πίτες.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος βρέθηκε στο Μοντρεάλ όπου χοροστάτησε των ακολουθιών από την Παραμονή μέχρι την Πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στους ελληνορθόδοξους ναούς της πόλης. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το οποίο εστιάζει στην οικονομική κρίση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Η οικονομική κρίση είναι συνέπεια της ηθικής κρίσης. Για να βγούμε από την οικονομική κρίση πρέπει πρώτα να βγούμε από την ηθική κρίση. Να επιστρέψουμε στο Θεό. Να σκεπτόμαστε όχι μόνο την γη, αλλά και τον ουρανό. Δηλαδή να σκεπτόμαστε, όχι μόνο την παρούσα ζωή, αλλά και την μετά θάνατον. Έχομε πάρει μεγάλη ηθική και οικονομική κατρακύλα. ``Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου``.

Εφιάλτης για 18χρονη σε διαμέρισμα

Eφιάλτη χωρίς τέλος έζησε ένα κοριτσάκι 18 χρόνων στα χέρια 45χρονου προαγωγού που της κατέστρεψε το πρόσωπο, όταν είδε ότι θα τον συλλάμβαναν. Ο 45χρονος αλλοδαπός συνελήφθη προ ημερών από άνδρες του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη, όμως είχε κλειδώσει την όμορφη νεαρή και σε σπίτι στην Πάτρα. Όπως προέκυψε από την έρευνα η κοπέλα βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση και δεν είχε τα μέσα για να συντηρηθεί. Αυτός την προσέγγισε και τάζοντάς της ότι θα την βοηθήσει την έκανε να τον εμπιστευτεί.
 
Από εκεί ξεκίνησε το μαρτύριο της άτυχης 18χρονης. Ο 45χρονος της πήρε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την έκλεισε σε σπίτι στην Πάτρα από όπου δεν την άφηνε να βγει. Μάλιστα είχε μετατρέψει το συγκεκριμένο σπίτι σε οίκο ανοχής, αφού από τις αρχές Νοεμβρίου την εξέδιδε παίρνοντας τα χρήματα από κατοίκους της πόλης που ασελγούσαν πάνω στη μικρή αλλοδαπή. .............

Σύσταση υπηρεσιας διαχείρισης κρίσεων στη Ν. Κορέα

Σε έναν απόστρατο στρατηγό ανέθεσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Λι Μιουνγκ-μπακ την ευθύνη της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας για τη διαχείριση κρίσεων, καθώς δύο επιθέσεις από τη Βόρεια Κορέα έχουν ως συνέπεια την κλιμάκωση της έντασης στη χερσόνησο.
 
Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων συστάθηκε ως απάντηση στο ερώτημα που ετέθη για την ετοιμότητα της Νότιας Κορέας να αντιμετωπίσει τις αιφνιδιαστικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, όπως αυτή που έγινε τον περασμένο μήνα, όταν οι Βορειοκορεάτες βομβάρδισαν ένα νησί σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανέθεσε την ευθύνη της νέας υπηρεσίας στον απόστρατο στρατηγό Αν Κουάνγκ-τσαν, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του γραφείου πολιτικού σχεδιασμού του υπουργείου Άμυνας και υπηρέτησε στην κοινή διοίκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων που διοργανώνουν τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας έναντι της Βόρειας Κορέας.

Η Νότια Κορέα προειδοποίησε χθες ότι η άμεση απειλή από τη Βόρεια Κορέα είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι η Πιονγιάνγκ έχει αναπτύξει άλλους 20.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα, όπου συγκεντρώνει επίσης άρματα μάχης.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΤΡΑ: Πήγε σε μοναστήρι... της έκλεισαν την πόρτα

Mπαινοβγαίνει στα Νοσοκομεία, έχει μία κόρη 13 ετών που πάσχει από σπάνιο νόσημα! Θέλησε κάπου να απευθυνθεί, κάπου να πει τον πόνο της, πλησίασε τον Οίκο του Θεού όμως ο επί της γης υποτιθέμενοι «εκπρόσωποί» του της έκλεισαν την πόρτα.
 
Ο λόγος για μία γυναίκα - μητέρα δύο παιδιών που τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπει το κοριτσάκι της να ταλαιπωρείται από ένα σπάνιο σύνδρομο που απέκτησε μετά το σοκ που υπέστη από σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ. Εκείνη την εποχή η οικογένεια ζούσε σε χώρα του εξωτερικού.
 
Πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν στο πρώην 409 Νοσοκομείο και ένιωσε την ανάγκη να χτυπήσει το κουδούνι της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία...........

Ενισχυμένη η δράση της Ε.Ε. το 2011 στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011 θα ενισχύσει τη δράση της στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη χώρα, Βαλεντίν Ίνζκο αλλά προειδοποίησε ότι η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων παραμένει αποστολή των εγχώριων πολιτικών και της νέας κυβέρνησης που θα πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό.
 
«Η δράση της Ε.Ε. θα ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο. Η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την πρόοδο πρέπει να ληφθούν στην ίδια τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Οι πολιτικοί και όλοι όσοι κατέχουν οποιοδήποτε αξίωμα στη χώρα πρέπει να αποδείξουν και στους πολίτες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι ικανοί να οδηγήσουν τη χώρα εμπρός», ανέφερε ο κ. Ίνζκο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους πολίτες της Βοσνίας.............

Κατά της «ανακήρυξης» ανεξαρτησίας των Κατεχομένων η Βρετανία το 1980

Από τις αρχές του 1980 η Βρετανική κυβέρνηση είχε πληροφορίες ότι o τότε ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς θα προχωρούσε σε ανακήρυξη του λεγομένου κράτους στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, αναφέρεται σε έγγραφο του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αποδεσμεύτηκε από τα βρετανικά αρχεία.
 
Σύμφωνα με το ΡΙΚ στο έγγραφο σημειώνεται ότι η Βρετανία ήταν αποφασισμένη να αντιδράσει με πολύ έντονο τρόπο για να αποτραπεί, αν ήταν δυνατό, η ανακήρυξη του λεγόμενου κράτους και να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να το αναγνωρίσει, καλώντας και τις άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο. Επίσης, προστίθεται ότι η Βρετανική κυβέρνηση θα αποδοκίμαζε έντονα την ανακήρυξη λεγόμενου κράτους από τον Ραούφ Ντενκτάς, καθιστώντας σαφές ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία...........................

Δύσκολη χρονιά για τις τράπεζες

του Νίκου Ξανάλατου

Eνα δύσκολο 2011 έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει και πάλι να δείξουν τις αντοχές τους αλλά και να στηρίξουν τη χειμαζόμενη αγορά. Η άντληση ρευστότητας, τα προβληματικά δάνεια, η διατήρηση των καταθέσεων στα ίδια επίπεδα, η εξάρτηση από την ΕΚΤ, αλλά και η συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές των τραπεζικών μετοχών, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το 2011 οι τράπεζες.

Παράλληλα,...................

Βίαιες διαδηλώσεις στη Βολιβία

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 16 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια ταραχών στη Βολιβία, που προκλήθηκαν με αφορμή την αύξηση των τιμών των καυσίμων.
 
Η κυβέρνηση της Λα Πας αύξησε τις τιμές των καυσίμων κατά 83% την Κυριακή. Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια, παρόλο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα αυξήσει κατά 20% τον κατώτερο μισθό για τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, της παιδείας, στον στρατό και στην αστυνομία.

Οι σοβαρότερες ταραχές έγιναν στην πόλη Κοτσαμπάμπα, στην κεντρική Βολιβία, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων...................

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Φυλακή για φοροφυγάδες

Mε ποινές-φωτιά στους φοροφυγάδες, αλλά και συµβιβαστικές λύσεις στα κλειστά επαγγέλµατα φιλοδοξεί ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου να περάσει δύο από τις δυσκολότερες δοκιµασίες που του έχει αναθέσει η τρόικα ώς τον Φεβρουάριο και να εξασφαλίσει έτσι την έγκριση της τέταρτης δόσης του δανείου.
 
Την τριάδα των σκληρών δοκιµασιών συµπληρώνει η προετοιµασία των νέων µέτρων για την περαιτέρω µεί ωση του ελλείµµατος την περίοδο 2012-2014 κατά 11 δισ. ευρώ περίπου - από 17 δισ. ευρώ που αναµένεται να κλείσει το 2011 σε 6 δισ. ευρώ το 2014. Αυτή τη δοκιµασία, µάλιστα, ο υπουργός Οικονοµικών σκοπεύει να τη µοιραστεί µε τα πολιτικά κόµµατα της αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς εταίρους, ζητώνταςτους να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις για το πώς εκείνοιβλέπουν να µειώνεται το έλλειµµα. Ελπίζειέτσι να τους καταστήσει «συνυπεύθυνους», µετριάζοντας τις αντιδράσεις τους. ................

Σάλος στην Ινδία από θανάτους γυναικών που αποδίδονται σε τίγρη

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Uttarakhan στη Βόρεια Ινδία, έπειτα και από τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη μιας γυναίκας, της τρίτης κατά σειρά τις τελευταίες 45 μέρες, ο οποίος αποδίδεται στην επίθεση τίγρης που -όπως λένε οι ίδιοι- περιφέρεται κοντά στο χωριό τους.
 
Πολλοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη ενός εθνικού πάρκου άγριας ζωής που βρίσκεται στην περιοχή, απαιτώντας από τους υπευθύνους να εντοπίσουν και να σκοτώσουν την τίγρη, προτού σκοτώσει άλλους συγχωριανούς τους.

Ένας επικεφαλής δασάρχης εντόπισε το ακρωτηριασμένο πόδι της άτυχης γυναίκας.
zougla.gr

Ελαιόλαδο και λαχανικά για γερή καρδιά

Aλλη μία έρευνα το επιβεβαιώνει
 
Είναι πλέον πασίγνωστο πως η καλή διατροφή είναι το νούμερο ένα για υγεία σε σώμα και πνεύμα. Μία νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει, διαπιστώνοντας πως οι γυναίκες που καταναλώνουν ελαιόλαδο και πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, έχουν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Ομάδα Ιταλών ερευνητών διαπίστωσε πως οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον ένα γεύμα με φυλλώδη λαχανικά την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες κατά τουλάχιστον 40% να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση σε διάστημα κατά μέσο όρο οκτώ ετών, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν δύο ή λιγότερες μερίδες λαχανικών σε εβδομαδιαία βάση.

Κράτηση υπόπτων για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία κρατεί δέκα πρόσωπα ως ύποπτα για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, τα οποία εκτιμά ότι σχεδίαζαν μια επίθεση ενόψει της νέας χρονιάς, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι, οκτώ από τους οποίους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας την Τετάρτη, αναμένεται σήμερα να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Επίσης δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκαν στην Προύσα. Η αστυνομία της Προύσας ανακοίνωσε ότι οκτώ πρόσωπα που είχαν διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση έχουν προφυλακιστεί..................

Μας δουλεύει ο υπουργός με το κάπνισμα;

Eφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει, είναι επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση και το δεύτερο επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα -λόγω δημοτικών εκλογών- και η αδράνεια αυξήθηκε. Μου φαίνεται πως μας δουλεύει για τα καλά ο Αχαιός πολιτικός...